+2 oy
234 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,625 puan) tarafından

Kızlar tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız? Çocuklarınız kaç aylıkken başladınız. Tamamen konusmaya başlamış mıydı? Lazımlık mı kullandınız ? Şuan kızım 28 aylık tek tük konusuyor. 2li  kelimelerle cümleler kuruyor. Anne yok, baba gitti , anne gel yada çiş popo gibi kelimeleri var. Ben lazımlık almadım onun yerine klozet adaptörü aldım direk klozetten alıştırmaya başladım bu sabah. Alıştırma külodu takıyorum. Bana kesinlikle şöyle yapma yada şunu yapmalısın dediğiniz şeyler var mı ? Bu dönemi kolay atlatabilmem için tavsiyeleriniz varsa yazarsanız çok sevinirim 

8 Cevaplar

+2 oy
(1,625 puan) tarafından

Post yukari,,,,,,,

-Reklam-
+2 oy
(12,077 puan) tarafından

Tavsiyem şu hemen çişim geldi demesini bekleme. Çişini söylemiyor diye pes edip bez bağlama . Kendilerinin söylemeleri zaman alıyor. Belirli aralıklarla kendin götüreceksin bir süre. Benim kız da 2 yaşına bastı bidaki ay başlaacağım. İlk kızım gibi inşallah kolay olur

(1,625 puan) tarafından

Teşekkür ederim peki sizce klozet adaptörü kullanmak mantıklı mı yoksa ilk etapta lazımlık mı kullanmalıyım

(12,077 puan) tarafından

Çocuğun dırımuna bağlı canım benimki adaptörle oturmadı lazımmış aldım

+1 oy
(7,083 puan) tarafından

3 yaş 3.gunden merhaba pes etmek uzereyim gibi hala inatla altina yapiyor dün gece 1 de yatagini islatti ondan sonra 11 kadar gitmemek icin diretti suyla oynattim yok dedi gitti 2 dk gecmeden altına yaptı biraz öncede aynisi oldu oturtuyorum kalkiyor yok diyor altına yapiyor birde soyunmaya calisiyor ne yapcagimi sasirdim artik 

(1,625 puan) tarafından

Ay çok sabır diliyorum size gözüm korktu bizim daha ilk günümüz 😄  gece de bezlemeyi de direk kestiniz mi çevreme soruyorum bazısı ilk başta gece bezlemeye devam etmiş bazısı direk kesmis naısl yapsam acaba

(7,083 puan) tarafından

Direk kestim ben altina alez serdim ilk gece yapmadi kuru kalkti dün gece uyumadan yaptiramadim ondan bir kez yapti bugun inatlasiyor benimle bakalim

(1,625 puan) tarafından

Tesekkur ederim 🥰 

+1 oy
(5,903 puan) tarafından

Bence lazımlıkla başla. Popo kasları adaptörde ıkınmak için yeterli olmayabilir. 

Ben oğluma 34 aylık başladım. Doktor tavsiyesiyle. Popo kaslarının gelişimi için 3 yaş ve sonrasını öneriyoruz dedi.

2-3 günde veya 1 haftada çözmesini bekleme. Biraz zaman alabilir. 

Asla kızma kaçırdığı zaman. Daha çok kaçırır o zaman. 

Altına kaçırdığında olur böyle şeyler ben de küçükken kaçırıyordum bazen, ama bak şimdi hep tuvalete yapıyorum de. Hep motive et, hiç kızma moral bozma. 

(1,625 puan) tarafından

Teşekkür ederim peki tuvalete alıstırmaya başladığınız gibi direk gece bezlemeye de kestiniz mi acaba

(5,903 puan) tarafından

Evet. Altına çaktırmadan alez serdim. Alez olunca kendisine güvenmediğimizi düşünür diye. Bir hafta geceleri nöbet tuttuk eşimle. Kaçırdığı da oldu. Hala daha arada kaçırır ama sık değil. Zamanla çişini tutmayı öğreniyorlar zaten

(1,625 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🥰

+1 oy
tarafından

Masallah kızımın konuşması güzel kendini ifade ediyordu. Ramazanın başında başladım 20

Martta kızım 2 yaşına girdi. İlk 3 gün dışında güzeldi.

Oda normal tutmayi bilmediği için kaciriyordu hatta ilk günü vazgeçecektim arkadaşım normal sen devam et 3 günden sonra duruma göre hareket et dedi. Öyle yaptım gün gectikce tutmayi öğrendi ramazanın sonunda tamamen alışmıştı. Çok şükür geceleri biraz daha uğraş istiyor bazen kendime gelip götürsem sıkıntı olmuyor bazen kaciriyor. 

Lazımlık almadım orası sonra klozet vs alışması bence daha sıkıntı ben klozet kapağı alıp üstüne koydum direkt. O yapınca sevinç çığlığı alkış tebrik motive ettim onu ☺️ bazen bende yaptım örnek olsun korkmasın diye.😁

Bana sorarsan tavsiyem başlarsan ilk gün pes etme 3-4 gün sonra hala aynıysa inat ediyorsa biraz daha zaman verip bir kaç hafta sonra tekrar başla o arada da devamlı WC konusunu konuşup hazırlarsın bu duruma.

tarafından

İlk altına kacirinca ağladı tabi (anne ben altıma yaptım) (üstüm cis oldu) gibisinden. Ben olabilir normal kızım şimdi tuvalete gideriz oraya da yaparsın ağlama dedim kızmamaya özen gösterdim. 

WC de gelmiyor yapamıyorum dediği de oldu 15-20 dk bekledim yaparsın yapmadan çıkamayız ki dedim. Çünkü var cisi biliyorum yani. 15-20 dk da bir götürmeme rağmen kaciriyordu 😁😂  gelişme gördüğüm için ara vermedim ben.

Gece sıvı tüketimi azalması lazım çok içtiği zaman çok yapıyor ee gece de zor alt üst yatak vs yoruluyor insan. 

(1,625 puan) tarafından

Teşekkür ederim yorumunuz için maşallah kızınıza. sabahtan öğlene kadar 4-5 kez götürdüm tuvalete yapmadı altına kaçırdı bir kez.  ona anlattım beze artık bay bay dedik çişimizi ve kakamızı tuvalete yapıcaz  dedim tamam dedi suan öğlen uykusunu uyuyor alıstırma külodu takmıştım zaten bakalım ilerleyen süreçlerde bizi neler bekleyecek 😄

tarafından

Sağolun☺️ ayy zaten ya yapmazlar yada kacirirlar oluyor öyle ilk gün pijama tayt ne varsa

Giydirecek hiç bisey kalmamıştı😂 beze alışık diye saliyorlar tabi.

(1,625 puan) tarafından

Doğru valla Allah bize sabır versin 😄

0 oy
(14,585 puan) tarafından

Hemen Alişir inşallah prenses 👸 

Bez kesinlikle takmadım  aliştırma külodu kullanmadım tuvalet görünümlü lazimlık almiştım tam iki buçuk yaşında bıraktı kızım 

Oğlumu bu yaz bıraktırmayı düşünüyorum bende 

(1,625 puan) tarafından

Ya şirin 🥰 sağol aşkım yorumun için insallah kolay  alışır bakalım 😄

0 oy
(1,884 puan) tarafından

Ay valla çok zormuş Rabbim yardım etsin herkese banada bugün ilk gün surejki altına kaçırdı değiştirmesem rahatsız bile olmuyor iki defa tuvalete yaptı sadece sürekli tuvakete götürdüm suyla oynadı yapmadı sonra bezine yaptı kızmadım yapınca alkış yaptım ama gerçekten çok zor ve yorucuymus inşallah biran önce biter

(1,625 puan) tarafından

Benim kızda aynı bugün gün boyu altına yaptı. Yapınca da gidip saklanıyor hayır yarım saatte birde tuvalete götürüyorum ne ara yapıyor anlamadım 😄

0 oy
(1,291 puan) tarafından

Ben olsam 2 3 ay daha beklerim. Biraktirmaya basladigin an vazgecmemen lazim ve guc bez takma sadece gece tak. Arada sor .üstüne kalırsa sak8n kızma güler yüzle karsila. Ve tuvalete gitmesi gerektiğini soyle. Kizarsan cik daha geç öğrenir

(1,625 puan) tarafından

Yaz geliyor daha tam yaz gelmeden alıstırmak istedim çünkü şuan bile evde durmak istemiyor sürekli dışarı çıkmak istiyor. Bende yaza kadar alışsın en azından eve tıkmak zorunda kalmıyım dedim malum alışana kadar evde durmak zorundayız. Doktorların tavsiyesi de 18-30 ay arası olunca başlayayım dedim. Kızmıyorum konusuyorım anlatıyorum zaten bir anda hop diye alışmasını beklemek saçmalık olur 2 bucuk senedir bezliyordum sonucta 😄ona beze bay bay yaptık artık tuvalete gidicez diyorum ilk gün zor geçti umarım diğer günler daha kolay olur bakalım

(1,291 puan) tarafından

İnsallh Allah yardımcın olsun  .bol sabırlar diliyorum.  Benim kizlar 2 ay ve 4 ayda öğrendi. İnsallh seninki hemn öğrenir 

(1,625 puan) tarafından

Ay cok sürmüş ya inşallah erken alışır o kadar sabredebilir miyim bilmiyorum

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 627 göst.
0 oy
7 cevap 378 göst.
29 Kasım 2023 Diğer kategorisinde asllyd (652 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 201 göst.
24 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy