+2 oy
155 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,562 puan) tarafından

image

Oğlumun çölyak test sonuçları kızlar. İnternetten baktım stres oldum beynim durdu sanki. Bişey anlayamadım. Daha önce yaptıran ya da bilgi sahibi olan varsa ve beni aydınlatırsa sevinirim 🤲

4 Cevaplar

+3 oy
(21,749 puan) tarafından

Ben bundan sonra tahlil sonuclarina doktordan önce bakmamaya karar verdim. Çünkü bazen normal olan değerleri bile biz internet bilgileriulyle anormal olarak değerlendirebiliyoruz. Ve stres yapıyoruz. Kızımın da çölyak testi yapıldı şükür iyi çıktı . ama bilgim yok bu konuda. İnşallah iyi çıkar sonuclariniz 

(2,562 puan) tarafından

Daha önce bize de tahlil yapıldı negatif çıkmıştı. Ama e nabızda o tahliller görünmüyor neden bilmem. Gece gece bakmasam daha iyiydi bunlara😥

(21,749 puan) tarafından

Boşver bacım. Bakma yoktur Allah'ın izniyle 

(2,562 puan) tarafından

İnşallah diyeceğim yarına kadar sabretmem gerek sadece 🤲 teşekkürler yorumun için 

-Reklam-
+3 oy
(3,355 puan) tarafından

Normal yazıyor bı sıkıntı yok gibi doktora göster 

+3 oy
(864 puan) tarafından

Bu testi nasıl yapıyorlar deri testi kan testi veya kolonoskopi mi

(864 puan) tarafından

Bizimde gluten alerjimiz var😭

(2,562 puan) tarafından

Bu sonuçlar kandan alınan örnekler. Sizde ne gibi belirtiler var?

(864 puan) tarafından

Çölyak alerjisi sadece kolonoskopi ile oluyor diye biliyordum sizin çocuğunuz kaç yaşında benim kızım 7 aylık Ben tükettiğim vakit emzirdiğim için yüzü kızarıyor

(308 puan) tarafından

Büyüklerde endoskopi ile çocuklarda kan testi herlade 

(2,562 puan) tarafından

Oğlum 2 gün sonra 4 yaşına girecek. Katı gıdaya geçtiğimizden beri kabızlık sorunlarımız vardı. Test yapıldı negatif çıkmıştı. Kaka yapmayı öğrenince geçer dediler. Ama hala kakaları sert. Ben aslında kilo alamama ve boy kısalığı için endokrinolojiye götürmüştüm. Tekrar test yapmak istedi doktor ve gelen sonuçlar bu şekilde. 

(2,562 puan) tarafından

Önce kan testi ile bakılıyor. Kanda pozitif çıkarsa tanıyı doğrulamak için ve barsak duvarındaki hasarı görmek için endoskopi yapılıyor. Gerekirse biyopsi de alınabiliyormuş. Çocuk doktorumuz öyle söylemişti.

(864 puan) tarafından

Kac kilo peki

(2,562 puan) tarafından

14.5-15 arası gidip geliyor. Aynı yiyecekleri kızıma da yediriyorum. O kilo aldı uzadı oğlumda tık yok. Aralarında 1.5 yaş var ama gören herkes ikiz sanıyor

(864 puan) tarafından

Kilosu gayet normal bence 

(2,562 puan) tarafından

Kilosu zaten fena değil ama boy 96 cm. 1.5 yaş küçük kızım 92 cm. Yarın sonuçlarımız belli olur bakalım artık 

(864 puan) tarafından

Bizede haber et lutfen 

Alerji cok zor aylardir çekiyorum ve bizim tek gluten degil coklu besin alerjisi malesef 

(2,562 puan) tarafından

Allah sizinde yardımcınız olsun. Alerjik bebekler çok zor biliyorum. Umarım büyüdükçe geçer alerjileri

(864 puan) tarafından

Amin insallah haber edin lutfen 

(2,562 puan) tarafından

Ederim tabiki🌸

(308 puan) tarafından

Çölyak hastalığı boya bir sıkıntı yaratmıyor bence bende de çölyak hastalığı var yani bayağı bir süredir var 1.70 boyum ben kilo alamıyordum mesela hiçbir yemek yiyemiyordum sürekli ishaldim halsizlik uyku yani şu an şu an 2 tane çocuğum var 75 kiloyum yani İlk başlarda ben kilo alamadım ama boyum bayağı uzuyordu sürekli

(2,562 puan) tarafından

Doktor ilk önce çölyaktan şüphelendi. Boy konusunda etki etmese ilişkili olabileceğini düşünmezdi bence canım. 

(308 puan) tarafından

Olabilir ozmn   tabi cölyak çeşitleri var ama benim kuzenim de kilo almıyor boy uzanıyor ona da doktor cölyak olabilir demişti test yapmıslardı bişey çıkmamıstı

(2,562 puan) tarafından

Çölyak için 3 farklı antikora bakılıyormuş. 2 antikorun sonuçlarıymış bunlar ve negatifler çok şükür. 3. Antikor sonucu mayısta çıkacakmış. Ama muhtemelen onda da bişey yoktur. Yani inşallah 🤲

+2 oy
(308 puan) tarafından

Ben kendim de çölyak hastasıyım ama sonuçtan alamiyom ya  

(308 puan) tarafından

Yok yapmıyorum ben 

(864 puan) tarafından

Neden peki bizim arkadas çölyak tenceresi bile farkli kuruyemis bile yemiyor dikkat etmeyince bagirsak kanserine kadar ilerliyor mus

(308 puan) tarafından

Evet doktorda diyet önerdi ömur boyu diye ama  ben Gulutensiz   un makarna geliyor bana devlet veriyor ama yenilmiyor.  Ondan dolayı bende diyet yapmıyorum pek kendime bakan birisi de değilim ondna dolayı bosveriyorum  acıkcası

(864 puan) tarafından

Yazik canim ilerde pisman olursun saglik elden gidince

(308 puan) tarafından

Evet sağlık herşeyden önemli ama ne bilim ya ben hep bu kafadna gittim  canımın pek önemi yok karşımdaki iyi olsun yeter bana diye şimdi 2 tane çocugum var onlar için ayakta kalmaya çalışıyorum 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 177 göst.
0 oy
3 cevap 182 göst.
20 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Leyla1 (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 339 göst.
0 oy
1 cevap 60 göst.

Kategoriler

1,452,657 soru

23,847,710 cevap

319,733 kullanıcı

...