+2 oy
155 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (2,728 puan) tarafından

Merhabalar kızlar eşim 9 yıldır bir yerde güvenlik komuta merkezinde çalışıyor iş yeri ihaleyi kaybetmiş tüm Türkiyede yani,  başka bir şirket girecek. Şuan eşimin hali hazırda çalıştığı şirket hiçbir personele tazminat vermek istemiyor yıllar önce iş sözleşmesi yaptıklarında orda bir madde varmış :şirket eğer isterse sizi başka yerlerde görevlerde çalıştırabilir diye tabi herkes imza atmış bunada

Ayın 1 i itibariyle çalışmak isteyen çalışsın istemeyen istifa etsin demişler henüz tebligat gelmedi eşimin çalıştığı plazaya ama başka bölgedekilere gönderdikleri olmuş biz Ankaradayız Konya çıkmış birine ve ayın 1i itibariyle iş başı yapılacak demişler şirkette istifa etmeye yönlendirme var yani

Dava açılsa tazminat alabilirler mi yani az buz emek değil sadece eşimin 9 yılı var yazık 

3 Cevaplar

+2 oy
(68 puan) tarafından

Ankara konya arasi 271 km. Yasal olarak 40 km uzaklikta calistiriabilir diye biliyorum. İşyerinin başka bir şehre taşınması halinde çalışan kıdem tazminatını talep edebilir

(2,728 puan) tarafından

Şimdi mesaj atmış eşim plazadan birinede niğdeye çıkmış iş çirkinleşmiş yani şuan dava açılsa kazanma ihtimalleri var mıdır yani ben burda kendi evimde oturuyorum 30 aylık oğlum var 30 haftalık hamileyim gideceğimiz yere ayın 1 itibariyle gitmiş olmamız Lazım ve ne ev ne birşey de vermiyorlar neye güvenip gideceğiz zaten ortalama 20 kişi. Dava açmak istiyor ve açacaklar muhtemelen ama sonuç ne olur bilinmez 

(68 puan) tarafından

Bulunduğunuz bölgedeki işçi mahkemesine başvurun bence hakkınızı arayın 9 yıllık emek var kabul etmeyin hemen avukata danışın daha iyi yönlendirir. 

(2,728 puan) tarafından

Eşim şimdide o maddeyi attı çok güldüm hakkını arayamaz şirket açık seçik yazmış aynı ücretle farklı şehir ya da şehir içi farklı yerde çalıştırabilir imza atıldığı taktirde kabul edilmiş olunur şirket tebliğat gönderdiğinde 10 gün içinde iş başı yapmakla zorunludur yapılmadığı takdirde haklı fesih yapılır tazminat hakkı olmaz diyor şok oldum şuan okudum ve herşey çöp oldu Allah sorsun 

-Reklam-
+2 oy
(739 puan) tarafından

Haberlerde haklı sebepleri varsa olumsuz şartlarda çalıştırılıyorsa belirli bir süre çalışmışlar istifa edince tazminat alabilecek diyordu detaylarını tam bilmiyorum nette yazar belki

(2,728 puan) tarafından

Birkaç avukatla görüşecekler iş sözleşmesinde madde varmış şirket istediği şehirde çalıştırabilir diye imzalamış herkes zamanında bakalım ne olacak 

+1 oy
(1,353 puan) tarafından

O maddeyi tam olarak bilmek lazım 

(2,728 puan) tarafından

İşveren istediği şehirde çalıştırabilir 10 gün içinde iş başı yapması gerekir yapmadığı takdirde haklı fesih yapılır yazıyor özet olarak :(

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 298 göst.
23 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,696 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 66 göst.
22 Haziran 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Melek.06 (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 409 göst.
27 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 390 göst.
24 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,317 soru

24,042,957 cevap

329,235 kullanıcı

...