+1 oy
163 göst.
Diğer kategorisinde (1,650 puan) tarafından

Kızlar merhaba 3 yaşındaki oğlum sık hastalık geçiriyor diye geçen sene mayıs ayında sağlık sigortası yaptırdık sigorta bilgilendirme kağıdında 10 muayene hakkı sınırsız yatış ve 1 ücretsiz ameliyat hakkı vardı tahlil tetkik tamamen ücretsiz sadece KDV ödüyorduk çok düşük bi fiyat neyse biz bu sigortadan sadece 4 kere muayene olduk Mayıs ayında biteceği için oğlumu genel bi muayeneye götürüp kafama takılan bir soruyu sorup kan değerlerine baktırmak istedim randevu alıp gittim her zaman gittiğimiz takipli doktorumuza giriş yapacağım sıra 3000 tl borcumuz olduğunu söylediler sebep oğlumun 2 hafta arayla yatış yapmış olması yatış dediğim sabah saat 8 dem öğlen 2 ye kadar sigortacıyı arayıp sordum bilgim yok araştırayım dedi hastanedeki sigorta bölümü de bir kere yatış yaptıktan sonra tekrar yatışı sigorta karşılaması için 3 ay ara olması gerekiyormuş yani ilk yatıştan 3 ay sonra yatış olursa sigorta karşılıyor fakat 3 aydan önce olursa sigorta karşılamıyormuş neyse borcu ödedim doktora çıktım doktor kan tahlili istedi kan tahlilinde çinko istediği için 350 tl tekrar ödeme aldılar sebebi özel olmasıymış en son Kan verdiğimizde çinko ve diğer vitamin istemi yaptı doktor ama ücret çıkmadı bu sefer neden böyle oldu anlamadım ama çok sinir bozucu bir durumdu ben sık hastalık geçirdiği için sigorta yaptırdım zaten para ödemeyeyim diye ama gel gör ki hem 5 tane muayene hakkımız kaldı hemde uygun olsun derken daha çok zarar ettim başına böyle bi durum gelen var mı kızlar yoksa hastanenin yaptığı bi saçmalık mı merak ettim 

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Hangi sigortadan yararlanıyorsunuz canım ? Ve hangi firma? Böyle bir durum söz konusu varsa sigortacınız sizi bilgilendirmesi gerekiyordu. Çünkü hastanenin böyle bir uygulaması varsa sigortayı bilgilendiriyor.  

(1,650 puan) tarafından

Türkiye sigorta canım diğer sigortalarla aynı şekilde tam kapsayıcı sigorta yaptırdık yani Türkiye sigortanın en geniş kapsamlı paketini aldık genel olarak bütün sigorta firmalarında böyleymiş yatış arası 3 ay olmalıymış ayrıca sigortacımız tanıdık böyle bir bilgi vermedi bize sonra araştırıp döndüğünde bütün hastanelerde böyleymiş dedi yatış kısmını geçtim tamam dedim ama kan için tekrar para vermem sinirimi bozdu çok yüksek bi şey değil ama ben 15 bin tl para verdim 1 sene rahatça gidip istediğimiz gibi kontrol olalım diye hem haklarımız kaldı kullanamadım hemde üstüne böyle bi durum yaşadım bana çok saçma geldi sigorta yaptırmamın amacı neydi ki o zaman diye düşünüyorum 

tarafından

Ben bilmiyordum bunu , bizde özel sağlık sigortası yaptırıyorum ama hiç başıma gelmedi , madem çinko için para alıyorlar devlette yaptırsaydın onu. Zorla sizden para koparabilmek için resmen ellerinden geleni yapıyorlar. Sınırsız yatış dedikleri herhalde yatisi yapıldıktan sonra istedikleri kadar hastanede yatabilirler anlamında 😁 bu arada 5 muayene kaldı diye düşünme çünkü bir sonraki sene yaptırınca hastanın hastane geçmişine göre fiyat çıkarıyor sistem , bize sigortacimiz demişti 

(1,650 puan) tarafından

Bizim sigortacıya da çok sinir oldum bak mesela bunu da söylemedi bize özellikle sordum kalan haklarımız seneye devir olur mu diye hayır dedi kesinlikle fiyatı ona göre çıkar falan demedi doktorumuzu çok sevdiğimiz için özellikle oraya götürdüm başıma bunlar geldi ya verdiğim parayı da görmüyor gözüm çocuğumun sağlığı yerinde olsun da tek ama göz göre göre keriz yerine koyuyorlar resmen insanı bugün söyledim zaten sigorta uygun oluyor diye nerden çıkaracaklarını şaşırıyorlar dedim çok haklısınız diyorlar bana 

tarafından

Ne gelirse insanın başına yakınından gelir valla , siz değiştirin sigortayı . Biz internetten yorumlara bakarak araştırarak yaptık . Çocuğu bir kaç saat yatış yaptırmak zorunda mısınız canım ? Mecburi mi yani 

