+1 oy
755 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (966 puan) tarafından

Küçüklükten beri toplu bi çocuktum şimdi de öyle, evlendiğim den beride kilo aldım 77 ile evlendim 88 kilo oldum boyum 170. Küçüklüğümden beri bende hep bi sorun oldu bu kilo hep utandım kendimden şimdi de öyle haber edilen yerlere felan gitmiyorum daha doğrusu canım istemiyor. Diyet yap diyetisyene git diyenler olacak hepsini denedim psikolojik olarak olmuyor. Ne yapmam lazım illaki sizlerinde bir fikri vardır bilgisi olan banada yazarsanıs sevinirim. 

19 Cevaplar

+4 oy
(22,871 puan) tarafından

İyi de öyle toplumdan dislanacak bı kilon yok ki. Neden bu kadar kafaya taktın. Kafaya taktikca kilo vermen zorlaşır psikolojik olarak. Biraz kilolusun sadece. Ve bol.hareket ve şekeri kesme ile çözülebilir. 

-Reklam-
+1 oy
(1,870 puan) tarafından

Sıkı spor yap. Kas kütlen arttıkça günlük yaktığın kalori miktarı da artacak. Aynı yesen bile kilo vereceksin. Kiloyu geçtim çok daha iyi gözükeceksin. 

(966 puan) tarafından

Hangi sporlar mesela

(1,870 puan) tarafından

Youtube a "ekipmansız fullbody workout" yaz. Onlarla başla. Sonra ekipmanları geç

(1,870 puan) tarafından

Ama gidebiliyorsan bir spor salonuna git pt hizmeti al

(1,542 puan) tarafından

Diyete başlayan ben deneeyecegim

+1 oy
(1,571 puan) tarafından

Boyum 1.70 86 kg ile başladım diyete 79 um şuan kendinle gurur duydum iradeyi elden bırakmadigim için herkes emziriyorsun sütun gider dedi dinlemedim kafana koy önce hırs yapman lazım kendine sağlıklı bir beslenmek rutini oluştur spor yapmıyorum ben mesela 

(1,540 puan) tarafından

Emzirme dönem ndeyim bende aynı dertten muzdaribim bakmak istemiyorum aynaya ama benim farkım ben azim edersem ve çocukları bırakacak yer bulursam yürüyüş ile çok kolay zayifliyorum 78kilodan 70edusmustum bir iki ay iç nde

(966 puan) tarafından

Neler yapıyorsun banada anlatırmısın biraz

(1,540 puan) tarafından

Ekmek türü seyler yemiyorum sabah türk kahvesi ile  güne başlıyorum kahvaltı  kahvaltida haşlama yumurta salatalık domates gibi kalorisi az olan şeyler yiyordum sonra 10bin adım yürüyüş ve bol bol su sonra zaten tartıda gram gram gittiğini görüyorsun kilonun sonra sana ilahi bir güç geliyor daha çok azim ediyorsun bı bakmışsın baya bı kilo gitmis

(2,537 puan) tarafından

@Siyah.incii 

Bebeğin kaç aylık neler yaptın 

(1,571 puan) tarafından

Bebeğim 4 aylık şuan 3 aylıkken başladım.

Günde 3 lt su içtim 

Sağlıklı tarifler araştırdım tavuklu nohutlu ton balıklı salatalari falan denedim aşırı tok tutuyor beni dinlerseniz tavuklu yoğurtlu ve mısırlı slata deneyin kilo vermeme o yardımcı oldu  yemekleri ve kahvaltilarida tek tabakta toplamalisin ve makarna bile yapsan 3 kaşık koyabilirsin önemli olan dengelemek yasak koymadan az azar azar ye canım benim canım helva çekmişti 3 çay kaşığı yemiştim bile yavaş yavaş bu şekilde ilerlersen eminim verirsin😊

(2,537 puan) tarafından

Teşekkür ederim benim bebeğim de 5 aylık artık. Sütüm azaldı bugünlerde. Artık yoğurt çorba da veriyorum. Başlamak istiyorum.oruçta yaptım aslında 5 kilo verdim. Tekrar bıraktım.

