+5 oy
1,433 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,061 puan) tarafından

Bugün durduk yere bu anım aklıma geldi ne kadar acımasızdı 

Kuzenim var benden üç yaş küçük onun anneannesine gitmistik ikimiz onlar da zengindi katı meyve sıkacağı fln vardı kadın 3-4 tane elmayla meyve sıkacağıni içeri getirdi başladı elmanın suyunu çıkarmaya bende tabi izliyorum sonra bir bardak kadar suyu çıktı bunu torununa verdi bakıyorum daha sıktığı ve bana verdiği yok bende istedim çok canım istemişti bana ne desin sen büyüksün ablalar içmez dedi daha 6-7 yaşındaydim bir yudum dahi icirmedi kadin bana sizin varmı böyle anılarınız 

30 Cevaplar

0 oy
(520 puan) tarafından

Teyzemlere oturmaya gitmiştik ortaokula falan gidiyorduk meyva koydular iki dilim portakal yedim diye teyzemin kızı odaya çekti beni ayıp yeme dedi halbuki bı onlar bide biz vardık teyzemin kizida o zamanlar 25 yaşlarında falan arada aklıma gelir kızarım kendime ne diye yediysem 

(2,061 puan) tarafından

Yok artık portakal neymiş yenilemeyecek kadar 

-Reklam-
0 oy
(1,430 puan) tarafından

Benimde var ama özenme olarak ortaokuldayken okul çıkışı arkadaşlarım markete girer birşeyler alırlardı bende olurdum yanlarında bizim maddi durumumuz iyi değildi babam hergün para veremezdi onlar aldıkça ben özenirdim aslında alınca paylaşırlardı bazen arkadaşım banada alırdı alınca ama kendimi eksik hissederdim hala aklıma gelir şuanda aklıma geldi bu postu görünce yazarken ağladım 🥲 Şuan hepsini alabiliyoruz yiyoruz fazlasıyla ama o an ki mahcupluk eksiklik gözümün önünden gitmiyor maalesef 🥲

(2,061 puan) tarafından

O kadar hikâye okudum beni en çok etkilenen bu oldu bende aynı şeyleri yaşadım keşke bütün çocuklar eşit olsa şimdi bir sürü yiyecek var imkan var ama hiç birşeyin tadı yok eskiden olsaydı daha anlamlı olurdu 

0 oy
(7,483 puan) tarafından

bizim yayladaki komşunun torunu benle yaşıt. kadın hep bize gönderirdi torunu. bizde yer şçer oynar vs. bi kere annem beni gönderdi. sonra kadın bizi geri yollamıştı. 

bi kere gittik yine onlara, hayret nasıl kabul ettiyse. koca bir tabak patates kızartmış. ama gerçekten 3 kişi yer yani o kadar çok üstüne de sarımsaklı yoğurt. bana abartmıyorum toplasan 10 tane falan patates koydu. e bitti hemen, sonra çocuğun yemesini izlemiştim. bunlar da zengindi baya petrolleri falan var o derece. sadece paraları çok ama gönülleri fakir. 

hayır niye anneme demediysem bana o kızartmanın alasını yapardı. utandım diyemedim herhalde. 

o yüzden kendime yoğurtlu kızartma yapacaksam bol bol yaparım biri gelir falan bol bol yeriz diye

(2,061 puan) tarafından

Çocukluk anıları aslında hiç hafife alınmayacak kadar değerli herkes etkilendiği bir olaydan dolayı ömrü boyunca onu hatırlamış şuan senin kızartmayı bol yapman gibi benim bütün meyvelerin suyunu çıkarıp içmem gibi :( 

Dilerim ki çocuklarımızın çok güzel anıları olsun 

(7,483 puan) tarafından
+1

çocuk bu ne var iki patates daha kızart, iki elma daha sık çocuğu kırmaya, özendirmeye değer mi?

biz yetişkin halimizde bile nefsimize bazen zor hakim oluyor ama çocuklar böyle değil. tamam belki çocuklarımızın da içğn de kalacak bir şeyler olacak, her şeyi yapmamız mümkün değil ama böyle patates gibi meyve suyu gibi şeylerin de hesabını yapmasın kimse. 

0 oy
(3,601 puan) tarafından

Ahahaha şuan gülüyoruz ama bunlar travmadır🥲 

Benimde var babaannemle ilgi gerçi saymakla bitmez😅 misafirlik değilde bize kendi evimizde yaptı bunu defalarca... 

Ablamla küçüğüz zaten binde bir sarelle alınırdı ekmeğe sürüp yemek istedik izin vermedi sakladı açız yani yalvar yakar vermedi bizde boş ekmek yedik geldi suratımıza tükürdü terbiyesizler diye 😅

Sonra babam kaza geçirmişti annem hastanede kaldı evde baba tarafı var sadece amcam halamlar felan geldiler sözde biz evdekilere emanetiz babanem sofra hazırladı bende çok yavaş yemek yiyen biriyim  beni sofradan kadırttı amcan yiyicek yeter dedi halbuki hiçbir şey yiyemedim ve halamda hala sofradaydı o da yavaş yiyordu beni kaldırdı çocuklarına yedirdi ve amcam halam küçük insanlar değildi o sırada amcamın 5 halamın 1.çocuğu vardı onlarda asla ne yapıyorsun anne demedi  

Daha neler neler anlatsam kimse İnanmaz belki Allah sorsun 😅 

Babannemle bir yaşamıyorduk ayrıca misafirdi o yani 

(2,061 puan) tarafından

Boş ekmek yiyince neden terbiyesizler dedi ya belli çocuklar aç :)

O misafirden Ziyade baya baya ev sahibi olmuş ve bunu ona veren babandır illaki 

(3,601 puan) tarafından

Babam düşkün değil babaanneme saygı gösterir ama bize öyle yaptığını görse lafını söyler babaannemin yapısı bu yemek yiyen teebisizdir 😅

0 oy
(3,788 puan) tarafından

Bizde küçükken mahallede bi arkadaşım vardı.asla evine filan gitmezdik annesi almazdı.neyse bigün kadın benle ablamı çağırdı kek yaptım gelin diye bizde gittik.hep beraber oturduk yedik.sonra kapıda kadın bize bi bağırdı evinize gidin diye.meğerse bizi davet eden kardeşiymiş.kadında evde değilmiş üstüne gelince sinirlendi tabi.küçükken çok kızmıştım anneme anlatmıştım.annemde kadına demişti niye çocuklara bağıyorsun diye.

0 oy
(243 puan) tarafından

Küçüğüz  zihinsel engelli kardeşim var babaannem amcam evlerimiz yan yana mangal yakıyorlar bizde o tarafta oynuyoruz amcam kardeşimin kulağını çekiyor evinize gidin diye kaç kez sofra zamanı bizi eve kovarlardi neler neler var uzun anlatamam burda Allaha havele ediyorum birde ilk okulda geziye gitmiştik mavi göle  herkesin annesi bisiler yapmış börek çörek fln bizim durumumz yok sdce gezi parasını verebilmistik  annem çantama tost koymuş  bi ağacın dibinde ağlaya ağlaya tostu yedimi hatirlarim  çocuklar beni aralarına almadılar sınıf hocası zaten ayrı pislikti maddi durumuna göreydi öğrencilere davranışı yaşım 25  hatirladikca aglarim 

0 oy
(1,716 puan) tarafından

Ya böyle hikayeler özellikle önceden çok fazlaydı ama bizim hem komşular hem akrabalar hiç böyle yapmadı komşuya giderdim mesela yemek saati gelince eve gitmek isterdim ama zorla oturtup yemek yedirirlerdi eve giderkende tabak yapıp evdekilere gönderirlerdi hiç böyle bi durum yaşamadım hatta komşularla kahvaltı günü yapardık hergün evlerimiz müstakil bahçeli evlerdi annem patates kızartıysa komşu melemen yapar peynir zeytin reçel hem biz hem komşumuz getirirdi bahçede oturup yerdik komşu çocukları yaşıtım ilk arkadaşımdı o kadar güzel olurdu ki geçen gün o günleri hatırladım o günlere dönmek istedim 

(2,061 puan) tarafından

Ne kadar güzel anılar 

0 oy
(1,583 puan) tarafından

Komşumun doğum yapcakti yanında ben kaldım refakatci bende hamileydim o zaman, kuzeninin karısı pide yada lahmacun gibi bişey yapmış onu getirmisti banada hiç ikram etmedi kendimi çok kötü hissetmiştim 

0 oy
(7,236 puan) tarafından

Bende anlatayım geçen kardeşime ağlayarak anlattım. 

Ergenlik donemimdi babam abimi evlendirdi borç harç coktu. Yaz ayıydı ve bnm giyecek yazlık tişörtm yoktu. Girdim elbiselerin arasına  bı üst çektim üstüme  rahmetli abimin eşi gördü aaaa sıcak deilmi bunu giymissin dedi bnde  utandım gözüm doldu yok değil dedim ama terlemistim belliydi. Bı gömlek almıştı bana ama full naylon  al goy dedi .o durum beni daha da üzdü çünkü kendine daha ince ve penye tarzı şeyler almıştı resmen alay eder gibiydi. O anı olsemde unutmam sırf aklımdan çıksın diye anlattım kardeşime içimden atayım diye.

Şimdi valahi 4 mağazamız var 2 bayan giyim bayağı büyük ne istesem elimin altında ama  o an çıkmıyor beyninden kazılmış resmen .    

(2,061 puan) tarafından

Çocukluk anısı gerçekten çok farklı birşey insanın içine oturuyor ve ömür boyu çıkmıyor 

(7,236 puan) tarafından

Aynen oyle cnm

0 oy
tarafından

Oy kıyamam yaa 😿 aradan kaç yıl geçerse geçsin unutulmuyor.. evet benim de var benzer bi anım. Amcamlara misafirliğe gitmiştik. Amcamın gelini, kızına yumurta haşlamış, onu yedirmeye çalışıyordu. Kızı da yemek istemiyordu. Kızı benden 4 yaş falan küçük. Ben de daha küçüktüm senin gibi. Yemezse bana yedireceğini söyledi kızına. Ben de acıkmışım nasıl canım çekti. Yemezse bana versin diye bekliyorum yanlarında. Kızına zorla yedirdi bana hiç vermedi. O günden sonra her hasta olduğumda, annem bana canının istediği bir şey var mı diye sorduğunda, haşlanmış yumurta istiyordum. Bu olayı da anneme yeni anlattım kaç yıl aradan sonra.. şaşırdı ve üzüldü.. 

Bir kere de annemle bi misafirliğe gitmiştik. Herkese kahve yapmış kadın. Ben de heveslendim kahveyi görünce. Ama bana vermedi. Şaka yapıyo sandım bekliyorum daha vercek diye. Yok gelmedi kahve falan. Utanmasam ağlardım çok zoruma gittiydi😿

(2,061 puan) tarafından

Oysa bir yumurta ama ne derin bir hikaye.. 

O yüzden kim olursa olsun bende gelen misafir çocuklarına dahi sorarım size ayriyeten kahve yapayım mi diye tabaklarını dahi ayrı haxirlarim onları hep özel hissetiririm 

tarafından
+1

Allah senden ve senin gibilerden razı olsun canımm🤲🥹💐

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 1,258 göst.
+2 oy
24 cevap 1,002 göst.
22 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (7,344 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,304 göst.
29 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu