3.5 yaşında kızım halen ben oturtuyorum kendisi oturabilir mi acaba bu yaşta sizin çocuklarınız ne zaman kendi oturmaya başladı
klozetse oturur bi tabure dursun lavabo altinda ceker oturur. normal vc ise denemedik biz bilmiyorum 1. sinifa baslayinca okulda ogrendi normal tuvaleti
Değil mi eylülde 4 yaş olacak kendisi öğrensin yavaştan
Taburesi yok mu oğlum 3.5 yaşında kendisi oturabiliyordu şuan 4.5 yasında
Taburesi var aslında bende alıştırayım agoztozda kreşe başlayacak
Devletse tuvalete götürmüyorlar haberin olsun gerçi özelde de yapamazsa yardımcı okuyorlar ama mahrem açısından yapmak istemiyorlar
Ben almanyadayım vallah ne yalan söyleyeyim istemem yardim etmelerini neler duyuyoruz. O zamana kadar neredeyse 4 yaşında olur daha iyi öğrenir kendisi silmeyi vs
Benimki daha 2 buçukta ben lazimliga kendi gitmesine izin veriyorum ama tuvalet comelmeli olan daha sağlıklı oyuzden ona alıştırdım ötekine sokmuyorum ama tahminim bi 4,5 yaş aralığında işini görebilir diye düşünüyorum.
Klozette kendi aparatı var bir de iki basamaklı merdiveni kendisi oturuyor her zaman iki buçuk yaşında
Bizim de var hepsi neyse yarından itibaren kendi otursun 😅
Şuan 3 yaşında oğlum oturamaz sanmıyorm lazımlığa oturuyo haspam bide popiş üşümesin diye çepete serelm diyor seriyorz 😂😂😂😂😂
Bende oturamaz diye düşünüyordum ama yorumlarda herkes oturuyor demiş
Klozete uygun tuvalet aparatları var. Onlardan koyuyorum tuvalete, taburesi de var. Kendi gidip oturuyor.
Evet, 3 yaş 2 aylık tam olarak.
Ya ben neden her şeyi onun yerine yapıyorum annem de öyleydi
Arada kızım da çağırır gel diye. Başkasının evinde olunca gidiyorum. Çünkü tuvalet kağıdını boşa harcıyor vs. Ama evde iken hemen gitmem. Gidip ışığı açıp kendi oturuyor. Bitirince çağırıyor. Böyle olması daha da özgüven veriyor ona. Uygun aparatları alırsanız sizde de bu şekilde olur.
Bizde bütün aparatları var aslında. Ama nedense hep kendim oturttum. Bundan sonra kendisi oturmasını söyleyeceğim
Valla ben elini bile kendi yıkamasını söylüyorum. Ki düzgün de yıkıyor. Sadece bir yerden sonra oyuna çevirip aşırı su harcıyor. O zaman müdahale ediyorum.
Taburesi ve klozet aparatı varsa kendi işini kendi görebilir diye düşünüyorum. Oğlum 20 aylık normal WC ye alistirdim ben. Bazen WC ye girip işini kendi halleder.
Ikisi de var. Bundan sonra kendisi otursun diyeceğim
Biz 3 yasindayiz yeni basladik egitime birsey diyemicem daha benim zorumlan gidiyoruz
Kolaylıklar dilerim
Sagol.canim sana birsey sorcam bugun ateslendi atesi var streslendi mi acaba
Stresten ateş cikar mi ki ilk defa duyuyorum ama başka bi sebepten dolayı olabilir mi
Bilmiyorum canim ya baska sebep yok ki ekstra hic birsey yapmadik
Benim oğlum da 3 bucuk yaşında neredeyse bir senedir kendisi oturuyo klozete de , alaturkaya da
Biz baya geç kalmışız
1,456,420 soru
23,897,222 cevap
322,127 kullanıcı