+1 oy
406 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (34 puan) tarafından

Kızlar şuan bebeğim çok küçük ama ilerde de düşünemiyorum bilmiyorum. Çok ağır depresyon geçirdim yavrum doğunca. İkinci için nasıl olur bilmiyorum. Endişem çok fazla. Kesinlikle yap ama şu yaşa gelsin mi dersiniz, yoksa boşver böyle iyi mi? Doğum sonrası korkunç geliyor

20 Cevaplar

+12 oy
(4,749 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben çok romantik bakamıyorum bu konulara maalesef. Rızkıyla gelir, kalp atışını duyunca dünyan değişir falan aşırı duygular geliyor bana. Elbette çok çok özel bir duygu evlat sevgisi ama biraz da gerçekçi olmak lazım. 

Bebeğim çok küçük diyorsun. Hakkıyla bir büyüt onu. Ağır depresyon yaşadım diyorsun. Önce o depresyonun enkazını kaldır. Doğum sonrası travmanı atlatmadan ikinci çocuk düşüncesi çok sağlıksız bence. Kendini toparlamadan bir daha aynı yola gireceksin tüm korkuların, tüm kaygıların katmerlenmiş şekilde hortlayacak. Bebeklerine yazık edeceksin... 

İki çocuk da güzel, üç çocuk daha da güzel inan ben de çok seviyorum çocukları ama önce anne sağlığı. Sağlık da sadece fiziksel olarak ayakta olmak değil, akıl sağlığı, ruh sağlığı besliyor fiziksel sıhhatimizi...

Önce kendini iyileştir sonra olacağı varsa olur zaten sen de önüne geçemezsin. 

(1,035 puan) tarafından
+3

Söyleyecek her şeyi söylemişsin tatlım doğru söze ne hacet?...

(11,544 puan) tarafından
+1

Her yorumunda haklı olmak zorunda mısın? ❤️ @indigo

(932 puan) tarafından

Aynen oyle cok haklisin

(4,749 puan) tarafından

Canlarım ❤️ Estağfurullah, aynı fikirde buluştuğumuza göre siz esas mantıklı hanımlarsınız🌸

(34 puan) tarafından

Çok teşekkürler yorumunuz için ❤️ bebek düşündüğüm için açmadım bu başlığı, korkularımı dile getirdim belki benim gibi olan vardır, bir sözü bana dokunur, geçer tüm korkular, belli mi olur. Kesinlikle şuan düşünmüyorum Allah hayırlısını versin. Eşim benden daha çok istemiyor. Oğlum 1.5 yaşında. O okula başlamadan düşünmek istemiyorum bile, böyle diyorum ama bahsettiğim gibi 2. Fikri her halükarda travma gibi. Korkularım her şeyin önüne geçiyor, doğum sonrası öleceğimi bile düşündüm ne uyuyordum ne yemek yapabiliyordum.

-Reklam-
+3 oy
(6,140 puan) tarafından

Bütün gebeliklerin fiyaskoydu 4 gebelik 3 sezeryan geçirdim 

Depresyon sinek ısırığı kalır o kadar Zorlu ve korkunç gebeliklerdi 

Bu en sonuncuda tüpleri bağlattık ama ara ara pişman oluyorum belki ilerde bitane daha yapardık diye 

Onun o kokusu o minik kalbi herşeye değer ya bana tüm acılarımı ağrıları bana unutturuyor 

+3 oy
(1,132 puan) tarafından

Vallahi ikinciye hamileyim iyiki diyorum. Ablam ve çocukları 10 günlüğüne bize geldi oğlum yanıma dahi uğramadı oynadılar yediler benim oğlum 10 gunde 1.5 kilo almış gecen gün gittiler ablamlar oğlum ağlamaya üzülmeye merak etmeye başladı durumu beni çok üzdü bende oturup oğluma ağladım iyiki yapmışım dedim hiç pişman değilim başlarda yapamam edemem dogurmam etmem eylemem diyordum ama kendi rahatımı bir kenara bırakıp oğlum için çocuk yaptım iyiki de yapmışım 3 yasinda oğlum gayette bilinçli 2 ay sonra abi olacak büyüdüklerinde bana ihtiyaçları olmayacak.

