0 oy
68 göst.
Diğer kategorisinde (192 puan) tarafından

Anneler kreşle alakalı aslında . Çok tercihim olmasa da  göndermek zorund kalcam gibi duruyor. 2 yaşında gün içinde  kaç saat kalıyorlar sistem nedir ? Çalışmam lazım açıkcası kayınvalidemin ağzını yokladım ben bütün gün bakamam koşamam peşinde dedi oğlum çok hareketli bir çocuk kendi annem de yok. 2 yaş bırakmak istemiyorum ortama da uyum sağlayamaz seneye daha rahat eder en azından.  İnşallah  gerek kalmaz o zamana kadar. Kimseyle durmuyor yabancı bir ortamda zorlamak istemiyorum ama imkanlar ortada .3 yaş içingönderen var mı ? Nedir ne değildir fikrim bilgim olsun diye sormak istedim çok kafam karışık . çocuğun güzel günlerinde birlikte geçirmek var ama çocuğa bişey yapamamak zorlanmakta var ne berbat bi ikilem..

2 Cevaplar

0 oy
(1,558 puan) tarafından

Çocuğunuz derdini anlatabilecek kadar konuşuyormu?. Mesela orda bi durum yaşasa, şiddet görse, yada arkadaşları birşey yapsa bunu size anlatabilir mi? 

(192 puan) tarafından

Kelimelerle ifade edebiliyor çok  düzgün olmasa da seneye daha konuşur hale gelir o konumda olmazsa zaten acele etmem  yine de şartlar imkanlar neyse öncelik çocuk olcak şekilde düşünüyorum. Mesela anlatmıcak derdini bişey olsa dediğiniz gibi o zaman yapcak bişey yok 

(1,558 puan) tarafından

Bende kızımı kreşe vermeyi düşünüyordum mesleğimi yapabilmek için ama kızım tek tük konuşuyor derdini anlatacak kadar konusamıyor bu yüzden vazgeçtim. Eğer çocuğunuz yaşadığı birsey olunca anlatabilirse, güvenilir bir yerde bulursanız olabilir tabiki. Bu arada bazı kreşler bezli bezsiz bebek olarak ayırıyor. Bazıları bezli bebekleri kabul etmiyor onuda söyliyim. Sanırım bazı kreşlerdede istediğin zaman kreşin kamerasına erişim sağlayabiliyorsun yani telefonundan izleyebilirsin. Bunuda görüşeceğin kreşler varsa sorabilirisn 

(192 puan) tarafından

Aslında kamera sistemi en önemlisi her an bakabilirim. 3 5 öncesine kadar kelimeler aslında kısıtlıydı  bu aralar dili açılmaya başladı . Hatta dr da dil gelişimi için kreş demişti ama benim cocugumu ben bir yere bırakırken ağlar durmaz uyum sağlayamaz  vs istemedim . Şu an birraz daha iyi kelimeleri coğaldı seneye daha iyileşir diye düşündüm .kısmet tabi o yüzden kreş düşünmeye başladım maddi olarak zorlanıyoruz artık yani bir anne olarak birşey almak isterken düşünüyorum yani anlatabildim mi .  biz kendimizden kısabiliriz ama cocuktan her zman olmuyor . Bu yaz dışarda çevrede çocuklarla uyumuna bakcam  dil gelişimi daha da iyi olur dersem o zaman karar vercem. Sormak için erken oldu ama aklımdayken bilgi edinmek istedim

-Reklam-
0 oy
(1,192 puan) tarafından

En azından dürüstce söylemiş cnm benim kayınvalidem eltimin çocukları yaninda birbirinin saçını kesiyor görmüyor dışarı çıkıyorlar 10 20 dk sonra soruyor nerede olduğunu gözüm arkada kalacağına söylesin en azından bende ona göre önlemini alayım çünkü ben çocuğumu kimseye güvenerek yapmadım kendi çocuğuma kendim bakarım kimse bakmakla yükümlü değil nasıl bende onlara bakmakla yükümlü değilsem kreşe göndermek iyi mi bilemedim ya haberleri görüyoruz 

(192 puan) tarafından

Ya evet ama eltimin çocuklara cok güzel bakıyor . Çalışcam diye öyle diyo yani çok farklı bakıyor olaya aslında... Valla ikilemdeyim ya işte neler duyuyoruz aslında . Aklıma yatmazsa zaten göndermem yapcak bişey yok derim 🤷🏼 bırakcak ablam teyzem yakınım olsa yanımda yok onlarda başka şehirdeler çöpsüz üzüm gibi olunca maalesef düşünüyorum işte bi yol yordam

(1,192 puan) tarafından

Belki çocuk bakmaktan yorulmustur eltimin çocuğu kaç taneustune eklenince yorulmustur artık ona da o hep bıraktığı için söylemek istememiştir bende eltimle çok iyi anlasirim diğer eltimin cocuigna hep baktı evi ayrı olmasına rağmen işi varken kendi 3 çocuğu var sen çocuğumun ikinci annesi ol dedim çocuk kaldırabilecek kafam kalmadı bunlardan dedi alınmadım yani kendi çocukları zatenbezdiriyor kadının hayatı cocuklara bakmakla geçmiş 

(192 puan) tarafından

Öyle dese başımla beraber hak veririm gceli gündüzlü bakıyor ihtiyaç neyse karşılıyor mesela onlara ** bize gelince siz yapın siz edin oturduğu yerde dursun bakarım . Ama millete bakıyorum diyor  bir saat bırakıyorum parka götürüyor millete gösteriş bana bıraktı gibilerinden konusuyor denk geldim koca kış geçti hiç çağırmaz 1 ay görmese aramaz şimdi diyor yaz geldi ben oğlumu parka götürcem. Ben eve kadar bırakcam gel al dicrk alcam mesela aramız 10 dk yürüme mesafesi . Ayda yılda bir bırakırım hastada olsam bırakmam yani o kadar diyim işin yoksa diyip ricayla söylüyorum işim vardı ama neyse bakayım madem tok gönderiyorum yemeğini koyuyorum en fazla 2 saate alırım ama zamanında para muhabbeti yaptı bana teklif etsem öyle bakar. Sadece benim cocuguma bakcaksa bende ona baktırırım. Haksızlığa ayrımlarına gelemem ben dürüst olsun bana kayınvaliden ne güzel demiş bak açıkça bizimki elalem desin diye yaptı. ikisininkine de bakıyorum biri bakıyor biri veriyor sana demişler yaptığı işe bakar mısın bende göndermiyorum . 1.5 yaşından sonra gönderdim ilk defa bunlar olunca bir kaç aya kestim . Yalana dolana gerek yok iyilikte bana göre 

(1,192 puan) tarafından

Herkesin sevabı günahı kendisine alinmaniz gerekmez sonuçta siz kimseye güvenip çocuk getirmediniz öyle değil mi bugün benim de işlerim olduğunda ben de kayınvalidemlerle bırakmayı dusunuyorum ama bakmasa da niye bakmıyor demem yaparken kayınvalidem bakar mantığıyla yapmadım o yüzden kendi ayaklarınızın üstünde durun bosverkn bakmiyorsa tek yasiyormussunuz gibi güçlü durun cevrenizdekiler AA kadina bak desin

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 201 göst.
29 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Guness.ozlem (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 440 göst.
5 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde ♥️Berat Seha'm♥️ (6,778 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 33 göst.
0 oy
1 cevap 159 göst.
10 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Syma (905 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,450,365 soru

23,816,706 cevap

318,101 kullanıcı

...