34 haftada 1900 gr bebeğim doktor gelişim geriliği var diyim perinatoloji bölümüne göndermişti sabah gittim ve bana 37 haftada doğum olur dedi kan akışı takip edilecek sorun varsa 36 da doğum olur dedi 2 kilonun altında doğarsa küveze girecek ama kılıp almaya devam ederse haftasında doğar mı dedim bana hayır yine 37 haftada doğar dedi sizin bebeğiniz erken doğup kaç kilodaydı nasıl sürec ilerledi
33 haftada 2 kilonun altından doğmuştu ilk çocuğum 7 küvezde kaldı sonra eve geldik
Kızım 35 haftada doğmuştu küvezde kalmadı çigeri gelişirse kalmıyor Allah’ın izniyle
Senin çocuklarda baya küçük dogmuş Rabbim yardım etmiş sana saglıklı olmaları çok önemli
35 haftada kızın kaç kiloydu
Kaderimiz aynı benim son postuma bakar mısın benim 25 haftayla uyumlu yaşayıp yaşaması nasip diyolar
Daha peritonoloji bölümüne randevu bulamadım
Özel hastane devlete mi gönderdi o ne demekmiş küfür gibi resmen sen bilmeyeceksen devlet ne yapacak erken doğsa bile almıyo devlet
Özel hastane değildi özel poliklinik canim
Doçent doktor dedin ya ondan dedim
Tamam canım adam doçent oldu ve o gün son günüydü gidiyirdu doçent oldum artık ben İstanbul'a gidecem dedi
Hee öle desene kız
37 haftada 2 bucuk kılo dogdu cnm ben dıyabetlıyım dıye bebegımjn kan şekeri düştü ememedi sarılık oldu kan uyusmazlıgıda vardı aramızda bır hafta serviste 15 gün yogun bakımda yattık 20 gunumuz hastanede geçti İlk ıkı bebegimde sorun yoktu İlk 3.155 ıkıncı 2.920 kilosu ucuncu 3.300 Dü kan sekerı dustu 3 gün yogun bakım 2 gün servis. Sarılıkta oldu sekerı dusunce ememedı bol bol emzir bebegını birsey olmaz ben 4 te cok zorlu süreçti sag sağlim kucağına alırsın inşallah
Sıkma canını canım 2 bucuk kılo dogdu benım sonuncu bebegim prematüre di cokta zorlqnmadım hastane işi bana cok zor geldı Allah yardım ediyor senin sütünü emdıkce bır haftaya toparlar yetmedıgı yerde mama verırsın gülüm hep oyle buyumedıkmı sankı
2 buçuk kilo prematüre mi sayılıyo kız eve giriyor mu
Prematüre dediler sarılıktan yattık ıste sekerı dustu
Allahım yardım etsin biz annelere
Aminnn cnm
Benimkinin gelisimi hep onden gidiyodu 2 hafta 3 hafta 37+5te dogurdum 34tten sonrasi pramature bile sayilmiyo zaten bunu dert etme cocugu besleyecek seyler ye yumurta sut et kuruyemis ye bol bol ceviz findik badem muz bol bol muz ye bunlaf bebegi besler kilo da aldirir en onemlisi Allaha gunen icini ferah tut korkma korkutugun illaki basina gelir bu hayatta
Evet canım aldım yine kilo yapıcak şeyler yiyorum da inşlh erken doğsa bile küveze girmesine gerek kalmaz sizin doğumunuz nasıl oldu yani normal doğum yapabildiniz mi erken doguyo diye sezeryan mı yapıyolar
Sezeryanin erken dogmasiyla alakasi yok canim benimle birlikte bi kadin daha dogum yapti haftalarimizi hatirlamiyorum onun da suyu bitmisti suni sanci vermislerdi normal dogurdu erkendi yinede gununu doldurmamisti o bebekte benim oglum tersti makat gelis syaklari asagidaydi ondan sezeryan oldu iyiki de oyle oldu ben doguramazdim kafasi cok buyuktu
AAnladım merak ettiğim o kısımdı benim normal doğum yapıyorum erken olursa nasıl dogurttuyolar diye merak etmiştim
Yok yok o babegen bagli anneye bagli mumkunse tabiki normal dogum oncelik
Suni sancı verseler de razıyım normal olsun da
30 haftalık gittim 25 haftayla uyumlu dediler hatta daha ufak. Gebelik zehirlenmesi yaşadım 900 gram doğdu kızım
Saglıklı mı şuan doğduktan sonraki kilosu nasıl kilo alabiliyor mu gecmiş olsun
Çok şükür sağlıklı ama zayıf bir bebek. Şuan 1 buçuk yaşına girecek.2 Ay yoğun bakımda kaldı mama aldığı için yavaş yavaş kilo aldı
Maşallah canım saglıklıysa kilo çok önemli değil benim için ama etrafta çok baskı oluyor olacaktr doğduğu zamn eminim eşimin ailesi susmaz
Hiçbirine kulak asma. Benim öz ablam bile bakamıyorsun diyor hala çocuk zaten minnacık doğdu
Zaten bi agızlarını açsınlar bidaha gelemezler
1,477,398 soru
24,182,790 cevap
336,411 kullanıcı