+2 oy
852 göst.
Diğer kategorisinde (1,078 puan) tarafından

Kızlar eşimin amca kızlar dedi oğlen cay gelecegiz bende dedin tamam kısırdı kurabiye cay yaptım kızım 3 bucuk yaşında dk başı buzdolabını actı görgüsüz gibi davranıyor su şişelerine ağzını koydu yetmedi cuzdanım getirdi yetmedi gelin kına temsimi getirdi yatak odasından ve sonra onlar kahve taptım onada cikolata verdim misafirin cikolatalarına da el attıp tekrar ayrı tabak hazırladım en son yine başka su şişesini ağzına koydu  eşimin amcasın kızı dedi bidaha sizin eve gelirsek kendimizle su şişesi getiririm cok uzuldum şuan nasıl yapacan bu kızla Allah yukarda ne istese eşim almış ona alıyorda birşey eksik etmemiş bugune kadar nasıl terbiye edecem bu kızı rezil. Etti beni misafirlerin yanında kac kere güzel dile konuşuyom ama boş  sinirden ağlıyorum lutfen linclemeyin ne yapmalıyım 

30 Cevaplar

+1 oy
(3,427 puan) tarafından

En İyi Cevap

Canım seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun. Benim de geçen kuzenlerim çocuklarıyla beraber çaya geldiler. Baya hazırlık yaptık annemle. Her şey güzel gidiyordu taaki oğlum 3 yaşındaydı o zamanlar bebek görmeye gelmişlerdi zaten. Ben de tuvalet alışkanlığı kazandırmaya çalışıyordum. Misafirlerin önünde her yere çiş yapıp sonra üstünü çıkarıp çıplak bacaklarını ayırıp oturdu. O kuzenlerin de ikisinin de 3 tane kızı var. Anneme dediler teyze bu ne böyle falan. Evet çok utanç verici ama çocuklu olduğunu bilerek ona göre geliyor gelen kişi kınamamalı. Hele o gün bir de ablasının ranzasına çıkmış hem çiş hem kaka yapmış. Yerin dibine girmiştim valla 😿 şehir dışından gelmişlerdi bi de.. hatırladıkça utanıyorum. Büyüyecekler inşallah bugünleri gülerek hatırlayacağız. Hatta onlara anlattığımızda belki de hatırlamayacaklar çok utanacaklar😼 

ben mesela sana misafirliğe gelmiş olsaydım çok tatlı gelirdi kına tepsisi getirmesi falan. O eşinin kuzenleri, karşılarında küçük bir çocuk olduğunu unutuyorlar. Daha 3 buçuk yaşında.. benim de 7 yaşına girecek bi kızım var, misafir geldiği zaman var ya ilgi çekmek için gelinlik türü tütülü elbiselerini giyip geliyo. Herkes ona baksın istiyor bağırarak şarkı söylüyor 😹😹 evet utanıyorum ama onu utandırmak istemiyorum. Biz çocukken hep utandırılarak büyüdük de iyi mi oldu. Hepsi geçer Allah can sağlığı versin. Allah kolaylık versin utandırmasın. 💕💐

(1,078 puan) tarafından
+1

Kızım misafir cok seviyor geldiklerinde cok mutlu oldu aşırı derecede Amin inşallah canım Allah razı olsun işte insan utanıyor ama bidaha kücülmicekler belki güldüğümüz anılar birgun ağlayarak hatırlıyacagız keşke hep cocuk kalsaydık tek derdiniz oyun oynamak olsaydı ❤️🤲

(3,427 puan) tarafından

Ah keşke canım benim 🥹💕 aynen öyle valla🥰

-Reklam-
+6 oy
(548 puan) tarafından

Düşüncen çok yanlış o daha bebek anlayabilir ama karşında misafir gelen yetişkin onun anlaması lazım benim de iki tane kızım var biri 3.5 biri 1.5 misafir gelse de güzelce uyarıırm ama daha fazlası nı yapmam ayrıca bana bu şekilde konuşsaşar evime almam

(1,078 puan) tarafından

Bilmiyor ama kendimi cok üzülüyorum en cok cünkü kızım cok yaramaz brn güzelce de uyarıyorum ama boş benden hic cekinmiyır benim adımı söylüyor bilmiyorum ne yapacgımı 

