0 oy
224 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (5,767 puan) tarafından

Ben kızımı elimden geldiğince sağlıklı beslemeye çalışıyorum ama bir yandan da dışarıdaki insanlarla mücadele ediyorum. İnsanlar yoruyor. Kadının biri bisküvi uzatır olmaz vermiyorum dedim olsun çocuk gördü artık diyor. Çocuğun biri eline cips verir. Kadının biri draje kutusu uzatır. Arkadaşın biri ağzına tatlıyı sokmaya çalışır. Biri der güllaç yumuşacık ver çocuğa sütlü sütlü... İnsanlar iyi birşey yaptığını sanıyor ama kötülük yapıyorlar 

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Aynı şeylerden bende dert yanıyorum paketli gıda hazır gıda kesinlikle yasak eşimin ailesiyle bu yüzden çok mücadele ettim baktım olmuyor oğlumu göstermedim o zaman çenelerini kapatıp bana sormadan su bile vermediler dişarda vermek isteyenlere katı suretle hayır diyorum bi kaç defa ısrar eden oldu çocugunu seven böyle zehirlemez ben çocugumu çok seviyorum deyip uzaklaştım ilerde engel olamam zaten yiyecek gizlide olsa yiyecek şuan kontrol bendeyken gözüm üstünde hep

(1,557 puan) tarafından
+1

Ama çok ayıp çikolata verdi diye göstermemek zehir vermiş gibi davranıyorsunuz belki onlar onu mutlu etme açısından vermiştir eşinin ailesi çocuğuna neden kötülük yapsın ki bazıları anlamıyor o gözle göremiyor kismissiniz yemek istiyor da yiyemiyor gibi görünüyor onların gözüyle de bakıyorum şimdi üzücü yani 

tarafından

Evet çikolata zehirdir daha vücudu gelişmemiş henüz beyin gelişimini tamamlayamamış bi çocuga yapılan en büyük kötülük paketli ve işlenmiş gıda vermektir bu sevgi gösterisi değildir abur cubur çocugun hem iştahını kapatır hemde dehb gibi zihinsel olmayan özel durumları ortaya çıkarır belli yaştan sonra bazı şeylere engel olmak mümkün değildir fakat daha 2 yaşındaki bi bebeğe annesinin izni olmadan gizli gizli paketli gıda vermek asla tasvip edilecek bi durum değildir sevgi gösterisi çikolata şeker gibi şekerlerle değil bi çocukla vakit geçirerek onunla oynayarak olur ben çocugumun beslenmesine oldukça dikkat ederim belki bunları söylemem ayıp olabilir fakat farkındalık için söylüyorum ben kasaptan et bile almam kurban bayramı harıcınde yılda 1 defa kuzu yada koç kestirir kuşbası kıyma pirzola haşlamalık vs şeklinde ayırır bütün bi yıl onu yeriz kasaplara güvenmediğimiz için her hafta mandıradan keçi sütü ve Gezen tavuk alırız her gün mandıradan günlük yumurta alırız tereyağı peynir kefir evde kendim yaparıö meyve suyu bile hazır almam çocugumu hep bu tarz şeylerle beslerim ki ilerde sağlık sorunları olmasın çocugumun bünye temeli sağlam olsun diye

(5,767 puan) tarafından

Valla ben bu kadarını yapamıyorum helal olsun size 

(1,557 puan) tarafından

Onlar sizin gibi kefiri her şeyi vs evde yapan biri değildir belki de herkesin düşünce yapısı bir değil evet haklısınız abur cubur istemiyorsanız vermemeliler ama kötülüğünü istedikleri için yaptığını düşünmedim ben ya tanımıyorum ama 

tarafından

Ben bu kadar özen gösterirken bi başkasının düzenimi bozması elbette sinirimi zıplatır anne baba bişeye hayır diyorsa onlarla zıtlaşmayı hiçbi zaman doğru bulmuyorum

-Reklam-
+1 oy
(4,194 puan) tarafından

Münakaşaya girmiyorum ben vermiyorum diyorum ay ben de senin gibiydim ilk çocukta diye devam ediyor genelde gülüp geçip elinden alıyorum. Çantamda da her zaman sağlıklı bir atıştırmalık olur genelde hemen çıkartır veririm ki eli dolu görünsün çocuğun da aklında kalmasın bu arada oğlum 10 aylik

