+4 oy
1,150 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (625 puan) tarafından

İyi akşamlar  herkese. evin pis olsun dağınık olsun yemek yapmasan da olur  çocuklarınla ilgilen isterse evi b.k götürsün vs. Küçük çocukları,  bebekleri olanlar bu lafları duyuyordur bu konudaki düşüncelerinizi paylaşır mısınız? 2 küçük çocuğunuz var ve tabiri caizse evi b.k götürüyor naparsınız , napıyorsunuz, çözüm yolları var mı? Maksat muhabbet. 

40 Cevaplar

+14 oy
(91 puan) tarafından

Onlari diyenler evine geldiginde  bi yerde toz gorse arkandan methiyeler dizmiyodur eminim yerin dibine gomerler

(625 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
+1

Evet ben de öyle düşünüyorum 

-Reklam-
+10 oy
(1,584 puan) tarafından

Çocukların temiz bir ortama ihtiyacı var keza seninde öyle ev daginikken iyice stres olursun 

(625 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
+1

İşte bu! Evin dağınıklığı pisliği beni psikolojikmen yoruyor. Çocuklar mutlu olsun da ev dağınık olsun diyorlar ama ben çocukların da dağınık karmasik evde rahat olacağını sanmiyorum. 

(1,584 puan) tarafından

Kirli ve aşırı dağınık ev sana stresten başka birsey vermez, o an iş yapmadan 1 saat uyusan bile djnlenemezsinn  çünkü ev dağınık sürekli iş iş iş iş olarak gözüne gelir gözünde büyür, ama şöyle düşün ev toplu ve 1 saatlik zamanın var  o zamanda uyumazsan bile dinelnirsin 

Evet zor ama çokta zor değil kendine bir rutin haline getir ve pratiklestir herseyi

+6 oy
(711 puan) tarafından

Böyle sözler çözüm değil, bunun yerine ihtiyacın olduğunda birileri gelebileceğini yardım edeceğini söylese daha iyi. Dağınık evde rahat edemem ben, 6 aylık ve 2 buçuk yaşında kızlarım. Sabah ilk isim evi toplamak, yarım saat sürmüyor, yemek konusunda bir şey diyemem çünkü yetişmiyor bazı zamanlarda dışarıda yiyoruz 

(625 puan) tarafından

Tesekkur ederim yorum icin. Yemek çok önemli bizim için kızım 3 yaşında, oğlum 8 aylik. dışarıda biz kendimiz bile yiyemiyoruz rahatsız oluyoruz dokunuyor. Ayda yılda bir eşim bir sey yaptırıp getirir anca. bebeğe de zaten ev yemeği yapmamız lazim o yüzden yemegi ne yapıp edip yapıyorum. Evimin işlerini de iyi kötü yapıyorum ama uykudan dinlenmekten feragat ediyorum bu da çok yorucu oluyor. zaman zaman geriliyorum tabi.Yarı zamanli çalışıyorum eşim de işten geç geliyor yoruluyor. Dert döküyor olsam da şikayet etmek için açmadım konuyu ama kimler neler yapıyor muhabbet edelim istedim.

+6 oy
(11,552 puan) tarafından

Kaynanamda hep der boşver 2 çocuğun var ev dağınık olsada sıkıntı etme. Ama asla yapamam ev dağınık olunca pskolojim alt üst oluyor kendimi kirli hissediyorum.

Mesela dün gece ağrılarım vardi 6 aylık hamileyim bulaşık kalmıştı tezgahta eşim dedi boşver yarın yıkarsın asla dedim . gittim yıkamaya geldi yardım etti 

(3,806 puan) tarafından

Merak ettim burcunuz nedir kendimi gördüm sizde 

(625 puan) tarafından

Benim de içim rahat etmiyor ama işler yetişmiyor da

(11,552 puan) tarafından

Anneme göre koç burcu kimligime göre terazi kimliğim benden 2 yaş büyük 😂 bence benimki burçla alakası yok annem temizlik hastasi ondan bende bu huy var kızkardeşimde benim gibi 

+5 oy
(569 puan) tarafından

Eşimin hafta tatilinde toparlamaya çalışıyorum genelde, onda yapamazsam oğlanı kaynanama bırakıp öyle az buçuk da olsa çeki düzen vermeye çalışıyorum. Dün 2 3 saat öyle yaptım mesela, tam anlamıyla toparlanma olmadı ama en azından daha yaşanabilir bi hal aldı

(625 puan) tarafından

Küçük bir örnek: kaç gündür camasir yığıldı dolaba yerlestiremedim. bebeğimi uyuttum. çamaşırları katlamaya başladım büyüğüm geldi ben de yapcam dedi katladiklarimi dağıttı :( Çamaşırlar öyle yığılı dursa aradıklarımı bulamıyorum, katlayıp dolaba koymaya da vakit bulamıyorum.  Her iş böyle evde

+5 oy
(2,632 puan) tarafından

Şuan benimki tam olarak öyle çünkü iki haftadır hastayım. Yavaş yavaş toplamaya başladım. Evi b.ok götürmesi psikolojimi kötü etkiliyor agrasif oluyorum. Ama işin tuhafı ben bu lafları duymuyorum hiç. Yapacaksın tabii biz şöyle yapardık böyle yapardık diyorlar daha çok stres oluyorum. 

(625 puan) tarafından

Bana "yapacaksın tabi" diyen yok hiç. Ama kayinvalidem gelmişti birkac ay önce "bu ev niye dağınık" demiş eşime. Kendi evi tertemiz düzenli olsa neyse ama onun evi çocuk olmadığı halde benimkinden beter. Sadece bunu yaşadım onun dışında birçok kisi sanki ben çok titiz, sürekli temizlik yapan çocukları ihmal eden biriymişim gibi evi bırak çocuklara bak diyor.

+4 oy
(13,439 puan) tarafından

Biri 4.5 diğeri 2 yaş. Bugün misafir vardı evi bk götürüyor ama ben napıyorum tahmin et 😂

(13,439 puan) tarafından
+1

Oturuyorum tv izliyorum birazdanda yatıcam 😂

(1,584 puan) tarafından

İşte oturmak yerine 1 saat ayırıp bütün evi toplasan yarına strese gitmezsin 

(13,439 puan) tarafından

Valla yarınada strese girmiyorum kız :) yemeğim hep vardır sabah 6da kalkıyoruz kahvaltı hazırlıyorum onlara. Topla et yıka. Öğlen yemeği büyüğü okula bırak gel. Oyun oyna resim yap etkinlik park derken akşam yemeği yatış. Kendimi hırpalayamam Hiçbişey için hayatlarımız yeterince stresli zaten. Evi toplamadım spor yaptım oturdum kitap okudum şimdide yattım valla

(1,584 puan) tarafından

Sana yazdıktan sonra kalktım çamaşırları astım ortalıkta ne varsa kaldırdım sabah nevresimleri acicam sepetten makinaya koydum :D 

Tuvalet banyoyu yıkadım 😃 

Yarın yaparsam bir supurge tutarım o kadar 😁

(13,439 puan) tarafından

Ne mutlu sana kız ödüllerimizi kimden alıcaz 😂 bizde şimdi kalktık kahvaltı edicez çocuklarla 🥰

+4 oy
(2,495 puan) tarafından

Evet duyuyorum ve bnde bu kafadayım özellikle çocuk hasta olunca hiçbirsey gözüm görmüyor ne temizlik ne yemek

+4 oy
tarafından

Bazen BK goturuyor bazen de topluyorum keyfime göre genelde toplu düzenli temiz tutmaya çalışırım ama önceliğim temizlik değil çocuklarım ve keyfimdir. Yalnız küçük bı şey dikkatimi çekiyor bu telkinleri verenler genelde milletin evine gidince açık ararlar ilk önce böyle söyler aman boşver evi önemli değil vs vs sonra evine gelir gider milletin şurası soyleydi şunu daginikti bunu böyle etti filan 🤭

+3 oy
(3,806 puan) tarafından

Çevremde kimse böyle bişey demedi bu zamana kadar. Tek başıma büyütüyorum çocukları. Oğlum 4 buçuk yaşında kızım 7 aylık. Akşamdan mutfakta bulaşık bırakmam evi derleyip toplayıp yatarım. Sabah kalkınca sıralıdır işlerim aksatmadan yaparım düzenli. Hastalıkta tabi istisna mesela çamaşırları katlar sabah yerleştiririm gibi. Bi kere boşverince devamı geliyor malesef. Rutinleri düzenli yapınca sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Mesela kızım uyuduğunda ben uyumak yerine işlerimi yapmayı tercih ediyorum diyelim 

(625 puan) tarafından

Ne güzel benim çalışma hayatım da var onun yorgunluğu da oluyor tabi. O yüzden düzen de kaçıyor dağınıklığı pisliği sevmiyorum ama yetişemiyorum da

(3,806 puan) tarafından

Tabi çalışma hayatı olunca illa ki ekstra yorgunluk olur. Rabbim kolaylıklar versin 

(1,020 puan) tarafından

Uyumayan bir bebek se ne yapilmali peki 😀

(3,806 puan) tarafından

7 aylık kızım gündüz 2 kere uyur 20 dakika o da. Gece de 2 3 saat arayla kalkıyor emmek için. Oğlum desen o kardeşinden beter. Zamanla uykum da azaldı sanırım benden daha çok eşim hayıflanır ama çocuklara bakan gece uyanan benimdir 

(1,020 puan) tarafından

Off bu adamlar ne ya ayni benimkide oyle benim kizim 10 dakikada ayakta gece artik memeyi kesip eline verecem 😭😭

