+3 oy
219 göst.
Diğer kategorisinde (1,172 puan) tarafından

Merhaba hanımlar. Önümde iki yol var ne yapacağımı bilemediğim için size danışmak istedim. 

Bundan 2 yıl önce depresyon geçirdim ve bir yıl ilaç kullandım. Depresyon sebebim ise eşimin ailesinin bize yaşattığı maddi sıkıntılar, ev paramızın çar çur olması, hakkımızın yenmesi vs. Bu depresyon döneminde gözüm o kadar kararmıştı ki karşımdakini kırmışım üzmüşüm hiç umrumda değildi. Eşminin bir halası var bize gelip arada kalırdı bende onunla dertleşip bu olayları anlatırdım. O da bana kayın validem için kötü konuşurdu. Bende o dönemde kinli olduğum için daha çok dolardım. Velhasıl gel zaman git zaman şimdi eşimin  halası ve kayin validem bir ortamdayken, kayin validem halaya senin gelinin beceriksiz gibi bir laf etmiş. Bu lafın altında kalmak istemeyen halada senin gelinde senin için neler anlatıyor bilmem ne gibi laflar etmiş. Ben ettiğim lafların arkasındayım bize yapılan haksizligi kayınpederime bile söylemiş biriyim ama bu durumu her ortamda bir araya gelip beni kötülemesi artık canımı sıkıyor. 

Son zamanlarda namaza başladım günahlarım için hergün Allahtan af diliyorum. Konuşurken bile kelimelerimi seçerek kullanıyorum. Dilimde zikir ile Allah’a yakın olmak istiyorum. Eşimle bile konuşurken hep alttan alıp Allahın rızası için sesimi yükseltmemeye çalışıyorum.

Şimdi ise hergun bu halanın söyledikleri kulağıma geliyor kaynanama gidip beni, bana gelip kaynanamı kötülüyor. Kaynanan ara bozmak istiyor diyor. Ben şimdi zamanında halanın bana anlattıklarını kayinvalideme senin için zamanında bana bunları anlattı diye anlatayım mı, ortalık karışsın mı yoksa Allah rızası için susup sadece kötü olan ben mi olayım. En büyük derdim günahtan kaçınmak ama bu duruma susmakta içimi kemiriyor.

7 Cevaplar

+2 oy
(21,594 puan) tarafından

Bu durumda uyarman gereken tek kişi hala kaynananı bulaştırma bu işe ve birinin arkasından konuşmamaya çalış onların akrabası olan birine dert yanmışsın yanlışın da bu zaten her şeyi geride bırakmak istiyorsan güzel bir dille halayı uyar konuyu da kapatın bir daha açılmasın 

(1,172 puan) tarafından

Halayı uyarak istesem kendime güvenemiyorum dilime hakim olamam diye korkuyorum dediğim gibi günaha da girmek istemiyorum

(21,594 puan) tarafından

İşte sorun o zaten sen doğru bir şey yapmak istiyorsan önce birilerinin arkasından konuşmayı bırakman gerekli 

-Reklam-
+2 oy
tarafından

Sen bunu anlatsan da insanlar dedikodunu yapmaktan vazgeçmeyecek. İstersen melek ol konuşan konuşacak buna engel olamazsın. İçin de bi süre soğur ama tamamen iyi hissedemezsin çünkü Allahın razı olacağı şeyin konuşmak olmadığını biliyorsun. 

Kaynananla aranız iyiyse daha iyi olsun için rahatlasın istiyorsan onla güzelce konuş geçmişte sıkıntılar varken hatalarım oldu hakkını helal et diye. Onların yaptıklarını günahını boş ver sen kendini kurtar belki onlara da örnek olursun. 

En önemlisi de yavaş yavaş insanları takmamayı öğrenmelisin. O zor süreci yaşamışsın hiç kimsenin hiç bir şeyin hiç bir lafın buna değmeyeceğini bilirsin. Allaha güvenen her halde rahattadır. Çünkü bilir kendisi için en güzelinin en hayırlısının yazıldığını

(1,172 puan) tarafından

Evet sanırım en iyisi sadece kayın validemle konuşup gerisini Allaha bırakmak. Teşekkür ederim çok rahatlattı beni cevabın

tarafından

Rica ederim böyle problemler hayatta hep olacak sıkıntısız yaşamak mümkün değil inşallah en doğru şekilde aşabiliriz. Doğru yolu bulmana çok sevindim Rabbim ayırmasın💖

(1,172 puan) tarafından

Amin cümlemizi inşallah. Allah razı olsun

+2 oy
(2,728 puan) tarafından

Hiç bir zaman eşinin akrabalarindan diğer akrabaya birşey anlatmakotu sen olursun ilk toyluk zamanında benimde geçmiştir başımdan yapacağın  çok basit onları yok sayarak mutlu ol.dibinde bileolsa....

(1,172 puan) tarafından

Evet yaptığım büyük aptallıktı aciz olduğum bir dönemdi şimdiki aklım olsa asla yapmazdım. Şimdi adını bile anmıyorum uzak tutuyorum kendimden ama sürekli lafı kulağıma geliyor

(2,728 puan) tarafından

İnan bizden geçtik o yollardan gAle alma şimdi zor gelir ilerde ne hali varsa görsün dersin ..

(1,172 puan) tarafından

Şimdi bile birçok şey için boşuna yıpratmışım kendimi diyorum bu da öyle olur inşallah. Allah razı olsun teşekkür ederim cevabın için

+1 oy
(687 puan) tarafından

Önce sen halayı ara sor sorgula sonra da bak senin hakkında böyle dedi dersin

+1 oy
(23,279 puan) tarafından

En büyük derdin günahtan kaçınmak ise bu kadar gıybet dedikodu olan ortamdan kendini sakın hala ile arana mesafe koymak için hala ne bekliyorsun anlamış değilim 

0 oy
(2,496 puan) tarafından

Kayinvalidene anlatma git halayla konuş seni benim hakkımda atıp tutuyorsun ama ben o lafları senin söylediklerinin üzerine söyledim sende az değilsin arkamdan bir daha konuşursan bende arkandan konuşurum ortalık karışır benden söylemesi de 

0 oy
tarafından

Senin yapman gereken o halayı arayıp neden böyle bisey yaptığını sorman. Ve araya mesafe koyman .

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 545 göst.
7 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde ozlem4141 (729 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 360 göst.
1 gün önce Ev & Yaşam kategorisinde Dunya.dln (515 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 362 göst.
2 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Ht (2,672 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 377 göst.