+1 oy
281 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (957 puan) tarafından

İİl çocuğum araştırdım birşeyler öğrendim ama yinede birşeylerden çekiniyorum nasıl becerebilirim diye. Bana tavsiyelerinizden bahsedermisiniz

13 Cevaplar

+3 oy
(672 puan) tarafından

Lincleyen olabilir ama bir iki kere yanında çisinizi yapın anlatın ona

(3,413 puan) tarafından

Linclenecek bişey yok zaten yapılması gereken bu

(1,783 puan) tarafından
+1

O sırada bütün tuvaletlerimde bile yanımda duran oğlum 😂 

-Reklam-
+2 oy
(3,503 puan) tarafından

Benim en büyük tavsiyem bezi bir kere çıkaracaksın ve daha asla takmıyacaksın yok gece altına yapar vs diye takan çok oluyor bu sefer çocuklar affalıyor çıkardığınn da daha takmayacaksın ben öyle yaptım kaç kere işe di yatağa yine bile takmadım sonra sürekli wcye götürdüm gece gündüz başında bekledim yapana kadar sonra alıştı çok zorluk çekmedim bu yüzden 

+2 oy
(1,515 puan) tarafından

Kız valla tavsiye vereyim dicem ama yok. Çok radikal bı karardı bezi biraktirdigimda. 22 aylıktı. Yaz ayıydı. Hiç tuvalet hakkında biseyler arastirmamistim. Bı gün balkonda havuzda oynarken çok ani bı şekilde bezi çıkaralım kız dedim kızıma :D dedim bu havalarda bıraktım bıraktım. Bırakmadım seneyi bulur dedim. Ve başladık. Beni zorlamadi . Kızımla ilgili en kolay yaptığımız şey tuvaletti sanırım. Maşallah deyim. Eve de öyle isemedi valla halıların koltuklarimda batması. Çok dinleyip meraklı olması ve yeni bişey olması onun için bı kesifti. Çiş sürecinde 15 20 dk da bir tuvalete götürmüştüm. Oturup yapmasını bekledim. Bı sefer yapınca gerisi geldi zaten. 3 4 gün bu yöntemle devam ettik. 3. Günün sonunda ciss diyordu. Tam cümle kuramiyordu sadece kelimeleri vardı. Kakasını 1 hafta tuttu ama . İlk olarak önce çamaşırına yaptı ben izin verdim yapmasına korkutmamsk için. Sonra kakasını camasirdan klozete attık mesrla. Dedim artık kaka da buraya yapılacak vs derken. 3. Günün sonunda çiş olayı 1. Haftanın sonunda da kaka olayimi çözdük. İnan bana ilk gün dışarı bile çıktım :D yanıma 3 5 tane çamaşır ve bı kaç tane şort aldım. Yapmadı çişini hiç dışarıda. Eve gelince ciss dedi bana. Önemli olan tutmasiydi zaten . Şükür ki bıraktı gitti. Şuan tabi 4.5 yaşında. Gece de bı anda kestim ben. İlk gün givenemeyip bı bez taktım ama gece uyandı ve bezinin cirtini kendisi açmıştı. İstemiyordu bezi rshatsiz etmişti onu. Ondan sonra takmadım zaten :) umarım sizin de böyle kolay geçer:)

+1 oy
(1,638 puan) tarafından

Kaç yaşında canım 

(957 puan) tarafından

3 yaşına 1 ay kaldı canım

+1 oy
(2,577 puan) tarafından

İlk başta senin ve en önemlisi bebeğinin hazır olması gerek. Gece bezi kuru mu dolu mu kalkıyor 

Çişini yaptığında rahatsızlık duyup bezini çıkarmak istiyor mu

Gece beslenmesini bıraktı mı gibi durumları düşün canım. Sonra seni net anlıyor mu yani sen artık büyüdün beze veda edeceğiz gibi konuşmayı anlar mı 

Ve bunlar tamamsa bol sabır gerek onu zorlama tuvalete git veya çişini illa lazımlığa veya tuvalete yap gibi şeyleri çok bastırma kendine bırakarak sakince hadi çişe gidelim kızım gibi oyun yaparak gidebilirsiniz. Baktın gitmiyor sen götürünce yapıyorsa bence umut var benim kızım bir hafta 10 günde anca kendisi söyledi çişim geldi diye o güne kadar ben söyledim bazen gitti bazen istemedi büyük küçük altına yaptı. Ama ışık vardı o yüzden bırakmadım şükür sonra bir alıştı maşallahı var  

(957 puan) tarafından

Geceleri nasıl yaptın canım

(2,577 puan) tarafından

Uyumadan önce götürdüm tuvalete kesinlikle bez takmadım bazen uykudan kalkıp götürdüm çişe bazen altına kaçırdı bazen yattığı gibi kuru kalktı 

+1 oy
(1,615 puan) tarafından

Bizim bugün tuvalet sürecinde 2. Gün bitti tavsiyeleri bende bekleyeyim😄

(957 puan) tarafından

Sizde biraz tavsiye verseniz nasıl başladınız ve nasıl geçti 2 gün

(1,615 puan) tarafından

Ben lazımlık almadım klozet olduğu için klozet adaptörü aldım 2 tanede alıştırma külodu aldım valla pekte işe yaramadı külot taştı zaten.ilk başta ağladı klozet adaptörü ne otururken  ama şuan oturuyor. İlk gece bir kez tuvalete kaldırdım yapmadı ama gece altınada yapmadı sabah kalkar kalkmaz tuvalete götürdüm yaptı ama kaka yapmadı bugün. Onun dışında genelinde altına yaptı 10 dakkada bir tuvalete götürmeme rağmen. Tabi tuvalete yaptıklarıda oldu. İlk başta zaten çiş tutmayı bilmedikleri için geldiği gibi bırakıyorlar. Hep konuşuyorum anlatıyorum beze bay bay dedik diye bakalım yarın bizi neler bekliyor.  İlk gün parkeye de yaptı bu arada 😄 Sende anlat mutlaka kızma, kızınca korkuyorlar. Çiş  kaka yaptığında alkışla  ödül veriyorum ben sevdiği bir yiyecek mesela. Daha hevesli görünüyor böyle 

(1,615 puan) tarafından

Bu arada 2 günde 3 posta makine çalıştırdım deterjanları fulle 😄😄

(957 puan) tarafından

Tamam canım çok tşk ederim

(1,615 puan) tarafından

Kolaylıklar ve bol sabır diliyorum canım

+1 oy
(3,413 puan) tarafından

image

Evde klozet varsa kesinlikle adaptör al ben lazimlik aldım ama rezil bişey asla kullanilmaz tiksinç sonra yine adaptor aldık çok rahat ve ilk gün bezi hayatından tamamen çıkar.  İlk zamanlar gece bı defa götür ama vücut ona alisio aynı saatte goturmesen kaçırıyorlar sonra artık yavaş yavaş gece götürmeyi de kes . Hava da sıcak oldu artık öyle korkulu bişe değil alısiyorlar . Keşke bı ay öncesinden de basladaydin şu an tam dışarı sezonu. Uyudugunds altına Alez koy benim teyzem bana almanyadan ped li Alez getirdi direk onun üzerine yatırıyorum.kolay gelsin.
+1 oy
(208 puan) tarafından

Çocuğa, yine mi kaçırdın biraz tutsana sık falan deme kaçırınca. Yaramaz çiş yine mi kaçmış de. Çişi ve kakayı suçla. Ben öyle yaptım bu sefer seni yakalıycaz dedim ve işe yaradı 

+1 oy
(1,878 puan) tarafından

İkinci gündeyiz canım dün iyiydi fena geçmedi bugün tuvakete götürmeme rağmen kaç defa kaçırdı ama kızmadım sakin yaklastim ama her tuvakete götürme kabus gibi aglmaa krizleri ikna etme çabaları bugün kav defa kıyafet yıkadım bilmiyorum en son kakasını kanepeye yaptı ama kilot olduğu için kanepeye gelmedi sonra sofrada fark ettim yine geldiğini hemen tuvakete götürdüm yaptı gece bez takmıyorum yatırmadan tuvakete götürüyorum basladigin zaman asla pes etme canım sık sık kıyafet değiştirecen yikayacan ama inşallah bir haftaya kadar çözmüş olacaklar bol bol sabır çişini kakasını yapınca alkışla oda ise yarıyor kukulinin beze baybay şarkılarını bol bol dinlet ödüller köy çişini yada kakani yaoarsan şu oyuncago Alaçam yada istediğin abur cuburu Yemen'e izin verecem gibi gibi Allah yardım etsin canım hepimize zor ama inşallah basaracaz

0 oy
(6,880 puan) tarafından

Bol.sabir bol sukunet diliyorum  bizim 4.gun lazimligina bir kac yapan oglum bugun krize girdi ve ben artik sabrimi kaybettim annem geldi daha beter oldu canı sıkılıyor diye yarin bayrama göturcem insallah sorun cikmaz ben bugun o kadar kotu oldum ki agladim bir ara 

(957 puan) tarafından

Yapmak istemiyormu lazımlığa

(6,880 puan) tarafından

Inatlasiyor korktu galiba birde gel yikayim seni dedim bugun gergin elim ayagima karisti bir anda su soguk gelince iyice ürküttumne yapcagimi sasirtti bana o kadar sinirden basim agriyor 

(1,520 puan) tarafından

Tuvalete yaptir lazkmliga yapmadı benim oglanda

0 oy
(8,639 puan) tarafından

Tek vereceğim tavsiye eninde sonunda öğrenecek kırmadan bağırmadan birileriyle kiyaslamadan yani geride pişmanlıklar bırakmadan eğitimi tamamlamaya çalışın. 

0 oy
(363 puan) tarafından

Bezi gece gündüz bağlama asla.bir hafta boyunca evde kalın.disari çıkacak olursanız da kısa süreli çıkın.onda bile bezi bağlamayin.bir haftada öğreniyorlar zaten çocuklar.

0 oy
(1,895 puan) tarafından

Valla çok sabırlı olman lazım bezi çıkar hiç takma. İlk başlarda illaki kaçıracak evde bi yerlere. Tabi her çocuk aynı değil. Ben  ne yaptıysam alistiramadim kukulinin tuvalet cizgifilmini. izlettim. Sonra.minik elifin tuvalet eğitimini kitabını aldım beraber defalarca okudum. Klozet adaptörü aldım. Neler neler yaptım yok yapmadı. Kime sorduysam klozet alma dedi. Denemek istedim markete de gelmisti aldım klozet tuvaletten sonrada düğmesine basınca müzik çalıyordu. İyiki almisim 2 günde alıştı valla. Bilsem en baştan alırdım. Dediler ona alışınca başka yerde yaptıramazsın tuvaleti. Çok şükür öyle bişeyde olmadı büyük klozetede yapıyo artık. Umarım seninkide hemen alışır dediğim gibi sakin ve sabırlı olmalısın. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 351 göst.
24 Kasım 2023 Diğer kategorisinde asllyd (648 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 168 göst.
0 oy
7 cevap 148 göst.
16 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nerosahmet (694 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 78 göst.
9 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ecenin annesiii (1,103 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,337 soru

24,043,178 cevap

329,245 kullanıcı

...