(1,650 puan) tarafından

Canım şöyle oğlum şu an 3 yaşında  2023 kasımdan beri bademciğe bağlı crp yüksekliği oluyordu yani en ufak terleme sonucu bademcikleri enfeksiyonlanıyor o enfeksiyonda kana karışıyordu aşırı ateşleniyordu 40 dereceyi bile geçtiği oluyordu 2023 kasımdan 2024 Mayısa kadar her ay ateşli hastalık geçirdi yavrucuğum yani bizde en son sigorta yaptırmaya karar verdik başka doktora götürünce asla geçmiyordu hastalığı kendi doktoru bildiği için tedavisini çok güzel bi şekilde yönetiyordu o yüzden hep ona götürdük 29 Mayıs 2024 de sigorta başlama tarihi oldu sigorta başladıktan sonra oğlum iki kere bademcik dışı ishal kusma hastalığı yaşadı yarım gün yatış yapmak durumunda kaldı aslında 2.3 gün yatması gerekiyordu fakat o dönem yenidoğan bebeğim olduğu için doktor durumumuzu bildiği için yarım gün yatış yapıp önemli olan tedaviyi uygulayıp evde ilaç şeklinde tedavi veriyordu işin en ters kısmı sigorta yaptırdıktan sonra çok şükür oğlum ateşli hastalık geçirmedi hiç sadece iki kere yoğun kusma ishal hastalığı geçirdi yapılan yatış bu yani 2 kere sabahtan öğlene kadar :) yani kısacası aslında 2.3 gün yatması gerekirken ikinci bebeğim yüzünden doktor bu yönteme başvuruyordu şimdi çok şükür düzeldi oğlum 2024 Temmuz ayından beri nerdeyse hastalanmadı hastalansa bile hafif geçirdi sağlıkocağına götürüyorum oradaki reçete edilen ilaçlarla geçiyor ya da ben artık durumunu iyice öğrendiğim için kendim hangi ilacı kullanmam gerektiğini biliyorum 😂önceden sağlıkocağına devlet hastanesine ya da başka özel doktora götürsem bile asla ateşini indiremezler enfeksiyonu temizleyemezlerdi doktorumuzun çok emeği var sağolsun bugün gittik ooo bir sene olmuş özledik sizi ama güzel günlerde görüşmek isteriz dedi :) o odaya her girdiğimde oğlumun olumsuz durumlarını duyuyordum bugün her şeyin normal olduğunu duyunca çok sevindim ilk defa o odadan gülerek çıktım Allahım kimseyi evladının tırnağının kırılmasıyla bile sınamasın çok zor rabbim dermansız dert vermesin 

tarafından

Ya gözlerim doldu inanki, kıyamam kuzuma ben 😔 şimdi peki hastalığı düzene girdi mi ? Bu durumda bademcik ameliyatı yapmıyorlarmı acaba ? Amin canım amin inşallah ❤️ 🥰 

(1,650 puan) tarafından

Çok şükür teyzesi düzeldi yatıp kalkıp şükrediyorum geçen sene bademcik geniz eti ameliyatı önerdiler ama kbb ameliyattan önce bi ilaç tedavisi denemek istedi o ilaç tedavisinden sonra bi nebze de olsa geniz eti ve bademciğinde küçülme oldu ondan sonra da düzeldi zaten bir de ben o zaman çok kafama takıp ağlıyordum hatta sakin biriyim ama son zamanlarda yine hasta diye sinirleniyordum kendimi suçluyordum bakamıyorum diye bir süre hastalık konusunu kafama takmamak istedim çünkü ne yapacak olsam acaba hasta olur mu diye düşünüyordum dışarı çıkıyorduk mesela eyvah hava soğuk hasta olacak diyordum onu bıraktıktan sonra yani biraz saldıktan sonra daha kolay geçtiğini farkettim ama dediğim gibi doktorumuzu şans eseri araya araya bulduk katkısı emeği çok fazla bugün oğlumun kilosunun tam olduğunu nerdeyse bir senedir ateş ağır hastalık geçirmediğini görünce çok mutlu oldu ameliyat konusunu da bugün doktor söyledi artık gerek kalmamış bu sene durumu oldukça iyi dedi :₺

-Reklam-
+1 oy
(2,491 puan) tarafından

Bazi kan tahlillerini evet karsilamiyor doğru 

Oğlumda mesela bu seneye kadar tiroid karşılamıyordu ama 1 ay önce karsilamaya basladi gecen cinko yaptırdık karşıladı 

D vitaminini karşılamıyor 

Ama yatısı iyice araştır derim ilk kez böyle duydum şaşırdım tamam oglumda  3 ay gectikten sonra yatış yapiyor ama 3 aydan önce karşılamama gibi biseyi ilk kez duydum ki sadece yatış için bile sigorta yaptıranlar var 3 ay şartı olsa neden yatarak falan yaptirsin ki millet

