+1 oy
207 göst.
Diğer kategorisinde (964 puan) tarafından

Kızlar geçen gün oğlumun doğum günüydü Ben kaynanamla konuşmadığım için sadece kaynımi ve müstakbel eltimi davet ettim kaynım pastayı alıp geldiler kapıda baktım morali bozuk annesi işte demişti sen niye oraya gidiyorsun sakın sevgilini de götürme oraya falan öyle çok sinirlendim ama bir şey de demedim onu misafirler gelecekmiş memleketten kaynıma dedi git sen getir eşim de dedi Biz getirelim bayağı o gün surat astı telefonları kapattı gidip onları otobüsle aldı neyse kaynım dedi illa gelin gidelim onun gönlünü alın Biz gittik oraya kaynanamın kız kardeşi gelmişti hayatımda ilk defa görüyorum zaten kadını dedi ay gelinlerin ne kadar güzeller falan O da dedi huyları güzel değil gibisinden neyse ben hiç cevap bile vermedim konuşmadım kalktık bulaşıkları topladık temizledik yıkadık ardından eve geldik. Dün müstakbel ettim işi yokmuş bana uğramak istedi önce kaynanamgildeydiler diyor bana bak oraya mı gideceksiniz falan kaynım diyor Yok ne saçmalıyorsun işe bırakacağım kızı Ben de işe gidiyorum falan diyor vallahi sizi takip ederim gibisinden kadın bildiğiniz manyak eltimle benim arkadaşlık etmemi istemiyor kız da beni çok sevdi ben de onu yani artık bir nevi kardeş gibi olduk. Dün lazerdeydim  utanmadan oğlumu alıp ta lazere kadar geldi sırf konuşmak için böyle bildiğiniz sahte gülücükler atıyor konuşuyor ediyor gerçekten artık ne yapacağımı şaşırdım kadıni hayatımdan çıkarsam da zorla evime geliyor gerçekten ama öyle iki gün önce bir baktım evin içinde sesi geliyor Ben balkondaydım kapıyı çalmış oğlum almış içeri öylesine kendi kendine geliyor gidiyor yüzsüz bir insan bununla nasıl başa çıkabilirim bilmiyorum. Ben dedim bir gün yüz yüze gelsek eğer konuşursam ona derim sana ne ister bana gelirler ister gelmezler ister arkadaşlık ederiz etmeyiz niye hayatımıza karışıyorsun diye ona söyleyeceğimi düşünüyorum. Sizce söylersem hata mı ederim .

1 cevap

0 oy
(19 puan) tarafından

Ben de kaynanam ile sorun yaşıyorum. 3 yıldır evliyim.  Bugüne kadar hep düşünceli anlayışlı oldum. Düğün istemedim. Maddi manevi hep anlayışlıydım. Ama ben ne kadar iyi olduysam ters tepti. Onların talepleri, baskıları, müdahaleleri arttı ve bunun bir sınırı yok.  Birkaç aydır sınır koymaya başladım ilk kez. Rahatsız olmaya başladılar yavaş yavaş istedikleri olmadıkça. Tamamen sınır koyunca, bana nefret dolacaklarini biliyorum. Bana da güzel gelinimiz diyorlardı. Size söylenen, "huyu güzel değil ama" sözü bana da söylenecek biliyorum. 

Örneğin çevremde boşanan çiftler var. Çoğunda erkek haksızdı. Şiddet, kumar vs. Ama hep kadınları suçladılar. Kaynanaları hep "Gelin iyi değildi".  dediler. Kontrol edemeyince kötü ilan ediyorlar. 

Maalasef eşlerimizin aileleri sonuçta. Ömür boyu hayatımızda olacaklar bu bizi mutsuz etse de. 

Direkt karşımamasını söyleyebilirsiniz. Ya da eşinize söyleyin. O söylesin, konuşsun. Bir kocanın kendi ailesine sınır koyduğu evlilikler daha huzurlu  ve sağlıklı oluyor. 

(964 puan) tarafından

Kesinlikle haklısın cnm, hemde nasıl huzur geliyor. İşte eşim annesini çok çabuk affettigi için artık oda onu birşeyden saymıyor. Nasıl olsa hep benimle konuşur düşüncesi ile 

(1,046 puan) tarafından

Şu cümle ne kadar doğru kontrol edemeyince kötü ilan ediyorlar gerçekten tek dertleri yönetmek. 

(964 puan) tarafından

Aynen canım maalesef, onların istedikleri şekilde olana kadar iyisin

-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 269 göst.
0 oy
2 cevap 145 göst.
0 oy
12 cevap 856 göst.
24 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy