+3 oy
334 göst.
Diğer kategorisinde (3 puan) tarafından

Benim 5 yaşında oğlum var. Bugüne kadar hiç kreşe bile gidemedik bensiz asla sınıfa bile girmiyor. Çok denedim çok uğraştım. Pedagog götürdüm selektif mutizm var dedi yani seçici konuşmazlık. Dili çok akıcı mükemmel herşeyi ama dışarda akrabaları ile konuşmaz pek oynamaz sorulan sorulara cevap vermez. Bana zaten aşırı derecede bağımlı ne yapsam işin içinden çıkamıyorum. Pedagog anksiyete ilacı verdi ama ben kullanmak istemedim çünkü kendi başarısı ile benim başarım ile olsun düzelsin istiyorum ama hiç gelişme yok. Jimnastik havuz heryere götürüyorum ben oömadan girmiyo girse bile ağlayıp hemen geri çıkıyor. Psikolojik olarak tükendim bittim. Ne arkadaşı var ne komşumuz benim de öyle çok yalnızız. Ondan da böyle oldu. İlaç kullanmalımıyım daha 5 yaşında. Uyuşukluk yapar diyen var sersem gibi olur diyen var ne yapayım nolur Bi akıl verin bana okula nasıl başlayacak ölücem kahrımdan 

8 Cevaplar

+4 oy
(5,784 puan) tarafından

Önce sen kabulleneceksin. Cocugun normal değil ve desteğe(bir uzmana) ihtiyacı var. Sen durumu kabul edip gerekeni yaptığında herşey yoluna girecek. Önce sen kabul et,kendini sürece hazırla ve sonra çocuğunun potansiyelini göstermesine izin ver(gerekirse ilaç kullanacak,gerekirse terapi alacak)

(3 puan) tarafından

Peki çok teşekkür ederim 

-Reklam-
+3 oy
(1,176 puan) tarafından

İlaca bencede gerek yok. Sen parka kalabalığa götürmeye devam et bence birden acılır

(1,176 puan) tarafından

Benim götürdüğüm ilk gün bile almadi beni içeri. Iyikide öyle yapmışlar. Ben gittikten sonra 5 10 dk ağlamış susmuş. Belki seninde bırakıp gitmen gerekiyordur

(3 puan) tarafından

Girmiyor ama sınıfa ben girmeyince öyle bir sıkıntı var işte. Girse bende bırakıcam ama yapışıyor bacağıma girmiyor içeri 

(1,176 puan) tarafından

Bizim kres ilçede ydi. Apartman dairesinden bozma bir yerdi. Çocuğu içeriye alıp kapıyı kapatiyordu ogretmen. 

(9,667 puan) tarafından

Hayır o cocuk daha da korkacak tanısı belli 

(3 puan) tarafından

Aynen daha çok korkuyo kapıyı açıp çıkıyor dışarı zaten. O dediğiniz malesef her çocukta işlemiyor :(

+3 oy
(9,667 puan) tarafından

durumu cok ciddiyse piskiyatri ile konusabilirsin ilaç konusunda .Ama hersey sanırım sende başlıyor ve bitecek  oyun gruplarına vs katılın olmuyor deme alışacak zamanla senin drayetli olman önemli rol oynar.Okul şuanda onun için cok korkunc geliyordur kıyamam 😢Ama bu onu daha da kötü yapar yavas yavas drayetli bir sekilde parka gitmeye devam edin zorlama sakın yavas yavas adımlarla ilerleyin

(3 puan) tarafından

Çok teşekkürler yorumunuz için. İlaç kullanma mı diyorsunuz. Ama 2 yıldır uğraşıyorum her ortama heryere soktum hiç gelişme kaydedemedim 

(9,667 puan) tarafından

Valla kuzum baya ugrasmışsınız bilemedim ki ilaçsız 1 hafta daha denesen sonra adım atın isdrrsen

+2 oy
(130 puan) tarafından

İlk zamanlar çok mu üzerine düştünüz 

(3 puan) tarafından

Yani bilmiyorum çok mu geldi. Ondan mı dersiniz 

(130 puan) tarafından

Bence öyle benim oğlum 4 yaşında yeni konuşmaya başladı  tamda konusmuyor hiç doktora gitmedim hiç bişey yapmadım çok sıkmayın oluruna bırakın parka götürün etrafta tanıdığı bildiği akraba çocuğu ne bilim komşu çocuğu olur onların yanına gidin sıksık  utangaç besbelli benimkilerde öyle annemle bile konuşmazla ama abimin çocuklarıyla anlaşır oglum 

+2 oy
(5,452 puan) tarafından

Selektif mutizm 

Kahrından ölme özele gel

+2 oy
(74 puan) tarafından

Ben de bir çocuk gelişimci olarak size tavsiyede bulunmak isterim

Açıkçası oglunuzu bir kafes içerisinde büyütüp daha sonrasında doğasına bırakmak onu tabikide kültür karmaşasına uğramış gibi allak bullak eder. Onu kuzenleri varsa kuzenleriyle bas basa bırakıp vakit geçirmesini sağlayın. kreslerde de ben olmadan agliyo demişsiniz ama inanın sadece 5 10 dakika sürüyor ilgi alanına uyan birsey görmeye dursun. Cok fazla bu tarz çocuklarla çalıştım ben buradayım kapıda seni bekliyorum veya da kresin bekleme salonunda bekliyorum diyerek ona o güveni verip daha sonrasında sizi bir kaç defa öyle gördükten sonra ki bu süreçte taş patlasa 1 hafta sürecek sınıf arkadaşlarıyla kaynasicak kaynasincada siz sağ o selamet olacak 

(3 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için çok sağolun

+2 oy
(433 puan) tarafından

Böyle bir öğrencim vardı. Evde bıcır bıcır konusuyormus okulda zar zor konusurdu o da çok sessiz ağzının içinde konusurdu. Bunun için ilaç kullanmak çok sama çünkü çocuk 2 aya sınıfta öyle güzel etkileşim kurdu ki. Tabi bende biraz daha çaba gösterdim o ogrencime. Burada ilk sorun size olan bağlılığı yani ayrılık kaygısı yaşıyor çocuk ve bunu asmak lazım. İyi bir okul oncesi öğretmeni ile kararlı ve sabırlı olursanız 1 aya okula alışıp sizsiz duracaktır. Öğretmen çok önemli. Böyle bir öğrencimi 2 ay okula zor alıştırdım. Ama sonuç olarak alıştı. 2 ay boyunca çocuk anne diye kapıda ağladı. Hep yanımda tutum sınıfta görev verdim, bize katılsın diye her şeyi denedim. Sonuç olarak çocuk alıştı 

(3 puan) tarafından

Nerede öğretmensiniz bağrıma basasım geldi sizi. Lütfen İstanbulda olmuş olun 

+1 oy
(6,003 puan) tarafından

Doktor ilac verdiyse kullanmalisin tabi. Ilacla rahatlayacak ve kaygilari gittigi icin ortama karisacak. Duzeldikce zaten yavasca ilaci kesiyolar. O yuzden doktorunu dinle. Oyun terapisine de goturebilirsin. 

(3 puan) tarafından

Oyun terapistine götürdüm ama 3 seans aldı daha uğraşmak istemedi sanırım psikatriye götürün dedi benlik değil dedi 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 152 göst.
26 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Sevde3490 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 752 göst.
31 Mart 2022 Diğer kategorisinde Planks (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 79 göst.
0 oy
4 cevap 215 göst.
12 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Medusa (361 puan) tarafından soruldu