Kızlar ev alma niyetimiz var 600 bin birikim var 35 tane tam altın alıp 3t1 ev almayı düşünüyoruz altjn tanıdıktan yaklaşık 2 yil ödeme zamanımız olacak arabamizda var ama gurbetteyiz merkeze çok uzak bir yerde arac bize çok lazım oluyor kalsin diyoruz şimdilik risk alıp böyle bisey yapmayı düşünüyoruz kira + maaş ödemeye caliscaz Allahını izini ile zaman daralinca en kötü arabayı satar diiyoruz sizce nasıl?
Allah kolaylıklar versin inşallah herşey yolunda gider . Keyfi bir borç olmuyor ben olsam bende o borcun altına girerim çünkü ev sahibi olunacak . Borç bir gün biter ama kiracilik bitmez . Mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorum.
İnşallah planladığımız gibi ilerler
Bu borcu veren varsa hiç bekletme al hemen farzettki kira ödüyon her ay üstüne ekleyip borcu yapalrsn
İnşallah kolay geçer
Altın borcundan korkarım ben
Oyle ama canım.kimse artık evinde Nakit bulundurmuyor kredi haram.. başka seçenek yok
Kredide altın kadar aslında faizi cok
Borca girmeden bişey sahibi olunmuyor maalesef bir süre sıkarsınız dişinizi olmadı öyle yaparsınız hayırlısı olsun
Saol cnm
Nereden bakıyorsunuz ki 3 milyona merkeze çok uzak bir yer neden olsun
Cnm ben gurbette lojmandayim lojman merkeze uzak alacağımız ev memlekette
Söylediğin rakamlar toplamı 1,5 milyon yapar. O paraya ev var mı ya?
Evet canm yeni gelişmeye başlayan yerde
Bu altını veren varsa Allah razı olsun kredisiz ev almanıza vesile oluyor bence alin ödeme imkanı da varsa borç yiğidin kamcisidir derler
Ailem veriyor canım Allah razı olsun onlardan
Aile de olsa vermeyen vermez
Düşünüyorlar cnm bizi ev sahibi olalım diye
Geliriniz önemli burda bende ailemden aldim altin borcu 500 bin civari bişeydi 9 ay önce tabi suan 30 gram kaldi sadece cok şükür ama altin baya fırladıııı
35 tam altılı nasıl ödeyeceksiniz geriye
Eşimiz aynı meslekte cnm lojmandayiz ona güveniyorum şu an..
Anladım canım Rabbim kolaylık versin 💛
Hangi şekerdesiniz
Sen de çalışıyorsan eğer kolay kapatırsınız.
Düzenli ve iyi bir geliriniz varsa ve rahat odeyecekseniz neden olmasin
Kesinlikle alırdım ben olsam.
Bence alın ev için borca gireceksınız 7 sene önce bizde o civarda altın borç yapıp aldık iyiki de aldık
Ben olsam alsa altın borç almam param yetmiyorsa beklerim yada başka eve bakarım
Bende altın borç Edip ev aldım 2 yıl olacak.
İlk zamanlarda çok sıkıntı ediyordum.
Şimdi iyiki almışım diyorum. Borçsuz olmuyor. Borçlar ödendi ev bize kaldı☺️
Ev sahibi olduktan sonra birikim de daha kolay oluyor
Tabiki o fiyata ev varsa alınır çok mantıklı altın şuan sabit fiyatta kalsa bile en az aylık 40 bin koyup ödemeniz lazım 2 yıl içinde .vade biraz kısa oluyor ve altın bu süreçte sürekli artacak ama memur maaşı yild iki artacak oda dişe dokunmuyor yani sizi zorlar vadenin bu kadar kısa olmaSi ama yinede değer ev için .
Aileniz veriyorsa sizi 2 yıla sınırlı tutmasalar daha iyi yani .birde anne baba elinde varsa çocuğuna karşılıksız verir ya borç olarak ne bileyim .tabi o kadar altın tek çocuğa bağışlanmaz başka çocuk varsa da ama yinede bizde anne baba karşılıksiz verir elinde olanı biz imkan olursa öderiz
Cnm erkekk kardesim askere gidecek onun düğünü için biriktirdikleri altın kendileri verse ben alamam yani
Tabi canım tek çocuk olmadigin için haklılar yani yine de sagolsunlar . İnşallah gönlünüze göre olur alirsiniz
35 tane tam altın ne kadar yapıyor. Iki yıl 24 ay. Sizin bir ayda ortalama 2 tane tam altın almanız lazım. Geliriniz altının arttığı miktarda artacaksa(ki oldukça artacak zaman içinde) cok sıkıntı olmaz.
1,466,882 soru
24,036,640 cevap
328,951 kullanıcı