(548 puan) tarafından
+1

Adı üstünde çocuk lütfen yani neden yaptığını sorgulayamazsınız yavaş yavaş elbet öğrenecek biraz sabır siz saha birinci çocukta böylesiniz iki  3 olsa napacaksınız bence siz biraz bunalmışsınız çıkın bi hava alın kendinize gelin kimse sizin evladınızdan kıymetli olamaz olmalı sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız

(1,078 puan) tarafından

2 cocuğum  var sürekli evde olduğum için bunalıma girmiş olabilir evt anlıyorum sizi

+4 oy
(3,438 puan) tarafından

bebeğine doğruyu yanlışı öğretmelisin ama geleninin de çocuğu yargılaması hoş değil. rezil olacak bir durum da değil bu. 

(1,078 puan) tarafından

Cok şımarık bir kızım var cünkü el üstünde 

tutuyorlar  evin ilk torunu kayınvaldemle  alt ust oturuyoruz ne isteseler alıyorlar ne desem kızıma beni dinlerkş cok üzgünüm bilmiyorum ne yapacgımı 

+4 oy
(1,604 puan) tarafından

Gelmesinler çocuğum dan onemli olmaz küçük daha 

(1,078 puan) tarafından

Haklısın canım 

+4 oy
(9,194 puan) tarafından

Şişe getirmek yerine hiç gelmesinler bence çokta umrumda olmaz anlat çocuğuna ama kimse ondan daha değerli değil olmasında 

(1,078 puan) tarafından

Tamam canım Allah razı olsun inşallah 

+4 oy
(14,611 puan) tarafından

3.5 yaşında ne görgüsüzü evladının evi orası gelmeyen ötede oynasın. Heyecanlanmış çocuk birilerini görünce. Utanacak yer arıyorsunuz. İyi yapmış afiyet olsun yavruya

(14,611 puan) tarafından

Ever canım 3 aylık oldu oğlum çok şükür❤️

(1,078 puan) tarafından

AA benimkide 3 aylık 92 gunluk olduk bugun ya benim sütüm yetmiyor acaba bebelac mı alsam olur mu benimkş 29 ocakta doğdu

(14,611 puan) tarafından

Benim de 30. 🥰 olur tabi canım mama yani di mi 

(1,078 puan) tarafından

Evt canım mama aramızda 1 gün var demk🥰 kız mı erkek mi seninki

(14,611 puan) tarafından

Erkek canım Allah bağışlasın ikimizin yavrusunu da ❤️ üç gündür ağlama krizine var bu saatlerde şimdi ancak göğsümde sustu zor bela ya 🥲

+4 oy
(3,760 puan) tarafından

Abartma ya . Küçük çocuk.  Çocuğumdan rahatsız olanı bir daha evime kabul etmem.

(1,078 puan) tarafından

Bidahakine oyle yapacam 

+3 oy
(508 puan) tarafından

Canım bu kadar takma benim oğlanda 3 yaş 3 aylık olacak adı üstünde çocuk bu benimkide yapıyor erkek çocuğu güya kullanılmadık kırılmadık makyajım kalmadı misafir gelince dediğin gibi onların suyuna şekerine yemeğine göz diker ısrarla bu misafirin benden alacaksın derim. Biz istiyoruz ki çocuklar bizimle yesin içsin biz otur dediğimizde otursun kalk dediğimizde kalksın ama öyle olmuyor senin yaşadığını bende dahil tüm anneler yaşıyor rezil olacak bir durum yok dedim ya adı üstünde çocuk. Gelen misafirin hiç çocuğu yok mu yoksa bile olacaktır illaki en güzel terbiyeyi kendi evladına versin sıkma o güzel canını 

(508 puan) tarafından

@Civciv1212 ay bilemedim hani çocuk çocuktur da oladabilir😅 hatırlayamıyorum. 

