+5 oy
864 göst.
Diğer kategorisinde (1,432 puan) tarafından

Kadın doğumcu da cinsiyet ayıran var mı günah diye benim çoğu tedavimi erkek doktorum yaptı çevrem de herkeste ondan memnundu kendi gittiğim doktorum sorunumu bulamamıştı biri geçenlerde günah demişti gittiğime pişman oldum 

45 Cevaplar

+2 oy
(374 puan) tarafından

Aaaa kadınları okutmayanlarla kadın doktor isteyenler aynı kişi oluyor genelde.Sen cahillere inanacak yaşı geçmiş olman gerekiyor.Benim için hiçfarketmez kadın erkek doktor.Ama ben mesela neye bakarım tecrübeye bakarım mesela ben neye bakarım hangi unide okumus ona bakarım.Kadın dogumda da buna baktm.70 kusur yaşında benim doktorum oglum sorunsuz dogdu çok şükür benim icin onemli olan bu.Gunlerce nicesini goruyorlar sapik doktorlar varsada onlarin gunahi kendine.Sen zevk icin degil tedavi icin gidiyorsun.

(1,460 puan) tarafından

+ veriyorum yorumunuza, çok da haklısınız kimse zevk için gidipte erkek doktora muayene olmuyor.

Mecburiyetten gidiliyorsa caiz zaten gunah değil.

-Reklam-
+1 oy
(3,985 puan) tarafından

Tercih hakkin varken ozel bolgeleri namahrem birine göstermek evet dinen uygun değil. Tercih şansın yoksa yapacak bir şey yok saglik daha önemli. 

+1 oy
tarafından

Selamünaleyküm Kardeşim 

Kadın doktor olduğu halde erkek doktor tercih edilmemeli bu hangi bölüm olursa olsun.. 

Eğer ki randevu bulamadın erkek doktorda var sadece yada bölüm de sadece erkek doktor var yada işinin ehli olan erkek doktor ise ona gidebilirsin mecbur kalınan durumlar bunlar keyfi erkek doktora gitmek uygun değil..

+1 oy
(7,008 puan) tarafından

Kadın doğum için kadın doktora gittim çekiniyodum ama dogumumu yapanda erkek oldu🤣🤣🤣 tıbbın ayıbı yok bence 

0 oy
(22,680 puan) tarafından

Ben ayırdığımdan değilde rahat edemem asla Allahtanki bana hep bayan doktor geldi 😊😊

0 oy
(6,511 puan) tarafından

Doğum doktorum kadındı özele gecti miyomum vardı özelde ameliyat önerdiler neyse geçen yaz miyom kontrolu için devlete doktor gelmiş bayan dediler gittim tehlikeli olmasına rağmen anlamadi sorunumu abartma falan gibi konuştu tersledi sonra bı kaç ay geçince tekrar gittim kontrol için hamile kalamıyorum diye meğerse miyomlardan kaynaklı olmuyormuş ve o bayan doktor bana folik asit verdi Ovulasyon yap kalirsin hiç de sıkıntı olmaz dedi sonra dediler erkek doktor geldi bayan doktora sıra yok gittim gayet düzgün ve bilgili bir doktor temmuzda bir yıl olacak aynı özelde kadın doğum doktoru dediği gibi eger olmazsan ameliyat çocuğun olmaz dedi olursa da ölür ilerlemez gebelik dedi ona ameliyat oldum bir kez de yanlış bir hareket yanlış bir söz duymadım ağzından her zaman bir abi gibi yaklaştı ki öyle bir niyeti olsa insan illa sezer dimi ama kim ne derse desin devletteki kadın doğum doktorları kadın olanlar egoist Allah'tan verdiği tavsiyelerle tesadüf hamile kalmadım yoksa süründürürdum o kadın doktoru gittiğim doktor erkek ama sağolsun her açıdan elinden geleni yaptı asla çekinmiyorum ki eşimden kaç kez geldi yanımda ve asla kötü niyeti yok adamın ben razıyım gitmene diyor 

0 oy
(5,180 puan) tarafından

Ben her zaman kadın doktor tercih ediyorum yoksa erkek doktor mecburen. Mesela hamilleik sürecimde sadece ayrıntılı muayenede başka hastaneye gitmek zorunda kaldım erkek doktor denk gelmişti maalesef. Bide doğumda erkek doktor denk geldi :( ama o an bunu düşünmüyorsun çünkü acın var 

0 oy
(1,343 puan) tarafından

Kimse kusura bakmasın erkek doktor daha profesyonel diye kadın varsa da erkek doktoru tercih ediyor bazı kadınlar. İslam dinine göre tesettür sinirları bellidir. Doktor kadın doğum doktoru muayene eder tesettürlüysen zaten kadın olanı tercih etmelisin. Tesettürlü değilsen senin tercihin sonuçta zaten açılsın ama alttan muayene edecekse açık da olsan insanda bi haya duygusu olur ya insan sıkılmaz mı erkek doktora bacak arasını açmaya? 

