+2 oy
336 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (555 puan) tarafından

3 kişilik zeytinyağlı sarma tarifi istiyorum genelde yaparim ama belki farklı bintarif gelir.icini kavuruyormisunuz yoksa cigden mi

7 Cevaplar

+2 oy
(24,507 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Bol soğan salça pirinçli ve yeşillikli yaparım maydonoz ve kuru nane baharatları da belirgin şekilde katar kavurur öyle sararim 

-Reklam-
+1 oy
(2,291 puan) tarafından

Ben herzaman kavurarak yaparım biraz karabiber ve kimyonu belli ederim her yiyen çok beğenir 

+1 oy
(563 puan) tarafından

Bol soğanı yağ ile kavuruyorum.

İçine salça,pul biber,kimyon,nane,kirmizi toz biber,tuz ,yeni bahar ekliyorum.

Bunlarla da kavuruyorum biraz sonra içine yikadigim pirinçleri ekliyorum 1 şu bardağı sıcak su ekleyip suyu tam çekmeden altını kapatıyorum ince dogradigim maydanozlari da ekleyip 15 20 dakika bekletiyorum kapagini kapatıp. Dinleniyor daha güzel oluyor sonra ince ince sarıp sıcak su koyup pişiriyorum ama pişirirken üstüne yağlı kağıt koyup pisiriyorum kuruyup kararmiyor o zaman❤️

tarafından

Soganin kavururken içine birazda sarımsak ekleyin nefis oluyor. Ben on yargılı yaklaşmıştim ama deneyince bayıldım.

(163,564 puan) tarafından

hacim bu zeytinyaglo degil zeytinyagli uzum tarcin falan filan zart zurt oluyo

tarafından

Yok bende aynı tarifi yapıyorum. Bizim buralarda bulgurda ekleriz sarmaya soğanı kavururken içine sarımsakta ekleriz. Çok güzel olur. Belki denersen seversin benimki tavsiye:)

(563 puan) tarafından

Asko o ege usulünün zeytinyağlısi bu bizim sjsjsj wtli ve etsiz olan işte kus üzümlü sevmiyorum ben sjsj

+1 oy
(1,256 puan) tarafından

Ben kavurarak yaparim ve soğanı her zaman bi tık fazla dograrim öle daha lezzetli.oldugunu dusunuyorum

0 oy
(18,767 puan) tarafından

Ben çiğden yaparım. İçini göz kararı hazırlarım. Geçenlerde bende 3 4 kişilik kadar yaptım 3 soğan kullandım. Ona göre diğer malzemeleri ekledim. Sarmak için az bişey ayçiçek yağı kullandım sadece. Sarıp tencereye dizdikten üstüne bolca zeytinyağı geziririm öyle pisiririm.

0 oy
(7,139 puan) tarafından

Ben  çiğden yaparım içine soğan maydonoz yağ salça pulbiber karabiber tek katarim bide yarım yagli kıymada katiyorum bol yağlı salçalı içini hazırlıyorum 

0 oy
(1,625 puan) tarafından

Ben çiğden yapıyorum  birde bulgurla pirinci karışık koyuyorum öyle daha lezzetli geliyor 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 500 göst.
14 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 512 göst.
5 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Huzurum91 (14,125 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 113 göst.
22 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Azracan11 (870 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 521 göst.
20 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde 《♧eymen!m♧》 (4,234 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,405 soru

24,182,945 cevap

336,424 kullanıcı

...