Yani uzun lafın kısası ikinci çocuk ilk çocuğa herşeydir yinede siz bilirsiniz bu benim şahsi düşüncem 🙂

+2 oy
(12,584 puan) tarafından

Rabbimin dilemesi ama aklında her zaman 1 tane olarak geçirdiysen istememen normal benimde gebelik,doğum sürecim ve sonrası çok zor geçti çevre baskısı çok oluyor nefret ediyorum ikincide ne yapacaksın şikayet edip durma falan herkes ikinci yapmak zorunda mı sanki 

+2 oy
(6,943 puan) tarafından

İlk doğumum inanılmaz kötüydü yaşım gençti öyle bir hale geldim tobe dedim asla iki olmuyacak baglatacam fln dedim esim annen izin vermediler neyse tmm dedim oğlum 4 yaşına geldi ben ve eşim ikiyi istedik bir sene olmadı şükür bir sene sonra oldu ikinci şuan iki yaşında herkez ikiyi yapmak zorunda değil tabi

+2 oy
(7,588 puan) tarafından

ilk cocugunua yapacagin en en en en buyuk kotuluk bence kardes . ben yanlislikla yaotim kendim ayri yandim kizİm ayri. resimler bakip bakip kardesim olmadigi gunleri cok ozledim diye aglmadigi gun gecmedi ahanda kardesi 3 yas olmak uzere hala daha kardrsi olmayan gunleri ozluyir kardesi olmayan arkadaslarinin hayatlarina ozeniyor. 13 gun once ameliyat oldum ilk hafta ikiside ananesindeydi. bu hafta baya toparlafim buyugu yanima aldim annemde yorulmustur dinlensin diye ufak ananede. kizim kus gibi hafif rahat mutlu. kendide soyluyor yani goktug yokken rahatca sunu yapalim rahatca bunu yapalim hayat ne guzelmis diye.😂 yarin aksam kardesde gelecek devir devran donecek. 😂😂 kiz 8 yas kardes 3 yas olmak uzere

+2 oy
(313 puan) tarafından

Benim de benzer hikayem var ve ikinci düşünmüyorum bence herkesin ikinci olacak diye bişey yok Rabbim isteyene versin . Evet kardeş güzel birseydir ama kendime güvenmiyorum psikolojik ve fiziksel olarakta kaldiramam zordu

+2 oy
(4,274 puan) tarafından

Daha çok küçük diyorsun şuan bunu düşünmek için çok erken :) belki bebegin uslu olacak seni fazla yormayacak sende ikinciyi isteyeceksin veya tam tersi 

+2 oy
(739 puan) tarafından

Henüz bunu düşünmek bile çok erken ben oğlum 3 yaşını geçene kadar tek çocuk düşüncesindeydim sonra karar verdim ve oldu hamdolsun 

+2 oy
(7,445 puan) tarafından

Bebek çok küçükse kesinlikle 2. Bebek işine kalkışmamalı. 2. Olmalı diyenlerdenim ama asla erkenden değil en az 5 yaşına kadar olmamalı

Asla kardeşsiz kalsın istemezdim kaç yıl geçerse geçsin olmalı bence. 

Bana tek çocukların hep kardeşi olan yaşıtlarına özeniyomuş gibi geliyor. 

+2 oy
(1,807 puan) tarafından

Valla ben ideal yaşın 5-6 olduğunu düşünüyordum ama bence ikinci çocuk çılgınlık. İlk çocukta tüm enerjini ona veriyorsun ama yaş ilerledikçe enerjin düşüyor ve o düşük enerji ile ikinciyi yaptığın zaman pilin bitiyor. Sende hasta oluyorsun. Büyük okula gidiyo hasta oluyor sabaha kadar başında bekliyorsun bir yandan küçük ağlıyor. Arada kaç yaş fark olursa olsun ikinci zor bunu herkes bir kabul etsin. Ben zorlanmadım diyene inanamıyorum. Rabbim yavrularımıza sağlık versin. Çocuklarımızı çok seviyoruz imkanım olsa çok çocuk yaparım ama manevi olarak ne maddi olarak yetemedikten sonra çocuk yapmaya hiç gerek yok 

