+1 oy
252 göst.
Diğer kategorisinde (29,962 puan) tarafından

Sorum yukarıda 

10 Cevaplar

+2 oy
(1,965 puan) tarafından

benim kızlar emmeyi 4. ayda reddetmeye başladılar. 6. ayda memeyle temas tamamen kesildi. 7. aya kadar belki dönerler diye mücadele ettim sağarak sütü korumaya çalıştım. olmadı pes ettim. ama buna rağmen 12. ayda mememi sıktığımda hala süt damlası görüyordum.

(29,962 puan) tarafından

Benimki de zorlaya zorlaya 7.aya kadar emdi sonra istemedi şuan daha kesilmedi kaç ay oldu halbuki 

(1,965 puan) tarafından
+1

uzun bir süre kesilmiyor sanırım ya ben haftalarca ellemiyordum, bi gün duşta bakıyordum hala var oluyordu. ama damla şeklinde hani çocuğa versem süt çıkmazdı bence 1 yaştan sonra ne zaman tamamen bitti bilmiyorum. sonra kontrol etmeyi bıraktım zaten 1 buçuk yaşında yeniden hamile kaldım

-Reklam-
+2 oy
(446 puan) tarafından

Kişiye göre değişiyor mesela benim sütüm öyle aman aman çok değildi 18.aya kadar emzirdim sonra kestim 2 güne çekildi sütüm ağrı sızım olmadı. Sütünüz çoksa biraz daha uzun sürer bu süre 

(29,962 puan) tarafından

Aslında son zamanlar da azalmıştı sağıyodum çok az miktarda çıkıyordu şuan daha kesilmedi aylar oldu oysaki

+2 oy
(4,087 puan) tarafından

Bir hafta on gün sürdü 

(29,962 puan) tarafından

Kısaymış ne güzel 

+2 oy
(2,832 puan) tarafından

Ben 9.ayda bıraktım bebeğim 17 aylık, dostinexte kullandım kesmesi için ama halen var malesef. Muayene de oldum bir sorun görülmedi şimdi 8 haftalık hamileyim kesilir diye ümit ediyorum normalde 2 ay civarında kesiliyor diye okumustum

(26,045 puan) tarafından
+1

Canim 9cu ayda birakip mama verdinmi yoksa ek gıda mi sadece. Ben 12 ayinda tamamen kesmek istiyorum nasil olur acaba

(2,832 puan) tarafından
+1

Yok kuzum mamayı hiç bırakmadım 17 aylık günde iki kez uyku önceleri halen veriyorum. Benim kızımın kilosu da üst sınırda ama doktorum en azından 18.aya kadar mama alması gerektiğini anne sütü gibi değerlendirmem gerektiğini söyledi. 12. Ayda 600 -800 ml arası mama alıyordu günlük, 3 ana 2 ara öğünde kati gıda besleniyordu. Ben mamayı beslenme sonraları vermeye başladım 9.aydan sonra. 6-9 ay arası ana besin anne sütü veya mama olduğu için önce anne sütü veya mama üzerine ek gıda teklif ettim, 9.aydan sonra anne sütü ve ek gıda yarı yarıya düzene geçildiği için önce katı gıda verdim hiç beklemeden hemen arkasından doydugu kadar mama verdim böylece hem tam doydu hem bir mama bir ek gıda sürekli beslenmesi arası açıldı saatlerin ve aciktigi için ek gıdayı güzel almaya başladı. Bence 18. Aya kadar alsın. Katı gıda da emin ol mamadan sağlıklı değil tüm ürünler pestisit içeriyor çoğu hormonlu GDO'lu. Pazardan aldığımız üstü toprak olan mahsuller bile tarım ilaçlarıyla ekstrem beslenip büyütülüyor malesef. Mamayı kötü birşey olarak görme çünkü eğer emseydi muhtemelen 2 yasa kadar emzirirdim ben. O yüzden yine anne sütünün yerine kullandığım mamayı 2 yasa kadar vermeye karar verdim. Tabi ki seninki emiyor ise birakabilirsin ekstra mamayı çünkü katı gıda alacağından ana besini de ek gıda olacağından mamaya gerek olmaz ama emmiyorsa kesmemeni tavsiye ederim arkadaşım 

(26,045 puan) tarafından

Cok teşekkür ederim canim degerli zamanindan ayirip uzun cevapladigin için,♥️

Benim kizim mama hic almiyor sadece ek gıda ve anne sütü. Ek gıda gunde 3 kez veriyorum ama her öğünde doyucak kadar degilde tadina bakicak kadar. En cook anne sutuyle besleniyor 8 aylık şu an. Mama ilk aylar verdim sütüm yetmedigi icin uykuya dalmadan diydugundan emin oluyum diye. Ek gıdaya basladigimdan beri mama asla içmedi nedense. Verdim redd etti.

Şimdi ben burun ameliyati olmak istiyorum kızımın 14 ayinda flaan. Çünkü artık zorluyor beni kemiklerimde oroblem var başıma agri yapiyor. Acaba diyorum emzirmeden kesip ameliyatmi olsam yoksa 1 yılda beklesemmi ameliyat icin. Biz ulkemize gidince olabilirim ameliyat. Burda beni bakabilecek kimse yok çünkü. Ulkemizede bir 12 aylikken gidip 3 ay kalcaz birde gelip 1 yıl sonra. Yilda 1 kere yani

(2,832 puan) tarafından

Anladım kuzum, senin sağlığında çok önemli ya sen sağlıklı dinç olursan günün güzel geçerse ancak bebeğinin de aynı güzellikte geçiyor. O yüzden ol bence de. Ailen de destek olur zaten o zamana da epey büyümüş oluyor. Sadece ek gıda da beslenebilir ama mamayı o dönem ara öğün gibi düşünüp yine de teklif edersin, benim kızımda evolvia içiyor bazen içmek istemiyor o dönemler sma aptamil degisiyorum düzelince geri evolvia veriyorum. Böyle dönemler oluyor almadıkları o dönem başka mamalar denersin, illa birini alır. Naçizane tavsiyem sütun güzelse buzlukta sakla, sağ bol bol depo et, dış dönemleri vs aç kaldiklari oluyor o dönemler kullanırsın. Hiç mama almasa bile kaşık mamalar var onlari formül mama gibi hazırlayıp verebiliyorsun mama hippin ki öyle, içine formul mama karışıyor. Onlarla desteklersin en kotu de. Üzme canını yani, seninde sağlığın önemli tabi. Çok zorluyorsa ol 🌸

(26,045 puan) tarafından
+1

Galiba öyle yapicam canim bakalim. 

Sütümün bol olduğu donem 30 poşet saklamistim. Süt posetiyle. Elektrik gitti 1 gün ve hepsi çöp oldu. İnternetten çözülen anne sütü bur daha dondurulmamali diye okudum☹️

Evde hic acilmamis mama var onu təkrar demiycem. Teşekkürler canim. 

+2 oy
(1,485 puan) tarafından

Tam 10 gün sürdü. 3 günden sonra mastit oldum antibiyotik kullandım

(29,962 puan) tarafından

Mastit yaşamadım aylar oldu benim de 

(1,485 puan) tarafından
+1

Herkes yaşamıyo benimki çok emiyordu ondan süt geldi çok

+2 oy
(4,413 puan) tarafından

Benimki çok azalmıştı zaten bıraktırma sebebim de buydu, sadece bir hafta sonra biraz ıslaklık hissettim ama rahatsız edecek şekilde değildi hiç ağrı sızı yaşamadım mesela , sonrasında da bitmişti 

(29,962 puan) tarafından

Ne güzel kısa sürede bitmiş sizin 

(4,413 puan) tarafından
+1

Ama sütüm olsa biraz daha emzirirdim herhalde 14 aylıktı kestiğimde 

+2 oy
(277 puan) tarafından

Sanki kisiden kisiye degisiyo canim ben cocuklari sutten kestigim zaman 3 4 ay geciyodu oyle tamamen kesiliyordu bazende sagdigim zaman bir iki damla geliyodu

(29,962 puan) tarafından

Evet benimde şuan öyle 

+2 oy
(1,570 puan) tarafından

Nerdeyse 6 7 ay daha geldi sıktığımda damla damla geliyordu 

(29,962 puan) tarafından

6 7 aydan sonra kesildi mi çünkü benim de hemen hemen o kadar oldu 

(1,570 puan) tarafından
+1

Evet kesildi canım sütun bol galiba benimde öyleydi çünkü 

+2 oy
(3,111 puan) tarafından

Süt kesilmesi ilaç satılıyor eczaneden sorabilirsin canım.ablam kullanmıştı onunki kesilmişti.

(29,962 puan) tarafından

Kısa sürede geçer belki diye düşünmüştüm ama olmadı 

(3,111 puan) tarafından
+1

Canım 4aylık düşük yaptım 1 sene sütüm aktı.emzirsem okadar sütüm olmazdı belki.

+2 oy
(5,415 puan) tarafından

3 haftada kesildi. 

(29,962 puan) tarafından

Ne güzel ya benim aylar oldu bekliyorum hala 😄

(5,415 puan) tarafından
+1

Aslında bugün baktım, daha doğrusu kız açtı azıcık uğraşınca 1 damla kadsr çıktı ama zorla

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 103 göst.
0 oy
3 cevap 232 göst.
7 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde yılmaz. (307 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 555 göst.
11 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,430 göst.
20 Mayıs 2019 Diğer kategorisinde ♥️İkRa'M♥️ (1,062 puan) tarafından soruldu