0 oy
220 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (785 puan) tarafından

Bebeğim 2 yaşında dün yüksek ateş vardı 38 5 filan acile götürdük antibiyotik yazdı ateş düşürücü antibiyotik devam ettik bugün yine ateşi yüksek olunca yine götürdün hastaneye doktor gene antibiyotik yazmış iki antibiyotik bir arada kullanın demiş boğazda enfeksiyon varmış şimdi iki antibiyotik ağır olmaz mı aynı anda kafam çok karışık bunu yaşayan varmı aranızda acaba 🙂‍↕️

12 Cevaplar

+1 oy
(6,340 puan) tarafından

Hangi antibiyotikler yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım 

-Reklam-
0 oy
(3,401 puan) tarafından

Antibiyotik başlı başına çok zararlı hele ikisini bir arada vermek nasıl olur bilemedim ben tam bir yıldır çocuğuma her ne olursa olsun ilaç vermiyorum ve çok çabuk toparlanıyor evde birşeyler yapıp verseniz mesela bal zerdeçal ve limon çok iyi bağışıklı güçlendirir doğal antibiyotik birde ateşi yüksek olan çocukları soğuğa yakın ılık suyla ağlatarak yıkamayın ağlayan çocuklarda ateş daha çok yükselir sıcağa yakın suyla ağlatmadan oyun oynar gibi yıkayın rahatlasın çorabının alt tabanına limon sıkıp hafif ıslatıp giydirin  birde sırtına ve göğsüne  iyot kafesi yapsanız harika olur 

(785 puan) tarafından

Teşekkür ederim dediklerinizi hepsini yapıyorum boğazda enfeksiyon olduğu icin 2 antibiyotik yazması garip geldi 

(3,401 puan) tarafından

Çok aşırı ağır gelir ya  Allah acil şifalar versin yavruna 

(785 puan) tarafından

Amin çok sağolun 

(1,877 puan) tarafından

@Arzem34 doktor değilseniz tavsiye vermeyin (ilaç konusunda)

(1,571 puan) tarafından

Ateş boşuna çıkmaz ateşi evde düşürmeye çalışmayın arkadaşlar bu tarz şeyler yapmayın iç ateşe sebebiyet verebilirsiniz ılık duş temiz hava harici müdahale etmeyin gidin doktora balla zencefille geçmesini bekleyip çocuğunuzu agirlastirmayin bugün antibiyotik tedavisinde 4 üncü günümüz salgın var yine ortada Allah hepimizin yardımcısı olsun 

0 oy
(1,622 puan) tarafından

Ben sadece ateş düşürücü veriyorum bu durumlarda. Asla vermem demiyorum ama  antibiyotik en en en son çaremdir

0 oy
tarafından

Dirençli hastalikta ikisi anca tedavi ediliyor doktoru dinle 

(785 puan) tarafından

Ateşi inatçı çıktı mi 39 kadar cikti

tarafından
+1

Ateş varsa enfeksiyon vardır zaten vermezsen daha kötüye gider antibiyotik tehlikeli değil gereksiz ye kullanmak tehliki ve de gerekli.oldgu halde kullanılmamak tehlikeli 

0 oy
(9 puan) tarafından

Hem damardan hem agizdan aldi benim oglum bu ara inatci bir virus varmis doktorunu dinle

(785 puan) tarafından

Teşekkür ederim her ikisinide kullanalim 

(9 puan) tarafından

Gecmis olsunn

0 oy
(6,654 puan) tarafından

Hangi ilaçlar adları ne

0 oy
(130 puan) tarafından

Valla ben kolay kolay götürmem hastaneye evde bıseyler yaparım baktım olmuyor götürürüm antibiyotik zaten 4. Günden sonra etkisini gösteriyor hastalıkta ve antibiyotik kullanmada kaçıncı gününüz 

0 oy
(5,006 puan) tarafından

Doktorlar kar zarar hesabi yapiyolar antibiyotik cok zararli ama gerekli durumda kullanilmali cunku hastalik daha cok zarar veriyo 2 antibiyotik hic kullanmadik biz doktor yazdiysa bi bildigi vardir elbet istersen icin rahat degilse saglik ocsgini bi ara aile hekimine bi danis derim ben bende son hasraliginda hastaneyr goturmedim cok burun akintisi ve oksuruk vardi ama bu kis o kadsr hastalik gecirdi ki 3 kuutu antibiyotik icti 3 kutu balgam sokturucu oksuruk surubu icti 2 tane aferin icti ben gemen hastaneye goturuyodum bu sefer goturmucem dedim yine gitsem 4uncu receteyi yazacaklar burdan biraz akil danistim sagolsunlar cok yardimci oldular oylelikle atlattik suan gece oksuruk krizi tutuyo sadece baska biseyi yok ama senin durumun farkli cocuk zaten antibiyotik kullaniyken yine yazmis doktor bilebile yazmis ben olsam kullanirdim heralde ya 

0 oy
(2,827 puan) tarafından

Geçen ay bizde 2 antibiyotik içtik şimdi yine hasta oğlum ateşi var :(

0 oy
(563 puan) tarafından

Her ıkı antıbıyotiğin markasınjn etken maddelerini bul aynıysa  doz Yüklemesi olur ama farklıysa belkı Doktor'un bır bıldıgi var yanında probiyotik kullan bağırsaklar bozulmasın

(563 puan) tarafından

Hatta bana markaları at hemen sana bılgı vereyim  isimlerini yaz 

0 oy
(4,325 puan) tarafından

Kızım 8 aylıkken domuz gribi oldu . Biz de iki antibiyotik kullandık o zaman. Birini 3 gün birini de 5 gün kullandık. Bir sıkıntı olmadı ama antibiyotikten sonra 2 ay kadar probiyotik kullanmamızı söyledi doktor. Bir de kızım antibiyotik kullanınca ishal oluyor. Ama şükür çok hafif atlattı 3 gün de tamamen iyilesmisti. 

0 oy
(2,831 puan) tarafından

Bahsettiğiniz antibiyotikler nedir ona göre yorum yapmamiz daha doğru. Viral enfeksiyon ise değil bir 5 antibiyotikte kullansanız boşuna ilaç almış olursunuz. Fakat enfeksiyon var ise durum farklı tabi. Değerlerde de enfeksiyon çıktı mı yoksa kan değerleri normal mi 

(2,831 puan) tarafından

Onu anladik isimlerini yazarsanız kullanılır mı neden yazmış ikisini bir onu söyleyebiliriz ancak 

(2,831 puan) tarafından

Ayrıca boğaz iltihaplanması, çoğunlukla viral kaynaklıdır; nadiren bakteri kaynaklı enfeksiyonlar görülür. Enfeksiyon, genellikle hastanın bol su tüketmesi ve istirahat etmesiyle zaman içinde kendiliğinden geçer. Aslında en güzeli suruntu verip bakteri kaynaklı mi görmek 

(785 puan) tarafından

Klamer oral süspansiyon 

Klammoks biz yazdıkları 

(2,831 puan) tarafından

İkiside antibiyotik erken maddeleri farklı o yüzden vermiş, birlikte kullanilabiliyor. Önerdiği dozda kullanın doktorunuz uygun gördüyse. Ben viral enfeksiyonlarda ateş 4 günü geçmediyse tercih etmiyorum 

(785 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 215 göst.
0 oy
1 cevap 44 göst.
13 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Kizilaslan (2,083 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 93 göst.
+1 oy
15 cevap 216 göst.