0 oy
90 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,744 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar kızlar bir sorum olacak daha önceden de sormuştum ama bir netliğe kavuşmadı o yüzden çok ortadayım bende şuan 30 haftalık hamileyim 26 haftalıkken şeker yükleme testi yapıldı 50 gr yükleme yapıldı 149 çıktı sonra 100 gr şeker yükleme testi yapıldı

1.saatte 183

2. Saatte 166 

3.saatte 133 çıktı

Bu sonuçlarıma 1 dahiliye 3 kadın doğum uzmanı şeker var dedi 2 kadın doğum uzmanı yok dedi 

3 gün önce muayeneye gittim doktor şekerin var dedi ama her hangi bir yönlendirme yapmadı ben evde ölçüyordum zaten yemeklerden sonra 1.ve 2. Saati genelde normal yada küçük oynamalar oluyordu ama 2.gündür psikolojik midir nedir az yesem bile şekerimi ölçünde yüksek çıkıyor dün 1 saatte 177yi gördüm bugün 2. Saatte 216yı gördüm ilk defa 200leri gördüm yarın mr randevum var acaba perinatolojiye gitsen beni diyetisyene felan yönlendirir mi yoksa insülin başlanması gerekir mi ve 1 aydır bi var bir yok denildiği için özen gösteremedim bebeğe zararı olmuşmudur 

3 Cevaplar

+2 oy
(4,323 puan) tarafından

nasıl şekerin yok, ben şok

(2,744 puan) tarafından

Valla bacım sen demiştin var diye hatırlarsan bende araştırmalarıma göre var ama doktor yok deyip gönderdi aradan zaman geçti gidiyorum ve bu süreçte başka sıkıntılarım oldu gebelikle ilgili çok defa gittim bakan her doktor farklı bişi söyledi en tuhafıma gidende dahiliye oldu ne yapcapım bilmiyorum dahiliyeye ben defalarca sorduğum için beni diyetisyene gönderdi o da suratıma bakmadan kitapçık tutuşturdu gönderdi mesela kahvaltıyı dediği gibi yaptım 1. Saatte 177 norml mi bilemedim yani bu zamana kadar kahvaltıda genelde hafif yemeye ekmek az tüketmeye özen gösterdim normldi ama bugün yaptığım kahvaltıda öyleydi çıktı anlamadım 

(4,323 puan) tarafından

canım başka bir dahiliye uzmanına hatta endokrin uzmanına görün. gidene kadar da dikkat et yediklerine. 

(2,744 puan) tarafından

Yarın şehir hastanesinde randevum var bulabilirsem dahiliye de alayım bari teşekkür ederim 🤲

-Reklam-
+1 oy
(584 puan) tarafından

Benim ilk gebelikte bu aralardaydı canım. Karbonhidrat ve şeker namına hiç bir lokma ağzıma sokmadım yasaktı. Sen direk dahiliyeye git. Kadın doğumcu da oraya yönlendiriyor zaten. İlaç yazılacaksa dahiliye, yazmayacaksa da dahiliyeci diyetisyene yönlendiriyor. Ama korkma çok şükür 200'lerde ya da daha fazla değil. 200lerin üzerinde insülin yazılıyor. Şeker var evet ama diyet verirler düzene girer Allahın izniyle. 

(2,744 puan) tarafından

Bugün ilk defa 2.saatte 216yı gördü hemen mutfağı topladım evi süpürdüm hareket ettim 156ya düştü sorun olur mu sence 

(584 puan) tarafından

2. saat için 216 çok yüksek. Sen direk endokrinolojiye git. Hareket etmen önemli değil. Gebe olunca acıkmışsındır. Açlık şekeri için 156 da çok yüksek. Kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama ilk haftalarda bebeğim böbreklerinde son haftalarda ise senin suyunda sorun olur. Erken doğum olmak üzere bir çok riski var. Biranönce kontrol altına alınmalı. Sen doktora gitmeden hemen bu gün itibarıyla saatlerinde birlikte açlık ve tokluk şekerini ölç ve not al. Doktora götürürsün direk. Bir daha ölçüm için vakit kaybetmezsin. Hem gebe halinle holter molterle uğraşmazsın. Ama şekerin yüksek bak. Günden güne yükseliyor gibi bu tabloda. 

