+3 oy
168 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,454 puan) tarafından

Kızlar merhaba binada oturuyoruz her hafta iki kere yardım bağış için gelen oluyor bazen veriyorum güven veriyor bazıları ama bazıları hiç güven vermiyor ha böyle düşünüp niyetimi bozmak istemiyorum ama sürekli sürekli gelince de kafama takılıyor 

Bugün tekerlekli sandalye bağış yardımı için para toplamaya geldi bir adam benim cüzdanımda eşimin arabasında kalmıştı akşam gezmeye çıkınca arabada unutmuşum adama durumu anlattım cüzdanım yanımda değil dedim hiç mi evde nakit yok dedi hayır dedim ki gerçekten yoktu sadece 10 tl var kabul ederseniz dedim hayır 100 tl aşağısı kabul etmiyoruz dedi bende maalesef o kadar çıkmaz dedim sonra isterseniz iban yazayım oraya atın dedi iban aldım ama kararsız kaldım bu kadar ısrar etmesi 100 tl aşağısını kabul etmemesi bi düşündürdü beni 

Sizinde böyle kapınıza gelen oluyor mu yardım yapıyor musunuz 

11 Cevaplar

+2 oy
önce (3,636 puan) tarafından

Yardımın azı çoğu olmaz ha normalde o kadar vermeyeceksindir ama madem yardım topluyor damlaya damlaya göl olur mantığıyla kabul etmeliydi bence, o yüzden göndermezdim sanırım 

önce (1,454 puan) tarafından

Yok canım genelde 50 100 veririm ama bazı gelenler verdiğim miktarı beğenmiyor mesela 50 versem bi 50 daha verin eşinizin adına bağış yazalım diye zorluyorlar resmen o yüzden artık vermekte kararsız kalıyorum 

önce (3,636 puan) tarafından

Israr varsa yardım benim için bitmiştir 😅 sevmiyorum yani o an gönlümden o kopmuş veya durumum buna müsait veririm aksi halde ısrar ettikleri zaman veresim gelmiyor 

-Reklam-
+2 oy
önce (2,821 puan) tarafından

Lisanim agir olacaktir affola da dilenci bile 100tlden asagi kabul etmiyo ne hale gelmisiz valla ben yabanci kimseye kapi acmiyorum zile basanda olmuyo zaten olursa da tanimiyosam acman hirli mi hirsiz mi nerden bilcem esim evdeyse o bakar o yuzden ben bagis falan yapmadim hic burda bi aysem var benim irakli abisini falan savasta kaybetmis kizda 24 25 yaslarinda akli dengesi de pek iyi degil kiyamam brn bi onu gorursem ona veririm Rabbim kabul ederse 

+2 oy
önce (4,537 puan) tarafından

Bir kere geldi kuran gibi bişey satıyomuş genç adam asla kapıyı açmadım ben korkarım böyle insanlardan hatta kapı deliğinden baktım sadece bizim kapıyi çaldı sonra açmadım gitti binadan kimseye uğramadan 

+1 oy
önce (2,387 puan) tarafından

Elinde makbuz var mıydı yani izin belgesi var mıydı, bazıları yardım etme bahanesi ile parayı cebe atıyorlar böyle tipler o kadar arttı ki insan artık yardım edip etmemekte kararsız kalıyor 

Makbuz sormak hiç aklıma gelmedi aslında çarşıya gittiğimde önümüze çıkıp yardım toplayanlar makbuz veriyordu ama kapıya gelenler makbuzdan söz etmedi hiç benimde aklıma gelmedi açıkçası artık her hafta gelmeleri şüphe uyandırdı bir de komşularınız da verdi diye laf kabalığı yapmaya çalıştı 

önce (2,387 puan) tarafından

Böyle kapı kapı dilenenlere vermeme taraftarıyım hatta gelseler bile makbuz soruyorum devlet onaylımi bakıyorum diğer türlü ben onlara şu cümleyi kurarım sanırım, bu parayı hak ettiği yere vereceğim merak etme sen, 

+1 oy
önce (2,342 puan) tarafından

Ne kadar saçma bir durum. Yardımın da kriterleri mi oluyor. 

Eğer makbuz veriliyorsa yine güven duyarım ama her hafta kapıya farklı kişiler de geliyorsa şüphe ederim.

+1 oy
önce (1,366 puan) tarafından

Ben vermiyorum kapıya gelene. Bağışımı löseve yaparım hep. 

+1 oy
önce (830 puan) tarafından

Böyle yardım konusu açılınca aklıma bi anım geldi. Bekarken her yaz Sakarya ya fındık toplamaya gidiyorduk her severimde kuran kursu yaptırıyoruz diye kapı kapı dolaşıp fındık topluyorlardı. Bizim patronda kapıya genlere bizden habersiz fındık vermeyin biz kendi camimize yardım yapıyoruz dedş. Adam geldi fındık istedi durumu anlattık adam biraz uzaklaşınca bize ne dedi beğenirsin terörist diye bağırdı biz şok bende terörist sensin dedim iyiki vermedik. 

+1 oy
önce (4,623 puan) tarafından

Bizim binada kapıcı biz olduğumuz için yönetici kesinlikle içeri böyle kişilerin alınmasını istemiyor giren olunca uygun dille çıkartıyoruz binadan 

Bizim binaya da yasak diye yazılıyor ama giren çıkandan haberleri olmuyor 

+1 oy
önce (570 puan) tarafından

Ben bağışçılara inanmıyorum ama kapıya gelinide boş göndermem 10blira 20 lira veririm ama iban at diyenede atmam sende atma bence

0 oy
önce (1,171 puan) tarafından

Bize de gelmişti bir kere 50 TL'ye çocuk kitapları satıyordu bir şey için hatırlamıyorum şimdi ne için olduğunu yanında kalemi hediyeydi yardım yardımdır art niyet aranmamali

0 oy
önce (4,595 puan) tarafından

Baya uydura uydura para topluyorlar gibi geldi. Bundan sonra maalesef hiç param yok deyip kapıyı kapatın.

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 425 göst.
9 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
29 cevap 951 göst.
1 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Biskivili14 (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 348 göst.
3 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,577 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 599 göst.
16 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde EsleminAnnesi (3,102 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,448,713 soru

23,795,182 cevap

317,066 kullanıcı

...