+2 oy
213 göst.
Diğer kategorisinde (11,050 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

27+5 günlük hamileyim ama bebeğim 25 haftayla uyumlu ve 740 grm. Doktor bir çok sebebi olabilir bilemem dedi peritonolojiye yönlendirdi.  Ve bana 10 gün içinde bakacaz eğer geriliği devam ederse yada çok az gelişirse mecburen bbebegi sezeryanla alıp kuvezde yaşatmaya çalışacaz dedi.  Ve bana eğer geç döllenme olsaydı sıkıntı yoktu ama başlarda iyiymiş sonradan gelişti dedi Eğer hamileliğin sonlarında gerilik olsaydı gene sıkıntı yoktu ama seninki gebeliğin ortası ve kritik bir dönem dedi  Başına gelen var mj nasıl bir süreç ne yapılıyor ilaçta yazmadı çok üzgünüm 

Birde suyum sınırda yani fazla 

11 Cevaplar

+2 oy
(2,131 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

İlaclik bir durum yok önce perinatolojiye gideceksiniz o bir bakacak kanallarda sorun var mı, bebek beslenemiyor mu yoksa bir sorun yok ama kendi geriden mi geliyor. Duruma göre size yol çizecek. Normalde 1 hafta gibi olsa gormezden gelinebilir ama sizinkisi yaklaşık 2.5 hafta olduğu için incelenmesi şart. Benim gebeligimde de 1 hafta geriden geliyordu ama doktorunuzun dediği gibi benim kesem bile bir hafta geri ile uyumlu idi. 1 hafta geç döllenme vardı o yüzden kilosunu vs sorun etmediler hep bir hafta geri ile uyumlu oldu. Fakat son haftalar tamamen durdu beslenmesi 1 hafta kilo almayınca 38+5 te acil sezeryanla alındı.Sizinde beslenmesine bakılır önce eğer kanallarda çentik vs sorunu sizden geliyor ise bebek tutulamaz acil sezeryan ile alınır ama o da 1-2 hafta daha beklenir kilo alacak mı ya da alım hızı nasıl diye Max süre hesaplanır. Eğer sorun sizde değil ama bebek gelişmiyor ise beslenme programı vitaminler vs ile yine desteklenir yine alamiyorsa ona da dışarıda gelişim önerilir ama bunlar kötü ihtimaller. Genelde toparlanabilir de olabiliyor durumlar. Beklemeden hemen perinatolojiye gidin. Devlette sıra beklemeyin sizin durumunuz riskli bebekte ani bebek ölümü gibi bir çok komplikasyon olabilir o yüzden hemen incelenmeli. Özelde de çok pahalı malesef. Ben detaylı ultrason için gorusmustum de muayenesi 4000 di malesef ki. Perinatoloji uzmanları aynı zamanda baş bel çevresi gibi bir çok ölçüm yaparak bebeğin sadece zayıf bir bebek mi yoksa gelişiminde gerilik mi var bunu da saptiyorlar. Benim kızım hep baş çevresi boy vs olarak hafta ile uyumlu idi ama bel çevresi ve kilo 1 hafta geri idi. Doktorum son haftalarda özellikle sürekli doppler yaptı kendisi. Detaylı doppler içinde 2 haftada bir kan akışı beslenme damarlarının detaylı görüldüğü cihaza soktu. Yani benim kızım normaldi ama zayıf bir bebekti 2.5 kg doğdu 38+5 te. Sizinki de öyle mi doppler yapılıp tespit edilir

(11,050 puan) tarafından

Öncelikle bu kdr güzel anlatiminiz ve zaman harcamanız için çok teşekkür ederim ♥️ 

Bugün devlete sevk için gidecektim ama bugün hiç bir kadın doğum yok sadece acilde var oda kanamaya bakiyo ve doğum olanlara 

Doktorum doçenti bana bakan Salı gününe kdr muhakkak peritonoloji bakmalı dedi ama ne yapacam bilmiyorum peritonolojide randevu yok ve sevk olmadan bakması imkansız yaşadığım yer küçük bir yer başka il'e gitmem lazım ama buda zaman gerektiriyo brnim 10 gün içinde zaman kaybedilmeden öğrenmem.kzm doktrin bana bakması lzm 

(2,131 puan) tarafından

Gelmiş geçmiş olsun inşallah 🌸 çok endişelenmeyin ama hazırlıklıda olun mutlaka, yani çok zor biliyorum ama eğer imkanınız varsa mutlaka gidin 10 günü de beklemeyin devlette 20 gün bile buluyor alan açılsa bile, beslenmenize çok dikkat edin bu surecte. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah, dualarım sizinle 🤲🏼

(11,050 puan) tarafından
+1

Amin inşallah çok teşekkür ederim ♥️ 

-Reklam-
+2 oy
(1,463 puan) tarafından

Başka doktorlarda görsün.farklı sebepleri olabilir.bi arkadışında bebeğinde gelişim geriliği varmış kan sulandırıcı iğne kuşlanmıştı o dönem.sonradan bebekte kordon dolanması olduğu için 7aylık doğmuş.belki sizinkininde çözümü vardır.tek doktorla kalmayın.

(11,050 puan) tarafından

Bunu söyleyen doçent doktordu ztn ve sevk yaptı peritonolojiye yönlendirdi gidecem ztn

+2 oy
(4,322 puan) tarafından

Fındık ceviz kaşar muz ye iyi geliyor

(11,050 puan) tarafından

Yiyorum canım teşekkür ederim ♥️ 

+1 oy
(1,415 puan) tarafından

Ne diyeceğini bilemedim. İnşAllah bebeğine sağ salim kavuşursun. Bunlar kötü bir anı olarak kalır

(11,050 puan) tarafından

Allah razı olsun amin inşaAllah 

+1 oy
(1,909 puan) tarafından

Gebelik şekeri mi var acaba benim de ilk bebeğimde 2 hafta geriden geliyordu karın çevresi. Suyum fazlaydı. Doktor meyveyi günde 1 tane ile sınırlandırmıştı çok şükür bir sıkıntı olmadı haftasını yakaladı 39 da doğdu inşallah seninki de öyle olur stres yapma başka doktorlarda görsün bi

(1,776 puan) tarafından

post sahibinin bahsettiği şekerden ayrı bişey. aynısını ben de yaşadım. anneden bebeğe giden kan akımının bozulması kaynaklı bi gerilikten bahsediliyor. gerilik birden başlayıp artmaya başlıyor. inşallah ben gibi olmaz ama benim durumumda en son gelişim tamamen durmuştu. plesanta bebek kan akımı bitmişti.

+1 oy
(1,776 puan) tarafından

aynısını yaşadım 29. haftada doğumum oldu. 27 de hastaneye yatırdı. gelişim durana kadar takip ediyorlar. doktor sadece gelişim geriliğine değil kan akımına da bakıyordur. bebek plesantadan beslenmeyi kestiği anda maalesef tek yol almaları. 

beslenmen hiçbir değişiklik yaratmaz ve bunun bi ilacı da yok maalesef. sadece takip edip hayatta tutmaya çalışıyorlar. sebebi de bilinmiyor.

(11,050 puan) tarafından

Teşekkürler canım daha önceki cocgumda yoğun bakımda kaldığı için biliyorum o süreci süt sağma makinamda var 

(1,776 puan) tarafından

ay çok geçmiş olsun. ilkide mi aynı sebeptendi?

ben de aynı şeyi yaşarım diye endişeleniyorum bazen de.. bunda herkes gibi kucağıma almak istiyorum çok hevesim vardı

(11,050 puan) tarafından

Hayır onun gelişim geriliği yoktu.

Onda gebelik şekerim vardı 

Guatirim vardı

Kansızlık tansiyon düşüklüğü 

Ve kolesterol yüksekliği vardı oda riskli bir gebelikti ve sevkle başka bir şehirde doğurdum 20 gün hastanede kaldık doğumdan sonra aniden şekeri düşmüştü 

(1,776 puan) tarafından

çok geçmiş olsun... bende başka şehirde doğurmuştum. yine başka şehirde doğurcam Allah kısmet ederse... inşallah bu defa senin de benim de daha iyi geçer süreçlerimiz

(11,050 puan) tarafından

Amin canım amin 

+1 oy
(1,270 puan) tarafından

İnsallah düzelir benim 33.haftam da oldu 36 da düzeldi yememenle de alakalı olabilir 2 hafta hazımsızlık mide bulantısı yüzünden yemek bile yiyemedim doğru düzgün kahvaltı yapamadım gelişimi 1 hafta 10 gün gerilemisti düzeldi kahvaltı da avakado kasar peyniri yumurta peynir bol bol ceviz muz kahvaltıdan bir saat sonra öğle yemeklerini kaçırma bir kase yoğurt kırmızı et yiyebilirsiniz bol bol balık yiyebilirsiniz yiyebiliyorsanız ben yiyememistim mide bulantılarım yüzünden yoğurdun içine chia katıp yiyin meyve bol bol yiyin sütlü karışım yapıyordum ben 2 muz 4 5 ceviz cici bebe blender vurup milkshake gibi içerdim çerezi bol bol ye kayısı 

(11,050 puan) tarafından

Anladım canım teşekkür ederim yorumun icin

+1 oy
(305 puan) tarafından

Bebeklerin 2 hafta geride yada 2 hafta ileride olması sorun olmuyor önemli olan gelişimi ilerliyormu ?Mesela 2 hafta sonra nekadae kilo almış gelişmişmi bebek söz bunu takip edin.Ve bazı doktorlar gercktn çok moral bozucu konuşabiliyor.

(11,050 puan) tarafından

Bakacaz canım ama benimki 2 buçuk haftaya yakın geride ve doktor 1 saat arayla 2 kez muayene etti doçent olmasına rağmen 

0 oy
(11,050 puan) tarafından

..................  .

0 oy
(5,521 puan) tarafından

Benimde o şekilde doğdu gelişim geriliği deyip şehir hastanesi Periodantoji ye sevk etti 36 haftalık olunca aldılar 2 kilo altı doğacak dedi küvezde kalacak dedi doktor ama 2750 doğdu endişe etme bebeğe kilo yapacak şeyler ye bol su iç

(11,050 puan) tarafından

Teşekkürler canım yorumun için

zaten suyum fazla 

0 oy
(7,471 puan) tarafından

Hiç bilgim yok canım ya inşallah sağ salim doğar bebek♥️♥️

(11,050 puan) tarafından

Teşekkürler canım 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 381 göst.
15 Mayıs 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Bsranaz (611 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 490 göst.
29 Mayıs 2019 Diğer kategorisinde Iki prenss annesi (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 757 göst.
6 Ocak 2019 Diğer kategorisinde Beyza5 (5,053 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 80 göst.
9 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ElaLii (528 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,454,825 soru

23,875,086 cevap

321,067 kullanıcı

...