0 oy
80 göst.
Diğer kategorisinde (1,639 puan) tarafından

Kızlar iki kişilik domates çorbası tarifi verebilir misiniz ölçülü olursa çok iyi olur 

İçine süt ve salça koyuyor musunuz 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından

Domateslerin kabuğunu soyup rondodan geçiriyorum 

Daha sonra tereyağını eritiyorum içine 1 yemek kaşığı unu ekliyorum hafif kavuruyorum, domatesleri ekliyorum onları da biraz karıştırıyorum biber salçası ve normal salça da koyuyorum suyunu ekliyorum kaynamaya bırakıyorum, kaynadıktan sonra da 1 su bardağı süt ekliyorum gene kaynatiyorum misss gibi oluyor 

(163,325 puan) tarafından

aynisini kozlenmis domatesle yap kozle kabugunu soy dogra bu sekilde dene bi snr yaz bana

tarafından

Onuda deneyeyim ya ben çok seviyorum 

-Reklam-
0 oy
(3,239 puan) tarafından

Domatesleri sıcak suya koyup kabuklarını soyuyorum. İçindeki çekirdekleri de sevmediğim için ayıklıyorum. Biraz tereyağında unu da kavurup, su ekleyip kaynatıyorum. Blenderdan geçiriyorum. Salçayı bir tatlı kaşığı kadar atıyorum. Suyuna ev yapımı tavuk suyu ekliyorum. Son aşamada da biraz sıvı krema ekleyip karıştırıp kapatıyorum. Çocuklara öğlen yapınca bazen tel şehriye de koyuyorum, daha doyurucu oluyor. 

Ölçülü olarak hiç yapmadım, kusura bakmayın, hep göz kararı. 

0 oy
(281 puan) tarafından

Unuttum ama 2 domates 1 yemek kasigi un 1 yk tereyagi 1 yk siviyag 1 litre su 1 bardak süt ile yapilabilir. 

Once yagi erit unu kavur domatesleri ekleyip biraz pisir cok az salca ekleyebilirsin ben eklemiyorum sonra suyu koyarsin 15 20dakikada piser sonra blendirdan gecirmelisin. Sutu ne zaman ekledigimi hatirlamiyorum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 202 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,047 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 27 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Ecrin2147 (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 63 göst.
10 Ekim 2022 Diğer kategorisinde 1tirtil1cicekannesi (1,248 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,285 soru

24,056,145 cevap

329,919 kullanıcı

...