Merhaba hanımlar. Önümde iki yol var ne yapacağımı bilemediğim için size danışmak istedim.
Bundan 2 yıl önce depresyon geçirdim ve bir yıl ilaç kullandım. Depresyon sebebim ise eşimin ailesinin bize yaşattığı maddi sıkıntılar, ev paramızın çar çur olması, hakkımızın yenmesi vs. Bu depresyon döneminde gözüm o kadar kararmıştı ki karşımdakini kırmışım üzmüşüm hiç umrumda değildi. Eşminin bir halası var bize gelip arada kalırdı bende onunla dertleşip bu olayları anlatırdım. O da bana kayın validem için kötü konuşurdu. Bende o dönemde kinli olduğum için daha çok dolardım. Velhasıl gel zaman git zaman şimdi eşimin halası ve kayin validem bir ortamdayken, kayin validem halaya senin gelinin beceriksiz gibi bir laf etmiş. Bu lafın altında kalmak istemeyen halada senin gelinde senin için neler anlatıyor bilmem ne gibi laflar etmiş. Ben ettiğim lafların arkasındayım bize yapılan haksizligi kayınpederime bile söylemiş biriyim ama bu durumu her ortamda bir araya gelip beni kötülemesi artık canımı sıkıyor.
Son zamanlarda namaza başladım günahlarım için hergün Allahtan af diliyorum. Konuşurken bile kelimelerimi seçerek kullanıyorum. Dilimde zikir ile Allah’a yakın olmak istiyorum. Eşimle bile konuşurken hep alttan alıp Allahın rızası için sesimi yükseltmemeye çalışıyorum.
Şimdi ise hergun bu halanın söyledikleri kulağıma geliyor kaynanama gidip beni, bana gelip kaynanamı kötülüyor. Kaynanan ara bozmak istiyor diyor. Ben şimdi zamanında halanın bana anlattıklarını kayinvalideme senin için zamanında bana bunları anlattı diye anlatayım mı, ortalık karışsın mı yoksa Allah rızası için susup sadece kötü olan ben mi olayım. En büyük derdim günahtan kaçınmak ama bu duruma susmakta içimi kemiriyor.