+2 oy
448 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (956 puan) tarafından

Birazdan etli nohut pişireceğim Kuzu eti ile etinden bebeğime verebilir miyim tuzunu az koysam bebeğimi 7 aylık bir hafta Salçanın alerji yapma gibi bir ihtimalle olur mu acaba

15 Cevaplar

+3 oy
(4,125 puan) tarafından

1 yaşından önce tuz verilmez. salçanın tuzu vardır zaten o yüzden tuz atma

(956 puan) tarafından

Peki salca dokunurnu tereddut ediyorum 

Yada kendimiz icin sonradan tuz koysam yemekte degisiklik olurnu 

(4,125 puan) tarafından

ben hep ayrı yaptım yemeği, aynı şey olsa bile farklı tencerede salçasız pişirdim. salçayı 10.aydafalan denedim.. baharatlar da alerji yapabilir. 1 yaşından sonra da baharatları tuzu az atarak yemek yaptım. isteyen kendi tabağına eklesin. 

-Reklam-
+3 oy
(3,502 puan) tarafından

Lütfen bebeğin yemeğini ayrı yap . Tuz ve salça koymamalısın YouTubeye yaz kardeşiiim ek gıda ne verilir diye görürsün 

(956 puan) tarafından

Hep ayri yapiyirum zaten ama bazilari tuzu az koyup veriyorum diyor ondan sordum 

(3,502 puan) tarafından

Anannn aman sakın böyle bir hata yapma zaten 1 yaşında herşeyi yiyebilecek salça vs yani 

(956 puan) tarafından

O zanan ayri yapayim kizima yine ayirip

+3 oy
(1,581 puan) tarafından

Benjmde bebeğim 7 aylık ama bı yaşından önce ağir olmazmi bebek yese bile sindiremezki 

(956 puan) tarafından

PekiPeki neyi sindiremez etimi salçayı mı

(1,581 puan) tarafından

Zaten ay doldumu yavaş yavaş tadıma baklamak gerekiyor salça tuzlu ette bazen biz bile sindiremeyebiliyoruz kaldiki bebeğin organlari daha tam anlamıyla çalışıyor diyemeyiz o yüzden ağir gelir bence

+3 oy
(1,615 puan) tarafından

Ben 1 yaşa kadar salçalı ve tuzlu şeyler vermedim 

+3 oy
tarafından

Diş olmayan bebek.nasil et yesin bir alemsiniz.

(956 puan) tarafından

Haklisin 2 yasini bekleyelim madem azi disleri ciksin hatta sadece anne sutu emmesi lazim cunku cogu seyi çignemesi gerekiyor aksi takdirde

tarafından

Dişlerini ciksin çiğnemeyi öğrenir zaten pilav bulgurdan filan verirsin

(2,788 puan) tarafından

Bebeklere kuzu eti 8.ayda başlanıyor 1 yaşında ilk dişini çıkaran bebekler var. Bebeğin birşeyi çiğneyerek yemesi için dişe ihtiyacı yok onların damaklari zaten çok çok güçlü ve herşeyi ezebilir. O yüzden ek gıdaya da 6.ayda taneli başlıyoruz. Dışı olmayan 7 aylık kızım tavuk but yiyordu. Gayet yer 

(956 puan) tarafından

Tavuk organik bulamadim vermek istemedim o yuzden et vereyim dedim en azindan 

(2,788 puan) tarafından

İlk başta hiç vermediyseniz kuzu kıyma ile çift çekim başlamanız daha sağlıklı. Direk kuzu eti şeklinde hazımsızlık yapabilir sindirimi pek kolay değil etin. Daha ayı da küçük. 7.ayi doldurduktan sonra çift çekim kuzu kıyma ile tadım şeklinde başlarsanız sindirimi daha kolay olur

+3 oy
(1,372 puan) tarafından

9 aydan sonra et vermeye başladım salçayı 1 yaştan itibaren şeker ve tuz hala yok 27 aylık çay içmek ister şekersiz içer yemeklerine yok denecek kadar az tuz koyarım 

(956 puan) tarafından

Bence baya abarti vücudun tuzada ihtiyaci var sizin bebek icin diyorum 

Benim ki henuz kucuk 

Yaptiginiz asiri derece yalnis tuz icin Himalayan kullanin biz ailecek Himalayan kullaniyiruz 

Seker olarak seker kamisi kullaniyiruz beyaz seker yasak bizim evde 

Caya ailecek seker atmayiz 8 yasindaki kizim da dahil 

Ama tuz Basli basina yalnis acil bir doktora sorun 

(1,372 puan) tarafından

Sordum değerleri gayet nomalde şu zamana kadar nasıl beslendiysr devam edin dediler ben hayatımdan şekeri ve tuzu mecburi çıkarttım kızım için atıyorum o tuzu kızım olmasa onu da atmazdim çok sukur sağlıklı gayet normal bir çocuk 

+1 oy
(956 puan) tarafından

@Sekerkizz 

@Cnblt

Veriyirnusunuz siz

(26,012 puan) tarafından

Ay ne güzel kiz biraz kafası dağılır oturmaya vaktin olur. Ben kullaniyom yürüteç evet. Az bindiriyom gunde yarim saat en cogu

(956 puan) tarafından

Kız yok ne kafa dağılması kucağımdayken daha rahatmışım kafasını çarpacak yerler oluyor sürekli peşindeyim gözün üstünde yürütece de beğenmedi koydum istemedi şimdi 3 makine katlanacak çamaşırım var mutfak sil süpürü yapılacak tuvalet banyo duruyor düşünüyorum hangisinden başlayayım ama bebeği ne yapacağım onu bilmiyorum evde bir yardımcı şart ya Arkadaşımın kaynanası var çok rahat

(26,012 puan) tarafından

Haha geçen eşime de diyom bana yardımcı tutsjsj

Öyle imkanin varsa neden olmasin canim yardimci. İyi fikir. 

Ayy o zaman emeklemesin benimki kiz . Ben biraz rahatlarim diye düşünmüştüm 😁

(2,456 puan) tarafından

Emekleyince rahatlamıyorsun @Sekerkizz aksine rahatın kaçıyor önceden koyduğum yerde kalırdı şimdi geziyor bugün dış kapıyı öğrenmiş gitmiş önünde ağlıyor açtım iki baktı sustu 😄 @zeyneb34 ben vermiyorum bizim yemeklerimizden henüz 

(5,807 puan) tarafından

Sekerkiz hazırladığın et suyunu yemeklere ekleyebilirsin . İlikli kemik suyu hazırlamıştım mesela bugün iki yemek kaşığı vardır bulgur pilavına koydum

0 oy
(3,744 puan) tarafından

Ben veriyorum bana göre sorun yok 🤷🏻‍♀️

(956 puan) tarafından

Kac aylik sizinki ne zanan vermeye basladiniz 

(3,744 puan) tarafından

Kızım 9 aylık  şuanda 5-6  aylık iken haşlanmış yumurta papates sebze püresi verdim çok az tuz eklerdim birazda zeytinyağı ama 6 ay bitince biz ne yiyorsak ona da vermeye başladım tabi tuzuna dikkat ederek eğer tuzlu ise biraz sıcak su ekliyorum yemeğine öyle yediriyorum yemek ayırt etmiyorum çünkü sonradan yemek beğenir oluyorlar yani istediği yemek olmazsa yemezler kimden duyduysam biz ettik sen etme ne yiyorsanız verin ayırt etme sonra seçici oluyorlar dedi bende Ayn öyle yapmaya başladım ne yersek o da yicek dedik 🤷🏻‍♀️

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Bebeğiniz o eti yiyebilecek mı yese de sindirebilecek mi 10 aylık oldu ne salça ne de et verdim daha tavuk eti ve köfte verdim ama ayrı yaparım hep ben olsam vermezdim

(956 puan) tarafından

Tavuk eti vermeyi düşünmüyorum çok sağlıklı bulmuyorum ilaçlı büyütüyorlar kıyma ile de etin bir fark olduğunu düşünmüyorum ikisi de aynı şey değilmi zaten

(2,495 puan) tarafından

Kuzu kıyma çift çekim 7.ayda verılmeye başlanıyor cok az soğan az kimyon az tam buğday unu ile yapılan köfte ile kuzu etini bir tutuyorsanız birsey diyemeyeceğim 

(956 puan) tarafından

Biri kiyma cekilmis biri cekilmemis iste eti de sonucta kucuk kucuk verecem koftede yogurulunca birlesiyor ayni et gibi hatta daha sert bir kivam aliyor 

Kaburga etinden kiyma cektirdim ama cok yagliydi vermek istemedim kizima ve kasapta bir cok et cekiliyor o makinalardan malesef 

(2,495 puan) tarafından

Nasıl biliyorsanız öyle yapabılırsnz

0 oy
(628 puan) tarafından

Bende çok hassasım bu konularda herşeye dikkat ederim ama ikinci gebeliğim bu bebekte birazcık yemeklerin tadına en azından bir kasıkta olsa baktirma taraftarıyım ama doyacak Sekilde verme sadece tadına baksın alışsın sonra yemiyorlar gerçekten benim kızım yogurtlu sade seyler hep pilav sade makarna sade yiyor salçalı seyler asla yemiyor aslinda çocukların bunada alişması lazım tabi 7. Aydaysa ,6. Ay cok erken tadım zamanıdır daha çünkü 

(956 puan) tarafından

Benim kizim alerjik birazda ben cok pimpirikliyim biraz daha bekleyim 10 aya kadar en azindan 

0 oy
(3,112 puan) tarafından

Bence erken ya nohut birazda vücuda gaz yapıyor 

(956 puan) tarafından

Ayri et koydum kizima riske girmedim 

0 oy
(1,353 puan) tarafından

Ben kaynanama salçasını ayrı yaptırmıştım tuzsuz salça yaptirmistim 1 kavanoz 

0 oy
(11,854 puan) tarafından

Daha çok küçük. Ek gıda tadımlarını bile bitirmemiştir belki. Et fln ağır olur. Ben kızım da 1 yaşına kadar hiç kendi yediklerimizden vermedim, salçasını bile kendim kapya biberden yaptım. Oğluma da 10 11 aylık fln tattırmaya başladım yemek sularından.

0 oy
(572 puan) tarafından

Ben 6.5 aydan beri kuzu eti kıyması tadımlık verdim( doktorun listesiydi) şimdi 8.5 aylık balık köy tavuğu ve dana eti iyice pişirip veriyorum.balklagilleri 1 aydir veriyorum.Bazen bizim yemeklerden az tuzlu olanlardan da veriyorum ama salçalı vermedim

0 oy
(5,678 puan) tarafından

Kuzu eti agir gelebilir ama artik etli seyler yedirebilirsin. Ufala bi kac tadim yaptir istersen. Asiri tuzlu degilse yemeklerin verebilirsin nohuttan ezerek.

Tavsiyem en azindan tattirman. Burda herkes salca tuz muhabbeti yapmis ama ben ilk oglumda ayni kafadaydim. Suan ev yemegi asla yemiyor. Hep belirli seyler ve secici. Kucuk oglumda tadim bitti sonra ben ne yediysem onu yedirdim. Zaten ben genelde az tuzlu yaparim yemekleri. Suan ne versem yer.

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 203 göst.

Kategoriler

1,467,311 soru

24,042,927 cevap

329,222 kullanıcı

...