+2 oy
430 göst.
Diğer kategorisinde (396 puan) tarafından

Bugün doktora gittim ve bebeğin 3 hafta geri olduğunu söyledi kilosu 1600 kusur dedi her ölçüyü haftamdan küçük çıkıyor Bask doktora da baktırdı o da aynı ölçtü bana erken doğuma alabiliriz dedi ciğerleri gelismezse kuveze alırız dedi perinotoloji bölümüne gönderdi takipte olucaksin dedi korkuyorum şuan haftamda küçük kilosu da küçük ne yapicm ben yaşayanlar nasıl baş ettiniz bebeğiniz sonraadan nasıl kilo aldı erken doğum yapıp kuveze alinaan var mı birde bebeğin başı aşağıda dedi olmasi gereken yerde değilmiş ntsde sancimda cikmadi

7 Cevaplar

+2 oy
(1,352 puan) tarafından

Sağlıkla kucağına alırsın canım bende 33 haftalık doğum yaptm benim suyum geliyordu 1 ay küvezde kaldı  sen zamanında kucağına alırsın inşallah 🤲🏼♥️

(396 puan) tarafından

Küveze ne sebeple aldılar 

(1,352 puan) tarafından

Ciğerleri gelişmemişti ondan canım iğne vurduğum halde kaldı baya ama her çocuk farklıdır benle aynı haftada doğum yapıp bebeği 12 gün kalan bi arkadaş vardı gönlünü ferah tut 

(396 puan) tarafından

Doğumu nasıl yaptırdılar açılman oldu mu sezeryan mi yaptilar

(1,352 puan) tarafından

Oğlum zaten sezeryan ddı diye mecburi yine sezeryan oldum

(396 puan) tarafından

Benim normal dogumdu bunu da eğer erken alicaz derlerse suni sancıyla herhalde acilmam olur diye tahmin ediyorum 

-Reklam-
+1 oy
(2,866 puan) tarafından

Başka bir doktora mı görünsen canım ilk bebeğim 39 haftalıkken 36 ya uyumlu dediler 40 haftada 3200 doğdu herhangi bi sıkıntısı yoktu bazı doktorlar en kötü ihtimali söylüyor çünkü mesela bana bi doktor 36 ya uyumlu doğum sancısına dayanamaz bu bebek dedi dünyam karardı başka doktora gittim evet gerilik var ama kilosu ideal demişti bence senin bebeğin hastasını tamamlayana kadar rahat 2 buçuk kiloyu geçer yine de yanlış bilgi vermek istemem başka bi doktora görünme şansın varsa başkasına görün bence 

(396 puan) tarafından

Normalde 1.918  olması yaziyo Google de benim daha küçük az yani herşeyi perinatoloji soylecek başı aşağıda dedi o da korkutuyo beni 

(2,866 puan) tarafından

Ya canım şöyle ki her bebek farklıdır her çocuk farklı dediğimiz gibi doğan büyüyen bir çocuk nasıl farklı gelişim gösteriyorsa anne karnındaki bebekte öyledir mesela benim oğlum minyon tipli bi bebek olacak dediler 3200 doğup 2. Ayında 7 kilo olmuştu bütün ebeler doktorlar şaşırmıştı minyon olur diye düşünmüşlerdi çünkü üstelik sadece anne sütüyle besleniyordu zaten 2500 ve yukarısı ek sıkıntı olmadığı sürece küvezlik bir durum değil doktorunuz ciğer geliştirici iğne verdi mi peki bu durumda ciddi durumlarda bu haftalarda ciğer geliştirici veriyorlar 

(396 puan) tarafından

Hayır vermedi iğneden de bahsetmedi devlette ben ztn perinatoloji ye gönderdi

0 oy
(878 puan) tarafından

Başka bir doktora daha görünmeni tavsiye ederim. Hatta bu doktorun söylediklerini söylemeden. Kilosu gayet normal geldi . Ayrıca geç döllenme yani ikinci adete yakın olma ihtimali de var. Sadece kiloya bakarak gelişim geriliği var denemez. Erken doğum için de geçerli bir sebep değil. Umuyorum 3 hafta farkı artmaz . Artarsa sıkıntı ama buda erken doğuma sebep olmaz . Anne karnında gelişimini güzel şekilde ilerleyebilir. Kendi gelmek isterse erken doğum olabilir. Onun içinde bir sebep yazmamışsin . Bir hafta sonra tekrar gidip fark ayni mi diye bakmalısın . İçimi ferah tut bana doktorun en kötü ihtimali söylüyor gibi geldi .

