+2 oy
760 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (11,602 puan) tarafından

Hanımlar günaydın. Kızım ana sınıfına gidiyor, dün okulda bir olay yaşanmış sizlere anlatıp fikir almak istedim. 

Dün öğretmen hanım çocuklara etkinlik yaptırırken, bir kız öğrenci başka bir kız öğrencinin saçını kesmiş. Öğretmen o sırada ödevleri dosyaya koyuyormuş o ara yapmışlar.

Sonra öğretmen kızlarla neden böyle yaptınız vs diye konuşurken iki erkek öğrenci de kendi saçlarını gizlice kesmişler. 

Bu olayı duyan bir kaç veli dün öğretmene hesap sorup çok üstune gitmişler ve kadın ağlamaya başlamış. O an yapabileceğim bir şey yoktu diyor anlık gelişmiş. Tabi ki biz çocuklarımızı oraya birbirlerine zarar versinler diye yollamıyoruz. Iki tarafta haklı geliyor bana. Sizce öğretmene karşı tutumumuz nasıl olmalı? Benim kızım bu olayların dışında bu arada.

29 Cevaplar

+19 oy
(453 puan) tarafından

Derece yaparak Eğitim Fakültesi'ne gittim. Üniversiteden derece ile mezun oldum. İnanın Okul öncesi öğretmeni olduğuma bin pişmanım. Hem köy okullarında, hem şehir merkezlerinde çalıştım. Hem özel sektörde hem kamuda çalıştım. Hiç bir yerde içe sinen meslek değil. Pekçok meslektaşım, alan değişikliği yapmak için ikinci üniversite okuyor ( bende okudum:)) Hem o kadar çocuğu bir arada sıkıntısız tutmak zor, hem de veliler ile uğraşmak zor. 

Arkadaşlar ailenin verdiği eğitim ve terbiyeyi hiç kimse veremez. İlk eğitim yeri aile, ilk öğretmen annedir. İnanın ülkemizde pekçok kadın sadece kendi övüyor, hava atıyor ama çocuklar ailelerini yansıtıyor. Örneğin şiddet eğilimli çocuk çok var. Gidiyor vuruyor. Vurmasın diye ne yaparsınız düşünün. Ceza verirsen, çağdaş eğitim anlayışına uygun değil diye şikayet ediyorlar. Oyunlara vs katılımına ara verirsen, psikolojisi bozuldu diye şikayet ediyorlar. E laftan sözden zaten anlamıyorlar. Öte yandan vurulan çocuğun ailesi şikayet ediyor. Aman aman neler neler. Anlatsam roman olur. Ama en çok dikkatimi çeken şey olmuştu ilk görev yaptığım zamanda, WC sonrası el yıkama alışkanlığı bile kazandırmayan bir toplumuz. Nadir çocuk ellerini yıkayarak geliyor. .

Bu konuda cidden öğretmenin suçlu ne yani var soruyorum ? Suçlayanlar eminim çocuk gelişiminden bir gram anlamayan insanlardır.

(11,602 puan) tarafından

Ahh o kadar Haklısın ki tam olarak böyle düşünuyorum ve tekrar kendimden emin oldum ki öğretmen hanımın çok üstüne gidildi :/ kadın ağlamış. Düşünebiliyor musunuz bir veli öğrrtmeni ağlatıyor. 

Tamam çok büyük bir olay olur tamamen öğretmen kaynaklı olur o zaman durum farklı ama bu famamen aile eğitimi almamş bir çocuktan kaynaklı.

Ve söylenenr göre çocuğun babası zaten pek yanlarinda durmuyormuş ilgi yokmuş anne de nasıl bir psikolojiye sahip bilmiyorum ama olan diğer cocukların psikolojisine oldu.

(7,862 puan) tarafından
+1

nokta virgule kadar cok haklisin. biz evde iki cocukla bas edemiyoruz ki biri büyük biri kucuk. biri laftan sozden anliyor. anasinifi grubu hepsi ayni yas hepsi ayni seviye cogu cocuk kural sistemine otoriteye alisik degil. ilkokul seviyesi yine bi derece ogreniyor kurallari otoriteyi sinif ici davranislari. anasinifi isin en basi oldugunicin çok cefa vardir eminimki. veli orarak cocugu okuldan alip okula gotururken bile bi bes dakika tahammul edebilecegim ortam degil gercekten allah sabir versin

-Reklam-
+3 oy
(2,091 puan) tarafından

Valla biz annemle evdeyken yaptılar o işi  büyük yeğenim küçüğün saçını kesmiş önden 🤣🤣 göremedik embesiller gibi dolaştı anası ağlarken mahvaldu çok biliyorsan kendin bak dedik..