Senin sütün yetiyor mu?

Ben spor yada yürüyüş yaparsam çok güzel gidiyor. Ama dizlerimin ağrısından yapamıyorum bugünlerde hacamat gideceğim inş fayda eder. 

+1 oy
(384 puan) tarafından

Ay kız gören 120 kilo sanicak annem sürekli dua ediyor kilo alıyım diye bende 52 kilodan 75 kiloya geldim bence hiç takma sen kendini sevmezsen saygı duymazsan inan kimse duymaz göstermez 

(569 puan) tarafından
+1

120 kilo olunca insanın kendinden utanması, davet edilen yerlerle gitmemesi, toplum içine çıkmaması mı gerekiyo yani 🤔

(384 puan) tarafından

Lafın gelişi öyle dedim ama 120 ve üstü kötü gösteriyor kiloları pek hoş bir görüntü değil açıkçası 

+1 oy
(4,795 puan) tarafından

Kilo utanılacak birşey değil canım vermek istiyorsanda yemeni düzene sokmak az yemek şart gece yatağa cidden aç yatacaksin ki kilo veresin ben bunu çok iyi çözdüm çok aç bir şekilde uyuduğum zaman cidden kilo verebiliyorum bide hareket şart günde en az 1 saat tempolu yürümeni tavsiye ederim 

(966 puan) tarafından

İşte o aç yatmayı beceremiyorum uyuyup uyanıyorum hemen kendimi mutfakta buluyorum onu nasıl çözücem ben siz nasıl becerdiniz

(4,795 puan) tarafından
+1

Ben çok eringecim kız açlıktan ölsem de yataktan kalkıp yemem:) bide kendimi motive ederim sürekli tartılır kilomu kontrol ederim kendini motive edip beyninde bitirmen lazım herşeyi 

+1 oy
(545 puan) tarafından

20 nisanda basladim diyet +yürüyüş ve ufak ufak spor olarak bugün tartıda -2 yi gördüm.

11.700 adım atmışım bugün mesela bütün vücudum ağrıyor ama kendimi de çok iyi hissediyorum.bende hep basladim bıraktım.baslqdim biraktim.bu daha çok kilo aldırdı bana ama bu sefer eminim.ya olacak 

+1 oy
(1,053 puan) tarafından

Ben 72 kiloydum şuan 86 kiloyum ama hamileyim son 3 hafta fln kaldı. Yinede kendime baktığım zaman hiçte umrumda değil. Ama kilolu da  göstermiyorum tuhaf bir şekilde. Boyunda 1.58. Takmayın kafanıza bence amaann ölecez birgün 

+1 oy
(11,120 puan) tarafından

Diyet ve Spor dan başka diyecek bişey Yok. O kadar insan kilo veriyor sende verebilirsin dahiliye git kan tahlili baktır sonra iyi bir diyetisyene git eğer o kadar takiyosan bir şekilde zayıflaman lazım. Takmiyosan yapamıyorsanda böyle olmayı kabul edip kendinle baris herkes 36 38 beden olmak zorunda değil 

+1 oy
(9,614 puan) tarafından

Valla 1 56 boya 73 kiloyum ben utanmıyom sana noli 170 boyla kız 😅

+1 oy
(23,468 puan) tarafından

Sen kendini sevdikten sonra gerisini boşver herkes kendine aynaya baksın he de geç öyle aşırı kilon yokki ya

(966 puan) tarafından

İnsanin küçükken kafasına doldurdularsa dalga konusu olduysan herkesin içinde dalga gecildiyse kafaya takıyor işte

