+2 oy
648 göst.
Diğer kategorisinde (31 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızlar bundan yaklaşık 2 sene önce bu siteye sormuştum atandım  2 aylığına kızımı memlekete annemlerin yanına göndereceğim diye fikir almak istemiştim o zaman çoğu kişi karşı çıktı bu duruma anneliğimi sorgulayanlar dahi oldu. Şunu söylemek istiyorum sizlere asla kimsenin sizi yönlendirmesiyle hayatınızı planlamayın. Kızım şuan birinci sınıfa gidiyor ve eşimle dönüşümlü olarak bakabiliyoruz. Bu süreçte  aileminde desteği ile sıfır araç aldım. Bana işten çık çocuk küçük diyenler dahi olmuştu. Evet bazı fedakarlıklar yapmak zorundayız çalışan anneler olarak ben mesela 8 4 çalışıyorum kızım tam gün okulu çıkışta onu okuldan alamıyorum eşim alıyor ama eve geldiğim zaman kaliteli vakit geçirmeye çalışıyorum. Hafta içi çok Çok kek börek pişiremiyorum belki ama çalışmaktan başka çare yok bu zamanda. Hayat öyle pahalı ki, Çalışmayınca belli bir standartta yaşayamayız. Kimse sizin mutlu olmanızı ileriye gitmenizi istemez akrabalar dahil o yüzden çalışmayı düşünen varsa hiç bir şey için geç değil ben 27 yaşında atandım ve iyiki çoğunluğu dinlemeyip işimin başında olmuşum. Memur olmak şart değil gençken ne iş yapılırsa ileride yaşlanınca rahat edilir birikim ve yatırım şart hayat eşten gelecek harçlık ile geçmez boşanma vs olursa diye bir b planı olmalı kişinin. Emin olun erkeklerde çalışan kadına farklı bakıyorlar nasıl olsa ayakları üzerinde durur benimle sadece sevdiği için birlikte diyorlar ve bu çok doğru 😂 düşüncelerimi Paylaşmak istedim 🥰 hayırlı geceler diliyorum 

15 Cevaplar

+7 oy
(6,344 puan) tarafından

2 yıl önce 2 aylık kızın şimdi 1. Sınıfa mı gidiyor? 

(6,344 puan) tarafından

Sonradan düzeltti post sahibi :) 2 aylık kızımı demişti sonradan düzeltti:))

(720 puan) tarafından

Görmemişim kızım sağolsun giriyorum doğru düzgün bakamıyorum bazen 2 aylık benimki ne yazık ki başladı mı susmuyor saat 03:41 ve bu saatte beşik sallıyorum 😅😅

(720 puan) tarafından

Valla yorumlara girdim herkes 2 aylık bebek diye linçlemeye başlamış kıyamadım kadına uyardığın için teşekkür ederim 🥰 🥰 

(6,344 puan) tarafından

Ah kıyamam Kolik bebek zordur zamanla geçer :)

(720 puan) tarafından

Maalesef öyle uykusuz geceler 😅😅 

-Reklam-
+4 oy
(12,063 puan) tarafından

2 aylık bebeği bıraktığın için aferin iyi yaptın falan mı diyelim. (Sıfır) aracınızı güle güle kullanın  umarım o kadar yıl sadece sıfır arabaya çalışmamışsınızdır

(31 puan) tarafından

2 aylık bırakmak durumunda kaldım virgül olmadığı için yanlış anlama olmuş şuan birinci sınıf o zaman 5 yaşındaydı 🥰

(12,063 puan) tarafından

Yanlış anladığıma çok sevindim. Allah mutluluğunuzu bozmasın 

+3 oy
tarafından

Yani acelen neydi 2 aylık çocuk süt kokuyor ya daha. Araba her zaman çalışıp alınır sen şimdi o çocuğun 2 aylık haline geri dönebilir misin hayır. 

