+2 oy
616 göst.
Diğer kategorisinde (184 puan) tarafından

Ayy bu neydiiiii bu nasıl biseydi tam çocuğa yemek yediriyordum birden sallandı korkudan bağırmaya başladım kanepenin yanında çöktük bir yandan bağırıyorum Aras ağlıyor of çok kötüydü ya . Sizde durumlar ne anca kendime gelebildim 

20 Cevaplar

+4 oy
(1,259 puan) tarafından

Bu tür durumlarda çocuk psikolojisi için öncelıkle sizin sakin olmanız gerekir geçmiş olsun ben hemen çocuğu çantamı montumu alıp çıktım

(184 puan) tarafından

Ben böyle bir deprem yaşamadım ki bide 6 Şubat'ı hatırladım bizdee enkaz altında kalicaz dedim ölüyoruz artık herşey bitti sandım . O an psikoloji düşünemedim;)

-Reklam-
+2 oy
(4,654 puan) tarafından

Koltukta oturuyordum kızımla koltuk iki üç kere gitti geldi bir anda aşağıdan güm diye bir ses geldi ampul kabloları yerinden çıktı 5 saniye sonra tekrar sallanmaya başladık dışarı çıktık hemen 

(184 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun bizde nasıl indik bilemedik

+2 oy
(947 puan) tarafından

Rabbim bir daha yaşatmasın İnşallah canım. 2 sene önce o büyük depremde bende 7 aylık hamileydim gecenin o saatinde de uyanıktım neler yaşadık iki gün boyunca dışarıda kaldık çok kötü bir şeydi şu an seni çok iyi anlıyorum O esnada insanın yaşadığı o korku hele ki çocuklarına kurtarma düşüncesi.

(184 puan) tarafından

Sana da geçmiş olsun canım benim çok teşekkür ederim. Hayal gibi birseydi işte yaşayan bilir derler ya aynen öyle .

(947 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım evet vallahi aynen öyle.

+2 oy
(3,158 puan) tarafından

Bende Ocak siliyordum çocuklar odadaydı 6 aylık oğlum 6 yaş kızım var bir anda beşlik gibi  sallandı basbas bağırdım üstüm de müsait değildim bina yıkılıcakkk ben çıkana kadar dedim odama koştum feracemi giydim çocukları kucakladım kapımı bile kapatmadan çıktım dışarı mahşer yere gibiydi sokak bağrış çağrış Allah'ım çok kötüydü sonra parka gittik akşama kadar ordaydık sonra kaynanamlara geldik hava buz gibi müstakil ev onların . Ama yarın mecbur eve gidicem artık etkisinden çıkamam

(243 puan) tarafından

Kızlar geçmiş olsun 

Aynen üstünüz başınız dışarı çıkacak şekilde olsun. Ben marasta 11. Katta yaşadım depremi o karda soğukta pijamayla çıktım evden. Neler yaşadım neler. Çocuklarımı zor çıkardık odada. Panik yapmayın sakın olmaya çalışın.  Çanta hazırlayın su alın yanınıza çamur akabilir bısey olursa Allah korusun. Yiyecek bıseyler ayarlayın battaniye alın 

Bir arada olun uyuyun. Annemlerde esenyurt ta çok korkmuşlar. Rabbım beterinden korusun. Bıdaha olmaz inşallah. 

(243 puan) tarafından

Duyunca dizlerim titredi ağladım yaşadığım için çok iyi anlıyorum onun zorluğunu biliyorum. Üzülüyorum oradakiler için. 

(184 puan) tarafından

Sağol canım gerçekten zordu ve deprem çantası hazır olmalı çok haklisin

(3,158 puan) tarafından

Çokk haklısın bundan sonra temkinliyiimm artık o an da bina yıkıldaydııı kendimi de geçtimmm yavrularım ne olucaktııı 😔😔😔😔 bir de bodrum evim fırladım yukarı direkkk

(243 puan) tarafından

Hemn yıkılmaz korkmayın sallar sallar bı müddet o zamna kadar çıkarsınız. Merdiven bosluklarinda durmayın en cabuk onlar çöküyor. Balkona çıkmayın boşluk orası. Biz deprem durduktan sonra çıktık asagıya 8nmek cok zordu. Kızılca kıyametti zaten bağrış cagrislar kulağımda hala. 

