Merhaba kızlar bebeğim 2 buçuk aylık ve biz tekrardan çocuk düşünüyoruz ama ben daha adet olmadım. kadın doğuma gitmeme gerek var mı sizce? Yoksa adet olmayı beklememe gerek yok mu
Çok bencilsiniz!!! O bebekler oyuncak değil, birer insan!!! Onların birer anne babaya ihtiyacı var. Sırf siz istiyorsunuz diye el kadar bebeği annesinden mahrum, ilgisiz bırakamazsınız. Boşuna "Ben ikisine de yeterim, bakarım." demeyin. YAPAMAZSINIZ! Olan bebeklere olur. Yeterli ilgiyi göremezler. Sırf kendi zevkiniz için böyle bir şey yapmak istemeniz çok BENCİLCE!!!
AA misafir kullanıcı gidip gelen biri bence fakr hesap ...
Gusul almak zor mu geliyomus orayi da kacir misim.
Tabi ki kimse kusursuz degildir. Ama yalan soylemek cok kotu bisey yani. Gelmis bi de karsi tarafi yalanla sucluyo.
Aman ve leblebi ne hali varsa görsün Medine dilencisi gibi olunca görürüm onu imamda olsa zırt günler oluyo insanın kendine vakit ayırması gerekiyor
Bazı hanımlar biliyor burada ben pre-menopoza girdim vaktim kısıtlıydı, oğlum 3.5 yaşında çok şükür durumumuz iyi ülke standartlarına göre ama öyle eminim ki ikinci olduktan sonra ilginin yetmeyeceğine, menopoza giriyor olduğum hâlde yapmama kararı aldım. Oğlumun yüzüne bakıyorum bakıyorum bakıyorum sen hele bu sabini hakkını vererek büyüt diyorum kendime. Şartlarım uygun olduğu hâlde vicdanım ısrarla dur dur diyor. Velhasıl kapattım defteri.
Bebeği süt kokarken ikinci planına düşmek çok büyük bencillik...
Üşenmedim hesabı silmeden önce tüm postlarına ve altındaki yorumlara sapık gibi tek tek baktım sonra bu postundaki tüm yorumlara göz attım verdiği tüm cevapları kontrol ettim dilimi zor tuttum linç etmemek için gerçekten çok yazık ayıp terbiyesizlik haksızlık sonra pedogogları geziyorlar ilgisiz yetiştirdikleri çocukları okulda bizim özene bezene yetiştirdiğimiz çocuklara yapmadıkları eziyeti bırakmıyorlar bu tip insanlara tek bedduam allah bu tip insanları kısır bıraksın
Yanlış anlama ama çocuğunun hakkına girmiş olmaz mısın ?
Zaten iki çocuk istiyoruz aradan çıksın ikincide kafası bi türlü bitmiyor. Allahım cahillik dizboyu.
benimkilerin arasi 5 bucuk yas. yine bile zor. eski gunlerimizi ozluyirum diye hungur hungur aglio kizim kardesim dogmadan onceki gunlerimze geri donelim diye. resimlere bakio . yatarken hayal kuruyormus eski gunlerimizi dusunup hatirlamaya calisiyormus. 8 bucuk yas 3 yaş suanki durum 3 senedir hala alisamadi yani kardese😂
Bu filmde duymusdum kim kimi kopariyo herkes kendi payına diye 😅🤭aklıma geldi
Sanki padişaha veliaht doğuracaktı da biz taş koyduk gibi bir hırs, bir öfke anlam veremedim. Birde hocalık yapıyormuş. İnsan önce üslubuna dikkat eder ne bileyim eğitimciysen insan önce kendine bi dönüp bakmalı. Bu üslupla kimi neyi eğitecek. Yorumları şaşkınlıkla okudum yani. Zaten bu tarz insanlar ülkenin gelişmeme sebebi.
Aman herkes Kendi bacağından 🔥💯
Helal olsun valla. Doğur kız. Hükümetin sana plaket vermesi lazım :)
Haykırdım 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Bu yüzden yapıyorum zaten
Benden +++ bugünkü gülme modumu sayende doldurdum 😂😂
Aceleniz nedir çok merak ettim de ?? Vücudun bir dinlesin doğumdan yeni çıkmışsın bir toparlan kendine gel
Ben kendimi hazır hissediyorum. Teşekkür ederim
Sen öyle hissediyorsun da vücudun öyle değil.
Kaldı ki sezaryen olmuşsun bir de.