Öğretmen kac kisiyitakip edebilirki birden kesiyorlar p kağıt kesme makasi ile hemde 

(11,602 puan) tarafından

Aşırı yüklenmişler kadına. Sınıfta 12 çocuk, biz evde 2siyle baş gelemiyoruz. Ihmal olduğunu düşünmuyorum ama bunu ilk başlatan kız çocuğu sorunlu bir çocuk zaten herkese zarar veriyormuş

(2,091 puan) tarafından
+1

Valla yazık olmuş öğretmene sanki evde kendisi 24 saat çocuk gözlüyor gitsen görsen belki elinden telefon düşmüyor olabilir bu tarz küçük şeyler abartmasinlar sac uzayan birsey 

+3 oy
(3,673 puan) tarafından

Anasinifina giden cocuk makas kullanmayi elbetteki bilir ki etkinlik yapilacak otunlar oynatilacak onun icin gondermiyo muyuz anasinifina o cocuklar sac kestiyse ailelerinin makasi sadece etkinlik icin kullanilip isi bitince birakmasi gerekitigini ogretmeleri gerekirdi ogretmen napsin kaç tane cocuk anlik bisey gelismis olabilir kizlari goren erkeklerde kendileri kesmisler yani aslinda bence bu durumu aileler evde ogretmeliydi etkinlik yaparken makas bola kagit yapiskan vs vs kullaniliyo bilincsiz bi cocuk kagidi da yiyebilirdi yapiskani da ice bilirdi Allah korusun bunlari aileler ogretmeliydi ogretmenin ne sucu var bi an arkasini donde olabilcek bisey bu karisik yazdik kusura bakma ama anlamissindir umarim bilmiyorum bence ogretmenin sucu yok gibi tamam gozetilmeliydi ama anlik gelisecek bi durum 

(11,602 puan) tarafından

Çok çok iyi anladım bende böyle düşünuyorum ama bir iki veli var ki asla bu durum yaşanmamalıydı diyor ve sadece öğretmeni suçluyor. Kadın çok üzgün

(3,673 puan) tarafından

Bence bu velilerinde simarikligi kendi evlerinde cocuklari hic mi bi yaramazlik yapmamis kendi oglumdan ornet vereyim benim oglar yurumeye yeni baslamisti yasini sen dusun tam hatirlamiyorum duvardaki tvnin prizini yerinden sokmus bende tvnin sesi kesildi kumandayla oynamayi seviyo diye ordan kapatti sandim ki ulasamadin diye tas gibi agir 4lu zigon sehpa vardi onunde ben odadan cikmamla sehpayi itmis prizi sokmus benim ihmalim mi bu simdi butun gun gozumun onundeydi bi anlik boslukta oldu daha dun komsum geldi ikimizinde cocuklari 3 yasinda wc egitimini konusuyoduk o cocukda kabizmiz zorlaniyo baya benim klozet aparati var istersen bi dene belki wcye yapar dedim biz konusuyoruz benim oglan cocugun elinden tutmus banyoya sokmus klozet aparatini da koymus hadi arkadasim diyo cocuga ben butun odalarin kapısını kapattim korudorda araba yaristiruyolar diye kapi sesini duyunca kalktim hemen baktim banyodalar cocuk wcden korkuyomus zaten o bi kosede agliyo benim oglan hadi hadi diye cocugu cekistiriyo ihmal mi bunlar 

+3 oy
tarafından

Ahh bana veli demeyin bir dokunan bin ah işitir mesleği bırakma seviyesindeyim yemin ederim ilallah geldi artık anşayıssız hiçbişey bilmeyip herşeye karışan çocuguna eğitim terbiye vermeyip bizim başımıza atan herşeyi bizden bekleyen en ufak olumsuzlukta okul basıp boğazımıza sarılan bizlere şiddet gösterip iftira atan veli demeye bin şahit karekter yoksunlarından nefret ediyorum... Okul öncesi öğretmeni değilim fakat izne çıkmadan önce her gün işbirliği halindeydik öğretmen eğer meslekte acemi değilse maalesef ki burda büyük yanlış yapmış çocukların elinde makas varken  gözünü dört açıp hiçbişeyle ilgilenmemesi gerekiyordu ve makas sadece etkinlik saatinde kullanılmalı o an başlarından saniye ayrılmaması gerekiyordu etkinlik saati dışında makasların kilitli dolapta durması gerekiyor çünkü küçük çocuklarin ne yapacagı hiç belli olmuyor hemde zihinsel olmayan özel durumlar dehb dürtü bozuklugu gibi durumlar tam bu yaşta belli olduğu için geri dönülmesi imkansız hatalar oluyor o yüzden makasla yapılacak etkinlik saatinde çok dikkatli olup başlarında beklemesi gerekiyordu burda veliler ne yazık ki haklı 

(11,602 puan) tarafından

Ben zaten dediğim gibi iki tarafında haklı olduğunu düşünüyorum ama öğretmen hanımın üzerine fazla gidilmiş. anlık gelişen bir olay olmuş kadın da şaşırmış ne yapacağını dosyalara ödev koyarken Bir anda olmuş diyor

tarafından

Anladıgım kadarıyla meslekte yeni olduğu için henüz tecrübesiz tecrübeli olsa makasın sadece etkinlik saatinde kullandırılacagını o an değil dosyaya ödev koymak gözünü ayırmaması gerektiğini etkinlik saati dışında kilitli dolapta olması gerektiğini bilirdi tecrübe zamanla kazanılıyor kimse herşeyi bi anda öğrenmiyor fazla üstüne gitmişler öğretmen hanımın azarlayacaklarına keşke güzel bi yol gösterselerdi ondan sonra ülkemizde kaliteli öğretmen doktor mühendis yok diye şikayet ederler ama demezler ki biz ne yaptıkta küsüp gittiler kimse kendine bakmaz

(453 puan) tarafından

Siz oö öğretmeni olmadığınız için tam doğru değerlendirememişsiniz hocam. Etkinlik zamanında okul öncesi çocukları diğer kademelerde olduğu gibi sabit duramıyor. (Gelişimin bir parçası olarak). Ve bu tarz şeyler zaten tam da o etkinlik zamanında yaşanıyor. 20-25  tane çocuğu aynı anda müdahale etmek neredeyse imkansız. Ben köy okulundayken, ilkokul sınıfları 10 kişi , okul öncesi 25 kişiydi. Çünkü 3-4-5 yaş ( köyün tüm çocukları diyelim) hepsi bir sınıfta duruyordu. Mevzuat buna izin veriyor. Her çocuğun kilitli dolabı olmasını geçtim, normal dolabı bile olmuyor ki kırsal kesimlerde. Ben makasları ayrı bir dolabın üzerine koyuyorum, etkinlik zamanında dağıtıyorum, tecrübeliyim, ona rağmen başıma gelmez demiyorum. Örneğin bir çocuk tuvalete gitmek istiyor, bekliyorsun gelmiyor. E sınıfı bırakıp gitsen sınıf tehlikede, gitmesen gelmeyen çocuğa mi bir şey oldu diyorsun. Ki bizde teneffüste yok. Ben meslek lisesinde de çalıştım. Her zaman daha zor olduğunu söylerlerdi, bence ikisinde çalışan insan iyi kıyas yapabilir, ben kıyasladığımda inanın baş ağrılarım azaldı, öğretmenliğin tadını lisede aldim. Oö gruplarında alan değişikliği için millet sırada bekliyor. Ben sırf bu gibi sorunlar yüzünden farklı branştan yeniden KPSS hazırlanıyorum düşünün. :)  İnşallah tekrar kazanabilirsem.. 