(23,468 puan) tarafından

Kıyamam ya 😔😔

0 oy
(1,596 puan) tarafından

Neden toplumun güzellik algisina uymak zorunda bırakıyorsunuz kendinizi elbette dünya üzerinde kilolu zayıf uzun kısa sivilceli sivilcesiz akneli yüz sorunlu ciltli insanlar olabilir bunlar doğal şeyler kendinize toplumun dayattığı güzellik algısı yüzünden haksızlık yapmaniz üzücü ben bunu okurken bile üzüldüm mesela internette gördüğümüz çoğu şey efekt filtre makyaj dışarı ciktigimiz da kimse kimsenin kilolu olmasını umursamıyor ya da yoldan gecerken AA şu kilolu insana baksana kilosu ne kadar fazla demiyor siz kendinizi kötü gördüğünüz için böyle düşünüyorsunuz bence bedeninizle barışmayı deneyebilirsin ya da psikolojik destek alabilirsiniz vücudunuzu sevin kimse kimse gibi olmak zorunda değil sağlık açısından bakacak olursak sağlığınız için vermeye çalışabilirsiniz bir çok insan azim edip veriyor siz neden onlardan biri olamayasanız yediklerinizden vazgeçmek zorunda da değilsiniz yediğiniz her şeyin sağlıklı fitdiyet tariflerini de yapabilirsiniz internette bakarak ve kilonuz boyunuza göre fazla kafaya takacak derecede bir kilo da değil yani

(3,415 puan) tarafından

Senin doğumun bana merak oldu çok uzun geldi bana artık ses seda yok mu

(1,596 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

40+3 olcam yok 🤣bizimki naz yapiyo niye ya korkuyom şimdi sen dogurmadim mi diyenleri görünce 41 42 de doğum yapanları da gördüm ben

0 oy
(165 puan) tarafından

170 göre kilon iyi değilmi  çok fazla gelmedi bana 

(966 puan) tarafından

Evlendiğimde 77 kiloydum biraz fazla 

0 oy
(23,420 puan) tarafından

Şu boyla utanılacak bir kiloda değilsin tabi vücut tipin nasil bazı insan vardır 80 le fit görünür bazı insan var 70 le gobekli vs görünür. Spor ve sağlıklı beslenme ile verilir tamam 50 olmazsın belki ama çok rahat 70 75 olursun ki bu boyla sende gayet güzel durur. Neden psikolojik olarak olmuyor devam mı ettiremiyorsun herhangi bir sağlık problemin yoksa verilmeyecek bir kilon yok 

(966 puan) tarafından

Gece yemelerim var alışkanlık haline getirdim birakamiyirum

(23,420 puan) tarafından

Canım beyaz ekmek yemesem doymuyorum diyen biriyim pilavla makarna ile ekmek yerim ama insan alıştırınca oluyor 

0 oy
(497 puan) tarafından

O zaman yapabileceğin tek şey yaşam tarzını değiştirmek bunu sürekli hale getirmek diğer türlüsü zor. Ben kalp problemleri yasadigimdan yaşam tarzımı değiştirdim az tuz yürüyüş bol su iki öğün yemek oruç falan derken baya iyi hissediyor 

0 oy
(8,695 puan) tarafından

Neden kilo veremeyesin ki zor olan ne yani diyet yapmana aç kalmana rağmen kilo gitmiyor mu?

(966 puan) tarafından

Yaptimmi çok güzel gidiyor ama yapması nefsime ağır geliyor. Yapamadığım içinde sadece sizlaniyorum. 

(8,695 puan) tarafından
+1

Aşağıda çok güzel bir cümle kurmuşsun "kızım için değişmek istiyorum" azmin bu yönde olsun ilerleyen yıllarda kızının arkadaşları kızına "annen ne kadar genç ve fit bir kadın"diyebilsinler. Boyun çok iyi kilonu da korursan muhteşem olur canım 

(966 puan) tarafından
+1

Önceden hiç birşey yapmasamda olurdu yapmazdım kimsede yaptıramazdi  kimsede umrumda değildi ama şimdi öyle değil herşeyi onun için yapmak istiyorum. Bugün çağırılan yere bile sadece onun için gidiyorum gitmek istememe rağmen sadece onun için. 

