+2 oy
175 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (276 puan) tarafından

4 yaşındaki oğlum çok zor kilo alan bir çocuk geçen sene ağır enfeksiyon geçirmişti bir hafta hastanede yattı iki kiloya yakın kilo kaybı olmuştu o zamandan beri çocuğun kilosunu toparlayamiyorum. Memlekete ne zaman gidecek olsak bu çocuk kilo kaybediyor gidince de herkes ne olmuş çocuğa kilo vermiş diyorlar canım sıkılıyor. Yine bir dört gündür gribi geçmedi ve yarım kilo kaybetmiş. 17,1 di kilosu 16,5 geliyor şimdi. Haftaya memlekete gidicez yine sanki ben bakamiyormuşum gibi ne olmuş çocuğa diyecekler canım sıkılıyor... Dört günde yarım kilo kaybetmesi normal mi? Sizin çocuklarınız hasta olunca bu kadar kilo veriyor mu?

5 Cevaplar

+1 oy
(688 puan) tarafından

Hastalık dönemi kilo verilmesi normal. Kim ne derse desin sıkmayın canınızı. Önemli olan boyu. Kilo verilir alınır. Ayrıca vermiş halde kilosu normal. Önemli olan sık hastalanmaması. Sağlık. lı olsun gerisini takmayın. Birde dediğim gibi gelişim kilo değil boy ile belli olur. Boyu önemli

(276 puan) tarafından

Boyu hep yaşıtlarının üstünde gidiyor çok şükür o yüzden galiba çok zayıf görünüyor kaburga kemiklerini sayabilirsiniz, bunu görmek üzüyor. 

-Reklam-
+1 oy
(803 puan) tarafından

Kimin ne dediğini umursamayi bırakalı çok oldu ya . Benim çocuklarda öyle kilolu gürbüz değiller ama yılda bir kere oda belki ancak hasta olurlar. Boy önemli persentilin neresindeler sağlık durumları nasıl onlar önemli. Kilo için değilde bağışıklığı kuvvetlenecek şekilde beslenme programı yapabilirsin. 

(276 puan) tarafından

Benimkiler de bütün kış hasta olmadılar kış biterken oldular. Bi hasta odu mü yemeden içmeden kesiliyor ikisi de. Boyu persentile göre üst sınırda çok şükür ama boyu uzun diye çok zayıf görünüyor. Kilosu ortalamanın altına olunca kemikleri sayılıyor 

(276 puan) tarafından

Keşke bende umursamasam illaki modum düşüyor çocuklarımla ilgili kötü bişe duyunca 

0 oy
(391 puan) tarafından

Canım cocuklar hasta olduğunda kilo kaybeder bu normaldir.Tahlillerinde vs bir sorun yoksa hasta oldugunda istahsiz oluyorlar oyuzden zayıflıyorlar.Benim kucuklugumde polivit diye bir şurup vardı gecen gun doktorumuz yazdı.Bende eczacıya sordum bende ogluma kullaniyorum istahim acildi gece benden yemek istyor gelirken al diye dedi;)Bizde 2. Kutudayiz bir cok vitamin var icinde.Doktora gittiginde istersen bir sor canm.Benim oglumun istahi gozle gorunur bir sekilde açıldı ki çokta seçici.Ama cocuk yani istiyor yemek.Yemedigi seyleri bile yemeye basladi.Ben normalde çocuklara ilac asla önermem.Dedigim gibi muhakakk doktoruna danış bir canm bu şurubu.

(782 puan) tarafından

Aç karna mı verdin canım bide sabah mı akşam mı 

(782 puan) tarafından

Doktor benim çocuğuma da vermişti ama hasta olunca fazla ilaç vermim diye onu vermedim kaldı orda şimdi de unuttum acaba aç karna mı tok karna mı 

(391 puan) tarafından

Canım günde 1 kere tok karnına saat farketmiyor.

(782 puan) tarafından

Tamam çok teşekkür ederim 🥰 

0 oy
(167 puan) tarafından

Merhaba, benim kızım da 4 yaşına yeni girdi. Bu sene ve geçtiğimiz yıl çok ağır enfeksiyon geçirdi ve maalesef hastalık döneminde çok kilo verdi ama şu an tekrar çok şükür kilo aldı. Boyu 1 metre 7 cm kilosu da 16. Boyu üst sınırda. Ben, eczaneden bağışıklık güçlendirici takviyeler de alıp kullanıyorum. Ocean markalı takviyeler çok iyi. İştah da açıyor tavsiye ederim. 

0 oy
(4,933 puan) tarafından

Oğlum temmuzda 4 yaş olacak 16 kilo, doktorumuz sağlığında da gelişiminde de bir sorun görmüyor. Boyu uzun olduğu için zayıf duruyor ama bence hiç sorun değil. Önemli olan ortalama kiloda ve sağlıklı olması. Hastalık döneminde tüm çocuklar veriyor bu çok normal. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 203 göst.
24 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Neyla (577 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 222 göst.
+1 oy
1 cevap 157 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Grssbbk2 (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 154 göst.

Kategoriler

1,473,235 soru

24,122,146 cevap

333,535 kullanıcı

...