(1,441 puan) tarafından

Öyle malesef cevren de kimm kimi tanidysam kinadiginda sonucunu görüyorum 🤣

(508 puan) tarafından

Yani demesen bile içten içe kınadığı illaki oluyor insanın hani yüzüne yada arkasına dediğim olmadı yada hatırlamıyorum 😄 ammaaan sağlıkla büyüsünler 

(1,441 puan) tarafından

Kınamamak lazım ben kimi kinadiysmnbasima geldi 🤣

(508 puan) tarafından

🤣🤣🤣 çok güldüm Allah'ta seni güldürsün. Tedbirli davranmakta fayda var o halde

+3 oy
(1,274 puan) tarafından

Canim benim birak çocuğu kendi halinde uğraşsın çocuk nihayetinde tabii ki öyle yapicak onun o zamani 

misafirde çocuğu yadırgıyor sa bosver gelmeyiversinler ben olsam takmam bile 

Tabii ki de yapacak cocuk

(1,078 puan) tarafından

Benimki cok yaramaz görgüsüz gibi davranıyor 

+3 oy
(4,060 puan) tarafından

Cocugunuz cocuk gibi davranmış dikkat çekmeye çalışmış gelen ayıp etmiş. Evet benim de midem bulunabilir ama bunu böyle söylemem cocuk sonuçta o. Terbiye edecek bir durum da yok neden yapmaması gerektiğini anlatın ulaşamayacağı yerlere koyun büyüdükçe yapmayacak xatn 

(1,078 puan) tarafından

Amin inşallah canım Allah razı olsun bilmiyorum  görümcem bile dedi bidaha misafirin gelirse beni cağırma dedi kızım yuzunden 

(4,060 puan) tarafından
+1

Heeepsi terbiyesizlik etmiş. Bütün çocuklar benzer şeyler yapiyor cocugu olan biri bunu gayet anlayışla karsilamali. Dün havaalanindaudim annesi o kadar sahip çıkmasına rağmen cocuk camları yaliyordu napsin şimdi kadın yani bazı çocuklar oral donemi biraz zor atlatiyor

(1,078 puan) tarafından

Evt Rabim herkez yardımcısı olsun inşallah 

+3 oy
(3,433 puan) tarafından

Tamam üzülme gülüm çocuktur bundan sonra daha dikkatli olun güzel bir ahlak vermek için her hatasında ona sarılmayın eğer bir çocuk bir hata yapar anne onu kızıp uyarsa baba ise gelip çocuğa sarilirsa hiç bir işe yaramaz ikinizinde buna dikkat etmesi lazım her istediğini almanız onu şımarık hale getire bilir ona ait su şişesi tabak çatal kaşık alın bak bu senin senden başkası buna dokunamaz diyin yavaştan böyle başlarsan çocuğun aklına yatar efendimiz Hz Muhammed sav buyurmuş çocuğunuza 5 yaşından 7 yaşına kadar ne öğretirseniz kârdır 

(1,078 puan) tarafından

Dogru soyluyırsum canım inanki ona ait catal kaşık var su bardağı var su şişesi var ama yinede oyle yapıyor ne istese alıyoruz yok demiyoruz 

(3,433 puan) tarafından

Bundan sonra sınır koyun istediği herşeyi alamayacağını bilmesi lazım 

+3 oy
(1,441 puan) tarafından

Bidaha şişe getirelim şeklinde anlayışsız konuşması çok yersiz olmuş çocuk sonuçta görmezden gelmeli seni de mahcup etmemeliydi igreniyorsa su icmesin ya da dolabın yerini gosterseydin yeni bardak alsaydı evdeki su siselerinden siz içiyorsanız biz iğrenmiyoruz çocuğumuzdan deseydin keşke ama kızının da böyle öğrenmesi çok yanlış heryerde böyle yapınca anne baba utaniyor ister istemez doğruyu yanlışı öğretin 

(1,078 puan) tarafından

Tabi canım onların yanında oyle yapınca ister istemez insan utanıyor 

+3 oy
(1,393 puan) tarafından

Üç gün önce büyük eltime gittik 3 yaşındaki oğlum dışarı çıkmak istedi abisi kapıyı acmadı oda kapıya kafa atmış kapı camlı eski kapılardan cam baya çatladı hepimiz koştuk herkes camın derdine düştü kimsede demedi ya çocuğun yüzüne gelseydi üstüne eltim diyor oğlun böyle yaramaz şöyle yaramaz neyse gelinide var yeni evli baktım oda kaynanasına yalakalık yapcak ya bana diyo ayy bu çocukta her geldiğinde bişeylere zarar veriyor döndüm pardoonn dedim şimdiye kadar ne yaptı söylesene baktım zort oldu yok yenge hani yaramaz ya dedi dedim yaramazlık başka bişey kalktım evime geldim oğluma bişey olmadıya yemişim camlarını 

(1,078 puan) tarafından

Cocuk tan kıymetli değil tabi ama laf etmesinler diye camın hakkını verirdim 

(1,393 puan) tarafından

Hayatta almazlar ki bizde  teklif bile edemezsin 

+2 oy
(2,438 puan) tarafından

Benm kızım 4 yaşında biri gelse çok değişiyor aşırı yaramaz oluyor asla beni dinlemez her yeri dağıtıp kirletir elini herşeye atar sanki hiç yememiş gibi davarnir bende artık alıştım biyunce düzelir diyorum sende üzme ekndini hep anlatma çalış biyunce anlarlar

(1,078 puan) tarafından

Benimkide aynı oyle inşallah anlarlar büyüyünce

+2 oy
(22,642 puan) tarafından

Siz gerçekten bu kadar mükemmel misiniz de çocuğun yaptığı küçücük şey sizi bu kadar 'Rezil etsin'. Abartmayın nolur. Biz arkadaşıma misafirliğe gittik oğlum o zaman daha da küçük başka bir arkadaşın gidip tabağından sarmalari alıp çiğneyip çiğneyip yarısını getirip bana verdi. Ben de tabağın sahibi arkadaşta ev sahibi de güldük. Bak anasına çalışıyor oğlum diye esprisini bile yaptık. Lütfen çocuklara toleranslı olmayan insanlara mesafe koyun 

(1,078 puan) tarafından

Asla mukembelim Demedim ki sadece oyle yaptıgı için şaşırdım tamam canım

+1 oy
(583 puan) tarafından

3 yaş 3 aylık oğlum aynı davranışları yapıyo bunda misafire ayıp olacak bişey yok daha çok küçükler şımarabilirler işin olduğu için onunla ilgilenemediğin için ilgi çekmek için de yapmış olabilir 

(1,078 puan) tarafından

Evt kesinlikle haklısın ilgi cekmek için yapmiş tir 

+1 oy
(3,386 puan) tarafından

Çocukların geneli malesef başka bir toplu ortamda bunu yapıyorlar ha normalde asla yapmadıklarını yaparlar ilgi ve ben burdayım demek için , çocukla misafir ağırlamak baştan başa bı zahmet zaten çevrede onların çocuk oldukalrini ve çocuk buyutmemis gbi davranmasi da cabası salla gitsin kafaya takma çocuk o çocuk 

(1,078 puan) tarafından

Evt canım haklısın 

+1 oy
(6,498 puan) tarafından

Gayet normal cnm. Öncelikle şunu düşün kimse senin çocuğundan kıymetli değil. Kızının bu hareketleri için gelmek istemeyen bir zahmet gelmesin. Kimi çocuklar var her şeylerini göstermek yetişkinlerle sohbet etmeyi çok sever benim kızımla 2 ay sonra 4 yaşına girecek o da oyuncak tokalarını kutu kutu getirip gösterir gelen misafirlere. İllaki bu alışkanlık  bitecek. Daha küçük bebek  daha sadece doğru yanlışı ona biraz daha dikkatli olarak öğretmen lazım yani ben bunda bir şey görmedim belki çok hareketli bir çocuk o da enerjisini öyle atıyor

(1,078 puan) tarafından

Aşırı hareketli kayınvalidemlerde alt üst oturuyoruz. Gunde 20 defa yukarı cıkar aşağı iner 

(6,498 puan) tarafından

Bişey olmaz cnm insin çıksın ;)) 

+1 oy
(2,100 puan) tarafından

Sen rezil olmadım o daha küçük anlamayabilir inatlasabilir misafirin anlayışlı olması gerekiyor. Benim oğlum misafirlerin yanında yatak odasından sutyenlerimi getirmişti olabiliyor böyle şeyler. Üzülme...

(1,078 puan) tarafından

Tamam canım tesekkur ederim 

+1 oy
(11,277 puan) tarafından

Kız birde bayil istersen 3 yaşındaki çocuktan bahsediyorsun bilmeyende genç kız zannedecek çocuktur büyüdükçe aklı erecek yapmaz. Kızına kizacagina bir daha su şişesi geitrecez diyen dingile kiz

(1,078 puan) tarafından

Eşim taraf dedikuducu ondan biraz tedirgin oldum 

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 660 göst.
3 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,491 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 521 göst.
10 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Ebru demirel (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 745 göst.
8 Mart 2024 Diğer kategorisinde Birisidiye (50 puan) tarafından soruldu