+3 oy
283 göst.
Diğer kategorisinde (422 puan) tarafından

Yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun.ilk gün eve girmedk.hala endişelerim var.artçi depremlerde azaldı.sizler korkularınızi yendiniz mi? Normal yaşantıma dönemedim hala.

13 Cevaplar

+3 oy
(1,626 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Malesef  hala içimde tedirginlik var. Ama olacaksa bile ne zaman olacağını bilemiyoruz belki normal hayatımıza döndüğümüz zaman tekrar olacak o yüzden tedbirli olup normal yaşantımıza dönmemiz gerekiyor diye düşünüyorum sürekli diken üstünde yaşayamayız. Herkese geçmiş olsun. Allah beterinden korusun İnşallah.

-Reklam-
+2 oy
(2,496 puan) tarafından

Ben ilk günden buyana girdim eve  bursa'da yım malesef ne kalacak araba var ne çadır dışarda naparız kimsemiz de yok burda düşünmeyerek hayata devam etmeye çalısıyorum mesela sabah da kütahya da oldu 2 sanıye kadar hissettım ama bırsey yapmadım yanı 1 hafta böyle devam eder unutmaya calısın

+2 oy
(1,613 puan) tarafından

Şöyle düşünün dünyaya ölerek gelebileceğini biliyorsun bir şekil öleceksin ya deprem ya yangın ya kazaguzel ölüm mü var kaderin neyse onu yaşayacaksın yani başka ne diyebilirim bilemedim

+1 oy
(529 puan) tarafından

Geçmiş olsun biz 1 yıla kadar ancak atlatabildik

+1 oy
(197 puan) tarafından

Depremin üstünden 2 sene geçti .hatta daha fazla oldu.her gece Allah'ım bizi doğal afetlerden koru diye dua ediyorum.en ufak sarsintida kalbim duruyor sanki hareket dahi edemiyorum.cok zor atlattık diyemem.ilk günlere nazaran artçı sürekli olduğu için alıştık.bol bol dua et canım.gece yatmadan koruyucu dualardan et.

+1 oy
(9,671 puan) tarafından

Valla üstünden iki sene geçti binada kalmıyorum ona rağmen hafif sallantı olsa yada şiddetli yağmur yağıp gök gürlese aklım çıkıyor Allah korktuğunuzu yaşatmasın çaresi varmı bilmiyorum 

+1 oy
(4,819 puan) tarafından

geçmiyor. maraş depremlerini adanada yaşamış biri olarak bunu diyorum maalesef. üstelik tam 13 haftalık hamileydim. 

İstanbul depreminin görüntülerini izlemek bana o anı tekrar yaşattı. aynı korkuyu başka insanlar da yaşıyordu. 

bugün bile nabzımı biraz fazla hissetsem deprem oluyor zannediyorum. çünkü artçılar hiç bitmemişti. 

üstelik terapi bile aldım. 

yağmurlu havalarda özellikle akşam vakitleri içimi bir sıkıntı basıyor ve yavaş yavaş dizlerim titriyor. 

+1 oy
(2,181 puan) tarafından

Depremi uzun uzun uzun katlarda yaşadığım için hemen geçmeyecek anksiyetem tetikleniyor en ufak seste sürekli diken üstündeyim su an bile sallandi sanıyorum saat 20:22 

0 oy
(1,600 puan) tarafından

Valla cnm geçmiyor 6 Şubat depreminden ne kadar süre geçti biliyosundur. Hâlâ etkisindeyim. Hâlâ hafif bı sallantı hissetsem başım dönse sicriyorum

0 oy
(25,320 puan) tarafından

Korkutmak gibi olmasında 10 yıl önce olan depremin etkisi halen üzerimde tır geçsin panikliyip lambaya bakıyorum ben atlatamadım ya 😔

0 oy
(2,658 puan) tarafından

99 depremini yaşadık İstanbul'da. 5 yaşından beri deprem korkum var. Maraş depreminde de doğu gorevindeydik. Şırnaktaydik onu da hissettik ama o kadar değil. Sonra İstanbul'a geri geldim burada da depreme yakalandık. Sırf o yüzden giriş katta ev tuttum. İstanbul'a atandigimizdan beri geceleri uyuyamıyorum deprem olacak diye 

0 oy
(1,641 puan) tarafından

Normal yaşama dönüyorsun tabi ama sürekli aklında olacak bir süre 6 Şubat Maraş depremini Kayseri de yaşadık o günü o anı hatırlamak dahi istemiyorum haberlerde gösterilenden daha fazlaydı birinci deprem sonrası dışarı çıkmak içim kapıya yöneldik kapıya elimi atmamla sallanması ve beni yere düşürmesi bir oldu merdivenlerden inerken acaba bi daha olur mu ya bu sefer yıkılırsa diye bacaklarım titreye titreye indim o gün o gece anlatılacak gibi değil 1ay evimize giremedik nerdeyse eve her girmemizde sallantı olmasa bile sallanıyor gibi hissediyorduk korkup geri çıkıyorduk evden 2 seneyi geçmesine rağmen hala aklımda gece yatarken bir gün aklıma gelmese bişe ikinci gün muhakkak o gece aklıma geliyor bi daha olursa nolur diye düşünüyorum ve 1 sene boyunca yatak odamızda deprem çantasına ek su ve yiyecekle yattık hala bazen aklıma geliyor şuraya su koysam mı yiyecek koysam mı diye maalesef o korku o düşünce insanın aklından çıkmıyor evet normal yaşama bir kaç ay sonra dönüyorsun ama dediğim gibi her an aklında oluyor 

0 oy
(2,605 puan) tarafından

Vallaha 3 ay tedavi almıştım okadar çok çocuk sahibi olmak istiyordum ki korkumdan onu bile ertelemiştim zor bi durum Allah herkesin yardımcısı olsun 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 284 göst.
11 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 133 göst.
+1 oy
3 cevap 113 göst.
17 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (7,011 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 91 göst.

Kategoriler