(2,744 puan) tarafından

Evet günden güne yükseliyor gibi geldi banada bugün ilk defa akşam yemeğinden sonra 216ya çıktı ve ben ne zamandır çıkmıyor diye canım ayıptır söylemesi döner çekti lavaş yani ekmekte değil çok çok az patates yedim zararlı olduğunu biliyorum ama yükselmiyordu ayran içtim şekerli bişide içmedim 2. Saatte ölçtüm şok oldum sonra hemen hareket ettim 20.dk içinde 156 düşürdüm açken genelde 83 95 arası yüksek hiç çıkmadı yarın endokrine randevu buldum gideceğim hemen 30.haftadayım bana 28.haftamda gittiğim doktor suyunun fazla olduğunu söyledi aynı gün perinatolojiye gönderdi gittim perinatoloji doktoru suyuyla. İlgili yada şekerle ilgili bişi demedi bebeğin beyninde genişleme var dedi ben korkup ertesi gün özel kliniğe gittim iyi bir doktora o da şekerin yok bebeğin suyu gayet normal dedi beynindeki genişlemeye evet var ama sorun olacağını sanmıyorum dedi 3 gün öncede sonuç için perinatolojiye gittim ordada. Suyu normal beynindeki genişlemenin sorun olacağını sanmıyorum ama mr. Sonuçlarına bakalım.ve takip edelim dedi şekerin var dedi bişi demedi başkada ben son zamanlarda bebeğin beynindeki genişlemeye taktım biraz stres yaptım belkide stresten dolayı biranda böyle yükseldi onuda bilmiyorum umarım kötü birşey çıkmaz bacım ya ayıptır söylemesi sabah 2 dilin tam tahıllı ekmek 2 haşlanmış yumurta salatalık domates peynir yedim hani diyet listeside böyle her öğünde 2.dilim ekmek var ama buna rağmen yükseldi uzun yazdım kusura bakma bu ara gebelikle ilgili Sorunlar yaşıyorum ve ister istemez gerginim. Birde trombosit düşüklüğü var 27.haftadan beride onlada upraşıyorum hematolojiye felan gittim geldim şimdilik sorun yok doğumdan önce yine gel dedi ama hepsi aynı anda patlak verdi bebeğime yada bana bişi olacak mı korkusu yaşıyorum birde 30 aylık evladım var korkuyorum 😔

(584 puan) tarafından

Öncelikle son bir yıla yakın görüyorum seni burda. Çok hanımhanım aklı başında biri gibisin. Maşallah. İstediğin kadar anlat konuş okurum ben☺ 

Canım genelde beyindeki bu genişleme olaylarında genişleme haftaya göre oranı nasıl genişleme devam ediyor mu diye bakılıyor. Sana bir şey söylemedi mi doktor? 

Şeker var ya acayip strestle alakalı bir şey. Ve ekmek,lavaş, havuç, bir ya neden daha fazla herhangi bir meyve, pirinç pilavı azıcık patates bile acayip yükseltiyor. Listen varmış zaten canım. Tam buğday unundan ekmek yap kendin ama. Bir de onu sene. Tahıllı ekmek de karbonhidrat var fazla olmasa da. En azından en aza indirgeyelim şimdilik. Bu diyet meselesiyle gebelik çok zor geliyor ama mecbur. Seni krize sokacak şekilde yükselmedikçe ani yükselmelere de üzülme. Önemli olan genel olarak yüksek kalmaması. Ama yğkselmemesi için de işte diyet maalesef. Mr nasıl çekilecek canım. Bir çok gebelikte bu genişleme, sıvı birikimi, parlaklık gibi şeylerle karşılaşılıyor. Hem önemli bir ölçüde genişleme olsaydı sana destansı bir şekilde anlatır yetkiler için de bu kadar ara vermezlerdi. Allahın izniyle sapa sağlam alacaksın bebeğini eline. 

