+1 oy
155 göst.
Diğer kategorisinde (2,254 puan) tarafından

Deprem korkusu geçmiyor hanımlar. 9 yaşında 17 Ağustos depremini İstanbul'da yaşadım. Onu atlatamamıştım 6 şubat depremlerini maraş ta yaşadım. Üzerinden 2 yıl geçti hala en ufak bir titreşimde önce avizeye sonra saate bakıyorum (gerçekten o saatte deprem oldu mu diye sonra kontrol etmek icin) bu korku içimizde kalacak kalmalı da bence korku insanı tetikte tutar hazırlıklı olmayi oğrenirsin. Dilerim Rabbim bir daha yaşatmasın . Benimde ailem istanbul da aklım hep orada elden birşey gelmiyor. Bol bol dua edin. Hazırlık yapın. Evde yaşam üçgeni oluşturulacak yerleri belirleyin. Eşyaları sablteyin. Çocuklarınıza anlayacağı dilden depremi anlatın. 

3 Cevaplar

0 oy
(9,191 puan) tarafından

Amin evet çok haklısın malesef geçmiyor beni söylemiyorum bile kızım 2 buçuk yaşındaydı 6 Şubat depremi olduğunda 4 defa pedagog ile görüştük ona rağmen unutmadı tek tek anlatıyor o gece olanları şuan 5 yaş olacak şiddetli bir yağmur yağsa anne ya yıkılırsa diyor uyumuyor 

Hazırlıklı olmakta fayda var 

(2,254 puan) tarafından

Benimde oğlum 3.5 yaşındaydı şuan 6 yaşında depremden sonra istanbul a gitmiştik çok ilgilendi belediye oyun ablaları bile gönderdiler eve. Ama o da hatırlıyor hatta geçen ana okulunda verdikleri kitabın bir sayfasında sizi endişelendiren şeyler nelerdir resmini çizin diye bir kısım vardı ve direk deprem beni endişelendiriyo diyip bizim evin resmini çizdi ve yanına kocaman harflerle deprem yazdı. Bana sordu nasıl yazılacağını da

-Reklam-
0 oy
(4,342 puan) tarafından

Ben 99 depreminde 2 yasindaydim onu hatirlamiyorum da kutahya depreminde 12 yasindaydim sallandik baya hemen sokaklara ciktik ama o zaman usaktaydik ne kadar sallandik bilmiyorum kutahya 5.9 siddetindeydi usakda olsun olsun 4 4.5 falan olmustur en siddetli hissettigim oydu ara ara yine olanlari hissettim suan ankaradayiz guvenli bi bolge ve cok siddetli bi deprem gormemis olmama ramen bende cok etkilendim bi kere oglum 8 9 aylikti gece bi sallandik o gun cok korkmustum sonra 6 subat depremi oldu ben hissetmedim ama cok korkuyorum oglumla birlikte yatiyoruz biz babamiz gececi oldugu icin cocuk yatarken donse deprem mi oluyo diye uyaniyorum heo tetikteyim cocugun cantasi hep hazir mesela Qllah esirgesin oyle bi durumda evden cikmam 3 dk surmez cocugu alir cantayi takar feracemi alir cikarim disarda da giyerim napiyim ama korkuyorum herseyi dort dortluk hazirlasakta enkaz altinda kalma ihtimalimiz yinede var yasayan kardeslerimi dusunemiyorum bile 

(2,254 puan) tarafından

Yaşamak daha zor gerçekten. Rabbim kimseye yaşatmasın. 

0 oy
(2,975 puan) tarafından

99 depremini hala hatırlıyorum ama korkudan ziyade binadan çıkışımız, çadırda kaldığımız günler geliyor aklıma. Bütün ailem İstanbulda. Oturup düşününce bayağı korku sarıyor içimi. O yüzden bir şeylerle meşgul olup düşünmemeye çalışıyorum. 

(2,254 puan) tarafından

Ben deprem anını avizenin sallanışını babaannemin beni kucaklayıp merdivenden inişimizi gökyüzündeki yıldızların çokluğunu her şeyi. Hatırlıyorum 99 depremi ile ilgili. Onu atlatamamıştım eşim ayağını sallasa deprem oluyo sanırdım. Şimdi rüzgar esse 6 şubat depremin de ki o uğultu aklıma geliyor ürperiyorum. 

(2,975 puan) tarafından

Sizinki 6 şubat depremi ile beraber daha da kötü travma olmuş. Allah beterinden korusun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. 

(2,254 puan) tarafından

Aynen öyle Rabbim herkesi korusun

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 913 göst.
12 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yamukprenses (1,631 puan) tarafından soruldu
+1 oy
33 cevap 1,806 göst.
10 Aralık 2021 Diğer kategorisinde kimsebilmesin (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 307 göst.
27 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde M.o.c (423 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 414 göst.
9 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,762 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,462,719 soru

23,975,442 cevap

326,273 kullanıcı

...