Sezaryen doğum sonrası 3 yıl bebek yapmayın diyorlar anne hayatı riske giriyor bunu nasıl göze alabilir bi insan
Hesabını da kapatmış herhalde hemennn 😁
Ne de olsa bir çocuk büyütüyorum bir tane daha olsun da aradan çıksın Zaten gece uyanıyorum En azından ikisine birden aradan çıkarırım bir tanesi büyüdükten sonra diğerini yapmayayım tam rahata ermişken bir tane çocuk bakma derdim olmasın İkisi birden büyüsünler işte mantığı Ben bu şekilde büyüyen çocuklara çok acıyorum
Doğru düzgün anne baba sevgisi alamıyor iki çocuğa birden ilgi göstermekle tek çocuğa ilgi göstermek aynı şey değil hepsini birden doğurayım da aradan çıksın mantığı
İkiz çocugu olanlar sevgisiz ve ilgisiz büyüttüler öyleyse? Veya peşpee doğuran herkes sizin düşündüğünğz mantıkta karar verdi ve hiç biri iyi anne baba değil. Tamam
Kız bu ne acele
Ovulasyon testi ile yumurtlama olup olmadığına bakabilirsin canım bu yumurtlama başlamışsa tabii ki kalırsın neden olmasın
Teşekkür ederimmm
Kadın doğuma gitmeye yada adet olmayı beklemeye gerek yok, korunmayı bırakmanız yeterli. Naçizane tavsiyem ikinci bebeğin gerek hamilelik, gerek doğduktan sonraki süreçte hem bebeklerin, hem sizin, hem evliliğinizin ziyadesiyle zorlanacağının bilincinde olarak bu yola girin.
Helal olsun valla ne diyim benim küçüğüm 5 buçuk yaşında ve hamileyim vicdan azabı çekiyorum 2 aylık bir bebek ve tekrar gebe kalmayı isteyi ay vallaha şok oldum.
Sunuda yazayım her gebelik aynı değildir ya bu defaki gebelikte riskli bir durum olsa mesela ben bugün başka il'e sevk oldum bebeğim gelişimi 25 haftada durmuş ama ben 28 haftalıgim yarın oğlumu bırakıp gitmem lzm ama çok buzursum diyelim böyle bir durumda 7.8 aylık bebeğini nasıl bırakacaksın.
Hade diyelim hiç bir sorun sıkıntı olmadı ilk gebeligin gibi
Peki ya şimdiki bebeğinin ilgiye sevgiye en muhtaç olduğu dönemde gebelik doğum lohusalık vicdanın rahat olacak mi
Ben iyiyim ağrılarım oluyor ama öyle çok değil.
bebek sıkıntılı gelismiyo:(
Peki Doktorlar ne diyorlar İnşallah sağlıkla kucağına alırsın
İşte kadın doğum bugün sevk kagidimi verdi 5 gün içinde peritonolojiye gorunmem gerekiyor o bana söyler
Doktor bana eğer gelişim geriliği devam ederse bebeği sezeryanla alırız dedi
Peki almasaniz öyle zamana bıraksak ne olur dedim o zmn kalbı durur dedi.
Sezeryanla degikde normal dogursam olmaz mı dedim gelişim geriliği olan bebek normal dogumda zayıf güçsüz olduğu için yine kalbi doğum esnasında durabilir dedi.
Aliriz kuvezde yaşatmaya çalışıriz artık yaşar mj yaşamaz mi Allah bilir dedi.
Oğlum ateşli ondan yarın degikde öbür gün gidecem bakalim ne diyecek. Sevk kagidim 5 gün geçirli
Rabbim Şafii ismiyle şifa versin inşallah bebeğini kucağına alma sevincini yaşatsın inşallah
Amin amin duaya çok ihtiyacım var Allah razı olsun canım
Canım kan değerlerini normale dönsün depolarını dolsun bence öyle ikinci çocuğu düşün. Çok zor bir gebelik geçirdin biliyorsun
Bu hayat senin istediğini yap :)
Ama daha anne sütü almıyor mu bebeğiniz?Ben 6 ay emzirdim diye vicdan azabi cekiyorum.2 yasina kadar emzirmeyi cok isterdim.Ama sutum kalmadi ise başladığım icin;( Hala uktedir icimde.
Benim de sütüm yetmedi
Vallhi bı laf vardır 1 çocuk olunca anne Dior kolaydır dogurayim 2 sine bakarım ama 2 ci çocuk doğunca 10 çocuğa bedeldir derler benim 1 çocuğum var henüz 5 aylık eşim der bir tane daha çocuk yapak birlikte buyusunler ikiz gibi ben istemiyorum çünkü 2 çocuk olunca ilk çocuğuma okadar ilgi veremeyeceğim bundan eminimde oğlum 5 6 yaşlarına gelince çocuk düşünüyorum şahsen daha senin bebeğin 2 aylikmis o bebeğin ne suçu var da ilgisiz bırakmayı dusunuyon şahsen yanlış bı dusunce
Bir kadını acılarından vurmak yakışmıyor bence.
@gulendam boşver kendini birsey sanmaya kalksın kişi birşey bilmeden okuduğunu anlamadiktan sonra o insan benim gözümde zaten boş insandir
okudugunu anlayan senmisin post sahibi dunyaya getirdigi cocukla ilgili bisey sormamis sen bebeginden vurmussun su durumda okudugu anlamayan ve kendini malesefki bisi zanneden sensin tatlim bos muhabbet yapanda sensin gereksiz elestiri
Yaw git işine akşam akşam belanı ariyorsun sanane seni ne ilgilendiriyor istediğimi yazarım istediğimi yazmam sen avukatmisin da hesap soruyon kendini bı halt zannetme klavye delikanlısı yüz yüze olsak ağzını bile acamayan insanlarsiniz buraya gelince boş boş artislik tasliyorsunuz
kisi kendinden bilirmis isi beni kendinle karistirma😉
Çok zorlanırsın biraz daha büyüsün en azından 1 yaşına gelsin acele etme derim kendine yazık bir de sezeryan olmuşsun
İnşallah bu isteğin bir çeşit lohusa depresyonu etkisi felan değildir. Bu istediğini söyleyebilecek çok az insan var çünkü.
