+4 oy
943 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (498 puan) tarafından

İyi akşamlar  herkese. evin pis olsun dağınık olsun yemek yapmasan da olur  çocuklarınla ilgilen isterse evi b.k götürsün vs. Küçük çocukları,  bebekleri olanlar bu lafları duyuyordur bu konudaki düşüncelerinizi paylaşır mısınız? 2 küçük çocuğunuz var ve tabiri caizse evi b.k götürüyor naparsınız , napıyorsunuz, çözüm yolları var mı? Maksat muhabbet. 

40 Cevaplar

+1 oy
(5,232 puan) tarafından

Ben toplamadan duramıyorm ruh hastasıyım her yer toplu olucak illaki rahat edemiyorm dağınık olunca aklım hep orada kalıyor . Az önce gene topladım evi kızım uyuyunca şuan ev tertemiz gönül rahatlığıyla uzanıyorm yatakta😂 pis olsaydı dağınık olsaydı asla uyuyamazdm 

-Reklam-
+1 oy
(2,108 puan) tarafından

Daha şuan bunun için kendime günlük rutin hazirliyordum vallahi 3bucuk yaşında bir kızım var ve 2 aylık oğlum var rutinde rahmet vardır derler kendime güzel bir rutin hazirladim ona göre devam ediyorum artık hepsini üst üste yapıyorum ben çok yipraniyorum bütün evi bir günde yapmaya calişirsan heryerde yetişmeye çalışırsan tabiki yipranirsin demi hergun bir yeri dip köşe yap ne acelen var ahh bizim bu bitmek bilmeyen işimiz gücümüz bebek olunca kızımı aksatmak istemediğim icin gece islerimi yapıp gündüz bir kahvaltı bir dağınık toplama bir makina bir Vileda yapıp oğlumu sıkıca giydirip kızımı 3 gündür parka çıkarıyorum 2.3 saat oynuyor bende kendime küçük termosuma çay koyup orda içip dinlenip geliyorum oğlumda dışarda uyuyor eve gelince de bir yemek tamamdır 

Ha pardon bu arada asıl senin sorunu unuttum 😂

Öyle diyenler var gerçekten ama ufak bir dedikoduda agizlarindan çıkaracakları dan hiç şüphem yok çocuklar oldu kendini salmış giiiii evi *** götürüyordu oturmadan galktim geldim vala ha midem tutmadı çay içmeyi heryer daginikti okadarda olmaz gari bı çocuk oldumu insan kendini salarmi bizde çocuk büyüttük hiç evimiz o hale gelmedi şimdiki zamanı genclerinde hiç iş yok hiç aman neyse dedikodusunu yapmış gibi olmayalım da gibi gibi gibi......

+1 oy
(15,103 puan) tarafından

Arkadaşımın 3 çocuğu var sen 3 çocuklusun vs diyordu diğer ark sonra bir gün evine gittik eve iç bakmıyor dedi 

Ondan sonra dedim bu insanlar ne fesat 

+1 oy
(3,220 puan) tarafından

Ben onu diyenlere kulak asmiyorum genelde derli toplu temiz olur ani bi misafir gelse eksiklenmem yani esimin teyzeside der evin temiz hic cocuk var gibi degil die

+1 oy
(1,104 puan) tarafından

Aslında planlı programlı gidilirse hem ev temız olur hem güzel yemekler yapılır hemde çocuklarla iyi vakıt geçirilir. 

+1 oy
(5,427 puan) tarafından

brn ev toplu oldugunda daha enerjık daha mutlu oluyorum dolayısıyla cocuklarıma da mutlu anne olarak gorunuyorum. Ev pis oldugynda modum düşük oluyo. Onu dıyenler yardım etmekten haberı olmayan, laf olsun dıye konusan ınsanlar. Eşim bılr yemegı işi boşver der ama neteye kadar bosveriyim.Ben 2 saat cocuklara bskym sen de işini yap dese daha hayra gecer. 

(498 puan) tarafından

Aynen evim derli toplu temizse ben de kendimi iyi hissedip daha enerjik oluyorum. Eşim hafta sonu çocuklara bakıyor ben yapıyorum işleri 

+1 oy
(63 puan) tarafından

Bende maalesef ama düzen takıntısı var çocuklar oyuncak mi doktu hemen birlikte toparlariz yatmadan yemek mi yendi çocuklara iki dk telefon verir.mutfagi temizlerim sonra ustlerini değiştiririm mutlaka banyo yapicaklarsa hemen yaptırırım bende yapicaksam onlarla yaparım banyoyu çıkarken toplar kurularim her şeyi hemen kullanınca yerine bırakırım bir şeyi erteleyince her şeyi erteliyorum biliyorum bunu bu yüzden her şey yerli yerinde olmalı bence organizerlerde önemli evi düzenli göstermek için bugün mesela evim tertemizdi sadece yazliklarimizi cikarttm eşimle benim 2 saatimi almadı ev yine derli toplu oldu dolapların içide çok önemli her şeyi hemen katladigim için hiç bir şey bozuk durmuyo çocuklarda zamanla bu şekilde buyurlerse onlarda düzene alisiyorlar ve düzenli koymayı öğreniyorlar onlarla da sürekli evi toparliyoruz gün içinde alıştılar o yuzden 

+1 oy
(2,617 puan) tarafından

Bunu diyenler arkandan evine gittim şöyle pisti böyle dağınıktı diye neler neler diyebilecek insanlar. Ev dağınık olsun boşver demekle olmaz ki. O dağınıklık insanın kafasında döner durur, gözü takılır, nereye baksa yapılmayı bekleyen işleri görür ve rahat edemez yani. 4 ve 2.5 yaşında çocuklarım var 24 haftalık hamileyim. Haliyle benim için ekstra zor ama en azından ortalığı derleyip temiz tutmaya çalışıyorum. Bu haftalardan sonra derin temizlik işi benim için hayal gibi 😂

+1 oy
(1,038 puan) tarafından

İki çocuğum var üstelik 35 haftalık hamileyim Küçük oğlum daha 11 ayına bile girmedi büyük oğlum 5 yaşında sürekli evi temizliyorum evimi de b** götürmüyor bu şekilde 

Genel temizlik içinde haftada bir kadın çağırıyoruz zaten

Ama kadın gelmese de her yer pırıl pırıl

+1 oy
(9,737 puan) tarafından

Ben topaladım bi halam var bayramlarda gidiyozevinde bisey yiyesim gelmiyo  herşeyi pis evi dağinik bulaşik cok var  ev süpürülmez 

+1 oy
(348 puan) tarafından

Bana da hep aynı kelimeleri söylediler sonuç ne mi? Bunları diyenler eskisi gibi temizlik yapmıyorsun, eskiden soyleydin, saldın kendini, ev çok dağınık, iş yapmiyorsun falan demeye başladı oysa yine de elimden geldiği kadar temizleyip toplu tutuyorum ama önceliğim her zaman bebeğim oldu. Bir tencere tezgahın üzerinde yıkanmamış görseler hemen laf yaptılar. Açıkçası umurumda değil. Bende bilirdim çocuğumu TV telefon önüne koyup iş yapmayi dört dörtlük temiz evde oturmayı ama bebeğimin bir daha bu anlarına şahit olamayacağım. Adım adım nasıl büyüdüğüne şahitlik edemeyecegim. En güzel anlarini temizlik uğruna kaçırmak istemiyorum.

+1 oy
(1,151 puan) tarafından

Dağınık ev daha çok yorar. Tükenir insan

+1 oy
(22,267 puan) tarafından

Evi *** götürmesin tabikiii ama öncelik çocuklarımın işi sonrada hallederim ben zaten onlar uyurken çoktan yapmış oluyorum herşeyi

+1 oy
(229 puan) tarafından

Valla *** götüren evde çocuklar hasta olur sürekli ve de ayrıca merkezim çocuk olamaz hayatta tek şey çocuk değil biz de variz insanız evimize bakacaz kendimizie bakacaz

+1 oy
(1,040 puan) tarafından

Evi *** götüren bir ortamda çocuk mikrop kapar elbet bu çocuk uyuyor o arada yap yada çocukla yap ben kızımla beraber yapıyorum temizliği küçükken pusete koyardım sonra mama sandalyesine yürümeye başlayınca yanıma bana yardım et derim böylelikle ev temizlerim evimi *** götürüyor demem detirmem

