+1 oy
289 göst.
Diğer kategorisinde (311 puan) tarafından

Bugün oğlumu parka götürdüm. Parkta hiç durmuyor kızlar laftan anlamıyor, benim yanımdan ayrılıp başkalarının yanına gidiyor onlarla sohbet ediyor. Çocukların scooterlarını oyuncaklarını alıp götürüyor bu benim diye. Ben bu durumdan çok rahatsızım. Parka götürmeyi hiç ama hiç istemiyorum bu yüzden. Zaten eve de yorgunluktan bitmiş bi şekilde geliyoruz. Bugün de oynadığı kızlar rahatsız oldu galiba oğlum onlara kum atıyormuş. Geldiler bana oğlumu şikayet etmeye. Biz de gidiyorduk oleyy gidiyorlar diye sevindiler çocuklar. Oğluma çok söyledim kaç kere böyle yapmamasını tembihledim ama parka gelince çok şımarıyor. Beni dinlemiyor. 4.5 yaşındayız. Pedagoga götürmeli miyim sizce ne yapmalıyım? 

5 Cevaplar

+2 oy
(707 puan) tarafından

Tek çocuk mu telefon ile arası nasıl 

-Reklam-
0 oy
(17,177 puan) tarafından

Çocuk ilgi çekmeye çalışıyor gibi. Pedagogluk bir durum değil bence. Akranlariyla daha fazla vakit geçirmesini sağla. Oyun kurmalarına yardımcı ol. 

0 oy
tarafından

Şimdilik pedogogluk bi mevzu değil  bu çocuga hiç sınır koymamışsınız belli ki yani parkta birinin scooterını benim diye alması halinde ne diyorsun peki sadece konuşuyorsun hayır şu bu diye aynı davranısı daha sonra yapınca ne tepki veriyorsun? kesin ve net kararların olması gerekir örneğin kum atmasının kötü bişey olduğunu öğrettiğin halde ısrarla yapmaya devam ediyorsa o an elinden tutup götüreceksin ve 1 2 gün park crzası vereceksin o an ağlasın sızlasın yerlere atsın kendini hiç umursamayacaksın sen vazgecip pes ettiğin an o problem davranışlarını devam ettirecek kararlı ve net tavırlar sergilemen lazım

0 oy
tarafından

Sanki ben yazdım bugün hepsinin yaşadım 

0 oy
(563 puan) tarafından

Canım pedagogluk bir durum değil bence çocuk çocukla oynamayı bilmiyor gibi geldi bana çevresi nasıldır eve gelen yada giden akranları var mı? Bu tür durumlarda oyun grupları iyi olur diye düşünüyorum kendi yaşıtlarıyla oyun oynamayı beceri kazanmayı öğreniyor çocuklar başkasının eşyasını sahiplenmesi de senin istikrarlı olmanla düzelir bu bizim değil başkalarının eşyalarına dokunmuyoruz diyerek sürekli tekrar etmen gerekir bunlar fayda sağlar diye düşünüyorum. Canını sıkma her çocukta olabilecek şeyler bunlar sadece üzerinde durman gereken bir konu

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 473 göst.
0 oy
3 cevap 70 göst.
0 oy
21 cevap 627 göst.
15 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Ercey__ (114 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,794 göst.
24 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler