+2 oy
366 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,453 puan) tarafından

Herkese iyi akşamlar nasılsınız canlar ? 

Beni bilenler az çok bilir eşimle ayrıyız ben büyük halamda kalıyorum (anne tarafı halam) yaşlı birisi kendisi, insanlarla pek aynı evde yaşayamayan bir hala kendisi, zamanında çocukları vs, ayrılıp geldi kimse kalamadı, kalamıyor, bu tabiki herkesin kendi yapısı ile alakalı ben iki taraflı da dinliyorum sadece herkesi, gözümle gördüğüm dışında bir yargılama yapamam kimseye, bana kapısını açan da kendisi oldu bu süreçte Allah razı olsun, bu adamı çekene kadar gel gül gibi kal bende dedi (bebekken bana ve kuzenlerime bakmış), bende onunla kalıyorum vesselam. Çok detaya girmeyeceğim bir sürü şey var, bugün markete gittim canı ne zamandır bir kuru yemiş istiyordu onu aldım kızıma bana bir çikolata aldım ona da aynısından aldım geldim, sonra kızımı uyuttum kendisi TV çok yüksek sesle izliyor TV ayarı 73te, haliyle yüksek olunca bende kızımı uyutacagim için müsade istedim o da odasına geçti kızım uyurken banyoyu temizledim kuruyanlari katladım yeni çamaşırı yıkayıp astım, birde afedersiniz ekşili çorba ile mercimek yemeği yaptım sonra kızım uyandı salona geldi, beni odaya tıktınız çok bencilsin dedi, neden bencil diyorsun dedim çocuk uyuyo diye ses açamıyorum diyor, market olayını anlatmamdaki sebep markette dahi bize alıp ona almamazlık yapmıyorum, yani bencillik yaptığımı düşünmüyorum. Fakat neden ben sürekli kendimi sorguluyorum, bu durumda ben bencil miyim? Fikirlerinizi önemsiyorum şimdiden teşekkür ederim 💖

10 Cevaplar

+6 oy
(2,781 puan) tarafından

Sorunuz gülümsetti nedense😌 çünkü önemsiz bir durum. Yaşlandıkça kulaklar daha az duyuyor. Üstüne çocuk gibi alıngan oluyorlar. O yüzden gereksiz alınganlıklar oluyor. O an öyle demiş ama iki gün sonra ne dediğini unutur. O yüzden bu tür anlarda işi şakaya vurup geçiştirin, hiç takmayın. 

(1,453 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim ya gerçekten bencillik yapmak gibi bir amacım yoktu hani aman banane demedim o yüzden öyle bir laf duyunca çok kötü hissettim kendimi hani evinde kalıyorum dağdan gelip bağdakini kovuyorum gibi mi oluyor diye düşündüm bu şekilde anlaşılmak beni çok üzer o yüzden sormak istedim 

-Reklam-
+3 oy
(3,382 puan) tarafından

tabiki de sen bencil değilsin 70 ses seviyesi nedir

(1,453 puan) tarafından

Yemin ederim 73 

+2 oy
(6,975 puan) tarafından

Bencil değilsin tatlı dille konuş oda ikna olur yaptığının yanlış olduğunu bilecektir 

(1,453 puan) tarafından

Yani güzelce konuştum sadece ki karışmadım sadece çok yüksek ve o seste uyuyamaz bir şey de demedi Allah için yalan söyleyemem odasına gitti, ama meğerse bu şekilde anlamış, beni odaya tıktınız bencilsin diyor, gerçekten bize ve eve gelen herkese göre çok yüksek bir ses olduğunu anlatıyorum ve kendi çocukları geldiğinde TV sesini komple kapatıyor yüksek olduğunu biliyor, kulaklık aldık daha yeni, takmıyor tuhaf geliyor takamicam dedi attı kenara, bana da ben yaşlıyım kabul edicen diyor bu gücüme gidiyor sadece 

+2 oy
(1,320 puan) tarafından

Bencillik etmemissinde sen onun evinde kalıyorsun onun düzenine uyman lazım bir şekilde çocuğunu TV olan odada değil yatak odasında uyutman lazım mesela normal olan budur .ses evet yüksek ama belki yalnız yasadigi için hep öyle alışmıştır yaşlıdır kulağı duymuyor dur ne bilim güzelce anlatılır . Marketten kendine aldigini ona da almak da lütuf değil ayrıca onun evinde kalıp kira vermiyormussun zaten bir sekilde senin de ona birşey yapman lazım .bu devirde çoğu kadını kendi anne babası evine almıyor bosaninca 

(1,453 puan) tarafından

Evet tam da bu şekilde durumumuz, lütuf olduğu için söylemedim düşünürken hiç bir şeyimde tek taraflı olmadığımı belirtmek istedim, ev aynı anne babadan tek çocuk olduğum için miras malı olarak Bana düşüyor, evi annem almıştı bizim yanımızdan taşındığında, fakat ev onun evi tabiki o oturuyor isterse kapısını açmayadabilirdi, bunun için minnettarlığımı her zerreme kadar göstermeye çalıştığıma emin olabilirsin 

+2 oy
(751 puan) tarafından

Benzer yollardan geçtim. Tek duam bu oldu Rabbim kulu kula muhtaç etmesin. Kul eline baktirmasin. Allah sana en güzel kapıları en kısa zamanda açar inşallah. Laflara takma bir süre sonra hepsi geçmişte kalacak sen yoluna bak.

(1,453 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim anlayanın yorumlaması başka oluyor gerçekten ne demek istediğimi anlamışsınız ve dua etmişsiniz Allah razı olsun Allah size de hayırlı ömürler nasip etsin ❤️ 

(751 puan) tarafından

Amin hepimize.❤️

+1 oy
(3,899 puan) tarafından

Yooo 

Kısa cevap oldu kusura bakmayın canım 

Bu bencillik değil ki

(1,453 puan) tarafından

Ya yaşlı ya kadının hani TV izliyor falan hani bencillik mi yaptığım diye düşündüm bir an.

+1 oy
(927 puan) tarafından

O odada çocuğu neden yatırmadın canım merak ettiğim için soruyorum 

(1,453 puan) tarafından

O odada dediğiniz hangisi, bizim kaldığımız oda oturma odası gece yatarken yer yatağı açıyorum kızım düşmemesi için gündüz topluyorum, normalde gündüz uykusu yapmıyor o yüzden böyle bir sorunumuz yoktu, bugün erken kalktı dışarı çıktık banyo da yapınca anlık gelişti, içerideki oda da halamın yatak odası zaten orada o kalıyor. 

(927 puan) tarafından

Halanın yatak odasını kast ettim canım yani kadın tv siz sıkılır haliyle yatak odasında yere bi yorgan serip orda yatırsaydın keşke ama soruna gelirsek bencillik değil bu olur böyle ufak şeyler çok takılma bence 

(1,453 puan) tarafından

Ha yok o gece Tv olmadan yatamıyor o yüzden lavabo hariç her odada TV var birde onun yatak odası olunca hani özeldir öyle giremem ben pek kimsenin özel eşyası vardır vesaire aklıma gelmedi o normalde de orada yattığımız için, evet aslında mesele çok uzatmamak sanırım yaşlı olduğu için

+1 oy
(11,166 puan) tarafından

Bencil değilsin ama oda yaşlı alınganlık yapmış ne kdr anlatsanda yaşlılar bazen anlamıyo 

Tatlı dille gene anlat 

(1,453 puan) tarafından

Çok teşekkür ediyorum, tabiki de 

+1 oy
(1,351 puan) tarafından

Sen bebeği başka odada uyutsan kapıyıda kapatsan

(1,453 puan) tarafından

Normalde gündüz uykumuz yoktu bugün dışarı çıkıp banyo yaptı birde erken kalkmıştı anlık gelişti yoksa özen gösteriyorum gerçekten 

(1,351 puan) tarafından

Canım bidahakine öyle yap başka odada uyut bak kimse sahip çıkmamışken halan kendisi almış seni halan almasa ne yapardın yaşlı kadın kulağı duymuyordur 

(1,453 puan) tarafından

Duymuyor canım evet cihaz aldık ama kullanamadı tabiki onun da alıştığı bir düzeni var e yaşlılık da var haliyle benim için kötü bir durum yok ama ona bunu mu hissettirdim diye düşündüm ve üzüldüm sadece bu şekilde anlaşılmak istemem inan ki çok özen göstermeye çalışıyorum hayatını kolaylaştırmak için 

0 oy
(624 puan) tarafından

O derece duymuyorsa işitme cihazı alsa iyi olur

(1,453 puan) tarafından

Aldık çok yeni daha, ama alışamadı, rahat edemedim dedi takmıyor şuan, alışık olmadığı için rahatsız etti sanırım cihaz 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 482 göst.
0 oy
8 cevap 401 göst.
16 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde sebnem77 (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 610 göst.
7 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 1,528 göst.

Kategoriler

1,458,416 soru

23,920,676 cevap

323,450 kullanıcı

...