+1 oy
(513 puan) tarafından

Ortayı bulmak lazım ne evini b*k götürsün ne çocuk ilgisiz kalsın 

+1 oy
(3,372 puan) tarafından

Onu diyenler genelde eve misafirliğe gelip en çok eleştiren kişidir emin ol evet çocuk olunca herşey dört dörtlük olmuyor istediğin gibi temizlik yapamıyorsun veya yapıyorsunda hemencecik çocuklar kirletiyor bunlar gayet normal her anne bunu yaşıyordur çocukların hijyenik temiz yerde yaşamaları en doğal haklıları

+1 oy
(253 puan) tarafından

Çocuklarım var diye pisliğin içinde yaşayamam aynı şekilde eşimi ve çocuklarımıdı pisliğin içinde yaşatamam yani ne saçma.bunu diyenler evine gelince açık aramaya kalkarlar

+1 oy
(3,300 puan) tarafından

Evet ve gerçekten evim şuan öyle.. geçen yazdan beri inatla eve işeyen bi oğlum var. Güzellikle anlattım olmadı, kızdım olmadı. Keyfine bıraktım bazen söylüyor bazen işiyo. Bazen yetişemiyorum nereye işedi diye. Ama yatağı kuru. Yani bu da bilinçli yaptığını gösteriyor. Kardeş kıskançlığı tamamen. Biraz onunla ilgilensek ya da istediği bişey olmasa hemen işiyor. Ablası 1 ay içinde halletmişti oysa aynı yaşlarda başlamıştık. Onun da kardeşi olmuştu. Her çocuk farklı işte. Bu çiş sorununu çözmeden ne yazık ki temiz olamıyorum. Şu an çayımı içip silmeye nerden başlasam diye düşünüyorum.. babası dışarı çıkardı şimdi geri gelecek ve sildiğim yerlere geri işeyecek. Çıldırmamak elde değil😾 ama canı sağolsun napıyım elbet bir gün o da öğrenecek ya da inadı bırakacak. 

Soruna gelirsek, şu durumda valla öyle diyenler beni bir nebze rahatlatıyor. Hem de evime misafir kabul etmiyorum bu durumu belirterek. Eğer kırılacak biriyse, şartları zorlayarak kabul ediyorum. Zaten evim rutubetli ve eski. İnşallah toki evim yapılınca bebeler de büyürse rahat rahat misafir ağırlarım siz de gelin mangal yapalım 😻

(6,351 puan) tarafından

Bu durumda destek almayı neden düşünmüyorsunuz benim ablamin oğlun dada bu sorun vardı sizin gibi kardeş kıskançlığı inat dediler zorlaya zorlaya Dr gönderdik çocukta sağlık sorunları çıktı omur iliğinden ameliyat bile oldu idrar torbası çok küçük kalmış idrar yolu kisaymis şuan 1 ci sınıfa gidiyor ve sorunları devam ediyor biraz geç kalınmış 

(3,300 puan) tarafından

Ama geceleri yatağı kuru kalıyor canım sadece inattan yaptığı ordan belli. İstediği zaman söylüyor. Ama bir yılı dolunca çocuk psikoloğuna götüreceğim devam ederse. 

0 oy
(6,351 puan) tarafından

Abartmayın Allah aşkına dağınıklıkla pislik arasında çok büyük fark var ne yani şimdi bizim evimiz toplu temiz diye çocuklarımızla ilgilenmiyormuyuz ilgisiz miyiz 

Günlük evimi de temizlerim temizliğimi de yaparım yemeğimi de yaparım fazlasıyla da çocuklarımla ilgilenirim küçüğüm yanıma pusetle alıyorum büyüğüm le yapiyorum hem iş yapıyorum hem onunla ilgileniyorum hem ona görevler veriyorum hem sorumluluk sahibi yapıyorum televizyondan tabletten telefondan da uzak kalmış oluyor çünkü bir zaman sonra oyuncaklardan fazlasıyla sıkılıyorlar

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 3,531 göst.
1 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde ♥️♥️Miracım♥️♥️ (1,114 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 308 göst.
0 oy
14 cevap 726 göst.
3 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mavi-beyaz (2,554 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 169 göst.
9 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Gurmeanne (757 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,299 soru

23,895,571 cevap

322,018 kullanıcı

...