Hamilelikte sürekli hareketli olmak günlük rutin işleri yapmak bebeğin kilo almasına engel mi öyle diyorlar bu doğru mu
Hiç alakası yok tabi ki bulantin halsizligin yoksa günlük işlerinin normal sağlıklı bir insan gibi yapabilirsiniz hareketsiz olmak asıl çok kötü
tabiki de doğru değil.
Ben hamileliğimde çok hareketliydim.günük ev süpürür Vileda yapar kahvaltımı , yemeğimi hazırlardım.kızım tam 3 kilo doğdu.
Günlük işlerini rahatlıkla yapabilirsin.
Doğru değil. Bebeğin kilosu genetik yapınıza, beslenmene ve plasentadan bebeğe giden kan akışıyla ilgili. Iki kızım da 3.500 gr dan fazla doğdu. Ev işlerini hep yaptım.
Gebelik hastalık değildir cnm hastaymisiz gibi iş yapmiyalim veya yapmamız gereken şeyi yapmayalım erken doğum riskin yoksa ve dinlenerek yemek yemeği aksatmasan birşey olmz cnm yorulunca dinlen yâda acıkınca yemek ye su iç işler kacmyr ztn
Canim ben 36+5 e kadar calistim. İs yerinde gunluk 5-6 saat ayakta durmam gerekirdi. Gunde 2-3 kez 3 katli merdiven cikar inerdim. Gunluk ev islerini de kendim yaptim. Aksamalari da 1 saat yuruyuse cikardim. Sadece buyuk temizlik icin yardimci aldim onu da zaten calistigim icin surekli aliyorum.
Alakasi yok is yapmaniz aksina faydali.Ben hem hastanede calisirdim uzun yol yurumem gerekdi,hem evde calisirdim ev isleri yemek falan hepsi.oglum 3700,kizim 3400 dogdu
İki hamileliğimde de bi taş taşımadığım kalmıştı. Biri 4 kilo doğdu biri 3.600. Herkes kendinden örnek verir tabi ama alakası da yok . Beslenme ve genetik ile alakalı.
O yatmak isteyenin bahanesi öyle bir şey yok
Ben oğluma hamileyken okula gidiyordum formasyon eğitimi almaya hemde şehir değiştirerek gidiyordum doğuma iki hafta kalaya kadar sürekli hızlıca hareket ederdim hep yetişme telaşım vardı+ ev işi vs var ona rağmen 3.600 doğdu
Evinizde hergun gelen bir yardimci varsa birde çalışmıyorsaniz yatabilirsiniz tabiki ama yatmak çocuğa kilo aldırmaz size aldırır aldığınız her kilo da sağlığınıza risk olusturur. 37.hafta dahil çalıştım .evde işlerimi yaptım tabiki 15 te bir falan gelen yardımcı vardı ama ev işi hergun olur sonuçta .5.haftadan sezeryan gününe kadar da bulantı kusma sorunum oldu bebeğim 4100 kg doğdu .hiç alakası yok yani yatmakla .eğer düşük riski yoksa yatmak bir tercih yada bahane dir .
Daha neler duycaz acaba ya peki yiyip yiyip yatarsan midendekini nasil eriteceksin yiyip guzelce hareket edip sindirmek tekrar acikip yemek bebegi daha iyi beslemez mi hareketsiz kalirsan kan dolasimi nasil olacak peki bence herseyin dozu onemli gunluk rutin isler yapilmali agiz is yapip kendini yormadan dinlene dinlene yapilir
Engellemez tabikide ben tüm.gun çalışıyordum 6 kilo toplam kilo aldım 37+5 bebek dünyaya geldimii erken daha varken zamanı 3440kg dogurdum 😅
Karıncadan hızlı ve hareketliydim. 4200 doğdu. O kadar hareketli olmadan doğuramazdım zaten bu kiloda bebeği.
Bunu da nerden çıkardılar? Senin yapacağın işin çocuğa etkisini nasıl bağdaştırdılar? Çok saçma değil mi ?
yok daha neler put gibi vitrinde oturacakmi hamileler😂 kiloyu benek degil anne alir o sekilde
O zaman benim bebeğimin hiç buyumemesi falan gerekirdi. Millet cahil mi yoksa bu hamile kadınları korkutmaktan zevk mi alıyor ben anlamıyorum ya.
Sen keyfine bak canım aksi bisi olsa doktorun söylemez mi hiç? Sunu yap bunu yapama diye
1,473,343 soru
24,123,539 cevap
333,606 kullanıcı