Ayrıc  kadın doktorluğunu neden erkekler de tercih ediyorsa 😏

(1,460 puan) tarafından

Günah olan şey açık olan kadına da günah, testturlu bı kadına da günah. Ama doktor konusunuda günahi olmaz.

Bacak arası açmaya derken ? Yanlış okuyorumdur umarım yorumunuzu. 

Kim merakli hanımefendi elin adamına sizin tabirinizle bacak arası açmaya, konu sağlık sonuçta. Doktorlarımız da meraklı degildir sonuçta herkes işini yapıyor.

(1,343 puan) tarafından

1. Her kadın her zaman alttan muayene olmaz. Açık bir kadın için dinen, yüzeysel ultrasonla muayene olmkta bir sakınca yok ekstra. Çünkü o zaten açık olmanın vebali altında ha göbeğini görmüş dokunmuş ha saçını ha kolunu.  Özel bölge açık da olsan kapalı da olsan insanda haya duygusu olduğu için sizinle aynı fıkırdeyım evet kimse meraklı değil elin adamın göstermeye. Burada demek istediğim yabana atılmamalı o haya duygusu. Kadın olan tercih edilmeli diyorum. Kadın doktor varken erkek doktor tercih etmek tercih meselesi olduğundan günah diyorum günah. Siz nerden alıyorsunuz bu fetvayı da doktor için günah değil diyorsunuz?

2. Herkes işini yapmıyor herkesin içini bilemezsin. Doktorların nefsi yok mu? Doktor olunca içlerindeki varsa sapıklık yada kadına ilgi yok mu oluyor? Nerden alıyorsunuz bu bilgiyi? 

İslamiyet mecburiyete ruhsat verır. Herkes de kendi durumundan bilir mecbur mu değil mi diye. Tercihle erkek doktora alttan muayene olmak günah. 

(1,460 puan) tarafından

Hanımefendi siz beni anliyomusunuz kimse keyfi ben erkek doktora gidiyimde ona muayene oluyum demiyordur.

Ha olanı bilemem. Ben 2 sefer kürtaj oldum o zaman erkek doktora gitmeseydim günah diye, sürekli kürtaj olmaya devam etseydim çocuk sahibi olamasaydım öyle mi.

Ayrıca neyin günah olduğunu iyi biliyoruz burda sizden öğrenecek değiliz.
Tercihle gidiyim alttan muayene oluyum demiyor kimse doktora, tedavi onu gerektiriyorsa o an o yapılması gerekiyordur doktor kontrolünden sonra.
Açık olanın koluna yada beline temasla günah olmuyor ama kapalı olan bı kadına olunca günah oluyor öylemi haram hersekilde haram, açığı yada kapalisi yok bunun.

(1,343 puan) tarafından

Sizin tercihiniz.

Sizin fikirleriniz doğruyu değiştirmez.

Ve çok çarpıtıyorsunuz meseleyı. Konu kapanmıştır iyi günler.

(1,460 puan) tarafından

Tercih değil zorunluluklar, benim fikirlerim değil doğrusu bu.

Asıl siz çarpıtıyosunuz.

0 oy
(3,187 puan) tarafından

Tüp bebek için fetva olarak (eğer maddi gücünüz yetiyorsa en yakın bayan doktora ) diye fetva  vermişlerdi bize. Bu nedenle Trabzondqn İstanbul a gittim. 2 transferim içinde.

Yumurtalık kanserine yakalanınca işin ehli olan tek bir kişi vardı Karadenizde. 6 yıldır erkek doktora mecbur gidiyorum. 

