+1 oy
256 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (962 puan) tarafından

Kızım 7 aylık oldu doğduğundan beri emzik teklif ettim Lakin tutmadı bugun denedim  tutacak gibi 

Alistirsam mi emzik agzindan dusunce uyanir mi 

Gece surekli emerken koynumda uyumak istiyor gunduz uykusunu da birakmaya calisiyor yarim saatte artik 5 dakikaya indi bu emzik işime yararmi 

Uyuduktan sonra emzigi cikarayim mi yoksa kendimi biraksin istedigi vakit

9 Cevaplar

+1 oy
(3,359 puan) tarafından

Ben daha 3 günlük alıştırdım uyutma sırasında veriyorum uyuyunca kendi atıyor kurtarıcı 

(962 puan) tarafından

Atinca uykusu bölunuyormu 

(3,359 puan) tarafından

Yoo devam ediyor uykuya dalınca bırakmış oluyor kendini öyle alistirmis

-Reklam-
0 oy
(1,965 puan) tarafından

benimkiler 4 aylıkken başladı emziğe. sadece uyurken kullanıyorlar. 2 yaşındalar hala devam ediyoruz. hiç bıraktırmaya çalışmadım. önce tuvaleti öğretip sonra bıraktırmayı düşünüyorum

(962 puan) tarafından

Uyunca kendimi birakiyor sizmi aliyorsunuz

(1,965 puan) tarafından

ben hiç almadım bazen bırakıyorlar bazen bırakmıyorlar. elini kolunu kullanmayı öğrendikten sonra uykudan uyanınca düşen emziğini bulup uykuya dönmeye de başladılar.

(962 puan) tarafından

Yaa cok tatli ama❤

0 oy
(26,027 puan) tarafından

Benim kizimda 40 günlükken alistirdim. Uykuya dalmasi icin veriyorum sadece.kendi atiyo uykuya gecince

(962 puan) tarafından

Ne yapayim canim alissin mi 

Bide benim emzik 0.6 ay buyukmu almam lazim suan 

Gunduz uykusunda falan fayda sagliyirmu uzun uykuya gecmesine yardim edermi

(26,027 puan) tarafından

Ben 06 kulaniyorum hala canim.birde emzik farki oluyo. Benimki bilmem kacinci kez aldigim emzigi tuttu. Hala ondan kyllaniyoz. Evde 3 tane rengi kendisi ayni emzik var.  Biri kahboldumu digerini veriyom

0 oy
(9,618 puan) tarafından

Gece düştükce uyanıyor ya alıatırma 2 yasına gircek zor oluyor

(962 puan) tarafından

Artik bitmisim zaten cok yoruldum bu uykularindan uyku egitimi de fayda etmedi 😭

(9,618 puan) tarafından

3 ay kolik gecirdik sonra kendi yöntemlerimle alıştırdım ben canım 8 de uyku saatinden 1 saat önce duş vucut masajı gaz masajı emzik alıştırma derken tam saatinde uyuyordu şimdi 9 45 dedinmi uyku ya gecer isder sallarım isder yanında yatarım uyur kalır

(962 puan) tarafından

Kac aylik sizinki gece kac saatte bir uyaniyor gece emzirmiyor musunuz

Bende her aksam banyo yaptiriyorum zerre fayda yok

(9,618 puan) tarafından

25 aylık 😅

Canım demekki deişiyor yattımı bir emzige uyanır sabaha kadar uyur yoksa masallah ben 9 10 aya kadar ugrastım

(962 puan) tarafından

Ay darisi bize insallah 

0 oy
(2,523 puan) tarafından

Almayan çocuk almıyor. Oğluma hastanede verdim aldı. Kızıma da aynı şekilde hastanedeyken verdim almadı. Ara ara yine teklif ettim yine almadı. Bende aynı dertten muzdaribim uykusu çok az yarım saat geceleri de sık uyanıyor ne yapacağımı şaşırdım çok uykusuz kalıyorum. Bende bir daha denesem mi acaba. Aynı benimki de 7 aylık. Birde sen kahvaltı da avokado veriyorum demiştin. 1 avokadoyu kaç günde bitiriyor. Kestiğin zaman nasıl muhafaza ediyorsun. 

(962 puan) tarafından

Canim benim koynumda yatiyor ful gece 

Gunduz de koynumda kalmak istiyor cok perisanim gozume yas geliyor suan cok doldum artik rabbim yardim etsin bu gunleri unutalim insallah 

Ben avakadoyu 4 te birini veriyom sitrese sarip dolaba koyuyom onceden ben yerdim kalani artik midem bulandi yemekten tiksindim 3 Vega 4 gun gidiyor ona icine bazen muz elma armut kendi sutumu ilave ediyom kivam icin 

Meyvelerden birini koyuyom sadece hangisi olursa

(2,523 puan) tarafından

Ben labne ile birlikte veriyorum birazda zeytinyağı damlatıyorum teşekkür ederim bilgi için 🤗

0 oy
(151 puan) tarafından

Vallahi bu emzik bir bana mı yaramadı benim kızım normalde emziğe bağlı biri değil uykuya daldığında ağzına veriyor uykuya geçici hızlandırıyor amma ve lakin ağzından düştüğünde uyanıyor emzik ona destekli uyku olmuş bunu bırakmam lazım ama dış dönemde de kızma bir nevi de olsa rahatlatıyor bakmayın emziğin avantajları olduğu kadar dezavantajları var tutmuyorsa bence zorlamayın

(962 puan) tarafından

Bizim hayat bitik hic uyumuyor bir umut ariyorum bu gece hic uyumadi 

(151 puan) tarafından

Dişden dir belki sabah saat kaçta kaldıryorsnz gündüz uykusu çok önemli  uyku arlaığı Ben de burada sürekli post atıyordum kızım uyumuyor  ssbahlara kadr çok sağ olsunlar yardımcı ol herkes şükür kızım eskisi gibi değil ama şu an diş çıkartıyor Bir dişi patlamak üzere ve şu an kızım o kadar acı çekiyor ki diş ağrıları olduğu zaman gece uyumuyor eli ağzında ağlıyor tedagil kullanıyorum şükür o biraz rahatlatıyor sonra tekrar başlıyor İnan çocukların günü günü tutmuyor ya bir gün iyi bir gün kötü bir gün bakarsın çok güzel uyur Bir gün bakarsın hiç uyumaz siz sabah kalkma saatlerine dikkat ederseniz gündüz uykusuna da inşallah düzene girer ben dişten böyle tam düzene sokamıyorum çünkü dişindn dolayı bir kalkıyor bir ağlıyor  ama eskisine göre şükür çok iyi 

(151 puan) tarafından

Çare emzikte aramayın inan emziğin dezavantajları çok benim kız da emzik alan bir çocuk ama uyku düzeni sıfır uyku desen yok siz onu uyanma saatlerini gündüz uyku aralığına gündüz uykusuna internetten bakın ona göre bir düzen kurun ama ilk günden olmayacak gerekirse biraz dışarı çıkartn daha da verimni görürsünüz belki hemen olmayacak belki tam anlamıyla bir düzen olmayacak ama zamanla olacağına inanıyorum kendimden bunu örnek veriyorum şu an bir diş dönemindeyiz ve benim kızım her ay diş patlatıyor bir düzen kuruyorum bozuluyor tekrar düzen kuruyorum tekrar bozuluyor inanın ben çok yıprandım ve kızım sabahlara kadar ağladı oldu kızım diş patlattığında enfeksiyon geçryo sabahlara kadar hastanedeydik ne oluyor bu sefer gündüz uykusuna yayılıyor bütün uykuları gece sabahlara kadar uyumuyor bütün düzen alt üst oldu gitti bunun için biraz sabır gerekiyor

(962 puan) tarafından

Sizinki kac aylik benim kizim gunduzde uyumuyor 2 uyku olarak yarim saatti simdi onuda 15 dakika bazen 5 dakikaya indirdi kafayi yiyom gece beslenmesini ni kesssem bilemedim

(151 puan) tarafından

Bnm kızım 11 aylk sabah saat kaçta kaldırmanız önemli

(962 puan) tarafından

5 bucuk 6 gibi uyaniyor geri memede biraz uyutmaya calisiyom tam dalmiyir uyalaniyor bir saat 

(151 puan) tarafından

Büyük ihtimalle siz daha iyi blirsnz tabi bebeğinz belki diş dönemi yada atak haftası ayrılık kaygısı bunlar bebeğin bütün düzenini uyku düzenine kadr etkiliyo Allah yardımcınız olsun

(962 puan) tarafından

Evet diş çıkarmaya çalışıyor Hem onun etkisi var hem de kaybetme korkusu var sürekli

0 oy
(4,214 puan) tarafından

18 ay civari artık biraktirin diyor doktorlar ama sizin durumunuzu biliyorum o yüzden tutuyorsa verin bence. 

(962 puan) tarafından

7 aylik canim daha benimki 

(4,214 puan) tarafından

İşte normalde tutuyorsa ilk 4 ay alıştırın 18 civari bırakmış olsun diyorlar 7 ay çok arada 

0 oy
(1,504 puan) tarafından

Bu saatten sonra uğraşma bence başına dert etme 18 aydan sonra emzik kullanılmamalı diyor doktorlar bende 4 ay uğraştım her gün teklif ettim  tutmadı 8 9 ayliken çekmeceden bulmuş uyuyana kadar dokunmadım hatta onunla çok güzel uyudu ama uyuyunca hemen sakladım zaten unutmuştu da bence alıştırma derim 

(962 puan) tarafından

Gece beni emzik gibi kullaniyor  memeden ayrilsa direk uyaniyor geri aliyom koynuma 

0 oy
(2,496 puan) tarafından

İlk ay tutmadı 5.ayda tuttu uykuya geçişte veya aşı günleri verıyorum sakinleştirip işe yarıyor 

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 384 göst.
9 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 807 göst.
18 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Smyra01 (1,776 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 121 göst.
8 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 256 göst.