tarafından

İnşallah hocam herşey istediğin gibi olur Darısı bu sene yer değişikliği için bana inşallah 🙏🙏 kendi alanım özel eğitim okul öncesi değilim allah yazdıysa bozsun kesinlikle bi insanın öğretmenlikte tercih etmemesi gereken bölümlerinden biridir bana göre gerekirse kimya bölümü tercih edilmeli ama okul öncesi asla sırf velilerden dolayı nice donanımlı pırıl pırıl meslektaşlarımız bu alandan istifa etti yada alan değişikliğine geçti sebep olanları allah bildiği gibi yapsın... İlk atandıgım yer devlet okulu özel alt sınıftı benimle birlikte anaokulu öğretmenide atanmıştı ikimizinde mrslekte ilk tecrübesiydi ben öğrencilerimi kaynaştırma o meslektaşım çocuklara bilinç aşılama için aşagı yukarı her gün onların sınıfına bi ders misafir olurduk o sırada öğrendim bu etkinlik saatinde kullanılması gerektiğini kilitli dolap meselesini hatırladıgım kadarıyla staj döneminde olumsuz bi olaya şahit olmuş geldiği zaman sınıfında kilitli dolap yokmuş idareden talep etmiş idare temin etmiş ilk saat makas ile etkinlik yaptırırken yuvarlak masada hepsini toplayıp birarada tutuyordu yardımcı abla vardı sınıfta onunla beraber çocuklari sürekli izliyordu yuvarlak masanın farklu yerlerinde etkinlik saatı bitince hemen toplayıp dolaba kaldırıp kilitliyordu sınıfta 15 öğrenci vardı ama tabi her okulda bu kadar az mıdır öğrenci sayısı her okulda idare öğretmen talebini yerine getirir mi her sınıfta yardımcı abla var mı bunlarda önemli etken ben aksine denk gelmediğim için tabiki bilgim yok tek bi yerden bilgim olduğu için o şekilde değerlendirdim kendi alanımdaki okul öncesi ile her gün işbirliği halindeydim dogum izninden önce makas etkinliği motor becerileri için zorunlu bi uygulamaydı ama belli kıstasları vardı özel eğitimde sınıfta 2 öğretmen var olduğu halde makas saatinde ayrıca 2 hostes extra dan sınıfa çağırılıyordu çünkü saniyelik dikkatsizlik başkasının çocuguna ölümcül sonuçlar dogurabiliyordu (uygulama okulunda orta ve ağır düzey çocuklar olduğu için her 2 kişiye bi kişi bakması gerekiyordu) tabi bu benim alanım olduğu için ne olacagını gayet iyi biliyorum daha öncesinde okul öncesinde 1 kişide gördüğümle değerlendirdim ama dediğim gibi sınıf mevcudu idare ve yardımcı avla gibi etkenler her yerde var mıdır bilmiyorum

+3 oy
(1,369 puan) tarafından

Ay canm olabiliyor böyle şeyler biz evde bir cocuga bakamiyorken onlar onlarca çocukla aynı anda ilgileniyorlar. Anasinifinda staj yaptım yok böyle bişey ağlıyordum eve gelince 

(11,602 puan) tarafından

Çok zor gerçekten.

(1,369 puan) tarafından

Evet 🙂‍↕️ 

+3 oy
(1,209 puan) tarafından

Okul öncesi öğretmeniyim gelsinler bir gün bizim yerimize geçsinler sonra kimse konuşmaz. Aynı anda o kadar uyaran var ki öğretmen biriyle ilgilenirken diğerini gözden kacirabiliyor. Bu saç kesme olayı da hemen hemen her sınıfta yaşanan bişey. Demekki ben düzgün insanlara denk gelmişim ki hiç bu konuda veli şikayeti almadım. Veli evde bir cocukla 4 4 lük ilgilenip gönderse zaten bu sorunlar yaşanmaz. Kendileri 1 çocuğa yetemezken elinden geleni yapanların hakkına giriyorlar yazık olmuş o öğretmene 

(11,602 puan) tarafından

Malesef, sınıfta 12 çocuk var ve anlık gelişen bir şey olmuş zaten. Öğretmen kaynaklı sebep olsa sonuna kadar haklılar ama tamamen ani gelişmiş

+2 oy
(1,243 puan) tarafından

Benim kizim da arkadaşı oje getirmiş sürmüşlerdi 😅.çocuklar bu konuları kendi aralarında konuşup planlayıp yapıyorlar. Bence öğretmene söylenmeli ya da cocukalra bundan öğretmenin haberi var mı sizi uyardı mi diye sorulmalı. Olaydan öğretmenin hiç haberi yoksa öğretmene söyleyip dikkat etmesi söylenmeli. 

Bu yas gruplari çok tehlikeli öğretmenler de farkında. Bazı veliler tek kendi çocuğu var gibi davranıyor.

(11,602 puan) tarafından

Evet veliler de bir yerde haklı olabilir ama öğretmen bu durumda ne yapabilirdi ki, kadın ödev dosyası hazırlarken tutup kesmiş. Öğretmen kaynaklı sebepler de olabilirdi kavga, düşme vs gibi ama bu öyle bir şey değil.

