0 oy
130 göst.
Diğer kategorisinde (908 puan) tarafından

Kızlar şuan 36+4 hamileyim. İlk gebeliğim. Doğumdan sonra korunmak istiyorum. Hemen çocuk düşünmüyoruz. Biz evlendiğimiz zaman çocuk istemedik 1 buçuk sene geri çekilme yöntemi ile korunduk. Sonra çocuk istedik. 

Şuan bu bebeğim doğduktan sonra tekrar geri çekilme ile korunmayı düşünüyorduk ama yinede riske atmak istemiyorum. Bebeğim 4 5 yaşına geldikten sonra belki çocuk düşünürüz. 

1 buçuk sene geri çekilme yöntemi ile korunduk yine öyle korunuruz dedim ama ya hamile kalırsam bu defa. Şansa bırakmak istemiyorum. Sprial da nasıl birşey bilmiyorum. Korkuyorum da. Acıtır mı. Bide içinde bı hortum parçası gibi birşeyle yaşamak bilemiyorum tereddüt ediyorum. Taktıktan sonra hisseder miyim genel olarak günlük hayatımda onu hisseder miyim. Yoksa sadece taktıkları an mı biraz ağrı oluyor. 

Bide sprial olursa kayarsa bunu nasıl anlarım. 

Sprial taktıktan sonra yine korunmamıza gerek var mı? Ya korunmazsak sprial'e rağmen hamile kalırsam. Lütfen cevap verin ilk gebeliğim bu tecrübesizim nasıl yapsam bilmiyorum 

5 Cevaplar

0 oy
(22,610 puan) tarafından

Spiralle korunan biri olarak takılırken hisseetmiyosunn sonrasında az bi kanama oluyo onun dışında problem yok ben doktora sormuştum spiral varken korunmayada ek bişeye gerek varmı diye yüzde yüz güvenme ama gerek yok demişti 3 senedir takılı bende sıkıntı yok çok şükür kaydığınıda ultrasondan bakar anlarlar

(22,610 puan) tarafından

Yok aksine düzene girdi adetim

(3,904 puan) tarafından

Anam bende takılırken iyi bir ağrı olmuştu 

Acaba takan kişiye mi bağlı bu durum 

(908 puan) tarafından

Tamam çok teşekkürler yorumunuz için ♥️ 

(22,610 puan) tarafından

Rica ederim canım 🩵

(22,610 puan) tarafından

Bende ağrı olmadı valla hafif sancı oluyor regl olurken olan kadar hatta ondan az bacım 

-Reklam-
0 oy
(245 puan) tarafından

Spiral %100korumaz cevremde  sprialli hamile kalan bsru var  kayma yaparsa kanamanın olur bünyene bağlı aslinda  ben taktirmadim ama duyduklarimi diyip takarken aciyablir korkutmak da istemiyorum seni  bebeğini memeden kesinceye kadar prezervatif ile korunup sonra iğne veya hapa başlayabilirsin 

(908 puan) tarafından

Emzirirken takamaz mıyım. Direk kırkım bittikten sonra

(245 puan) tarafından

İlk adetten sonra sprial takiliyor

(908 puan) tarafından

Ya öyle mi. Bide adetli iken takılır diyorlar öyle birşey var mı

0 oy
(981 puan) tarafından

Ben de spiral taktirmistim baya kanamam olduğu için cikarmak zorunda kaldım. Spirali taktiktan sonra eşinin korunmasına gerek yok ( spiral kaymadigi sürece ) bı tak sende sorun teşkil etmiyorsa oyle devam et

(908 puan) tarafından

Peki kaydığını nasıl anlayacam. Ya da anlayabilir miyim 

0 oy
(1,318 puan) tarafından

Son zamanlarda spiral ile hamile kalan çok duydum ve gördüm. 4 yıl falan istemiyordan spiral + geri çekilme yapabilirsimiz Çünkü kayma olabilir ağır vs kaldırmamak lazım. Herkese spiral gelmiyor denemek gerek 

(908 puan) tarafından

Anladım çok teşekür Ederim 

0 oy
(7,540 puan) tarafından

Ben takarken ağrı oldu günlerce sancılarım oldu 5 ay içerisinde de kaydı zaten Allah tan geri çekilme de yapıyoduk yoksa hamile kalırdım

Kaydığını da kontrolde öğrendim

(908 puan) tarafından

Kontrole de mi gidiliyor. Ne kadar sıklıkta kontrole gidiliyor. Randevu mu alınıp gidiliyor ve hangi bölüme 

(7,540 puan) tarafından

Kadın doğum Dr gidiliyor evet randevu alınıyor senede 1 deniliyor ama bende 3 ayda bir gitmek gerekiyor

(908 puan) tarafından

Anladım çok teşekür Ederim 🥰 

(7,540 puan) tarafından

Rica ederim canım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 211 göst.
0 oy
1 cevap 119 göst.
0 oy
2 cevap 138 göst.
+1 oy