+1 oy
(5,435 puan) tarafından

Sen kendini hazır hissettemeden düşünme benim kızım 14 yaşında oğlum 24 aylık oldu daha yeni iki çocuk yaş arası yakın olacak diye birşey yok ben kızım 8 yaşına girince psikolojik olarak kendimi hazır hissettim 42 yaşında yeniden anne oldum etrafı boşver senin düşüncen önemli

+1 oy
(2,400 puan) tarafından

Şimdiden niye bunları düşünüyorsunuz ki

0 oy
(4,346 puan) tarafından

Belli bi yaşa kadar beklemek lazım bence en azından kendi ihtiyaçlarını az da olsa karsilayabilecegi bi yaş olsa iyi olur. Oğlumla kızımın arasında 21 ay var canları sagolsun çok şükür rabbim nasip etti verdi ama inan ki çok zorlanıyorum hiç biseye tahammülüm yok çok sinirliyim en ufak şeyde sinirimden ağlıyorum 2 cocuk bana göre değilmiş onu anladım 

0 oy
(21,937 puan) tarafından

Bence yaparsın biraz doğumu lohusalığın psikolojisini atlat yine düşün bi kardeşi olsun 🥰🥰🥰🥰

0 oy
(21,574 puan) tarafından

Çocuğun şu an ne kadar sen çocuğunu büyütürken belli olacak o bazılarına tekrardan geliyor o istek bazıları tek çocukta kalıyor kişiden kişiye değişir bu durum 

0 oy
(1,816 puan) tarafından

20 aylık kızım var 2.icin 3 4 sene beklemeyi düşünüyoruz şuan için erken geliyor bize bide ilkinde ben lohusa depresyonu oldum o yüzden arayi uzatmayı istiyorum

0 oy
(6,397 puan) tarafından

Bir kız bir oğlum var aralarında 18 ay var .  Kızım 9 aylıktı ogluma hamile olduğumu öğrendim. İlk başta yapamam edemem bu kızım çok küçük diyerek çok ağladım sonra hastane sürecinde o kalbi duyunca bağlandım tabii ki  mental olarak çöküyorsun tabii ki yoruluyorsun ama onlar uyuduktan sonra gidip tekrar tekrar bakıp iyi ki yapmışım diyorsun yani ben öyle yapıyorum hiç yetişemem deme Allah anneleri öyle bir güç kuvvet veriyor ki inan bana hepsini ayrı yetişiyorsun yemeğini yapıyorsun temizliğini yapıyorsun yani yapabiliyorsun Bir kadının isteyip de yapamadığı hiçbir şey yok bana sorarsan ben 3 çocuğu da istiyorum ama eşim şu an istemiyor maddi olarak çok şükür hiçbir sıkıntımız yok eşim biraz rahatına düşkün ondan dolayı yoksa ileriki bir zamanda o da istiyor ben ileriki bir zamanda bu fikir de olur muyum bilmiyorum Allah evlatlarımıza sağlık sıhhat versin Salih Saliha evlatlar olsun inşallah

0 oy
(800 puan) tarafından

Her doğum bir olmaz ya benim sağlığım elverseydi ikinci çocuk istiyordum kızım 4 yaşına gelince doğurmak isterdim ama kızım 6 7 yaşına gelene kadar maalesef yasak o zamandan sonra da ben 30 u geçmiş olacam rahata erecem o yüzden doğurur muyum bilmiyorum 

0 oy
(303 puan) tarafından

Cocugunuz kucuk daha bence simdiden bunlari dusunup stres yapmayin.Bugunu yasayin.Herkes iki uc tane doguracak diye birsey yok tabi.Amma simdi boyle dusunuyor 5-6sene sonra farkli dusune bilirsiniz.O yuzden akisiina burakin.Bende dusunmuyordum herkes soyluyordu cok sinirleniyordum sanki gelip bana yardim ediyorlar onlara ne.Esimle kendimizi hazir hiss etdiyimizde planli yaptik.Simdi buyuk 5bucuk yasinda.Kucuk 2bucuk aylik.Oglumda kardesini cok seviyor.Beni dinliyor,anliyor biraz buyudu diye bana simdi daha rahat

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 62 göst.
+1 oy
2 cevap 122 göst.
0 oy
7 cevap 191 göst.
0 oy
19 cevap 773 göst.
8 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,146 soru