Ama eğer izin verilse(utanmak,çekinmek olayları hariç) erkek doktorlar daha iyi bence

0 oy
(3,388 puan) tarafından

Son gördüğüm sapık doktor yazışmalarından sonra hiçbir bölümde erkek doktor tercih etmiyorum kalp doktorum hariç o çok değerli benim için hamileliğim hep kadın doktorlara gidiyorum 

0 oy
(2,406 puan) tarafından

Kadın doğum doktorum erkekti doğumuma da 2 stajyer erkek öğrenci 1 dikiş için erkek doktor 1 tane kendi doç doktorum 2 ebe 2 hemşire  vardı sağlıkta cinsiyet aramıyorum  doğrusu günümüz randevu sisteminde  nerde boşluk randevu çıkarsa ona alıyorum 

0 oy
(1,896 puan) tarafından

Mecbur kalınca bakiliyosun cnm. Tabi bnm önceliğim bayan ama yoksa yapacak bişey yok. Ben göğsümden ultrason çekilcektim ben doktoru bayan sanıyordum oysa erkekmiş. Hastanede ondan başka radyologda yoktu başka seçeneğim olmadığı için o yaptı. Utandım mi evet hemde nasıl ama hastalık için mecbursun yani. Günahına yok. Ama seçenek varsa dediğim gibi önceliğim bayan oluyo

0 oy
(1,460 puan) tarafından

Günah mı şaka mı?

Tıpta ayıp ve günah olmaz. Zevk amaçlı ve o amaçlı, gitmiyorsa kişi erkek kadın dogum doktoruna.

2 sefer kürtaj oldum erkek doktorlar vardı, herkes görevini yapıyor doktor seçme gibi bı lüksümüz yok.

Ve ilk çocuğum için önerilen Dr gittim erkek prof. 2. Ye hamileyim halan daha aynı dokroruma gidiyorum.

0 oy
(784 puan) tarafından

Günah, haram, caiz, caiz değil gibi kavramlarla açıklanacak konu. Seçeneğin varsa kadını seçmen gerek. Ama zaruriyet halinde günah haram kalkar. Veya hastalığın gereği erkek doktor daha uzmandır işin ehlidir seçebilirsin. Konu derin biraz. Günümüz şartlarında da çok seçme şansımız olmuyor. Kime randevu varsa.Ben şahsen günahtan ziyade rahatlık derdimi daha iyi ifade edebilme açısından kadın doktorları tercih etmeye çalışıyorum. 

0 oy
(4,285 puan) tarafından

Hangi bölüme gidersem gideyim tercihim erkek doktordan yana oluyor. Bana mı denk geliyor bilmiyorum ama denk geldiğim kadın doktorlar burnu havada tersleyen ve erkeklere göre daha bilgisiz gibi geliyor.

0 oy
(9,808 puan) tarafından

Ben ilk çocuğum olmadı bir doktor bulduk çok iyidi erkekti ama gitim yoksa daha çok beklerdim çocuk 

0 oy
(8,135 puan) tarafından

Dini konularda hüküm tektir bencesi sencesi olmaz . Kadın hastalıkları için Kadın seçme hakkın verken erkeğe gitmek caiz değildir . Herkes kendi fikrini beyan etmiş ama Allah'ın verdiği hükmü bilmeden şöyle olmalı böyle olmalı diye fikir vermek çok cesurca(!) 

0 oy
(5,549 puan) tarafından

Iki oglumu da ayni doktorda dogurdum, doktorum erkekti. Ilk cocuguma hamile kaldigimda ilk gittigim doktor kadindi ve hic memnun kalmadim. Tavsiye ustune simdiki doktoruma gittim. Bir kerede dusukten sebep acil kurtaj olmak durumunda kalmistim o zamanda erkek doktora denk geldim, acilde. Gunah kismini bilemem ama kadin dogum konusunda erkek doktorlar daha iyi tecrubelerime gore.

0 oy
(694 puan) tarafından

Canım sağlık bu eğer ki kendi doktorun bir şey bulamadıysa elbette ki gidebilirsin keyfi değil MECBURİYET bunu bir bilip de sussunlar öncelikle çok şükür alnın ak başın dik sağlık söz konusu burda o yüzden dinleme kimseyi 

(694 puan) tarafından

Açıkçası Van'da bir kadın doğumcu sormak isteyen olursa öneririm ama senin bulunduğun yerdeki doktorları bilmiyorum maalesef 

0 oy
(4,659 puan) tarafından

Hastanede çalışan biri olarak erkek kadın doğum doktorlarının ilgilendiği yer gercekten orası değil istisnalar devlet hastanesinden çıkma ihtimali çok çok  düşük, midesi bulanmadan muayene ederse tebrik edilmeli gerisini siz anlayın 🤮

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 686 göst.
13 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 210 göst.
1 Mart 2023 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,034 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 206 göst.
29 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Filizsena (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 1,213 göst.