+5 oy
1,027 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından

Görümcem 23yaşında mezun olmadı daha. Biz İstanbulda yaşıyoruz görümcem Ankarada okuyor yanlız yaşıyor ev arkadaşı yok tabi biz öyle biliyoruz erkek arkadaşıyla yaşıyormuş

Ben bir şey diyemem zaten hiç öğrenmek bile istemezdim ama çok ısrar ediyor lütfen abime söyleme diye eşimede söz vermiştim senden birşey saklamayacam diye büyük bir olay mı anlamıyorum ama öğrenirse ve benimde haberim olduğunu öğrense kabak benim başıma patlayacak. Gitsem dan diye söylesem o zaman görümcemle aram bozulucak 

50 Cevaplar

+13 oy
(2,367 puan) tarafından

Şuan şunu düşünmeniz bile çok yanlış. Tabiki eşinizden bir şey saklamayın ama sizinle alakalı olan konularda bu şekilde olun. Başkasının sırrı eşinizi ilgilendirmemeli. Bu kardeşi bile olsa. Diğer türlü size olan güvenin çöp olması olur. 

(2 puan) tarafından

Görümcemle aram iyi gidip söylesem tabiki kötü olucak ama yarın birgün eşim bunu öğrense bana hesap sorucak arkamdan iş çevirdin benden sakladın diye

(2,367 puan) tarafından
+3

Öncelikle arkadan iş çeviren siz değilsiniz. Sizden sır çıkmayacağını bilmeli. Görümcenize yardım etmemişsiniz. Sadece olan durumdan haberdarsınız. En fazla görümcenize şunu diyebilirsiniz, bir gün duyulursa benim bildiğimi abine söyleme diye. 

(7,385 puan) tarafından

kabak senin basina patlayacak durum yokki.  sen uyardiysan soyleme denmisse soylenmez. kendini koy gorumcen yerine guvenip abla bilip bir sirrini vermissin ifsa etmesi seni nekadar kinlendirir ve zor duruma sokar.  evet gorumcenin yaptigi yanlis ama seni beni kimseyi baglamaz. kaldiki universte okuyan baska sehirde olan biri baglasan durmaz ben anneme resti cekmisim ahanda ayri sehirdeyim hafi artik kisitlayabiliyorsan kisitla bakalim beni okuldan almaktan baska hicbirsey yapamassin diye. 🤣🤣 aklinin alamayacagi her halti yedim bazilarindan benim soyledigim kadarindan annemin haveri var soylemedigimden yok . bu kisinin kendi tercihi sen o kizi baglasan bile durmaz abisi ile aradini bozmakdan baska birsey yapmassin. okuldan kizi almayacaklarsa kimse birsey yapamaz baglasan durmaz yani artik o ozgur bir yetiskin

-Reklam-
+8 oy
(2,454 puan) tarafından

İki derede bir arada kaldın yani, ben olsam önce görümceme yaptığının büyük yanlış ve günah olduğunu söylerdim eğer ayrı eve çıkmazsan o zaman mecburen abine söylemek durumundayım derdim

(2 puan) tarafından
+1

O kadar yalvardıkı lütfen söyleme diye öğrenmez zaten diye ama heran öğrenecek diye ödüm kopuyor

(2,454 puan) tarafından
+3

Görümcenin yaptığı çok büyük günah ve zina ben şahsen buna ortak olmak istemezdim hadi tamam sev sevin sevilin ama nikah yoksa ateşle barut yan yana durmaz, şuan yapmanız gereken onu uyarmak yaptığı yanlıştan döndürmek çünkü ahirette herşeyin hesabı sorulacak günaha şahit olan ve sadece susup saklayan da günahı işlemiş kadar olur 

(912 puan) tarafından

Günaha ortak olmak istemiyorsa uyaracak ve nasıhat edecek. Bu yanlıştan dönmesi için baskı yapacak. Başkasına anlatmakla günaha ortak olmaktan çıkılmıyor. Günahı işlemiş kadar olan, göz yumandır. Yenge bu yanlıştan dönmesi için ikna ve nasıhat etmedıyse, yardım ve yataklık ettıyse vebal altında kalır

+7 oy
(1,170 puan) tarafından

Benim anladığım kadarıyla kocası olanlara hiçbir şey söylememek lazim bu arada ben de evliyim çünkü bazı tipler gerçekten afedersin her seyi eşine söylüyor sırf oyuzden kuzenim ve çocukluk arkadaşıma dostum dediğim insana bişey anlatmaz oldum o da onlardan herseyini anlatır ben öyle değilim ama kimin kocasına yetiştirip yetistirmedigini nerden bileceğim kızlar bu anlayıştan vazgeçin çok saçma ben niye her seyi kocama yetiştirmek zorundayım o sana herşeyi anlatıyor mu emin misin yaptığı yanlış olsa bile sana söylemiş sır vermis bunu anlatmanın mantığı yok kocan da bilsin ne demek herşeyi söylemek ya bunu çevrende herkes biliyor mu ona göre sana sırrini versin ya da anlatma ben anlatıyorum de diyebilir misin ben kizkardeslerimle bile ne olursa olsun bir şey olduğu zaman kocama söylemem yani söylememen gereken biseyse söylemem mecbur degilim yani baskasinin mevzusunu ona anlatmama gerek yok diye düşünüyorum eğer soyleyeceksen de bence önce görümcene söyle söyleyeceğim de 

(2 puan) tarafından
+1

Söylemeyecem aramı bozmak istemiyorum eşim birşekilde öğrense en fazla boşanırız

(1,170 puan) tarafından
+1

Bunun için boşanır mi ozaman görümcen neden sana anlatıyor keşke anlatmasaydi ozaman tek çare görümcene ayrı eve cik yokss söyleyeceğim de eğer devam ederse de sen bilmiyor olursun ayrıca bir gün eşin öğrenirse de inkar etmeyi deneyebilirsin yalan olabilir ama evliliklerde kurtarma amacıyla söylenebilir diye biliyorum 

(21,457 puan) tarafından

Bundan neden bosanilsin ki.  Sen mi bı adamla yasamissin. Altı üstü kız kardeşinin sırrini saklamissin. Gorumcene de şöyle bı daha sana böyle şeyleri söylemesin o zaman. Gorumcenin başı dertte olur. Hayati tehlikesi olur o zaman söylemek zorundasın. Ama şimdi şenlik bı durum yok bence. 

+6 oy
(770 puan) tarafından

Ben olsam söylemem sonuçta kendinle ilgili bir şeyi saklamıyorsun. Görümcen sana güvenmiş söylemiş abisinin bilmesini istese doğrudan ona söylerdi

(2 puan) tarafından

Bende bana olan güveni bitsin istemiyorum ama diğer tarafdada abisi var malesef

+5 oy
(485 puan) tarafından

Ben anlayamadım eşimden bir şey saklamıycam derken size söylenen herşeyi mi söyleyeceksiniz yoksa sizle alakalı olan durumları mı ? Siz sizle alakalı olan konuları anlatmakla mesulsunuz başkasının sırrını açığa vurmakla değil görümceniz size güvenmiş anlatmış eşimden saklayamam ne demek ben hem görümceyim hemde yengeyim çok yanlış düşünüyorsunuz kendi kanaatimce

(2 puan) tarafından
+1

Bende bayılmıyorum gidip ötmeye ama yarın birgün bir sorun çıksa suçlu ben olucak malesef söylemek istemiyorum zaten olay patlasa en fazla boşanıcaz

(485 puan) tarafından
+1

Canım bak yanlış yanlıştır tabi yaptığı doğru demiyorum ama senin söylemende yanlış doğruya doğru şimdi. Söylediğinde sadece görümcenle kötü olmayacaksın kayınvalide Kayinpeder varsa başka görümcelerin hepsiyle kötü olursun ya buna bili denmez hemen eşine ötüyor derler. Görümcene ben duymadım etmedim bana bişi söylemeyin eşimle kötü olmak istemiyorum de ve geç yolsa her türlü arada yanan sen olursun

(2 puan) tarafından
+1

Demek istemiyorum zaten herkesle aram iyiken biranda kötü olmak istemem. Yarın birgün eşim bir şekilde öğrense o zaman gelip benden hesap sorsa bana söz vermiştin birşey saklamayacaksın diye ya o adam kötü biriyse ya kardeşime zarar veriyorsa diye tüm suç üzerime atılır

(485 puan) tarafından
+1

O durumda da ben benimle ilgili olan özetleri sana söylerim bu benim özelim değil kardeşine de dedim bana bişi demeyin eşimle kötü olmak istemiyorum dediğimi belirttim ayrıca onu uyardım dersin tabiki de uyar yani ben kendi fikrimi söyledim yine söyleyip söylememek size kalmış

+5 oy
(1,192 puan) tarafından

Söyleme canım sen de ortalığı karıştırmak istiyorsun sanki. 

+4 oy
(5,229 puan) tarafından

Söylersen de kötü olacaksın ama bu sefer görümcen hep seni kötü bilecek 

(2 puan) tarafından
+1

Eşim söylemediğimi öğrense yine arkadamdan iş çevirdin diyecek oysaki söz verdim onada ve evet gidip ötmem hiç hoş değil keşke hiç öğrenmeseydim

(5,229 puan) tarafından
+1

Nasıl öğrendin ki 

(2 puan) tarafından
+1

Dövme yaptırmış gerdanına soyadıyla sevgilisinin adının baş harfi aynı ilk başta adı soyadı sandım sevgilimin baş harfi dedi 

(5,229 puan) tarafından
+1

Aaa sevgiliyken dövme yaptırmak iyi cesaret 

+4 oy
(7,072 puan) tarafından

Görümcen mi eşin mi? Seçim yapman lazım yapacak başka bir şey yok 

(2 puan) tarafından
+1

Hep yüzde elli ihtimallerden nefret etmişimdir. Sınanıyorum resmen

(7,072 puan) tarafından
+1

Bence görümcenle açık açık konuş. Kendisi söylesin. Sen söylemezsen ben söylerim saklayamam dersin 

+4 oy
(379 puan) tarafından

Söylese bi dert söylemesen bi dert huzurunu bozma dicem ama şimdi ilerde duyulsa bu sefer eşin biliyordun nie bana sölemefin diyip huzurun bozulmaz inşaallah

(2 puan) tarafından
+1

İşte bende bunu diyiyorum her türlü ben yanıyorum

(379 puan) tarafından
+1

Görümcen neden öle bşy yapmışki bekarmı

(2 puan) tarafından
+1

bekar evet

(379 puan) tarafından

Valla bacım ne diyimki görümcen halinden memnunsa boşver yok değilsede eşine söyle senin iyliğin için söyledim dersin başına bşy gelse

+4 oy
(2,961 puan) tarafından

Gorumcen bu durum ortaya ciktiginda yengemde biliyodu gibi bisey soyleyip senin uzerine atabilir mi 

(2 puan) tarafından

Bilmiyorum ya cehheneme giderken kendsine yoldaş ararsa şayet söyler

(2,961 puan) tarafından

Bence soyleme ya soylemezsen hadi ortaligi karistirdin diyeceksiniz falan diye soylemedim diyebilirsin ama soylesem ortalik karissa esin kalksa biseyvyapsa nolcak suc sana patlayacak biliyodu da soylemedi demeyin diye soyledim desende inandiramazsin 

(197 puan) tarafından

Söylemen herkes için daha kötü olacak. O halde gorumceme benim bildiğimi kimse bilmeyecek diyeceksin. Duyulması onun lehine zaten. Söylemez. Kimsede duymayacak. Seni ilgilendiren mevzu değil. O kendi günahında kavrulmuş zaten. Yaptığını yanlış olduğunu söyle ve karışma derim. Aksi halde seninde huzurun bozulacak. Ben olsam söylemem bana ne herkes herseyın farkında. Ben niye milletle, kocamla kötü olayim.. Kim ne halt yerse yesin ben aileme bakarım. Kimse içinde yuvadan olamam. O naneleri yemeden önce dusunseymis 

(2,961 puan) tarafından

BBende oyle dusundum de acaba kaynanana mi citlatsan napsan 

+4 oy
(887 puan) tarafından

Eşinle mi görümcenle mi kötü olmak daha kötü sence?

(2 puan) tarafından

İkiside berbat birşey bence

(887 puan) tarafından

Tabiki ama ben eşimden böyle bi şeyi saklasam ve öğrense bi daha suratıma bakmaz yani bide ben genel olarak eşimden bişey saklayamam önce sakinleştirip öyle söylerdim ben

(887 puan) tarafından

Görümcen kendi mi söyledi sen mi öğrendin. Kendi söylediyse de ekstra kötü sana güvenmiş ama boş çıkmış gibi olur ay iki türlü de işin zormuş.ama Allah korusun kızın başına bi iş getirse çocuk çok daha kötü şeyler olur zaman çok kötü.

(2 puan) tarafından

İşte bende ondan korkuyorum ya birşey olsa ve benimde haberim olduğum öğrenilse tüm suç bana atılacak sağolsun burdakılar bana fitne fesat diyor ama hiç birşeyden haberleri yok

Bir kerede ondan birşey saklamıştım öğrenmişti sonuç iyi  olmamıştı

+4 oy
(2,439 puan) tarafından

Ben soylemezdim her türlü başın agriyacak gibi bence bekle 

+4 oy
(1,583 puan) tarafından

Eşini en iyi sen tanırsın bence görümcene uyarıda bulun bu senin özelin olabilir ama bana söyleyerek beni de riske attın ya arkadaşınla evini ayır ya da abine durumu anlat aksi durumda eşime ben söylemek zorunda kalırım bunu istemiyorum eşimde sende benim için değerlisiniz ama bu durum ortaya çıkarsa ve abin benim bildiğimi öğrenirse bizim evliliğimiz için sıkıntı olabilir diye önce görümcenle iletişime geç mesela böyle bir durum olsa ben eşime asla söylemem çünkü onun ailesi için uygun bir durum değil ve karşı tarafa zarar verebilirler ama görümcemle bahsettiğin şekilde aram iyi olsaydı onu ikna etmeye çalışırdım 

