+1 oy
196 göst.
önce Diğer kategorisinde (171 puan) tarafından

Rabbime şükürler olsun kuran okuyorum ama namaz kilmiyorum dualari eksik biliyorum belkide ondan kilmiyorum ailem ne hocaya gonderdi ne de öğretti

Çok utanıyorum lütfen linclemeyin olurmu 

Çok istiyorum düzenli namaz kılmak 

Kuran okumak kuranı kendim öğrendim eşim öğretti Allah binkere razı olsun ondan 

Bildiğim dualar 

Fatiha süresi 

Nas suresi 

Falak süresi 

Ettehiyatu

Kevser süresi

Ayetel Kürsi

Bu kadar biliyorum çok üzülüyorum lütfen dalga geçmeyin düzenli Rabbime ibadet etmek istiyorum boynum borcu karısına çıkmakta. Korkuyorum ölümden değil utancımdan 

Kuranıni 4 yıldır biliyorum 4 hatimim 

Bu arada zikirde çok çekerim gece namazları kılarım 

12 Cevaplar

+2 oy
önce (1,542 puan) tarafından

Ben şu 21 gün kuralına inanıyorum ya bişeyi 21 gün boyunca hiç bırakmadan yaparsan o şey alışkanlığa dönüşüyor. Bende kılmazdım bunu denedim bundan sonra alışkanlık oluştu bende.

önce (171 puan) tarafından

Oh cok.sukur inanki dualar ediyorum Rabbim beni huzuruna davet et diyorum 

önce (1,542 puan) tarafından

Dediğimi dene bi bakalım inşallah faydası olur canim

-Reklam-
+1 oy
önce (5,152 puan) tarafından

MaşaAllah💖 öğle namazının vakti çıkmadan namazı tam anlatan bir video veya varsa ilmihalden oku nasıl kılınır öğrenirsin biliyorsan da pekişsin. Şu an bildiklerinle hemenn namazını kıl. Sonra madem Kuran biliyorsun bildiğin sureleri baştan arapça okuyarak ezberle pekişince bir veya bir kaç gün sonra yeni sureye geç sonra da bilmediklerini ezberlemeye başlarsın. Kuran okumak sünnet namaz kılmak farzdır. Bu yüzden önceliği namazı dosdoğru kılmaya sureleri doğru okumaya ver. @Nur Ay hocam🌸 söylemişti bunu bende o zamandan beri sureleri tecvidli şekilde düzeltmeye çalışıyorum. Tecvid bilmiyorsan YouTube da çok güzel videolar var. 

Kulluk bilincine varmak için kitaplar oku daha kalıcı olur. Hep pdf okuduğum için kitap ismi aklımda kalmıyor önerecek olan olursa çok iyi olur 

önce (5,152 puan) tarafından

image

Bunu da evde sürekli göreceğin bir yere asarsan geçtikçe okursun 

Allah razı olsun canım çok teşekkür ederim canım 

+1 oy
önce (21,483 puan) tarafından

Zorlandığın anda bile kalkıp kıldığın namaz diğer namazlardan Allahın nezdinde daha kıymetliymiş böyle böyle vazgeçilmezin oluyor 🩷🩷🩷

0 oy
önce (244 puan) tarafından

Bende kılmayı alışkanlık haline getirmeyi istiyorum.  Babam ölünce, ölüm daha yakın gelmeye başladı.

Rabbim rahmet eylesin bende bir dua varmış onu yazdım astım eve inşallah alışkanlıgini kazanırım ölmeden 

0 oy
önce (1,181 puan) tarafından

Sen yine iyi dua biliyorsun ben 2 3 tane biliyorum o şekil kılıyorum neden kendimi kötü hissettirdin 🫣🤭su mesajımı ekran görüntüsü al welcome to cehennem öbür dünya aklında bulunsun ister istemez kalkıyorsun zaten bir de bir muddetten sonra kılmayı alışkanlık yapınca kendin kalkiyorsun zaten diş fırçalamak yüz yıkamak gibi görev haline geliyor 40 hatalik hamileyim su içmeye kalkamıyorum ama namaz denince firliyorum

Öğren canım. sende hazir hamile iken daha faydalı 

önce (1,181 puan) tarafından

Cnm keşke ogrenebilsem dün yediğim yemeği düşünerek cevaplıyorum namazda okunan duanın birisini bilmiyorum aklımda kalmıyor hamilelikten dolayı mı bilmiyorum bu bana çok vicdan azabı oluyor

Cabalaman gerekiyor aynı şekilde bende olur inşallah Rabbime yönelmek zaten çok güzel ama daha güzeli tam yapmak 

0 oy
önce (641 puan) tarafından

Bildigin dualar yeter sen kılmak iste yeterki namaz kılmak için bı dua bile yeter önemli olan senin niyetin 

Teşekkür ederim canım 

önce (641 puan) tarafından

Hastaneye siz eşimle sende bize dua edermisin kiminki kabul olur bilinmez 

Ederim canım Rabbim yardımcınız olsun inşallah kalbin rahatlasın 

0 oy
önce (155 puan) tarafından

Bende aynı dersteyim başlıyorum Bi zaman sonra yine bırakıyorum artık bu durum da kendim nefret ettim bende başladım bırakmak istemiyrm ama olmuyorrrr

0 oy
önce (371 puan) tarafından

Sübhanekeyle Salli ve barik dualarını da ezberle, şuan halihazırda bildiklerinle kılabilirsin zaten, burda dalga geçilecek linçlenecek bişey yok, herkes önce kendi haline baksın. Namaz Allah ile buluşmadır, huzura kabul edilmedir, namazı kılamadığında ne yaptım da huzuruna kabul etmedi diye kendini sorgulayabilirsin mesela ne biliyim 

0 oy
önce (18,036 puan) tarafından

Bende öyle idim. Sonra kendime hedef koydum. Kur'an'ı Kerim'i 1 ayda hatim etme hedefi. Önce namaz kılıp hemen arkasından Kur'an okuyordum. Hem namaza başlayıp hem Kur'an okumaya yeniden başladım. Şükür olsun ki artık eksitmiyorum.

0 oy
önce (53,404 puan) tarafından

subhanekeyi de ogren kilarsin ezan programı indir önceden bildirimde geliyor

0 oy
önce (3,685 puan) tarafından

Eşin namaz kılıyorsa evde olduğu vakitlerde seni de namaza çağırsin hatta sana imamlık yapsın beraber kılın böyle böyle alışırsın İnşaAllah 

0 oy
önce (727 puan) tarafından

Gece namazları ve Kur'an okumak nafile fakat 5 vakit namaz farz. MaşaAllah çok süre biliyorsun Boyacı Ömer Dede sadece İhlas Suresini biliyormuş. Sen bildiğin ile amel etki secdelerinle Allahu Teala seni sultan eylesin. 

Müslim'deki bir hadis-i şerifte, (Farzlardan sonra en faziletli namaz, gece teheccüd namazıdır) buyuruldu. Bir kimse, ömründe hiç teheccüd kılmasa, ahirette hiçbir ceza verilmez. Çünkü nafiledir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Farz namaz borcu olanın, nafile namazı kabul olmaz.) //Dürret-ül fahire Fütuh-ul-gayb, Zahire-i Fıkh 

Hayatında hiç sadaka vermeyene, hiç hayır hasenat yapmayana, hiç umreye nafile hacca gitmeyene, hiç nafile oruç tutmayana ceza bildirilmedi. Farzların yerlerine geçselerdi, hem ceza bildirilirdi, hem de farzlara lüzum kalmazdı. 

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Farzların yanında nafilenin hiç kıymeti yoktur. Deniz yanında damla bile değildir.

Ömür boyu kıldığın bütün nafileler, bir farz namazın sevabına seni asla kavuşturamaz. İslam âlimleri, (Farz kazası olanın nafilelerle meşgul olması ahmaklıktır) buyuruyor. 

(Ramazanda bir gün oruç tutmayan, onun yerine bütün yıl oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz.) //Hadis-i Şerif Tirmizi

Peygamber Efendimiz aleyhisselatu vesselam , (Farz borcu olanın, nafileleri de kabul olmaz) buyuruyor.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 354 göst.
+1 oy
4 cevap 81 göst.
0 oy
2 cevap 77 göst.
9 Şubat 2025 Diğer kategorisinde deve_tabani (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 263 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Havin06 (2,894 puan) tarafından soruldu

Kategoriler