+2 oy
(4,838 puan) tarafından

Oysa büyüdüklerinde gülerek anacaklar hepsini, gerek var mıydı ki eğitimcinin bu kadar üzerine gitmeye. Mesleğinden soğutup kendisinden şüphe ettirecekler. 

Tamam daha beteri de olabilirdi Allah korusun ama bu kadar da mevzu edilecek bir durum yok. Öğretmen hakikaten ihmal etmiş olsaydı zaten idareye giderdi konu. 

(11,602 puan) tarafından

Kesinlikle ya Ben de bunu savundum zaten. Şimdi sizlere sorunca savunmamın haklı olduğunu tekrar Anladım.

öğretmen kaynaklı sebep de olabilirdi kavga dövüş düşme vesaire gibi ama bu öyle bir şey değil ki anlık gelişen bir olay

+2 oy
(6,322 puan) tarafından

Kusura bakmayın ama veliler haklı o çocukların elinde makasın ne işi var neden onların ulaşa bileceği yerde etkinlik saati ise ne olursa olsun başından ayrilmamali saçları kesmeyle kurtarmislar birbilerine soka bilir üstüne düşe bilir gözüne gelebilirdi 

(11,602 puan) tarafından

Makaslar mecbur var etkinlik yaptıkları için ve hepsi de küt uçlu zaten. Ama daha kötü sonuçlanabilirdi tabi ki Allah korumuş. Aslında bir arkadaşın dediği gibi çocuk makası sadece etkinlik yapmak için olduğunu bilmeli arkadaşına zarar vermek için değil. Velilere de bir şey diyemiyorum haksız değiller zaten bende veliyim. Ama suçu tamamen öğretmene yıkıp kadına yüklenip ağlatmak vicdana  sığmaz

(498 puan) tarafından
+2

Siz çocuğunuzun eline 15 yaşına kadar makas vermeyin 

(6,322 puan) tarafından

Honey haklısın 

Hilal vermek var vermek var veriyorum başında bekliyorum boş yapmana gerek yok sana sormayacagim fikir istemedim 

+2 oy
(9,015 puan) tarafından

Kuzum bende 1 tane biliyorsun ve ilgiliyim yani hep gözüm üstünde ona rağmen yapıyor arada bişeyler 10 12 tane çocuğu idare etmek kolay değil kadının bence bir suçu yok 

(11,602 puan) tarafından

Işte dün çok üzerine gitmiş birisi ve kadın ağlamış üzuldum duyunca. 

+2 oy
(14,192 puan) tarafından

Öyle keskin bir makasın sınıfta ne işi varmış birbirine de zarar verebilirlerdı. Bizim çocukların da makası var kağıdı zor kesiyor. 

(11,602 puan) tarafından

Klasik demir ana sınıfı makası küt uçlu. Kağıdı zor kesen makasla verimli etkinlik yapamazlar

(14,192 puan) tarafından

Ögretmen yüksek lisans mezunu senden benden iyi biliyor meraklanma sen

+2 oy
(14,758 puan) tarafından

Ben lise zamanımda ana sınıfında staj yaptım gerçekten çocuklarla uğraşmak çok zor bunun öğretmenle alakası yok veliler kendi çocuklarını eğitmeli ilk önce okul ortamında böyle sıkıntılar olmaması için ben mesela hayal kurmalı bir etkinlik yaptırmıştım müzik açtım herkes gözlerinl kapatsın dedim yerlerde zaten halı var yatıyorlardı çocuk akşam eve gitmiş o abla bizi yerlerde yatırıyor diye annesine söylemiş o da gelip öğretmene şikayet etti beni stajyer kız böyle yapıyormuş diye yani çocukların tamamen ailesiyle ilgili bu durum 

(11,602 puan) tarafından
+1

Aynen öyle canım malesef.

+2 oy
(22,228 puan) tarafından

Okulda böyle olaylar olabiliyo dikkatli olması gerekiyordu öğretmenin ya saçını kesmek yerine bi yerine batırsaydı her ihtimali düşünmek lazım ama öğretmenede üzüldüm açıkçası 