+3 oy
(4,238 puan) tarafından

1 tane bebem var tabi ki evi pislik götürmüyor ama bazı şeyleri çok takıntı yapmıyorum bazen tabaklarimiz lavaboda kalıyor ertesi gün topluyorum bazen evi supurmedigim oluyor ortalıkta oyuncaklar 2 3 hiç ortalıktan kalkmadigi oluyor. Hiç umurumda da olmuyor açıkçası evde açık kalp ameliyatı yapmıyoruz sonuçta oğlumla vakit geçiriyoruz her şeyi benden babasından öğreniyor. Temizlik yapacağım misafir ağırlayacagim diye yavrukuşumu aglatamam

+3 oy
(2,563 puan) tarafından

Ben bu söze katılmıyorum çocuklar küçük olsa gümüş kaşık parlatlamayalım ama evde pis olmasın. İnsanın öyle psikolojisi bozulur. Hem sağlık için de  temizlik şart. Ortada oyuncaklar olur

Çocuklar dağıtır o ayrı ama pislik ayrı. 

(625 puan) tarafından
+1

Evet bence de sağlık için manevi huzur için evin temiz olması gerekir. Ben de bu kafadayim

+2 oy
(150 puan) tarafından

Valla ben çözümü,şöyle buldum.benim de oğlan var.Haftafa en az 1 2 defa misafir çağırıyorum komşu falan onlar gelmeden evi temizleyip süpürürüm Karlı komşum yaramaz bir kızı var ve hç6 aylık hamile her gün temizlik yapar onu görüncede utanır temizlik yaparım.:)

+2 oy
(5,220 puan) tarafından

Tamam cocuklar ev isilwri icin ihmal edilmemeli de peki pis bi yerde saglik nolcak daginik olur ama pisligi ben kabullenemem 

+2 oy
(7,911 puan) tarafından

Yani bir günde 24 saat var neden 24 saati çocukların yanında oturarak yada sadece onlarla ilgilenerek geçirelim onca saate evi aşırı detaylı olmasada temizlemek 2 kap yemek yapmak imkansız olmamalı

Tamam ilgilenelim ama onca vakitte sdece çocuklara odaklanmak akıl işi değil. 

+2 oy
(54,061 puan) tarafından

kizimm küçükken cok derli toplu degildi ona gore ayarliyoduk simdi buyudu oyuncak disinda cok sukur sorun yok

+2 oy
(22,008 puan) tarafından

O anca lafta şekerim evine gelip o dağınıklığı görseler 40 yıl konuşurlar kaynanam da öyle derdi sonra arkamdan neler neler demiş sırf tuvalette tuvalet kağıdı olmadığı camın onu kirli ve balkon tozlu olduğu için evin içi pırıl pırıl olmasına rağmen elimi varmıyor çocuğu bahane ediyor demiş kışın evde kullanılmayan yerlere takmış karı .. 

+1 oy
(1,020 puan) tarafından

Çocuklarınız kaç yaşında Benim 3 tane kızım var Gece gündüz uyumayan bir bebek uyuyan bir bebek için şöyle düşünüyorum illaki bir saat uyuyorsa temizlik yemek yapilir 

4 4 luk yemegimi yaparim kizim asla durnayan bebek cocuklu ev yemeksiz olmaz  ilk firsatta bulasik yikarim vaktim olursa evi toplarim 

(625 puan) tarafından

8 aylık oğlum 3 yaşında kızım. yemegi ben de mutlaka yaparim. Biri uyusa biri uyanık benimkilerin

(1,020 puan) tarafından

Bebegin uyuyorsa tamamdir 3 yasindaki cocugun uyumasi beklenemeZ zaten ki benim 7 aylik kizim gibi dogdugu gunden beri uyumuyir 10 dakika uyusa 4 saat uyanik kaliyor 

(625 puan) tarafından

Bebeğim 1 kez 1 saat uyuyor 3 yaşındaki kızım da ben toplarken arkamdan dağıtıyor tekrar. Mutfaktaki malzemeleri yemek yapıyorum deyip çıkarıyor 

+1 oy
(528 puan) tarafından

Hep eşimle yaptık o süreçte. O evdeyken

+1 oy
tarafından

İki cicigumda var evimde tertemiz derli toplu 

İmkansız bı şey değil yani niye bu kadar abartılıyor yani bebeği küçük olanın evi neden b.ok götürsün ki 😏

Zor bı şey mi anlamadım 

Aman çocukla zaman geçir aman sadece çocukla ilgilen 

Diyenler beni deli ediyor resmen tamam arkadaş covukla ilgileniyim bütün günümü ona vereyim , çocukta düzgün bı yemek yiyemiycek 

Temiz bı evde ortamda olmiycak 

Temzin kıyafet giyemiycek 😏 kullandığı tuvalet temzi olmiycak varda var 

(1,020 puan) tarafından

Kac yasinda cocuklar merak ettim

tarafından

7 ve 1,5 yaşlarındalar 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 3,804 göst.
1 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde ♥️♥️Miracım♥️♥️ (1,114 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 330 göst.
0 oy
14 cevap 771 göst.
3 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mavi-beyaz (2,565 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 190 göst.
9 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Gurmeanne (768 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,039 soru

24,119,509 cevap

333,395 kullanıcı

...