(1,650 puan) tarafından

Fiyatı nasıl canım kaç tl ye yaptırdınız bir de ne zaman yaptırdınız acaba 

(2,491 puan) tarafından

Doğduğundan beri yaptırıyoruz oglum 6 yasinda aslinda fiyat ne kadar kullandığına bağlı her sene artiyor cok kullaninca haliyle bi sonraki sene cok artiyor bu yil 36 bin verdik oğlum için 

(1,650 puan) tarafından

Aa çok pahalanmış güncel fiyat hakkında bilgim yok mayıs 2024 te en pahalı fiyat olarak allianz vermişlerdi o da 20 bindi biz Türkiye sigorta yaptırdık aynı şeyleri kapsadığı için zaten gittiğimiz hastane de belli olduğu için orda geçerli olunca Türkiye sigorta yaptırdık 15 bine 

(2,491 puan) tarafından

Oglum cok hasta oldugu icin turkiye sigortada  yaptirdik gecen yıl hem axa hem turkiye yaptirdik aslinda dedigin gibi yatista 3 aylik beklemek varsa 2 sigorta mantikli neden diyeceksin hastanede kalmanin günlüğü en kötü 10 bin falan

(1,650 puan) tarafından

Biz sabah 8 öğlen 2yatış yaptık iki kere tüm gün değildi yarım gün 2081 tl tutmuş işte canım zaten serum içine koyulan ilaç parasını o zaman vermiştim semeriyle seksene oturdu yani 😂bir de bizde tersi bir durum oldu sigorta yaptırdıktan sonra oğlum sadece iki kere hastalandı ve iki kere öğlene kadar yatış yapıldı ondan sonra hiç hastane ihtiyacı olmadı sigorta olmadan önce her ay hastalanırdı şu an 5 hakkımız var işte 2 kere hastalık 3 kere kontrol için götürdüm 

Bence de iki sigorta bu durumda daha mantıklı gibi ama çok şükür oğlum düzeldi biraz en son geçen sene haziranda gittik hastaneye bir de bugün rutin kontrol için o yüzden bu sene yaptırmak istemiyorum boşa gider diye 3 senedir yaptırıyorduk bizde 

+1 oy
(9,862 puan) tarafından

Bizim ak sigorta canım evet bazı kan tahlillerini kapsamıyor çinkoyu yapmışlardı mesela bizde influenza ve d vitamini için ücret ödemiştik yatış hakkında bilgim yok yatışlık bir durumu olmadı çok şükür

0 oy
(5,149 puan) tarafından

Bizim tamamlayici sağlık sigortamiz var, evet yatış için 3 ay bekleme süresi var, ayrıca çinko ve d vitamini karşılamıyor.  Bizimki Allianz sigorta, evime yakın hastanede muayene var ama tahliler karsilanmiyor böyle anlamişlar bana 10 dakika uzaklıkta olana gidiyorum orada sadece yazdığım iki tanesi karsilanmiyor.  Ayrıca serum içine ekstra bir ilaç yazarsa karşılanmaya biliyor. Biz kayıt açarken hastane bize bu su karsilanmiyor diyor, ayrıca sigortamizda biz tüm bilgileri verdi sizin sigortani hatalı baştan size tüm bilgileri vermeleri gerekiyor. Mesela covid olursanız onuda 1 ay sonra karşılıyor.

(1,650 puan) tarafından

Ya evet olabilir canım böyle bi durum zaten çoğu sigorta firmasında aynıymış bu durum ama sigortacı açıklama yapmadı bize mesela ben bunların hiç birini bilmiyorum yatış yapıldığı zaman seruma takılan ilacın parasını vermiştik zaten onu biliyorum ama geri kalan yatış konusunu tahlil tetkik konusunu asla söylemedi her şeyi karşılar dedi 

(5,149 puan) tarafından

Herşeyi karşılar cümlesi çok yanlış, seneye sigortani yenilesen 3 ay yatış bekleme süren olmuyor haberin olsun başka firmaya geçersen malesef oluyor. Sana detaylı bilgi verse poliçeyi satamaz ki, sadece 3 ay bekleme süresi olduğunu söylüyorlar o kadar. Bende serum için bir kere 60 TL odemistim ekstra bir ilaç katmıştı doktor onuda SGK karsilamiyormuş o yüzden vermiştik. Aslında SGK karsilamadigi vitaminleri felan ödüyoruz. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 144 göst.
0 oy
4 cevap 180 göst.
15 Kasım 2024 Diğer kategorisinde By (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 53 göst.
15 Kasım 2024 Diğer kategorisinde By (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 125 göst.
5 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elisaa d (1,710 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,158 soru

24,120,957 cevap

333,467 kullanıcı

...