0 oy
tarafından

Kendinle baris canım. Ha kilon olmuş ha olmamış çok şükür saglikliyim, nefes alıyorum, her yeni güne gözümü açıyorum bunlar bize birer nimet. Zaman geçiyor kilonu ne diye takiyorsun, git takıl otur çay iç arkadaslarinla ne güzel cagiriyolarmis. Vaktini kilonu dert ederek tüketme. Sen mutlu olup kendile baristikca hayat sana daha güzel gelecek. Bende sivilclerimi takardim kafaya meğer salakmisim şimdi hiç umursamıyorum halada sivilcelerim var ama mutluyum. Geçmiyor napim sivilcem var diye evde 4 duvar arasında curuyeyimmi? Hayır tabiki. Emin ol kilonu senin taktiğin kadar hiç kimse önemsemiyor çünkü bu dünya imtihan dünyası ve herkesin başka bir imtihanı var herkesin kafası dolu. Sen hayatı güzel yaşamaya bak. Sen güzelsin emin ol.

(966 puan) tarafından

Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız çok tşk ederim. Hayatım boyunca hiç kendimi beğenip sevemedim . Ama bu saatten sonra kızım için değişmeyi istiyorum 

tarafından

Değişme kendini tanı sev. Sen sen olduğun için güzelsin. Kalıplar guzelllik boş bacım zaman geçiyor ya. İstedgini yap. Mutlu olduğunu yap. Ne güzel evladin varmış onunla eğlen onunla gez. O seninin görünüşüne bakıp anne böylesini diyecek. İlerde annemle biz gezdik eğlendik güzel zaman gecirdik diye anlatacak seni. Kilon falan s ni seven insanlar takılmaz. Gerçekten seven insan seni sen olduğun için seviyor. Valla hayat böyle.

(966 puan) tarafından

Haklısınız 

0 oy
(4,872 puan) tarafından

Neren kilolu kız heleki toplumdan kaçacak kadar. 170 boy diyorsun bide hadi 5 kilo fazlan olsun . Onuda günlük 3 litre su birazda yürüyüş yap atarsın zaten

0 oy
(2,649 puan) tarafından

Aralıklı oruçla 1 ay olacak 8 kilo verdim aç falan da kalmıyorum. Sabah 11  de yiyorum öğlen 3 gibi ara öğün akşam da en geç 7 gibi yiyorum resmen aç kalmadan kilo veriyorum emzirdigim için diyet yapamıyorum zaten bu şekil bana en uygunu geldi çok iyi kilo gidiyor. Bu arada Instagram'da aralıklıoruçguncesi sayfası var orda hülya hanım motivasyon grubu kuruyor whatsappta katılabilirsiniz 

(966 puan) tarafından

NNeler yiyorsunuz biraz bana anlatirmisiniz

(2,649 puan) tarafından
+1

Dediğim sayfayı takip ederseniz yüzlerce çesit var. Evde olan sağlıklı şeyleri yiyoruz. Önemli olan bu değil aslında grupta işte herkes birbirini motive ediyor. Tek başıma ben de yapamıyorum 

(966 puan) tarafından

Çok tşk ederim

0 oy
(867 puan) tarafından

65 ile evlendim 75 ile doğum yaptım sonra 60 Lara düştüm. Daha sonrada kilo falan alamadım herkes diyor neden bu kadar zayıflamissin ne oldu sana böyle cokmussin diyorlar. Alamıyorum kilo yüzümun eski dolgunlugu yok 34 yaşındayım. Bende artık insan içine çıkamıyorum yani diyecegim o ki zayıflık da hiç güzel bir şey degil

(966 puan) tarafından

Ben sana biraz versem kilomdan ortada buluşup ikimizde mutlu olsak

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,359 göst.
5 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Grcemr1365 (364 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 331 göst.
29 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde D. 65 (199 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 404 göst.
29 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde D. 65 (199 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,809 göst.
8 Ağustos 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Manolyam (3,345 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,444 soru

24,072,435 cevap

330,752 kullanıcı

...