(11,602 puan) tarafından

Evet iki tarafta haksız değil ama fazla üzerine gidilmiş bende üzuldum :/

+2 oy
tarafından

Öğretmene çok yüklenmemek lazım çocuklar yapmış 

+2 oy
(1,311 puan) tarafından

Çok üzerine gitmişler iki saniye içinde herşey olabilir şuan mesleğimi yapmıyorum ama öğretmenin ne yaşadığını anlayabiliyorum kolay değil o kadar çocuğa söz geçirmek biz evde kendi çocuğumuza yeri geliyor sözümüz geçmiyor öğretmenin de şurda hatasi olmuş etkinlik yaptırırken çocukların başında beklemesi gerekir serbest zamanda çocuklar tek başına oynarken ödev işlerini halletmesi gerekir ama çok da üzerine gitmesi doğru değil hepimiz insanız sonuçta kadını ağlatmaya ne gerek var 

+2 oy
tarafından

Çocuklarını uyarmalari yerine öğretmeni mi yüklenmiştir.sonucta öğretmen kesmemiş bazi veliler hiç çocuklarına toz kondurmaz

+1 oy
(2,589 puan) tarafından

İki bebeğim var o günleri görürsem öğretmen o kadar çocuğu iyi gözetliyor biz ana olarak evde baş edemiyoz  öğretmen napsin...veliye denk gelince evde kocasına karısına ses edemeyenler  aslan kesiliyor öğretmene...öğretmende mazmutmuş bı cazgır denk gelse görürdüm onları cil yavrusu gibi dagitmazsam namerdim ben olsam

O kadar çok degerliyse evde sen eğit de görelim..bunu bir veli adayı olarak söylüyorum el vicdan....

(11,602 puan) tarafından

Bende 2 çocukla baş edemiyorum evde kaldı ki sınıfta 12 çocuk :/

+1 oy
(6,582 puan) tarafından

Biz tek cocuga bakarken  bir suru sey oluyor kadin nasil fark etsin veliler cocuklarini uyarmali yanlis oldugunu soylemeli parkta bile bazi kisilerin cocuklari cok vahşi carsamba gunu parkta benim oglumun yakasindan asildi kız cocugu anasi orda lak lak yapiyor kontrol bile etmiyor kiz anaokuluna gidiyor oglum 3 yas ben ters ters bakmasam belki takip etmesem cocugu iktircek birsey yapcak aileden geliyor bazi seyler 

(11,602 puan) tarafından

Aynen öyle ya ilk eğitim ailede başlar.

+1 oy
(21,989 puan) tarafından

Elini vicdanına koy. Öğretmen hem ödevleri kontrol ederken bir yandan da 10.saniye gözünü ayirinca bunlar olmuş. Ne yapılabilir. Anne olarsk biz evdeyken tuvalete gittiğimiz anda da aynı şey yaşanabilirdi. Ki yaşandı da. Oğlum da okulda saçını kesmiş. Arkadaşına uymustur yapmistir. Çocuk bu. Birbirlerinden gördükleri şeyleri yapmaya bayılırlar. Öğretmen adına üzüldüm. Ağlaması beni de üzdü. Öğretmenlik her zaman zordu. Ama şu zamanın velileriyle coooook daha zor. Evet evlatlarımıza sahip çıkacağız koruyacağız. Eti senin kemiği benim demiyoruz öğretmene ama artık öğretmenlere hakikaten çok tepeden bakılıyor. Yaptığı iş ogretilmeye kalkiliyor. Bu anlattigin durum bı ihmal değil bence. He ama bütün saçlarını kesmiş olsaydilar o zaman anlarim tepkileri. Çünkü uzun süre gozlenmemis olurdu çocuk. Ama bu öyle bir durum da değil. 

(11,602 puan) tarafından

Aynen öyle çok haklısın. Bir nevi ailelerin evde eğitemediği çocuğu okulda öğrrtmenden eğitmesini bekliyorlar ki bu çok yanlış. Ilk eğitim ailede başlar kim ne derse desin.

Banada ihmal gibi gelmiyor zaten. Tamamen öğretmen kaynaklı durum olsa o zman iş değişirdi. Misal kavga dövüş düşme vs gibi

+1 oy
(498 puan) tarafından

Veliler ile uğraşmak, öğrencileri eğitmekten daha zor. Ben de bir öğretmenim. Allah sizin öğretmeninize sabır versin. 

(11,602 puan) tarafından

Amin canım bende fazla üzerine gidildiğini düşündum zaten :/

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 212 göst.
31 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Asli65_ (21 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 134 göst.
8 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Elifylmz0660 (1,307 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 557 göst.
10 Şubat 2021 Diğer kategorisinde ceylin34 (1,698 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,066 soru

23,892,530 cevap

321,876 kullanıcı

...