+3 oy
331 göst.
Diğer kategorisinde (498 puan) tarafından

Bu aralar bu durum ile çok karşılaşıyorum. Okul kapısına kadar gelip başka yere kaçan öğrenciler tüm gün çarşıda kafede avmde gezip sonra akşam bişey olmamış gibi eve gidiyor. Veli olanlar böyle bir durumda ilk ne yaparsınız? 

10 Cevaplar

+2 oy
(2,047 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ben hiç kaçmadım okuldan korkardim ama içimdede kaldı 😅 oğlum tek kendi gidiyor okula günlük hergun kontrol ediyorum e okuldan devamsızlığını ☺️ illaki kaçacağı zamanlar olur gittiği yere göre tepkim oluur herhalde 😆

-Reklam-
+5 oy
(3,638 puan) tarafından

Hangimiz yapmadik ki bunu sinirlari asmadiktan sonra sorun olmaz bence sende 2 3 kere kirsin okulu genclik bi daha gelmiyo o bi heyecan cocuklar icin 2 e gunden bisey kaybetmezler aliskanlik yapmadigi surece 

(7,842 puan) tarafından

yani. 😂 ben daha lisede nobetciyken kendi devamsizlik mektubumu gördum . aradan aldim yirttim. eve mektup gelecekdi devamsizlik sukadar diye .Allah yuzume bakti demekki nobetci oldugum gun sansima evraklar cikti karsima. evraklari zartflayip adresleri yazicakdik gorev vermislerdi . anaaa bi bakdim benim adim annemin adi bizim adres abooooowee dedim

(3,638 puan) tarafından

Sen varya sen 😂

+3 oy
(3,188 puan) tarafından

Okul da devamsızlığım çok vardı sevgilim vardı çünkü kaçıp kaçıp onun yanına gidiyordum sonra okuldan annemi çağırdılar gittik devamsızlığımı söyledi müdür sonra eve geldik okumayacaksan söyle dedi bağırdı çağırdı alayım seni okuldan dedi al dedim bende okumıcam dedim mal gibi ***** kafam .. sonra aldı annem beni okuldan

(7,081 puan) tarafından

Sonra naptın sevgilinle mi evlendin aşko 

(3,188 puan) tarafından

3 senelikdi ama askere gidince ayrıldı benden birde akrabamızdı kendisi ayrıldı benden daha sonra görücü usulü başka bir akrabamızla evlendim 

+3 oy
(11,964 puan) tarafından

Allah kimseye yaşatmasın insanın aklına türlü türlü şeyler gelir. Lisede arkadaşım yapıyordu annesi onu kadın doğuma muayeneye götürmüştü  çok da dayak yedi 

(7,081 puan) tarafından

Ayyy Allah'ım çok kötü ya . kadın doğuma muayeneye götürmek 😑

(498 puan) tarafından

Yok benim bu dediklerim daha ortaokul malesef 

(7,081 puan) tarafından

Ortaokula kadar indi canım maalesef böyle şeyler 😏

(11,964 puan) tarafından

Ay evet şimdiki 11-12 yaşında kızlar benden kadınsı görünüyor. Beni gören de çocuk gelin diyolar. Teknoloji bizi toplum olarak çok bozdu 

(795 puan) tarafından

Ah ortaokul mu? Dibimizde ilkokul var neler duyuyor kulaklarım 🥺 Allah yardımcımız olsun nasıl göndereceğim çocuğumu okula diyorum duydukça için sızlıyor. 

+3 oy
(157 puan) tarafından

Lise 3 te yaptım.fakat o dönem büyük bir bunalım kafasindydim. Gidipde birşey yapmiyordum. Duramiyordum orda. Binbir sebep vardı. Desen büyük sebep hayır. Ergenlik kafası başka birsy. Sevgilim bende ayrılmıştı benden bir anda. O beni mahvetti bunalıma sürükledi. 

+2 oy
(1,465 puan) tarafından

Bana göre öğrenci okul saatinde okulda olmalı.ben bunu çok acı bi şekilde tecrübe ettim.zararın kimden ve nereden geleceği hiç belli olmaz.

+1 oy
(2,058 puan) tarafından

Hic birsey 😁 şaka da kardeşim kaçardı hep okuldan zeki murenin cenazesinde annemle televizyondan izlerken oda canlı orda izliyordu gömüp eve gelmişti aklima birden o ani geldi😂

(63 puan) tarafından

😀🤣🤣🤣

+1 oy
(1,595 puan) tarafından

Tamamen arkadaş çevresinden kaynaklanıyor. Bende ergenlik zamanlarımda takıldığım arkadaşlarım yüzünden okuldan kaçıyordum. Ama bu durumda ebeveyn olarak sert tepkilerden kaçınmak gerekiyor. Bir kere benim annem okuldan kaçtığımı öğrendiğinde bütün kıyafetlerimi makasla kesmişti bu bende daha büyük bir öfke patlamasına neden oldu. Yapılacak şey arkadaş çevresini kontrol etmek. Sürekli üzerinde bir hakimiyet kurmak çocukları daha çok itiyor. Ben neyseki o arkadaş çevremden uzaklaştım. Üniversitemi de okudum meslek sahibi de oldum. Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız. Ergenlik döneminde olan çocukların yanlışlara düşmesi olası bir durum. Bu durumda elinizden geldiğince ılımlı yaklaşılmalı ama tamamen rahat da bırakılmamalı tabiki

(498 puan) tarafından

Ben öğretmenim o açıdan soruyorum. 

(1,595 puan) tarafından
+1

Ne güzel bende öğretmenim benim yaklaşımım daha ılımlı olurdu bir veli olarak diyeyim o zaman 😄

(498 puan) tarafından

Bizim bazı veliler gelip öğretmene hesap soruyor neden bana haber vermiyorsunuz çocuk okula gelmediyse, ben şimdi nerden bulucam çocuğu diye... 

0 oy
(15,098 puan) tarafından

Bizde kız arkadaşlarımızla kaçıyorduk Sevmediğimiz dersler olunca 😀

0 oy
(3,049 puan) tarafından

Hiç yapmadim okul biter bitmez eve giderdim bi arkadaşın evine gideceksem ilk evime gider kiyafetleri degisir sonra anneme soyleyip cikardim oyle cok arkadasima gittim onlar geldi ve bizim sınıfta durmadan yapan kızın hali şuan perperişan büyük konuşmakta istemem bilmiyorum o an ne olur ne tepki veririm 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 377 göst.
22 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Gammmze (1,327 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 287 göst.
28 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Ozgen (1,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 94 göst.
26 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Hilalyyy (498 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 329 göst.