Karanlıkta 12 katlı binada en son ben ve kızım çıktık telefon ışığıyla 11 kat indim. Evimde kırılmadık şey kalmadı sukur bize bısey olmadı ya. Rabbım sizleri de korusun inşallah 

+2 oy
(1,435 puan) tarafından

Bizde maraş depremini hissetmiştik.korkudan 1 ay erken doğum yapmıştım.o insanların neler yaşadığını düşenemiyorum bile.Rabbim bütün insanlarımızı canlılarımızı korusun inşallah.

(184 puan) tarafından

Bende dedim eğer ki hamile olsaydım çoktan düşürmüştüm o korku yetti bir 7 senem gitti sanki

+2 oy
(4,726 puan) tarafından

Geçenlerde Ankara minik bir sallandı onda bile aklımız çıktı. Sizi düşünemiyorum. Pek çok yakınım, dostum, sevdiğim insan var İstanbul'da. Allah korusun hepimizi.

İstanbul nüfusunun acilen planlı olarak dağıtılması gerekiyor. Acilen. 

(184 puan) tarafından

Aynen öyle ama yapay deprem diyende var 

+2 oy
(6,098 puan) tarafından

Yanlış anlamayın.ama bu şekilde çocuklarıda etkilersiniz bağırarak ben tam sgra içmeye balkona oturdum sallanmaya başladı ilkten yoldan tır filan geçiyor sandım baktım iyice arttı çocuklar anlamisn diye küçüğü kucağıma aldım oğluma anneye sarıl oğlum dedim sarıldım sakınce geçmesini bekledim millet hep sokaklardaydi o karmaşaya sokmak istemedim çocuklarımı çanta hazırladım hazırda bekledim zatan ök.ü,züm biri benim çıkışa araba park etmişti baya onunla uğraştım 3 kere polisi aradım en son tehdit ettim evde engelli var 2 küçük çocuk var ve gelen giden yok şimdi inip arabayı parçalıyorum kapıma geleni vururum dedim baktım 5 dakika sonra ekip geldi benim raporu ma bakti kusura bakma dedi gitti tam bir fiyaskoydu  

Baksana ö küz çok 

image

(184 puan) tarafından

Aynen iyi yaptın oraya park edemez mal.insanlar işte 

Ben ilkkez böyle bir deprem hissettim ondan olabilir aşağı indiğimde bacaklarım sallaniyordu

(6,098 puan) tarafından

Olabilir canım normalde hiç umursamazdim ama çocuklar dan korkum oldu annem dalga geçti tamam diyo senn anne olmussun

+2 oy
(189 puan) tarafından

Geçmiş olsun Van depremini yaşayan biri olarak diyorum Allah yaşatmasın çok kötü 

(184 puan) tarafından

Hiç kimse yaşamasın inşallah canım ❤️ 

+2 oy
(6,247 puan) tarafından

Annemlere gttim.bende tam otrudum bebeği emzdrdim baktım annemin telefonuna uzun bir bildirim geldi olduğunuz yerden uzaklaşın güvene girin falan dedim deprem olacak dememle ayağa kalktık ayy lamba salandi biz saalandik kaçtık disari

(184 puan) tarafından

İyi ya yıkılan ev yok 

+2 oy
(1,861 puan) tarafından

6 Şubat depremini yaşayan biri olarak Rabbim kimseye göstermesin inşallah birdaha olmaz depremin en küçüğü bile insanın piskolojisini bozmaya yetiyor sabahtandir dua ediyorum inşallah birdaha olmaz diye 

(184 puan) tarafından

Aynı duygular içindeyiz canım benim ❤️ 

(1,861 puan) tarafından

Rabbim yardimciniz olsun canım inşallah birdaha olmaz ♥️♥️

+2 oy
(1,263 puan) tarafından

Çok şükür ki uykuda yakalanmadiniz ve hasar gören olmadı çok şükür . Biz Diyarbakır'da gece uykuda yakalandık ve yıkıldı hep binalar. Ah çok zordu.  Sizi çok iyi anlıyorum 

(184 puan) tarafından

Ooo ben işte o günü hatırladım dedim ya öyle olursak aha öldük dedim kendimde değildim ta ki apartmandakilerin sesini duyana kadar .size de çok geçmiş olsun

(1,263 puan) tarafından

Ay çok zor Allah kimsenin başına vermesin ben hâlâ atlatamadım 

+2 oy
(8,919 puan) tarafından

Ben 6 şubattan bu güne daha kendime gelmiş değilim valla canım bugün haberi görünce elim ayağım boşaldı nefes alamadım Rabbim beterinden korusun 

(184 puan) tarafından

Başkasi için üzülüyor olman onlarla empati yapman çok kıymetli ben teşekkür ederim kendi adıma 

(8,919 puan) tarafından

Damdan düşeni damdan düşen anlar derlerya o misal 

+2 oy
(2,352 puan) tarafından

Ben gelemedim kendime hala dönüyor başım 

Asla sakin olamıyorum ben bir kucağımda oğlum diğer yanımda kızım oturuyordu bir gürültü patladı ama o an tamam dedim bu büyük deprem. Hala elim ayağım titriyor 

(184 puan) tarafından

Ses duymadım ama ev salllandi bende artık yolun sonu dedim ölüyorum dedim ne yaşadım bilmiyorum 

+1 oy
(495 puan) tarafından

Öğlen ki olan deprem mi yoksa tekrar mi oldu

(184 puan) tarafından

Sabah ki canım şimdi olmadı bir daha olmaz inşallah 

(495 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

İnşallah olmaz cnm duyunca buz kesildim resmen o tarafta yasamiyorum ama duyunce buz kesildim çok korkuyorum .Rabbim birdaha yaşatmasın son olsun inşallah.

(184 puan) tarafından

Teşekkür ederim balım ❤️

(495 puan) tarafından

Rica ederim canm son olsun yazicaktim klavye şok olsun diye değiştirmiş ya🤭

+1 oy
(3,300 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun 

Rabbim bir daha yaşatmasın biz bile hissetmeden korktuk sizi düşünemiyorum bide çocukla ya 🥺

(184 puan) tarafından

Sorma ilk defa böyle bir deprem yaşadım ayaklarım sallandi

+1 oy
(1,524 puan) tarafından

bana bildirim geldi baktim istanbulda kucuk biseydr geri sayima odaklandim 0 oldu güm diye bi ses sonra salllandik uyuyan oglum uyandi kiiii izmirdeyiz istanbulu dusunemiyorum Allah bi daha yasatmasin

(184 puan) tarafından

Bildirim gelince niye çıkmıyorsun ki ah keşke ciksaydin canım ya 

+1 oy
(1,497 puan) tarafından

Çok kötüydü kızımla evde tektik. Kızım ben nere gidersem oda oraya gelir yanıma. Yatağı topluyordum tam cami kapatacaktim ki bı salladı öyle böyle değil. Kızım şaşırdı anne noluyo felan. O anki korkuyla yastıkları kızımın ustunexkapattim kafası açıktı bende ustunexkapandim ve hiç panik yapmadım ama kormuyorum tabi. Korkutmamsk için çok sakin gibi davrandım ama elim ayağım titriyor. Bittikten sonra telefonla anahtarı alıp çıktım. Kızım kucagimda terliklerini bile elime alıp ciktimm çok korkunçtu. Şuan hala etkisindeyim artcilar vurup duruyor valla korkuyorum ama panik olmamaya calisoyorum tuhaf bı psikolojim Allah hepimizin yardımcısı olsun 

(184 puan) tarafından

Naptın canım geceyi nasıl gecirdin

+1 oy
(12,196 puan) tarafından

Öncelikle keşke sakın olsaydiniz cocuk sizden daha çok etkilenip ağlamıştır burdada çok kötü sallandı ama çocuklar korkmasın diye hiç panik yapmadı Bismillahirrahmanirrahim diyerek çocukları dışarı çıkarttım 

+1 oy
(21,875 puan) tarafından

Rabbim bidaha yaşatmasın canım deprem bu hayatta en çok korktuğum şey 

+1 oy
(1,783 puan) tarafından

Çocukları deprem değil çığlıklsr korkutuyor. Çünkü sallantının ona ne yapacağının bilincinde değil o çocuk. Bizde maalesef kalabalık bir ortamda kalıyorduk güvenli bir evde depremlerden sonra oğlumla konuştum seni korkutan ne oldu diye çığlıklar bağırmalar dedi. 

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 265 göst.
+3 oy
12 cevap 462 göst.
5 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 575 göst.
15 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Hanifemm (1,493 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 800 göst.

Kategoriler