(5,767 puan) tarafından

Çantanızda ne taşıyorsunuz. Bana da fikir olur sağlıklı atıştırmalık bulmakta güçlük çekiyorum. Ceviz fındık vb veremiyorum hâlâ küçük diye 

(13,437 puan) tarafından

Muz elma ev yapımı kek poğaça mesela vardır bizde genelde

(4,194 puan) tarafından

image

bunun elmalı olanını çok seviyor oğlum 
(4,194 puan) tarafından

Tam eline göre minik minik çabuk da bitiyor elinde bir yere sürme şansı olmuyor ağzında biraz bekleyince normal elma gibi oluyor

(5,767 puan) tarafından

Teşekkür ederim:)

+1 oy
(4,036 puan) tarafından

mümkün olduğunda vermemeye çalışıyorum. insanlar düşünemiyor maalesef. farkedersem önceden, lütfen diyorum kibarca. yok etmeye çalışıyorum eğer veren olursa da

+1 oy
(3,120 puan) tarafından

Bu kadar bariz şekilde yaşamadım. Kızıma daha ufakken bir şey verdiklerinde kendim alıp sonra veririm diyordum. Şuanda büyüdü, dediğim gibi nadir olan bir şey olduğu için kabul ediyorum. Ama teklif edilen şeyler genellikle standart şeyler oluyor. Öyle jelibon, şeker tarzı şeyler değil. 

Ben de çocuklar için atıştırmalık götürünce çocuklar hemen yanımıza geliyor. Önce ebeveynlerinden izin alıyorum. Ev yapımı bir şey ise, içinde neler olduğunu da teker teker söylüyorum. Bazen kabul ediyorlat, bazen etmiyorlar. 

+1 oy
(3,377 puan) tarafından

Çok sinir olduğum bir konu ya 

Kimi diyor ilk çocukta bende senin gibiydim 

Kimi diyor ne zamana kadar böyle koruyacaksin illa yiyecek 

Ya size ne şu an daha küçük ben istemiyorum zararlı şeyler yemesini büyüyünce tm yiyebilir ama şimdiyle bir mi

Allah'tan ailelere uzağız şu an 19 aylık geçen sene kaynanam kayinbabam ha bire birşeyler vermeye çalışıyordu vermeyin demekten yoruluyordum önümüzdeki ay memlekete gideceğiz eminim yine bu sorunu yaşayacağız şimdiden strese girdim

(5,767 puan) tarafından

Bizde iki taraf da karışmaz ama başkaları karışıyor 

(3,377 puan) tarafından

O da iyi ya benimkiler anlamıyor görümcemin kocası bile bir ara ay demişti bunlar çok koruyor böyle çocuk mu yetiştirilir sırf abur cubur vermiyoruz diye şimdi de kendi çocuklarının yaramazliklari hırçın davranışlarıyla başa çıkmaya çalışıyorlar demek ki öyle yetiştirilir 

0 oy
tarafından

Bak şimdi şöyle düşün sen kendini yirtiyrosun sağlıklı beslenin diye  çocuk okula gidecek biraz büyücek hersyi yiyecek eee bunca çaba 😏 

(5,767 puan) tarafından

Bunca çaba boşuna değil. Sonradan yese dahi şimdi ilk yaşlarda yememesinin faydası olacaktır. Ki olmasa dahi ben çocuğuma iyi bakmakla mükellefim. Allah sağlıklı sıhhatli evlat vermiş niye ben zararlı yiyecekler vererek ona zarar vereyim

(4,194 puan) tarafından

Yegenim 5 yaşında hala yedikleri ablamın kontrolü altında 

0 oy
(498 puan) tarafından

Kızımı 2 yaşına kadar şekerden uzak tuttum dışarda da hep sağlıklı atıştırmalıklar verdim. Mücadeleyi de en çok anneme karşı verdim :)) kızıma çok üzüluyordu diğer çocuklar gibi herşeyi yiyemiyor diye :)

(5,767 puan) tarafından

Benim ne anne tarafı ne eş tarafı karışıyor rahatım ama başka insanlar çok karışıyor 

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 274 göst.
0 oy
2 cevap 125 göst.
+3 oy
5 cevap 147 göst.

Kategoriler

1,466,810 soru

24,035,630 cevap

328,909 kullanıcı

...