+3 oy
253 göst.
Diğer kategorisinde (1,101 puan) tarafından

39 atesi yaniyor soydum komple parol ve baska bi ates dusurucu verdim donusumlu yok dusmuyor bi turlu fitil vereyimmi sizce esime aldircam eczaneden 4yasinda

14 Cevaplar

+3 oy
(6,509 puan) tarafından

Banyo yaptırmalısın ılık . Ateş düşürücüleri ne zaman verdin

(6,509 puan) tarafından

Yaşı kaç kilosu kaç hangi ilaç kaç ölçek verdin 

(1,101 puan) tarafından

4bucuk yasinda 18 kilo 1bucuk yemek kasigi verdim milimal ve parol asl a etki yapmiyor takili kaldi 39da resmen

(6,509 puan) tarafından

Yemek kaşığı değil ölçekle 2 kaşık vermen gerekirdi . Her 10 kg ya 1 ölçek veriyorsun canm . Soy canm banyo yaptır eğerki gene düşmezse hastaneye götürün . Fitili ateş düşürücüleri verdikten en az  4 saat sonra kullanabiliyorsun ateş düşürücüleri yeni verdiysen kullanamazsn fitil . 

-Reklam-
+3 oy
(2,638 puan) tarafından

Doktora götürdünüz mü? Geçen ay oğlumda aynı o şekilde olmuştu inanın hiç düşmüyordu ateşi ilaçları dönüşümlü verdiğim halde. 4. Gün hastahaneye götürdük artık bogaz enfeksiyonu olmuştu ve mecburen antibiyotik kullanmak zorunda kaldık. 2 defa verdim hemen düştü çıkmadı bir daha.

(1,101 puan) tarafından

Gotrdum sabah saglk ocagina hic bseyi yok meyve yesn gecer ilac yazamam dedi doktor 39du hatta atesi

+3 oy
(60 puan) tarafından

Acıle gotır bence

+3 oy
(543 puan) tarafından

Ilık duş aldır ama öyle hemen su dök çıkar yapma 15 20 dk ılık suyla yıka durmuyorsa gerekirse sen veya eşin alsın kucağına girin ılık suyun altında bekleyin izin vermiyorsa odanın pencerelerini aç serin bir ortam oluştur koltuk altına diz kapaklarına dirseklerine ılık suyla ıslattığın bezleri koy ama sürekli saatlerce bunu yap öyle 5 10 dk fayda etmiyor bol sıvı ver su ver 38 buçuktan sonra inatçı ateş büyük ihtimalle kanda enfeksiyondan kaynaklı oluyor oğlumu acile götürdüğümde damaryolu ateşi yüksek olduğu için daralmıştı bulamıyorlardı fitil vermişlerdi ki etkisi daha iyi oluyor demişti ama tabi önce bir acile götürün tahlil yapsınlar enfeksiyon var mı yok mu ona göre bir serum ilaç verir doktor 

(1,101 puan) tarafından

Tesekkur ederim=(sokcam smdi dusa agliyor usuyom diye

(543 puan) tarafından

Ateşi olduğu için öyle hissediyor duştan sonra kalın giydirmeyin ince hafif giydirin duştan sonra da alnına koltuk altlarına ılık suyla ıslattığın bezleri koy ısındıkça yıkayıp tekrarla oğlumun ateşi öyle olduğunda hemşire bana sürekli ılık suyla duş aldırıp ılık suyla ıslatılmış bez koymamı söylemişti sonra da çorba yapıp ver bol su ver eğer çok kötü olursa acile götürün 

+3 oy
(7,094 puan) tarafından

Cocuk acile gotur bence canim suruplar fayda etmemis birde acil baksin

(1,101 puan) tarafından

Elmde olan ilaclarla idare etmeye calistim sanirim ilaci daha once actim ddiye etkide gstermedi

+3 oy
(768 puan) tarafından

Küvet var mı evde doldur içini oturt içine sürekli su dök 

+2 oy
(725 puan) tarafından

Bacım parol verdin mi ya da herhangi bir ateş düşürücü 

+2 oy
tarafından

Çok küçük değil azına bı çay kaşığı üzüm sirkesi varsa ver hemen düşer benim ilk oğlum hiç emmedi çok hasta olurdu veriedim bı kaç damla bı dene 

+2 oy
(4,261 puan) tarafından

Doktorumuz surupla fitil arasında 10 dk fark var demisti etkinliği aynı fitil sadece daha hızlı etki ediyor. İlacı vereli yarim saati geçti ise duş aldırın ama sonra iyi kurutun saçlarını. Ya da odanın camını açın ve bekleyin kendinde olup olmadığını sık sık kontrol edin. Burnu tıkalı ise mutlaka burnunu acin arada su teklif edin. 9 buçuk aylık bebisim aynen 39.5 derece ateşle 5 gün gecirdi fitil sonrasi 38e düştü en fazla bu şekilde atlattık. 

(1,101 puan) tarafından

Ay yavrum ya gecmis olsun sizede bogaz anefeksiyonumu gecrdi acaba sizinkide

(4,261 puan) tarafından

Bogazi ve kulagi hafif pembe dedi doktor enfeksiyon yok bir virüs kapmış dedi nazoferanjit dedi. Sizinki boğaz enfeksiyonu muymuş?

(1,101 puan) tarafından

Saglik ocagina gotrdum sabah hoc biseyi yok meyve yedir dedi

+2 oy
(725 puan) tarafından

Nasıl oldu çocuğun iyi mi biraz daha 

+1 oy
(209 puan) tarafından

Canm en güzeli ıslak bez koy eklem yerlerine ve coraplarına limon sık giydir ayagına

+1 oy
(156 puan) tarafından

Acile götürün zaman kaybetmeyin mutlaka enfeksiyonu vardır tedavi olmayana kadr düşmez ateşi fitil versenzde aynı etki olr sonçda vücütta bir bakteri var vücudu savaşıyo siz sadce kısa süreliğine müdahale edrsinz bmce acile göten Allah korsn havale geçirir 

+1 oy
(1,958 puan) tarafından

Ateşi 39 geldikten sonra hiç bir ateş düşürücü fayda etmez çocuk şoka girmeden acile götürüp serum yaptır. 

+1 oy
(74 puan) tarafından

Alnına ayak bileklerine ve koltuk altına soğuk suyla ıslatılmis bez koyarsanız etki edebilir Rabbım yardımcınız olsun şifa versin inşallah 

tarafından
+1

Doktorlar alına konulmasını önermiyor ☺️ aklınızda bulunsun genelde bilekler ve koltuk altı 

(74 puan) tarafından

Bende öğrenmiş oldum teşekkür ederim 😇😇😇

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 118 göst.
14 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Nagiiiss (451 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 239 göst.
24 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Minily (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 221 göst.
12 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Bulut12 (258 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 371 göst.
10 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mehmetcan Emir (890 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,971 soru

24,132,316 cevap

334,104 kullanıcı

...