Benim 5 yaşında oğlum var. Bugüne kadar hiç kreşe bile gidemedik bensiz asla sınıfa bile girmiyor. Çok denedim çok uğraştım. Pedagog götürdüm selektif mutizm var dedi yani seçici konuşmazlık. Dili çok akıcı mükemmel herşeyi ama dışarda akrabaları ile konuşmaz pek oynamaz sorulan sorulara cevap vermez. Bana zaten aşırı derecede bağımlı ne yapsam işin içinden çıkamıyorum. Pedagog anksiyete ilacı verdi ama ben kullanmak istemedim çünkü kendi başarısı ile benim başarım ile olsun düzelsin istiyorum ama hiç gelişme yok. Jimnastik havuz heryere götürüyorum ben oömadan girmiyo girse bile ağlayıp hemen geri çıkıyor. Psikolojik olarak tükendim bittim. Ne arkadaşı var ne komşumuz benim de öyle çok yalnızız. Ondan da böyle oldu. İlaç kullanmalımıyım daha 5 yaşında. Uyuşukluk yapar diyen var sersem gibi olur diyen var ne yapayım fikri olan desin bana okula nasıl başlayacak ölücem kahrımdan
Benim oğlumda 3 yaşında böyleydi sonra bi hafta kuzenlerinin yanına gönderdim ben sadece görümcemi aradım oğlumla iletişime girmedim hiç nasıl sorun var mı alalım mı diye 1 hafta sonunda kişi seçmeden çok güzel konuşuyordu. Hatta öyle bi açıldı ki yoldan geçene bile laf atıyor 4 yaşına girmek üzere
Ne mutlu size ama benim oğlum bana aşırı derecede bağımlı bensiz hiç biyere gitmez o konuda ne yapmalıyım
Benim oğlumda öyle hala da bağımlılık konusunda aynıyız maalesef lavaboya bile gidemiyorum yemek yaparken oyuncaklarını benim yanıma taşır oynar. Konuşma işini çözebildik sadece
Nerde yanlış yaptık bilemiyorum işin içinden çıkamıyorum hiç
Maalesef ki anne ile çok vakit geçiren çocuklar böyle oluyor. Benim oğlum da 3 yaşa kadar anne baba dede diyordu diyer kelimeler vardı ama asla dışarıda söylemezsi
Evet gerçekten şu devirde çocuk yetiştirmek çok zor. Ne yapalım nasıl davranalım bilmiyoruz
Bu düşünceyi öncelikle kafanızdan silmeniz gerekiyo. Bana bağımlı demeyin
Yahu diyen kişiler hangi okulun tıp bölümünden mezun da doktordan daha iyi biliyor ? Çocuğuna kötülük yapıyorsun canım tedavi olması şart , ver tabiki ilaçları
Bu arada benim ablamda böyleydi üniversiteye geçtikten sonra düzeldi 😁
Canım hastalığından dolayı bu şekilde yapıyor ya muhtemelen düzelir , düzelmese bile okula başlayınca ağlaya ağlaya alışacak . Şuan fark ettiniz mi bilmiyorum ama çocuğunuzun annesini kaybetme kaygısı var. Daha önce bununla alakalı bir durum mu yaşandı canım yoksa hep mi böyleydi
Yok hiç böyle Bi durum yaşanmadı. Kaybetme korkusu olacak Bi ortam Bi söz Bi tavır hiç bişey yaşanmadı bende anlamıyorum neden böyle
Çocuğu birde psikoloğa götür canım çok faydasını göreceksiniz
Oyun terapisti pedagog psikatris hepsine götürdüm tek çözümü ilaç diyorlar
O zaman dediklerini yapacaksın mecbur canım demekki hastalığından dolayı böyle çocuk
1,477,116 soru
24,178,514 cevap
336,232 kullanıcı