(31 puan) tarafından

yanlış anlama olmuş 2 aylık bıraktım yazdım bıraktığım süre 2 aydı kızım 5 yaşındaydı 😂

tarafından

Pardon kızın 5 yaşında miydi ben 2 aylık sandım kusura bakma 

(31 puan) tarafından

O zaman 5 yaş için böyle yorumlar gelmişti ondan yadırgamadım 😂

tarafından

5 yaş iyi büyümüş bile. 2 Ay saninca dedim ne oluyor 

+3 oy
(9,671 puan) tarafından

Herkesin önceliği fedakarlık anlayışı farklı ben fedakarlığı kendimden yapanlardanım çocuğumu kimsenin yanına bırakamam heranına şahit olmanın tadı bin maaşa değişmem bu benim düşüncem mecbur kalırsam evet çalışırım ama şuan ihtiyacımız yok çok şükür kızım 2 saat bırakınca koşa koşa geliyor yanıma çok özledim diye bu benim düşüncem sen mutluysan sıkıntı yok arabayı kocam aldı sağolsun onun yanında arabası yada maaşı için olmadığımıda biliyor ☺️

(31 puan) tarafından

Benim eşimin aracı vardı ama kendi kazancım ile birşeyler yapmanın keyfi bambaşka her kadın bu duyguyu tatmalı. Ayakları yere sağlam basmalı şuan tek isteğim koruyucu aile olup bir kız çocuğunu yere sağlam basan bir birey olarak desteklemek. Kadınlar çok eziliyor eşleri tarafından tek görevi çocuk bakmak yemek temizlik gibi gösteriliyor kadınlar çok daha fazlasını hakkediyor bana şunu alır mısın demekten ziyade şunu aldım demek bambaşka bir duygu 

(9,671 puan) tarafından

İşte tamamen eşe göre değişiklik gösteren bir durum kocam dediğin gibi biri olsa muhtemelen bende bu yönde düşünürdüm çalışmalıyım derdim ama daha bunu alırmısın demediğim içinde rahat olabilirim kesinlikle ayakları yere basmalı eğitimli olmalı çalışmak çalışmamak insanın kendi kararı ama çalışmayanlara bu gözle bakılması bence doğru değil 

+3 oy
(9,928 puan) tarafından

Çocuklar büyüsün calişmaya başlıcem kimseye güvenemem şuan icin gözumun önunde olsun 

+2 oy
(3,554 puan) tarafından

2 aylik cocugu gondermek bilemedim yani hayirli olsn diyelim.ne diyelim herkeisn onceligi farklidir zaman akiyo degerlendirmek gerekiyr herkesin dogrusu kendisine herkesin yolu acik olsn

+2 oy
(1,939 puan) tarafından

Şuan mutluysanız ne âlâ? Darısı başıma ınsallah benim de 20 aylık bir oğlum var. Açıkçası 2 aylık bebeği nasıl bırakabildınız dogrusu hayret ediyorum. 2 aylık bebek sadece anne ıster. Sürekli anne ıster. Bebegım 6 aydan küçük olsaydı atanma şansım olsaydı bilmiyorum napardım atanmanız ve bebbegın dünyaya gelme zamanı çakışmış 😄 calısırken doğum yapmış olsaydınız 6 ay izne cıkabilirdiniz

(31 puan) tarafından

2 aylığına bıraktım yaş yazmadım da yanlış anlama olmuş kızım şuan 7 yaşında o zaman 5 yaşındaydı 😂

(1,939 puan) tarafından

Aman canım ne var bunda  zaten okul çağında ailen şehir dışında mıydı ki? Yadırgandığını söyleyince...