+4 oy
(237 puan) tarafından

Gorumcenle aran bozulsun ama eşinle bozulmasın. Başına hadi bı iş getirse o erkek hamile kalsa nolacak o cahil. Evlenmeden evli hayatı yaşayıp kendini erkeğe kullandirtmasin. O aileye abiye yazık degilmi bacimiz okula gidiyor okuyup hayatıni kurtaracak iş güç sahibi olacak diye beklerken. İstanbul'da sırf takıntı yaptı diye kızın ikisi parcalanmadimi ya ne bu erkelere güven annesinin babasının yani daha güvenli. Sen söyle. O şimdi anlamaz ama Birgün elbet anlar seni söyle. Ertaf sevgilisi dostu ile ölen kadın cinayetleriyle dolu. Allah korusun kendi başına gelmeyeceği ne malum. Basit konular değil. Şöyle pişman olma 

(2 puan) tarafından

Eğer birgün Allah korusun öyle birşey olsa o zaman hepsi beni katil ilan edicek sen sustun diye 

(1,509 puan) tarafından

Ben bu yoruma katılıyorum o cahil şuan yarın bı durumda zorda kalır kimsesi yok oralarda ha şöyle yapabilirsin eşin arayıp fevri davranmasin kendi çıkıp gitsin mesela kendi öğrenmiş gibi olsun eşine de yani ben kötü olmak istemiyorum diye yada bı seçenek daha var doğrudan demek yerine ima edip araştırmasını öğrenmesini saglayabilirsin bu baskasinin sırrı değil o onun kız kardeşi kötülüğünü istemez ailesiniz o seninde kardeşin korumak size düşer bı şekilde ortak olmaktan çıkman lazım benim kardeşim istemediğim bir durum yaşıyor olsa ve eşim bilip benden saklasa bende sorun çıkarırım bu sır taşımak herşeyi kocaya anlatmak değil onun kardeşi söz konusu

(237 puan) tarafından

Kendin onemlisin tabiki canım ama yarın birgün başına iş alıp sonu kötü biterse bizde haberde izleriz. Ben eşimle açıkça konuşan biriyim. Böyle soruları sorup yorum yaparız. Ve senin şu an saklamaya devam ettiğin konu eşin için bir boşanma sebebi. Erkek gözüyle kocamada sordum. Sen saklama şöyle sorumluluk kalksın. O çok cahilce davranmış. Gorumcenle kötü olsun ama evliliğinden olma. Kocana uygun dille anlat en kısa zamanda bı gece çay kapı gidip alsın gelsin. 

+4 oy
(1,156 puan) tarafından

Gorumcen tehlikeli sularda yzuyor,nasl guvenip kaliyirlar ya allah islah etsin kizlarimizi

+3 oy
(3,046 puan) tarafından

Eşin nasıl karşılar öğrenince kavgaya falan girişirse, senin de başın belaya girer. 

(2 puan) tarafından
+1

Hiç iyi karşılamaz benim öğrendiğimi öğrense kıyamet kopar

+3 oy
(1,844 puan) tarafından

Ben olsam soylemem. O sana guvenmis soylemis. Esin duyarsa kendiliginden duysun. Bence gorumcen sonrasinda demez yengem biliyordu diye

+3 oy
(1,214 puan) tarafından

Sen birşey deme canim sana güvenerek söylemiş. Ama bence görümcene yaptığının yanlış olduğunu söyle bekarmış bide ateşle barut yan yana durmaz geri dönülmez hatalar yapmasın

+3 oy
(119 puan) tarafından

Bnce eşinize söylemeyin ama görümcenize yaptğın ynliş olduğunu söyleyin bunun sonu iyi gitmez Allah korsn herşey olablr ve bunu görmcenize anltn güzel dille söyleyin sonradan üzülen görümcenz ve ailesi olr herhangi bir sorun olğnda elbette ipin ucu size patlycak bnce ne yapın ne edin görümcenizi ikna edin ayrı eve ..

+3 oy
(3,129 puan) tarafından

Eşimle aram bozulacagina gorumcemle bozulsun

(394 puan) tarafından

Çok çok doğru

İlgili sorular

+3 oy
15 cevap 531 göst.
7 Mart 2025 Diğer kategorisinde Busra derler (13 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 602 göst.
13 Ocak 2025 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu