+4 oy
487 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,513 puan) tarafından

Benim oğlum ilk 3 yaşında başladı havale geçirmeye ve ben hayatımda ilk defa havale geçiren insan gördüm ve bu kişi oğlumdu resmen oldum o çocuğumu o halde görünce ve ben oğlum oluyor sandim o sırada 1 bucuk yaşında kızım vardı ne yapacağımı şaşırdım binayı ayağa kaldırdım ve o sırada oğlumun ağzından kan geldi ambulansı aradım ordaki kişi benim hep sakin kalmama yardımcı oldu ama ben asla sakin olamadım sen oğlum oluyordu elimde 🥹🥺az önce bir video izledim anneyle cocuk otobüste ve çocuk tahmini 5 yaşında felan aniden havale geçiriyor ve annesi otobüsü resmen yıktı çığlıklarıyla of of benim oğlum 3 yaşından sonra 4 kere daha havale geçirdi ve hepside gece olan biseydi oğlum şuan 6 yaşında ve sürekli benimle yatmak zorunda annelik çok zor ya asla böyle biseyde sakin olamıyorum hani derlerya sakin olun olunmuyor ya cocugun o şekildeyden 🥹🥺

16 Cevaplar

+5 oy
(6,641 puan) tarafından

Benmde en korktuğum ateştir . Ateş ve havalede genetiktir sen yada eşin . Veyasenin yada eşinin 1. Derece akrabalarında mutlaka havale geçiren olmuştur . Şuan endişe etmene gerek yok canm 6 yaşından sonra çocuklarda havale görünmüyor demişti çocuk doktorumuz . Geçmiş olsun çok

(3,513 puan) tarafından

Evet malesef ablam lisede başlamış havale geçirmeye ve ablam.da büyük hasarlar birakti beyine oksijen gitmediği için 3 ay yoğun bakımda yatti bir tarafı felçli ablamın şuan 50 yaşında çok şükür doktor bizede dedi 6 yaşından sonra geçirmez diye ama işte annelik duygusu çok korkuyorum 

-Reklam-
+4 oy
tarafından

Bir kardeşimi öyle kaybettik o yüzden bende travma kalmış en ufak ateşte bile ödüm kopuyor Rabbım korusun 🥺

+4 oy
(764 puan) tarafından

Allah şifa versin Rabbim kimseye yaşatmasın ama böyle durumda bende sakin olamam 

+3 oy
(163,515 puan) tarafından

bu benim en korktugum seeyy🥺

+3 oy
(1,489 puan) tarafından

En korktuğum şeydir ateş çıkınca hemen ilaç veriyorum ha bu bile engel olmuyormuş havala olunca. Genetik oluyor havale meselesi. Sakın olman daha iyi olur ama gerçekten zor geçmiş olsun ama 6 yaştan sonra olmaz muhtemelen

+3 oy
(3,580 puan) tarafından

Benim en çok korktuğum şey ateş ya azıcık ateşi çıksa ödüm kopuyor sakin olamıyorum konu evlat olunca insan sakin olamıyor ya sakin olup birşey yapmak lazım ama elimizde değil ki

bir ara oğlum ateşlendi apartmanı ayağa kaldırdık komşular sağolsun bizi hastaneye yetiştirdi ateşi yükseldi havale geçirmedi çok şükür ama o hali gözümün önünden hiç gitmiyor 

Rabbim evlatlarımızı korusun bize bağışlasın inşallah 

+3 oy
(1,709 puan) tarafından

Tepki vermeyi o kadar isterdim ki..

Böyle durumlarda donuyorum buz kesiyorum asla konuşmuyorum gerekli müdahaleyi yapiyorum 

Hersey durulduktan sinra bir panik atak geliyor ki ölmek istiyorum. Titreme kusma bayginlik yasiyorum 

Dedem beni hep KORKU İNSANI ÖLDÜRÜR KORKARSAN YA ÖLÜRSÜN YA ÖLDÜRÜRSÜN 

Diye diye buyuttu Köyde yılan yakalatırdı bana 10 yasindayken kurban kestigimi bilirim 8 9 yasindaydim koyde cenaze vardi tabuttan korktum korkutugumu fark edip beni kucaklayip tabutun yanina götürüp ölünün yüzünü açtırıp bana gösterirdi korkmayacaksin diye . Boyle durumlarda tepki veremedigim icin gizli panik ataga cevirdi.

Sakin olmak degil de tepki verip rahatlamayi cok isterdim asiri soguk kanli insanlarin genelde benim gibi tranvalari oluyor hep 

tarafından
+1

O nasıl dede be 😡😡

(1,709 puan) tarafından

Hala aynı geçen eli boydan boya testere ile yarılmış dikişlik haldeydi bi bez kapatmis ölmeyince bişey olmaz diyor diye diye dikişlik eli kuru bi bezle iyilestirdi adam resmen çok severim ama iyilik yaptigini sanarken yaptigi kotulukleri asla farkinda degil iste 

(1,230 puan) tarafından

Böyle dede düşman başına eski toprak ama yani ne yazikki fazla yüklenmiş 

+2 oy
(1,121 puan) tarafından

Havale gecirmek genetikdir.Atesi 40cikmasada 38dede havale gecire biliyorlar.2gun once oglumun atesi 40di bende cok korktum havale gecirir diye.Ilac verdim igne vurdum,mum koydum poposuna.Cok sukur atlatdik

+2 oy
(1,375 puan) tarafından

Rabbim şafi isminin hürmetine şifa versin inşallah 🤍 Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.

+1 oy
(14,950 puan) tarafından

Eltimin özel çocuğunu 11 yaşında kasilirken buluyorlar gece ve o şekilde kaybettik maalesef. Rabbim evlatlarımızı korusun

+1 oy
(3,008 puan) tarafından

Maalesef geçen sene oğlum 1.5 yaşındayken yaşadım aynı durumu ve Allah korusun ölüyor sandım evde çığlık çığlığa ambulansı aradım o gün ne zaman aklıma gelse ağlamaklı oluyorum insanın evladı söz konusu oldu mu soğuk kanlı davranamıyor eşim evdeydi allahtan ve onun kucağında oldu uyumaya çalışıyorlardı ateşi çok yoktu 37.5 38di bende her ateşi çıktı mı korkuyorum ve uyuyamıyorum uyusam bile 2.saatte bir. Sürekli bakıyorum 😔

+1 oy
(1,476 puan) tarafından

Benimde kızım 8-9 aylıktı havale geçirdi birdenbire. Bir baktım uyurken titriyor ateşi çıkmış kucağıma aldım gözlerini açamıyor bayıldı gitti . Ortalığı ayağa kaldırdım bende . Eşim nöbette saat gece 1 ne yapacağımı bilemedim . Eşim izin alıp geldi hastaneye götürdüm o gelmeden kuzeniyle . Çok kötü bir durum Rabbim hiç kimseye evlat acısını ve evladını kaybetme korkusunu yaşatmasın çok kötü. 😞

+1 oy
(14,210 puan) tarafından

Oğlumda 4 kez geçirdi yazdıklarını okuyunca o günlere gittim resmen ALLAH kimseye yaşatmasın

(497 puan) tarafından

Nervium isimli bir hap var tavsiye ederim. Havale önleyici tabi bir nörologa sorabilirsiniz 

(14,210 puan) tarafından

Teşekkür ederim düzenli kullandığı bir ilacı var

+1 oy
(7,986 puan) tarafından

Oğlum 8,9 aylıkken geçirdi ateşi 38 idi hastaneye giderken arabada hemde ağzı kitlendi dili boğazına kaçtı kayınvalidemden pek haz almam ama Allah razı olsun ondan o gün oğluma birşey olmadıysa onun sayesinde hemen elini ağzına götürdü dilini tuttu eli parçalanmıştı nerdeyse 

Allahım kimseyi evladıyla sınamasın inşallah 

0 oy
(1,570 puan) tarafından

Rabbim birdaha yaşatmasın canım ben küçükken nerdeyse haftada 3 4 kez ateslenirdim tir tır titrerdim çenem titrerdi babamın umrunda bile olmazdı annemde hep kolanya sürerdi 5 dk durur yine başlardı çok acı çekerdim bir kere havale geçirdim annem havluya sarıp dışarı çıktı akrabamiz sağolsun göturmus doktora şuan çocuklarimda en ufak ateş hissetsem direk acile götürürüm panik olurum 

0 oy
(497 puan) tarafından

Benim kızım 2buçuk yaşında ve malesef şu ana kadar 5 kez havale geçirdi. Eeg çekildi herşeyi temiz ve normal çıktı genetik olabileceği söylendi. En son Nörolog havale önleyici bir hap verdi bunu ateşi çıkmaya başladığı zaman yarısını kırıp verin beyni rahatlatacak ve ne kadar ateşlense de havale ile sonuçlanmayacak dedi. Gerçekten de o günden sonra 2 kere daha ateşlendi hapı verdik ve havale olmadan atlattık çok şükür bu arada epilepsi değiliz. 

(3,513 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım bize doktor perhiz verdi bitki caylarindan uzak duruyoruz burun spreylerinden grip ilaclarindan bide güneşten bunlardan uzak.durduk şükür 2 senedir olmuyor çok şükür dikkat etmekte önemli 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 252 göst.
12 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Suheda18 (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 646 göst.
23 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Suda (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 333 göst.
29 Nisan 2021 Diğer kategorisinde 26032020 (826 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 308 göst.
6 Mart 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Smyra01 (1,776 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,239 soru

24,166,360 cevap

335,613 kullanıcı

...