(31 puan) tarafından

Evet uzaktalardı 

(1,939 puan) tarafından

Hııı olsun. Guvende olsun da uzakta olsun bebek değil zaten. Yine de ıkınız için zor olmuştur ama bırakılabilir. Iyı yapmışsın. Ben de atanırım insallahhh

+2 oy
tarafından

Ben kadınların her zaman çalışmasından yanayım , bende 3 aylık olunca kızıma kaynanam bakacak ve çalışmaya başlayacağım 

(3,385 puan) tarafından

Ya çok erken neden ücretsiz uzatmiyorsunuz benimde 3 aylik rapor ile suan uzatıyorum ama 6 ay ücretsiz isteyeceğim 

tarafından

Ev aldık canım borç batağına girdik 😁 mecbur çalışacağım 

+2 oy
(2,092 puan) tarafından

2 sene önce 2 aylık olan çocuk şimdi 1. Sınıfa gidiyor öyle mi? Tamam tamam inandık 🤣

(31 puan) tarafından

2 aylık bıraktım yazmışım çocuk 2 aylık değil bıraktığım süre 2 aydı yani kızım 5 yaşındaydı şuan 7 yaşında 

(2,092 puan) tarafından

Heh şimdi oldu. 👍 İyi yapmışsın 

+2 oy
(11,527 puan) tarafından

Bacım 2 sene önce 2 aylık olan çocuk şimdi 2 yaşında olur birinci sınıfa gidemez atarken ölçülü atın😂😂

(31 puan) tarafından

2 aylık bırakmak durumunda kaldım virgül olmadığı için yanlış anlama olmuş 2 aylık değildi kızım 5 yaşındaydı şuan 7 yaşında olay 2 yıl önce oldu 

+2 oy
(3,385 puan) tarafından

Çalışmaya karşı degilim ama 2 ayda bebek bırakılmaz en azindzn 6 ay anne sütü almalı. 

Lüks araban var ama güzel günleri kaciriyoruz suan çalışıp calismama arasındayım ki benim evimde bebeğe bakan olcak zor secimm..

Genckende çalışıp birseyler yapılıyor yas geçtikçe zorlaşıyor elinde para olunca ozguven tavan oluyor..

(973 puan) tarafından

2 aylık değil bacım 5 yaşındaymş 2 aylığına bırakmş yazım hatası

+2 oy
(720 puan) tarafından

Vallahi tebrik ederim hiç üşenmeden kırmadan herkesin hatasını düzeltip tatlı bir dille 2 aylık olmadığını 2 ay bakmaları için vermeyi düşündüğünü anlatmışsın yemin ederim hayran kaldım sabrına da nezaketine de Rabbim evladını sana bağışlasın inşallah 🥰 🥰 

(31 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim Allah daha güzellerini size nasip etsin ❤️

0 oy
(6,690 puan) tarafından

Çalişmak zorundaydan tâbi çalışacaksın benim kızıma annem baktı evimi arabamı aldım şükür oğlum oldu ikş senedir evdeyım annem istersen yine bakarım çalış mesleğin var diyor kadın evde otursun bebek baksın düşüncesi yanlış o zaman ne bayan doktor ne öğretmen eczacı kimse çalışmasın hatta okumasın ev hanımı olsun olurmu öyle şey 

0 oy
(23,679 puan) tarafından

Ömür boyu sürecek bir iş için iki aylık bir fedakarlık elbette yapılabilir. Ama farklı bir çözüm bulunabilir miydi diye de insan düşünüyor tabi işiniz ne eğitimi vs mı vardı neden ayrı kalmak zorunda oldunuz bilemem. Ama verilen tavsiyeler yanlıştı iyi ki uymadım düşünceniz sanki tavsiye verenleri eleştirir nitelikte olmuş. Herkes kendi hayat görüşüne göre kendi hayatından karekterinden pay biçerek yorum yapıyor. Kiminin önceliği ailesidir tercihi  ev hanımlığıdır. kiminin çalışma hayatı kariyeri önemlidir. Çalışan anne olarak çocuk hep yanımızda kalmayacak yorumu yapardım o postu şu an görsem 

0 oy
tarafından

Kıskanan kesim anneliginden dem vurmuş ben olsam.bende aynısını yapardım.  Tebrik ederim 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 197 göst.
+1 oy
15 cevap 414 göst.
20 Haziran 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Syma (946 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 517 göst.
19 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Mucizelerim4444 (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 511 göst.

Kategoriler

1,471,464 soru

24,099,434 cevap

332,307 kullanıcı

...