Okula başladı başlayalı çocuk sürekli hasta sürekli antibiyotik kullanıyoruz sizinde cocuklariniz okula başladığında böyle hasta oluyormuydu sürekli ve vitamin olarak ne kullanmam gerek
Bizde anaokula basladigimzdan beri hep hasta birde bahar alerjisi eklendi uzerime suan okula gidemiyorz hastayiz yine
Benimde kızım anasınıfı 3 haftada bir hasta oluyor ateşli artık napacagimi şaştım vitamin kullanıyor musunuz
Tanıdığım hangi çocuk varsa ilk sene hep hasta oluyor. Özellikle biraz el bebek gül bebek, izole büyümüş çocuklar. Çok normal, o kadar mikropla birden tanışıyorlar.
Çok üzülüyorum artık 40 a kadar çıkıyor ateşi hep antibiyotik napicam bilmiyorum
Vücut direncini artıracak besinler tüketsin. Zamanla alışacaktır. Anlıyorum sizi. Benim de endişe duyduğum konulardan biri bu.
Ilk sene hep öyle geçti. Okuldan çok evdeydi. Bu sene pek hasta olmadı. Sanırım bağışıklığı güçlendi.
Daha 3 hafta olmuştu iyileseli şimdi yine antibiyotik kullanıyoruz bagisiklik kalmadı
Oğlum 4bucuk yaşında kreşe başladı o yıl inanılmaz hasta oldu 1.5 ayda bir antibiyotik kullanıyorduk bi eczacı arkadaşım immune welkid önerdi kullandık memnun kaldım. Bu yıl anaokuluna gidiyor 1.donemden bu yana sadece 2 kez hastalandı bağışıklığı artıyor anlayacağın zamanla. Ayrıca 9 aylık bi bebeğim daha var bu 9 aylık süreçte 5 kez antibiyotik kullandı :) çünkü büyük oğlumu etkilemeyen hastalık bebeğimi çok etkiledi o da zamanla bağışıklığı kazanacak yapacak bissy yok maalesef
Üzülüyorum habire antibiyotik bağışıklık kalmadı resmen vitaminde kullaniyorum ama doktorun yazdığı vitamin özel alicam belki onlar ise yarar
Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama inan bana 5 yaştan sonra rahatlama başlıyor hastalık konusunda. Ben oğlumu parka götürürdüm gecesine atesi çıkardı hep boğaz enfeksiyonu olurdu. Eve misafir gelirdi gelen misafirlerden birinin burnu akıyorsa bile boğazı enfeksiyon olurdu o derece sinirlerim artık bozulmuştu. Eşim de ben bu çocuğu okula vereceğim öyle de hasta böyle de hasta bağışıklığı kuvvetlenir dedi çok karşı çıktım ama 4bucukta yaşında kreşe verdik evet ilk yıl cidden çok zordu ama bu yıl rahatladim Eylül ayında ilkokula başlayacağız seneye eminim daha da rahat olacak.
6 yaşında anasinifina gidiyor ama hani cocuklarla iç içe hiç olmadı bı parkta oluyodu genelde evdeydik hep bı anda bir sürü çocuğun içine girince bünye şaştı surekli hasta boğaz enfeksiyonu oluyor hep okula başlamadan da hemen hastalık alan bir cocuktu zaten dediğiniz gibi birinin burnu aksa benim kıza boğaz enfeksiyonu olarak bulasirdi ama okula başlayınca daha felaket oldu 3 haftada bir hasta oluyor inşallah dediginiz gibi seneye bizde rahat ederiz :((
Benim oğlum da bu yıl anaokulu geçen yıl işte bizde sizin gibiydik. Bi de şöyle bisey var benim oğlumun burnu aksa hapşırsa ben onu o gün okula göndermiyorum diğerlerine bulaşıp dönüp dolaşıp tekrar bize gelmesin diye ana maalesef her anne baba bunu yapmıyor çocuğu hastaysa antibiyotigini ıcirip okula gönderiyorlar antibiyotik bulaşma riskini bitirmiyor ki. Bi komşum var onun oğlu ile benim oğlum aynı sınıfta çocuğunu influenza şekilde okula göndermiş bize de bulaştı bebeğim o zaman 7 aylikti kriz geçirdim resmen bana eşime de bulaştı bu 32 yaşımdayım 4 gün boyunca ateşim 39dan aşağı düşmedi emzirdigim için doktorlar ilaç da vermedi bebeğim eşim cok hafif atlattı ama büyük oğlum ile ben mahvolduk.
Evet malesef kimse düşünceli değil aslında hasta çocukların okula gelmemesi lazım ama gönderiyorlar su seneyi bı atlatsak artık :(
Çocuğu okula başlayan anneler derneğine hoş geldin. Anaokuluna başladığı zaman bir hafta evde bir hafta okuldaydı. Sürekli hasta sürekli antibiyotik. O dönem öyle devam etti ikinci dönem göndermedim. Şimdi ikinci senesi anaokulunda ehh işte biraz daha uzadı sanki hastalıkların arası ama salgın varsa iyileşme süresi de uzuyor. Yani üzülme hepsi aynı hep hastalar.
:(((( ama normalmi daha 3 hafta olmuştu iyileseli bı ay yani nerdeyse sinifta 4 çocuk hastaymış heralde onlardan gecti
Çok normal seneye daha az hasta olur
1,466,849 soru
24,036,264 cevap
328,933 kullanıcı