Hayır ben peşpeşe istiyordum zaten
Benim kardeşimle aramda 13 ay var. Ama 40 yıl öncesinden bahsediyorum. Benim bir kızım var 34 aylık. 2. Çocuk istemiyoruz . Düşünmüyoruz bile . Sana helal olsun kız.
Bebeğinin en azından bir yaşına girsin çünkü tam yürümeye başlayacak yeni bebek dünyaya gelecek hem bebeğe bakıp hem diğerinin arkasından koşmak seni çok yorar ben kardeşimden dolayı biliyorum bebeği varken ikizler doğdu perişan oldu yoksa çocuk seven birisin belli ilk cocuğa yazık olur gibi bir düşüncem yok ikiz üçüz doğuranda var hepsine bakıp seviyorlar hiç birine yazık olmuyor
eğer gidersen diyecek ki daha çok erken şu kadar zaman bekle :)
benim ikinci de tüp bebek, en erken ne zaman olabilir diye sorduğumda bebeklerin 1 yaşına girdikten sonra gel demişlerdi. tabi normalde bu süre daha kısadır, hele de dormal doğum yaptıysan kesin daha kısadır ama doktorlar en azından 6 ay bekle diyecektir diye tahmin ediyorum
Bebeğim 4 aylıkken daha eşimle ilişkiye giremiyorduk ikimizde hazır değildik 🙄
O sırada bebeğim 7 aylıkken ilk ilişkisini korkarak yaşayan bennn 😂😂😂
Bu da anormal bakarsan? Yani psikolojik bir durum.
He bizimki anormal seninki normal he 🤣
Canım hemen savunmaya geçme kötü bir şey demedim:) 4 ay ve 7 ay az bir süre değil baktığında korkacağın bir şey yok ama sen psikolojikmen hazır hissetmemişsin. Bunu söylüyorum
İşte bak dediğin gibi beden o kadar yipraniyorki ilişkiden soğuyor insan normla doğum oldu benim dikişlerim iki ay iliyesmedi ayaklarımın şişkinliği kaç hafta geçmedi bunlar zor şeyler hormonlar alt üst ,bebeğine yazık emzirmkyceksin ,benimki iki yaşına iki ay var ,ben genelde iki yaşında emzirmeyei keserim şimdi bitaktirmayi çok istiyorum ama iki ay için vicdan yapiyorum düşün
Bak sana bı şey diyeyim benim annem abim iki aylıkken bana hamile kalmış korunarak bide ,ben 25 yaşındayım annem hala daha der keşke daha dikatli olsaydık öyle peş peşe hamile kalmasaydim seninle ilgilenmekten abine yeterince ilgilenemedim diyor hala . Doğuma giderken canımdan can gidyirdu , vicdan azabı çekiyor hala abim o dönem havale geçirmiş çok zor peş peşe çocuk bakmak asla ikisine yetwmiyorsun
İki sene bekle bir rahim kendine gelsin sonra düşün hamile kalsan bebeğini nasıl emzirecen daha lohusaligi insan üzerinden atamıyor iki. Üç ayda acelen ne
Hakkında hayırlısı olsun inşallah ne istiyorsanız nasıl istiyorsanız.
Kadın doğuma bı git bakalım yinede bı muayne ol danış falan. Tekrar gebelik planın olduğundanda bahset. Yönlendirir seni ona göre. Sonucta doğumdan sonra kadınların vücudunda bir çok şey eksiliyor vitaminler vs. Hani başına buyruk hamile kalma takviye gerekirse al zorlanma.
Bide tabii karar sizin ama şuan kızım 2 yaşında mesela ve aşırı ilgi istiyor her anlamda yani hem yaramazlık olsun hem sevgi şefkat konusunda. Oyun vs.
Yani önce kendi psikolojini de düşün bir çocuğa laf anlatmak var 2 çocuğa laf anlatmak var. Birde ikisinde küçük küçük olunca biri ister istemez geride kalacak yahut kalmasa bile bilemiyorum birden bölünmüş bir sevgiyle karşılacaklar mesela öyle düşün tam anlatamadım galiba 🙂 ama çocuğun bide biraz büyüyüp farkındalık kazanıp kardeş sahibi olması vardır hani bilemiyorum tabii dediğim gibi karar sizin. Ben sadece iki buçuk aylık bebiş daha çok küçük 2 yaş kız annesi olarak fikrimi belirtmek istedim. Hakkınızda hayırlısı inşallah 🌸
1,493,325 soru
24,399,715 cevap
350,027 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın