+1 oy
231 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (526 puan) tarafından

Kızlar kimler basvuru yapti.yeni yasa cikmis ev hanımlarına ememklilik başvurusu ben yaptım eşim her ay 6 bine yakın para yatıracak 10 15 .yıl emekli .ben daha önce calisiyord um evlilik çocukluk derken bıraktım.haberlerde gördük hemen eşim dedi dur yapacam .Sonra ona dedim ki ne zaman vermeye basliyacaz her yil artacak mi ve kadar verecez. Bana dedi ki git sgk ogren . Bu sehrin yabancisiyjm.daha gidip sgk bulmam gerek.ben gitsem ne demem e

Gerek onu tam bilmiyorum.birj yardımcı olabilir mi . 

6 Cevaplar

+1 oy
(3,040 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Bundan anlamıyorum anlayan biri vardır belki post yukarı 

(526 puan) tarafından

Teşekkür ederim canim

(3,040 puan) tarafından

Rica ederim canısı 

-Reklam-
+1 oy
(255 puan) tarafından

Yukarı Post çıksın 

(526 puan) tarafından

Teşekkür eder m canim

+1 oy
(3,486 puan) tarafından

O nasil oluyomus ki bizde yapalim nasilsa 

(526 puan) tarafından

E devletten bak canım.4b Bagkur yaz eşim dedj hemen yapıyorum.dah önce 5 yillik bi calisma hayatım olmustu cikmist m diye üzülmüştüm.esjm hemen haberi görünce yapti.  

0 oy
(1,050 puan) tarafından

Bıreysel emeklılık gıbı mi diye sorun. Bireysel emeklilikte aylık para yatırıyorsun artık sigorta şirketi/banka her ne ise taahhüdüne göre diyelim 15 sene sonra p parayı sana veriyor geri çok çok az bir miktar artışla. Yani paranı ha bankada tutmuşsun ha bireysel emeklılıge şayet bireysel emeklilik gıbıyse hiç değmez. Paranızı altına yatırın bi köşeye atın derım

(526 puan) tarafından

Ev hanimlara özel mis dün haberlerde gorduk

(1,050 puan) tarafından

Tmm bılıyorum ev hanımlarına özel. Dediniz ya sormam lazım ne diyeceğimi bilmiyorum diye. İçeriğini ıyıce bilmek lazım dıyorum. Bireysel emeklilikte de babam yıllarca para yatırdı sonra anlaşıldı ki emeklılık falan değil. Vade dolunca ister toplu isterse de aylık olarak maaş gıbi çekebilecekti. Dıyorum ki sistemi bunun gıbiyse yanı sadece kumbara gıbıyse boşuna nakit paranızı öldürmeyin diyorum. Banka ödeme yapmaya başladığında ömür boyu mu verecek mesela bunu da bilmekte yarar var. Emeklilik diyor ama iç yüzü öyle olmayabilir 

(526 puan) tarafından

Anladım canım arastiracam

0 oy
(1,886 puan) tarafından

Bu yeni degilki hep olan şeydi.. ssk numaran varsa elden ödeme yapiyorsun her ay ama şuan suresi 3 sene olabilir araştırın derim

(526 puan) tarafından

Dün haberde gördük

0 oy
(1,500 puan) tarafından

İyi de zaten sigorta girişin varsa kendin ödeyebilirsin diye biliyorum ben, yeni değil ki. Sigorta girişi yoksa bile açtırıp yine ödeyebilirsin. 

(526 puan) tarafından

Bilmiyorum da devlet 3 te 1ni ödüyor.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 386 göst.
4 Nisan 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde fatos18 (2,006 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 120 göst.
28 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde YSK (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 721 göst.
28 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde YSK (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 197 göst.
13 Şubat 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Z.bekar (334 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,983 soru

23,864,535 cevap