+2 oy
144 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (44 puan) tarafından

Merhaba kızlar bı tane oğlum tek var 2 buçuk yaşında ve hamileyim 18 haftalık  daha ağırlaşmadan doğum yapmadan oğlumu tuvalette alıştırmak istiyorum iki gün oldu götürüyorm bugün bi defa tek altına yaptı büyük tuvaletini yapmıyor ama küçük tuvaletini yaparken de damla damla yapıyor beş dj da bir götürüyorm o yüzden siz bu süreci nasıl bitirdiniz varmı oneriz

5 Cevaplar

+1 oy
(62 puan) tarafından

Ben önce yatağına su geçirmez alez aldım sonra alaturkadan başladım otırdum wc kapısına bekledim bezi tamamen çıkarın hayatınızfanune gece ne gündüz hiç kullanmayın göstermeyince ilk bir kaç gün işer etrafa dikkat edersin sonra alışıyorlar ama kesinlikle çok sabırlı olmalısın kızma yoksa korkuyorlar ve büyük tuvaletini bir kaç gün yapmaması normal görünce de korkabilir Buda normal gece uyumadan wc ye götür ilk bi iki ay gece kaçırmaları olabilir gece su çok içmesin üstü açık olırsa üşür kaçırır gibi sonra klozet varsa ona ona aparat al Allahın izniyle 1 haftada alışıyor tamamen sabrına çabana bağlı olacak inşallah Allah yardımcın olsun 

(44 puan) tarafından

Aynı dediklerini yapıyorum vala bez tamamen kaldırdım teşekkür ederim yorumun için 

-Reklam-
+1 oy
(1,625 puan) tarafından

Benim kızımda 28 aylık  bizde tuvalete alışma sürecindeyiz. bir haftayı doldurduk altına kaçırmalar devam ediyor bakalım ne zaman alışacağız

(44 puan) tarafından

Bizimde iki gün oldu vala 

+1 oy
(2,169 puan) tarafından

Benim oğlum da hazıranda 2.5 olacak bakalım bizde başlayacagız bir tavsiyem yok maalesef ilk çocuğum olduğundan ama sana şu an sarılıp destek veriyorum 

(44 puan) tarafından

Evet benim ilk çocuğum olduğu için acemiyim bende 🫡

+1 oy
tarafından

5 dakikada 1 götürmen hata. Yarım saatte bir tuvalete götür ve götürdüğün zaman açıkla çocuğa ne için geldiğinizi. Korkmamasi gerektiğini 

(44 puan) tarafından

Evet dj başı götürüyorm damla damla yapıyor 

+1 oy
(1,652 puan) tarafından

Canım öncelikle kolay gelsin rabbim kolaylaştırsın çocuktan çocuğa değişen bir süreç ben 3 yaşına 1 ay kala bıraktırdım oğluma 21 aylıkken bırakmak istemişti ama yenidoğan bebeğim vardı o yüzden kendime güvenemedim bekleye bekleye 3 yaşa 1 ay kalaya kadar bekledim iyiki beklemişim çünkü 21 aylıkken oğlum istemediği zaman bir kere altını açtım ve kendini pek ifade edemedi çişim geldi demiyordu mesela anlatıyordum ama tam anlamıyordu ben bıraktırmak istediğim zamanda oğlum istemedi tuvaleti gelince bezimi bağla diye ağladı karşıma alıp güzelce konuştum artık bezin bebekler için olduğunu arkadaşlarının bez kullanmadığını anlattım sonra markete götürüp ödül olarak istediği şeyleri aldım tamamen alışınca da istediği bi oyuncağı alacağımı söyledim öylelikle çok heveslendi ilk 2 gün kaçırması çok oldu ben lazımlık almıştım oğlum çişim geldi diyordu götürüp oturtuyordum yapmıyordu çıkınca yapıyordu ya da lazımlıktan kalkınca yapıyordu sonra anladım ki lazımlıkta rahat edemiyor normal tuvalete götürdüm kakası delikten gidince güldü baya sonra tekrar girmek istemedi bende delikten giderim diye korktuğunu söyledi klozetten zaten korkmuştu en son çare duşakabin içine yaptırmaya başladım alışına kadar öyle idare ettim çömelince daha iyi yapıyordu 

Ayrıca gece gündüz aynı anda çözdüm bezi hiç bağlamadım gece tutma işini daha iyi kavradıklarını düşünüyorum iki tane alez ve tek kullanımlık alt değiştirme örtüsü aldım alt değiştirme örtüsünü yatak boyuna göre uc uca bantladım ilk kat olarak alez+ çarşaf onun üstüne de alt değiştirme örtüsü çarşaf serdim ilk katı ıslatınca çekip aldım ikinci katta yattı hem bana kolaylık oldu Hemde çocuğun uykusu bölünmedi sana tavsiyem kesinlikle gece gündüz aynı anda bıraktırman olur bir de dediğim taktik güzel oluyor bu konu da 

İlk hafta altına kaçırması çok normal biz ilk 3.4 gün 5 10dk aralıklarla sürekli tuvalete gidiyorduk çişi olsa da olmasa da anne çişim var diyordu bende not tutmaya başladım ilk gün mesela çişini yaparsa saatini yazıyordum gece hangi aralıklarla kaldırmam gerektiğini ona göre ayarladım çok iyi oldu gece 3 gün boyunca saat başı kaldırdım 3 günden sonra 1 hafta olana kadar da 2.3 saatte bir kaldırdım 2. Hafta gece gündüz kaçırması tamamen bitti tuvaletini tutma süresi baya uzadı 

Bana göre ilk önce ödül teklifi yap 

Not al 

Tuvalet eğitimiyle ilgili çizgi film aç 

İlk bir iki hafta zorlar belki ama sonra alışır 

(44 puan) tarafından

Teşekkür ederim yorumun için hepsini uygulauacam dün gece kaç defa uyandırmaya çalıştım uyanmadı ama sabaha kadar kontrol ettim altına yapmadı hiç iki gün oldu başlayalı bugünde çok şükür altına yapmadı 

(1,652 puan) tarafından

Bu çok güzel bişey canım kuru kalıyorsa benim oğlum bezliyken bezi dolu kalkıyordu o yüzden gece kaldırdım 

(44 puan) tarafından

Benimki iki gündür büyük tuvaletini de yapmadi kabız mi oldu yoksa kendi mi yapmıyor bilmiyorum ya 

(1,652 puan) tarafından

Biz kaka yapmama durumu yaşamadık canım ben bezi tamamen bıraktırmadan önce ara ara altını açık bırakıyordum pişik falan olunca hava alsın diye o zamanlarda kakası gelince yapıyordu ilk kakasını yapınca çok korktu ağladı bence kendilerinden bi parça düştüğünü sanıp korkuyorlar çoğu çocuk böyle ama tuvalet eğitimine başladığımızda kakasını yaparken korkmadı hiç ama ilk defa tuvalete yapılınca korku oluyor dediğim gibi kabız olma değil de sürece alışma zamanında böyle şeyler çoğu çocukta olabiliyor kakasını yapmasını sağlayacak şeyler yedirip durumu değenlendirmeni öneririm canım kabız mı yoksa alışma süreci mi yoksa korkuyor mu belli olur 

(44 puan) tarafından

Bakalım canım daha pes etmedik inşallah mücadelenin sonuna geliriz bugünde iyi gitti akşam da baglamadim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 185 göst.
9 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Seker bal (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 91 göst.
16 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Svdszmn (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 128 göst.
26 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Bihterziyagil (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 222 göst.