(396 puan) tarafından

Bilemiyorum ama baya korkuttu beni yarın özele gidicem ztn o birde o baksın

0 oy
tarafından

Bol bol sağlıklı şeylerden beslen meyve sebze ye ceviz badem fındık ye süt iç inşallah düzelir biraz 

(396 puan) tarafından

İnşallah canım

0 oy
(1,019 puan) tarafından

Canım muz ceviz badem avokado ye evet hepsi de pahalı şeyler ama Allah affetmesin ne diyelim bunlar bebişe iyi geliyor bir de kefir sadece ve çilekli o kadar güzel değil orman meyveli daha iyi 

(1,019 puan) tarafından

Rabbim bağışlasın inşallah hem karnındaki yavrunu hem de yanındakini inşallah bu doğum da normal olur normal olsun sezaryen olsun ikisi de doğum ne de olsa ama bence normal doğurmak dünyaya bedel sen ne düşünüyorsun bu konuda 

(396 puan) tarafından

Evet canım zten normal dendi ama erken doğuma alınırsa nasıl oluyor bilmiyorum suni sancı mı verecekler acılma olsun diye yoksa direk sezeryan mı bilmiyorum

(1,019 puan) tarafından

Bende tam bilmiyorum ama büyük ihtimalle önce normal doğum için suni sancı verilir sonra eğer ki doğumda sen ya da bebiş tehlike altında olursanız ki inşallah olmaz sezaryen olabilir

(396 puan) tarafından

Allahım sonumuzu hayır etsin 

(1,019 puan) tarafından

Amin inşallah 

0 oy
(78 puan) tarafından

İlk oğlumda gata emeklisi iyi bi prof doktora gidiyordum :) 28.haftamda bebeğimin geriden geldiğini plesantamin yaşlandığını söyledi 2 haftada bir kontrol oluyordu en sin 37+5 de kontrole gittim hatta 3 gün sonra gidecektim ama nedense içimden o gün gitmek geldi neyse rutin kontrol diye gittiğimde hemen doğum yapmam gerektiğini suyun bulaniklastigini ve kaka yaptığını söyledi doktor kilosu iyi değildi 2kilo bile değil denildi yoğun bakımda yeri ayarlandı alel acele normal doğum yapamadım 5cm den fazla açılma olmadı riske sokmadan sezaryen doğuma alındım oğlum bi doğdu 4100 gram 55 cm doktorlar hemşireler şok oldu bende aynı şekilde ve o prof doktor özellikle şok geçirdi karnımın küçük olmasına bağladı belki sizin de karın çevreniz küçük ise diye bunu yazmak istedim. İkinci bebegimde ise devlet hastanesinde kontrol oldum hep dogumumu da devlet hastanesinde yaptım doktorum ikinci bebeğim için 2500 2600 gram doğacak dedi 3165gram doğdu 

(1,019 puan) tarafından

Hey maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah 🧿 🧿 🧿 🧿 Rabbim sana evladını bağışlasın inşallah 🥰

(396 puan) tarafından

Maşallah canım ya seni baya korkutmuşlar ama sonu iyi olmuş Rabbimden başka kimse bilemez çocuklarımızın yiyecek rızkı varmış çok şukur saglıklı bebeğin benim karnımda küçük oğlumla da öyleydi iç karnım var benim oglumda 39 haftada 2900 doğdu 

0 oy
(9,060 puan) tarafından

Cigerler gelişmedi diye alınır en iyi dogum haftası 38+3 diyorlar bebeginizde zayıf kalmis inşallah ilerleyen zamanlarda alır biraz et ve eturunleri fazla tüketin derim balik 

(396 puan) tarafından

SSadece köfte ve tavuk yiyorum onları da imkan oldukça alıp yiyorum tabi canım onun dışında sürekli yemek yerim tıkabasa doyana kadar ama bende şaşırdım zayıf kalmasına karnımda bi geziyo canım acıyo mesela hep diyodum sıgamıyo herhalde ondan acıyo diye ama öle degilmiş

(9,060 puan) tarafından

İmkanı yarat tatlım ben haftada 1 2  en az et kiymadan öte et 1 gun balık böyle böyle beslendim.mitlaka günlük ceviz 4 5 tane yemelisiniz meyve.. standart bağlamanın lazım..tekrar diyorum özellikle lop et kiymadan öte.

Kendim 6 kilo almistim bebek 37 haftada geldi 3449 doğdu beslenmeden dolayi 

(396 puan) tarafından

Maşallah canım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 225 göst.
4 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yavhehedesus (1,294 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 197 göst.
23 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Elif1989 (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 250 göst.
19 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zeynepcelik (2,462 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 279 göst.
25 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Syvldc (229 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,712 soru

24,609,554 cevap

364,013 kullanıcı

...