(2,744 puan) tarafından

Allah razı olsun canım çok teşekkür ederim bazen gerginliğim yansıyor ama genelde kalp kırmamak için çaba göstermeye çalışıyorum☺️🤲

Genel anlamda yüksek değil şükür yarında gidip doktorla görüşürsem bakalım o ne diyecek aslında bu kadar stes olmamın sebebi aniden ortaya birkaç şey çıktı ya o beni psikolojik yordu çökmüş hissediyorum trombosit içinde doktorlar beni çok korktuttu kanamanı durduramayız felan dediler hep kötü sonuç çıkarttılar bana ve ilk hamileliğimde hiçbirini yaşamamış mide bulantısı ve vücut ağrıları hariç doğum ve lohusalığına kadar herşeyi gayet normal hatta iyi geçmiş biriyim bunuda öyle sandım ama olmadı ya hiç görmediğim yaşayacağımı düşünmediğim şeyler çıktı çok şükür Rabbim beterinden korusun şuan için yine karanlık bir tablo yok ama annelik işte korkuyorsun yani aklımda ya şekerden bişi çıkacak bebekte yada bende ya trombositler beni mahvedecek çocuklar annesiz kalacak ya bebeğin beynindeki genişleme sorun yaratacak gibi gibi şeyler geçiyor sürekli değil ama geçiyor aklımdan işte

Bende çok araştırdım genelde sorun yaratmıyormuş kendiliğinden geçen de varmış olan genişlemeyle sağlıklı doğanda varmış ben rabbime bıraktım isyan etmiyorum kurban olduğum verirse de vardır bir bildiği bize o günahsız çocuğa bakacak güç kuvveti versin inşallah diyorum herzamn tabiki sağlıklı olsun diyede dua ediyorum 🤲🤲

Şekeri de dediğin gibi düzene sokmam şart acil bir diyet planlaması yapacağım doktor bişi demezse de şurda kalmış 2.ayım sabredrim evlatlarım iyi olsun yeter, 🤲🤲

+1 oy
(3,280 puan) tarafından

Şekeriniz bayağı var. Benim ilk gebelikte vardı. Bu değerlere bakıp nasıl yok dediler. Diyete başlamalısınız. Eğer diyetle düşmezse o zaman insülin başlanır. 

(2,744 puan) tarafından

Bilmiyorum canım 100 gr yok diyede özellikle belirtti doktor 50 gr da biraz çıkmış ama 100gr yok dedi bebeğe zararı olmuşmudur 1.aydır korkuyorum yani ben evde ölçtüm genelde yok demelerine rağmen 140 üzerine çıktığı gibi hareket felan edip düşürdüm hep ama bugün ilk defa 216ya çıktı şok oldum yarın endokrine randevu aldım gideceğim hemen

(3,280 puan) tarafından

Bebeğe etkisi genellikle amniyon sıvısı artışı olur. Eğer böyle bir şey olmadıysa sorun yoktur. Yediğiniz yiyeceklere mutlaka dikkat edin. O gün yediğiniz yiyecekleri ne kadar yediğinizi not edin. Yükseldiği zaman neyin sebep olduğunu bulur, ona göre beslenirsiniz.

(2,744 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim şimdiye kadar suyu normldi bakalım bundan sonra nasıl ilerleyecek 🤲🤲

(3,280 puan) tarafından

Sağlıkla doğsun bebişiniz.

(2,744 puan) tarafından

Allah razı olsun aminn inşallah 🤲🤲❤️

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 69 göst.
+1 oy
2 cevap 89 göst.
21 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cansuklns (628 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 323 göst.
0 oy
1 cevap 61 göst.

Kategoriler

1,468,596 soru

24,060,877 cevap

330,141 kullanıcı

...